advies gevraagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Maar Kees, hoe in hemelsnaam kan ik plinten weghalen mijn katten continue weghouden, niks meer in huis houden, dan weet jij niet hoe een huishouden in elkaar zit ofzo. Ik woon niet alleen he, en iedereen hier in huis is met momenten bang voor de hond. Ik vind de toon die je aanslaat niet zo prettig met 'ik snap niet hoe dit kan gebeuren ' en 'lees nou toch eens goed 'Ik zuig alle info op joh, waarom denk je anders dat ik hier zo veel om hulp vraag. Ja er komt een gt maar die kan ook geen wonderen verrichten. Maar laten we ophouden met een discussie voeren, ik heb mijn hele leven honden gehad en nul problemen ervaren. Daarom zeg ik ook kon je het maar zien. O en btw als ik thuisben zit ik er continu bovenop maar zoals ik eerder aangaf is hij als hij wakker is de hele tijd aan het sjouwen, hij is nooit rustig, almaar op zoek naar dingen om te slopen te eten of wat dan ook. En als hij een keer ligt te slapen dan kun je maar beter niet opstaan om naar het toilet te gaan want dan staat hij meteen weer aan en begint weer van voren af aan.  "

Ik geef t op. Succes met de gter!

honden page profiel Fine Fine

Hoe doe je dat dan, DAT is de vraag want als hij er heen loopt en je wil hem corrigeren doet hij agressief. Dat is het hele probleem! Nogmaals we hebben meerdere honden opgevoed en ja dat was ook pittig maar dit is extreem. Maar iedereen heel erg bedankt voor het meelezen, ik denk dat ik er verder niet zoveel mee opschiet hier nog steeds te reageren.Ik hoop alleen maar met heel mijn hart (en mijn hele gezin) dat dit beter gaat worden. We zijn er mee bezig maar zoals gezegd is er niet dezelfde dag hulp. En alsnog moet je het zelf doen.

honden page profiel Fine Fine

" Ik geef t op. Succes met de gter! "

Ik geef het ook op. Dag Kees.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hoe doe je dat dan, DAT is de vraag want als hij er heen loopt en je wil hem corrigeren doet hij agressief. Dat is het hele probleem! Nogmaals we hebben meerdere honden opgevoed en ja dat was ook pittig maar dit is extreem. Maar iedereen heel erg bedankt voor het meelezen, ik denk dat ik er verder niet zoveel mee opschiet hier nog steeds te reageren.Ik hoop alleen maar met heel mijn hart (en mijn hele gezin) dat dit beter gaat worden. We zijn er mee bezig maar zoals gezegd is er niet dezelfde dag hulp. En alsnog moet je het zelf doen. "

ja op de een of andere manier is dit dus misgegaan en denkt hij dat hij zich op deze manier moet gedragen, om wat voor reden dan ook.

Hoe verhinderde jij vroeger voordat hij dit gedrag vertoonde het slopen?

 

Als je zijn naam noemt, vriendelijk, reageert hij daar niet op?

 

Is zoals al is aangegeven hem aan de lijn houden dan voorlopig geen optie?

honden page profiel Fine Fine

Wat ik nog wel even duidelijk wil vermelden, omdat ik niet weet of dit voor iedereen duidelijk was...hij is verder een lieve hond, hij kan goed met andere honden en vindt ook iedereen leuk, nooit agressief naar mensen of honden dus. Alleen dus als hij iets heeft en dit absoluut niet wilt loslaten. Nogmaals iedereen dank voor alle feedback!!

honden page profiel Fine Fine

" ja op de een of andere manier is dit dus misgegaan en denkt hij dat hij zich op deze manier moet gedragen, om wat voor reden dan ook.
Hoe verhinderde jij vroeger voordat hij dit gedrag vertoonde het slopen?
 
Als je zijn naam noemt, vriendelijk, reageert hij daar niet op?
 
