advies gevraagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Maar Kees, hoe in hemelsnaam kan ik plinten weghalen mijn katten continue weghouden, niks meer in huis houden, dan weet jij niet hoe een huishouden in elkaar zit ofzo. Ik woon niet alleen he, en iedereen hier in huis is met momenten bang voor de hond. Ik vind de toon die je aanslaat niet zo prettig met 'ik snap niet hoe dit kan gebeuren ' en 'lees nou toch eens goed 'Ik zuig alle info op joh, waarom denk je anders dat ik hier zo veel om hulp vraag. Ja er komt een gt maar die kan ook geen wonderen verrichten. Maar laten we ophouden met een discussie voeren, ik heb mijn hele leven honden gehad en nul problemen ervaren. Daarom zeg ik ook kon je het maar zien. O en btw als ik thuisben zit ik er continu bovenop maar zoals ik eerder aangaf is hij als hij wakker is de hele tijd aan het sjouwen, hij is nooit rustig, almaar op zoek naar dingen om te slopen te eten of wat dan ook. En als hij een keer ligt te slapen dan kun je maar beter niet opstaan om naar het toilet te gaan want dan staat hij meteen weer aan en begint weer van voren af aan.  "

Ik geef t op. Succes met de gter!

honden page profiel FienFien

Hoe doe je dat dan, DAT is de vraag want als hij er heen loopt en je wil hem corrigeren doet hij agressief. Dat is het hele probleem! Nogmaals we hebben meerdere honden opgevoed en ja dat was ook pittig maar dit is extreem. Maar iedereen heel erg bedankt voor het meelezen, ik denk dat ik er verder niet zoveel mee opschiet hier nog steeds te reageren.Ik hoop alleen maar met heel mijn hart (en mijn hele gezin) dat dit beter gaat worden. We zijn er mee bezig maar zoals gezegd is er niet dezelfde dag hulp. En alsnog moet je het zelf doen.

honden page profiel FienFien

" Ik geef t op. Succes met de gter! "

Ik geef het ook op. Dag Kees.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hoe doe je dat dan, DAT is de vraag want als hij er heen loopt en je wil hem corrigeren doet hij agressief. Dat is het hele probleem! Nogmaals we hebben meerdere honden opgevoed en ja dat was ook pittig maar dit is extreem. Maar iedereen heel erg bedankt voor het meelezen, ik denk dat ik er verder niet zoveel mee opschiet hier nog steeds te reageren.Ik hoop alleen maar met heel mijn hart (en mijn hele gezin) dat dit beter gaat worden. We zijn er mee bezig maar zoals gezegd is er niet dezelfde dag hulp. En alsnog moet je het zelf doen. "

ja op de een of andere manier is dit dus misgegaan en denkt hij dat hij zich op deze manier moet gedragen, om wat voor reden dan ook.

Hoe verhinderde jij vroeger voordat hij dit gedrag vertoonde het slopen?

 

Als je zijn naam noemt, vriendelijk, reageert hij daar niet op?

 

Is zoals al is aangegeven hem aan de lijn houden dan voorlopig geen optie?

honden page profiel FienFien

Wat ik nog wel even duidelijk wil vermelden, omdat ik niet weet of dit voor iedereen duidelijk was...hij is verder een lieve hond, hij kan goed met andere honden en vindt ook iedereen leuk, nooit agressief naar mensen of honden dus. Alleen dus als hij iets heeft en dit absoluut niet wilt loslaten. Nogmaals iedereen dank voor alle feedback!!

honden page profiel FienFien

" ja op de een of andere manier is dit dus misgegaan en denkt hij dat hij zich op deze manier moet gedragen, om wat voor reden dan ook.
Hoe verhinderde jij vroeger voordat hij dit gedrag vertoonde het slopen?
 
Als je zijn naam noemt, vriendelijk, reageert hij daar niet op?
 
Is zoals al is aangegeven hem aan de lijn houden dan voorlopig geen optie? "

 

honden page profiel FienFien

Nou eerlijk gezegd deed hij dit niet zo veel als nu maar als ie het deed dan kon je het afpakken. Vreemd toch. Hij reageert op zijn naam maar niet als hij iets heeft dat hij niet wil afgeven, dan luistert ie nergens naar.Ik heb hem net lekker uitgelaten, hij heeft gezwommen met andere hond en balletjes gehaald enz. En dan denk je 'hoe kan het toch dat hij twee kanten heeft'. 