Is zoals al is aangegeven hem aan de lijn houden dan voorlopig geen optie? "

 

honden page profiel Fine Fine

Nou eerlijk gezegd deed hij dit niet zo veel als nu maar als ie het deed dan kon je het afpakken. Vreemd toch. Hij reageert op zijn naam maar niet als hij iets heeft dat hij niet wil afgeven, dan luistert ie nergens naar.Ik heb hem net lekker uitgelaten, hij heeft gezwommen met andere hond en balletjes gehaald enz. En dan denk je 'hoe kan het toch dat hij twee kanten heeft'. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Fien, ik geloof je wel.. Er zijn honden die professionele begeleiding nodig hebben.. Met alle beste bedoelingen, maar je kan soms niet alles zelf oplossen.. Ik denk dat het zelfs gevaarlijk kan worden voor de verdere psychische ontwikkeling van je hond. Wat als je (zeker goedbedoeld) advies volgt om je lab als een neuroot te behandelen maar dat zal de situatie alleen verergeren? Gt is hier de enige, de beste oplossing.. Ik zou zelfs denken aan een gt die ook je hond op honden bootcamp (pas op, het is geen strafkamp!) voor observatie kan meenemen.. Het kost wel wat, ja.. maar als laatste middel zou ik het mssn toch ook proberen. Succes ! 

honden page profiel Fine Fine

Dat klopt ook zeker maar tot die tijd moet je toch iets. En wat ik aangaf, diegene komt een dagdeel en als er iets aan te doen is moet je het toch echt zelf doen. Ik zou zo graag willen dat iemand alvast kon kijken snap je want ons gezin ziet het maar wij hebben er ook geen verstand van. Zou zoiemand zeggen oke dit komt vaker voor en we  kunnen er iets aan doen dan zou me dat gerust stellen maar soms twijfel je toch. Hij is dus met andere mensen heel lief, ook met andere honden. Alleen als hij iets heeft dat hij moet loslaten gaat het mis. En als hij iets sloopt en je zegt daar heel rustig wat van vertoont hij dat gedrag. Maar ik begrijp dat dat niet zo 123 is opgelost. Je hebt het over schade aan deze hond maar ik heb meer dieren lopen en moet er niet aan denken dat ie een poes grijpt al zegt mijn gevoel dat hij dat niet zou doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Nou eerlijk gezegd deed hij dit niet zo veel als nu maar als ie het deed dan kon je het afpakken. Vreemd toch. Hij reageert op zijn naam maar niet als hij iets heeft dat hij niet wil afgeven, dan luistert ie nergens naar.Ik heb hem net lekker uitgelaten, hij heeft gezwommen met andere hond en balletjes gehaald enz. En dan denk je 'hoe kan het toch dat hij twee kanten heeft'.  "

wie weet had het afpakken er iets mee te maken? 

 

Wat ik wel zou doen is stoppen met balletjes gooien, en kijken of dit hem wat rustiger maakt. Ook de aktiviteiten doseren. Dus na een drukke dag een dag rust, voor sommige honden zelfs meer. En bijv. niet na het wandelen ook gelijk denkspelletjes doen, maar eerst rust. 

 

(is alles alleen als meedenken bedoeld natuurlijk, en niet als kritiek, voor alle duidelijkheid, jij alleen kent jouw situatie)

 

 

honden page profiel Fine Fine

Zo vat ik het ook niet op hoor, fijn juist dat je meedenkt! Ik zou ook nooit iets afpakken als het niet perse nodig is hoor maar ja als hij dingen te pakken krijgt die hij niet mag stukmaken. Ik ben vandaag maar weer eens door het huis gegaan om te kijken of ik hem nog minder in de gelegenheid kan maken dingen te pakken te krijgen of stuk te maken. Kattenbak gaat hoog, hek in de kamer hoger enz enz. Het pakken is 1, het slopen 2 maar erger is zijn reactie zoals ik al vaak heb verteld. Thanx nogmaals!

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Wat is agressief, echt, echt agressief, of is het bluf, uit proberen hoever hij kan gaan, hoe jullie reageren...je zei zelf al, we hebben er dan angst voor.

 

Ik zou hem toch even flink bij zijn kladden grijpen en duidelijk maken dat je echt niet gediend bent van dat gedrag, en hem vervolgens compleet negeren en naar naar zijn plek sturen.

 

Volgens mij heeft hij nu succes na succes.

honden page profiel Fine Fine

" Wat is agressief, echt, echt agressief, of is het bluf, uit proberen hoever hij kan gaan, hoe jullie reageren...je zei zelf al, we hebben er dan angst voor.
 
Ik zou hem toch even flink bij zijn kladden grijpen en duidelijk maken dat je echt niet gediend bent van dat gedrag, en hem vervolgens compleet negeren en naar naar zijn plek sturen.
 
Volgens mij heeft hij nu succes na succes. "

 

honden page profiel Fine Fine

Nou het is echt agressief ja, mijn man durft niet eens de schoen (als voorbeeld) te pakken, zo gaat hij tekeer, komt omhoog en lijkt te willen bijten. Wat ik al aangaf, we zijn honden gewend, ook drukke en brutale en die uitproberen hoe ver je kunt gaan. Dit gaat verder. Zelfs de gt zegt dat je dit ook niet moet doen, bij zijn kladden pakken omdat dit gevaarlijk kan zijn. Is het zo helder? 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Het was me al helder, zie het al helemaal voor mesmile

honden page profiel Fine Fine

En dat is grappig?cry

 

honden page profiel Fine Fine

Het is inmiddels een tijdje later en ik wilde toch even wat positief nieuws brengen. We hebben een Gedrags therapeut langs gehad en het probleem kan echt opgelost worden. Tuurlijk moeten we nu aan de bak maar het is een heel duidelijk probleem waarschijnlijk ontstaan in de tijd bij de fokker waardoor hij het gevoel  heeft dat hij alles dat hij heeft moet beschermen met zijn leven. Ergens hebben we denk ik als reactie iets willen afpakken en is er een trigger geweest tot agressief gedrag.En dat wordt dan van kwaad tot erger en je wordt er zelf ook niet relaxter van. Gewoon 'bij de kladden grijpen'zoals iemand hier zij is absoluut uit den boze. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om een deskudige mee te laten kijken een langere tijd om te zien hoe het er hier aan toe gaat. Het bijtrisico is groot in de situaties zoals eerder beschreven, maar...er is wel een manier om het aan te pakken. Ik ben vooral opgelucht want onbewust nam ik toch al wat afstand omdat we niet zeker wisten of hier nog iets aan gedaan kon worden. Maar we wilden alles proberen en we gaan er nu vanuit dat onze lab gewoon kan blijven. Ik wilde hier dus even een positieve noot plaatsen!! Dank allen voor de reacties!                

honden page profiel DagmarDagmar

Goed zo! Heel veel succes, hopelijk heeft het snel, maar vooral langdurig effect.

Wat moet je gaan veranderen nu? Blijf gerust updaten, altijd fijn om te lezen en bij te leren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja succes!

 

Ik ben ook benieuwd naar de tips en adviezen van de GT en hoop op updates!

honden page profiel Fine Fine

Zoals ik eerder zei komt dit voort uit het feit dat onze lab zeer waarschijnlijk heeft moeten knokken om zijn eten vanuit het nest. Op een gegeven moment heeft hij in zijn hoofd gehaald dat wat hij heeft, afgepakt dreigt te worden. En dat heeft zich doorontwikkeld en zorgde ervoor dat er weinig rustmomenten waren op een dag.  Want er komt agressief gedrag uit voort. Grommen en neiging tot bijten en de gt er is er wel van overtuigd dat hij dit ook zal doen. Gebeurt dit dan zal voor hem de drempel om het weer te doen laag zijn en dit wil je voor zijn! Wat we al deden, ruilen is op zich een goede maar het is zaak om dit ook te trainen als hij niks heeft, dus je geeft hem iets, gaat ruilen, dus een koekje of iets anders heel lekkers in je ene hand en het voorwerp in de andere hand en het commando los gebruiken. Daarna geef je het hem weer terug. Belangrijk is  is dat je dit traint zonder dat hij iets te pakken heeft. Zodat hij leert dat hij iets krijgt, dat hij dat kan loslaten in ruil voor wat lekkers en je geeft het daarna weer terug. Hij moet het vertrouwen krijgen dat niet alles weer afgepakt wordt. Dat hij leert dat hij het niet met zijn leven hoeft te beschermen. 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