honden page profiel Roy † & Oscar Roy † & Oscar

honden foto van Roy † & Oscar

Fien, ik geloof je wel.. Er zijn honden die professionele begeleiding nodig hebben.. Met alle beste bedoelingen, maar je kan soms niet alles zelf oplossen.. Ik denk dat het zelfs gevaarlijk kan worden voor de verdere psychische ontwikkeling van je hond. Wat als je (zeker goedbedoeld) advies volgt om je lab als een neuroot te behandelen maar dat zal de situatie alleen verergeren? Gt is hier de enige, de beste oplossing.. Ik zou zelfs denken aan een gt die ook je hond op honden bootcamp (pas op, het is geen strafkamp!) voor observatie kan meenemen.. Het kost wel wat, ja.. maar als laatste middel zou ik het mssn toch ook proberen. Succes ! 

honden page profiel FienFien

Dat klopt ook zeker maar tot die tijd moet je toch iets. En wat ik aangaf, diegene komt een dagdeel en als er iets aan te doen is moet je het toch echt zelf doen. Ik zou zo graag willen dat iemand alvast kon kijken snap je want ons gezin ziet het maar wij hebben er ook geen verstand van. Zou zoiemand zeggen oke dit komt vaker voor en we  kunnen er iets aan doen dan zou me dat gerust stellen maar soms twijfel je toch. Hij is dus met andere mensen heel lief, ook met andere honden. Alleen als hij iets heeft dat hij moet loslaten gaat het mis. En als hij iets sloopt en je zegt daar heel rustig wat van vertoont hij dat gedrag. Maar ik begrijp dat dat niet zo 123 is opgelost. Je hebt het over schade aan deze hond maar ik heb meer dieren lopen en moet er niet aan denken dat ie een poes grijpt al zegt mijn gevoel dat hij dat niet zou doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Nou eerlijk gezegd deed hij dit niet zo veel als nu maar als ie het deed dan kon je het afpakken. Vreemd toch. Hij reageert op zijn naam maar niet als hij iets heeft dat hij niet wil afgeven, dan luistert ie nergens naar.Ik heb hem net lekker uitgelaten, hij heeft gezwommen met andere hond en balletjes gehaald enz. En dan denk je 'hoe kan het toch dat hij twee kanten heeft'.  "

wie weet had het afpakken er iets mee te maken? 

 

Wat ik wel zou doen is stoppen met balletjes gooien, en kijken of dit hem wat rustiger maakt. Ook de aktiviteiten doseren. Dus na een drukke dag een dag rust, voor sommige honden zelfs meer. En bijv. niet na het wandelen ook gelijk denkspelletjes doen, maar eerst rust. 

 

(is alles alleen als meedenken bedoeld natuurlijk, en niet als kritiek, voor alle duidelijkheid, jij alleen kent jouw situatie)

 

 

honden page profiel FienFien

Zo vat ik het ook niet op hoor, fijn juist dat je meedenkt! Ik zou ook nooit iets afpakken als het niet perse nodig is hoor maar ja als hij dingen te pakken krijgt die hij niet mag stukmaken. Ik ben vandaag maar weer eens door het huis gegaan om te kijken of ik hem nog minder in de gelegenheid kan maken dingen te pakken te krijgen of stuk te maken. Kattenbak gaat hoog, hek in de kamer hoger enz enz. Het pakken is 1, het slopen 2 maar erger is zijn reactie zoals ik al vaak heb verteld. Thanx nogmaals!

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Wat is agressief, echt, echt agressief, of is het bluf, uit proberen hoever hij kan gaan, hoe jullie reageren...je zei zelf al, we hebben er dan angst voor.

 

Ik zou hem toch even flink bij zijn kladden grijpen en duidelijk maken dat je echt niet gediend bent van dat gedrag, en hem vervolgens compleet negeren en naar naar zijn plek sturen.

 

Volgens mij heeft hij nu succes na succes.

honden page profiel FienFien

" Wat is agressief, echt, echt agressief, of is het bluf, uit proberen hoever hij kan gaan, hoe jullie reageren...je zei zelf al, we hebben er dan angst voor.
 
Ik zou hem toch even flink bij zijn kladden grijpen en duidelijk maken dat je echt niet gediend bent van dat gedrag, en hem vervolgens compleet negeren en naar naar zijn plek sturen.
 
Volgens mij heeft hij nu succes na succes. "

 

honden page profiel FienFien

Nou het is echt agressief ja, mijn man durft niet eens de schoen (als voorbeeld) te pakken, zo gaat hij tekeer, komt omhoog en lijkt te willen bijten. Wat ik al aangaf, we zijn honden gewend, ook drukke en brutale en die uitproberen hoe ver je kunt gaan. Dit gaat verder. Zelfs de gt zegt dat je dit ook niet moet doen, bij zijn kladden pakken omdat dit gevaarlijk kan zijn. Is het zo helder? 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Het was me al helder, zie het al helemaal voor mesmile

honden page profiel FienFien

En dat is grappig?cry

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hoeveel snacks?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^