hondonvriendelijk advies verwijderd door modteam

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 26 juli om 13:09 --

honden page profiel Fine Fine

hondonvriendelijk advies verwijderd door modteam

Sorry maar dit is echt een reactie waar we niks mee kunnen.Onze hond heeft/had echt een agressie probleem. Hij is 8 maanden en 24 kilo met een volwassen gebit. Een beetje grommen? Hij ging verder, we hebben nu een gedragstherapeut waarmee we het gaan oplossen, zomaar even zijn nekvel pakken in die situatie had gezorgd voor gevaarlijke situaties aldus de deskundige.Bovendien is het geen happen maar echt bijten dat hij waarschijnlijk zou doen en dan is de drempel voor de hond weg en hij zal dit vaker doen. Je maakt hiermee een hond alleen maar meer agressief. 

Desalniettemin toch bedankt voor je waarschijnlijk goedbedoelde reactie.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 26 juli om 13:43 --

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Fien hp-thumbsup goed gezien en goed bezig. Ben benieuwd wat de gedragstherapeut aan trainingprogramma gaat geven. Misschien  een nieuw topic over openen? Hoe dat verloopt?

 

Haarlemse? Dit is niet zo een heel goeie tactiek en waarom niet? Omdat honden die een correctie geven? Lucht happen. Bij het nekvel pakken? Gaat het meestal om de moeder die haar pups in veiligheid wilt brengen of gewoon het nest bij mekaar wilt houden om overzicht te hebben. Pups die oefenen op me mekaar voor de jacht (zie ook bij katten, trouwens maar dan is het meestal ambush gedrag yell) Bij een hond die een nekvel grijpt en gaat scheuren? Dat is wegjagen of misschien wel elimineren. Je ziet dit gedrag vaak bij wilde dieren die een nieuw territorium zoeken omdat ze uit de groep zijn gestoten en er is te weinig vreten is of concurrentie in de voorplanting.

 

 

honden page profiel Fine Fine

We hebben nu hetgeen ik hierboven beschreef gestart en los van daarvan nog vele losse adviezen en tips. Verder de puntjes op de i met buiten trainen om zijn geblaf en trekken aan de lijn kunnen minderen. 

Weet je, ik ga er vanuit dat een ieder die hier een reactie geeft het beste voor heeft alleen soms sta ik wel versteld van de reacties. Als iemand zegt je bent toch de baas, ik zou het niet pikken, hem bij zijn kladden grijpen enz dan begrijp je niet wat het probleem is. Maar wat ik zeg, we wilden alles proberen en ja dat kost geld, tijd en energie maar alles om onze vriend te houden. Het gaat niet alleen om ons, zeker voor de hond zelf ook geen leuke situatie zoals het was en wat dacht je van visite, onze andere dieren enz enz. 

 

 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je bent goed bezig en pak de tools aan die je krijgt van de gedrag therapeut, heb een goeie dosis geduld en soms kun je met die tools ook omdenken. Ben echt benieuwd wie je hebt nu. Ben anderhalf jaar verder en heb of had totaal non vertrouwen in gedragstherapeuten hier. Sinds kort hebben we een engeltje aan de lijn maar moest echt heel veel omdenken met hem.

 

Loop nu super stoer ook, twee vingers aan de lijn en niks niet op de grond leggen, nekvel of wat voor herrie ooit gedaan. Hij heeft het vertrouwen in me gekregen dat ik weet wat het beste voor hem is.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Puppy training bench + zetel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^