Buikpijn aanvallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Toch zou ik dit overleggen met de dierenarts, bepaalde medicatie mag je hier niet bij in nemen, dus de dierenarts moet hier van op de hoogte zijn.
Een bijwerking is,  last krijgen van verstopping, droge mond, snellere hartslag en een benauwd gevoel. 
En er is interactie met andere medicatie tegen misselijkheid en buikpijn.
  "

Ik heb dit voor Balou van de dierenarts gekregen en die weet ook welke andere medicijnen hij krijgt, die heeft hij ook voorgeschreven. Balou krijgt bij pijn 1 keer daags en echt alleen als hij koliekbuikpijn heeft de Buscopan, een aanval duurt bijna nooit langer als een dag.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik heb dit voor Balou van de dierenarts gekregen en die weet ook welke andere medicijnen hij krijgt, die heeft hij ook voorgeschreven. Balou krijgt bij pijn 1 keer daags en echt alleen als hij koliekbuikpijn heeft de Buscopan, een aanval duurt bijna nooit langer als een dag. "

Ik adviseer niemand om zonder overleg met een dierenarts een hond medicijnen te geven, zeker geen humane middelen.

Altijd eerst met de dierenarts overleggen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Huh? in buscopan zit toch suiker en veel zetmeel zelfs mais. "

Geen kilo's hoor ,

Buscopan wordt voor paarden ,koeien geiten ,schapen en honden gebruikt bij koliekachtige aanvallen ,

Werkt tegen krampen snel en doeltreffend ,ook in diergeneeskunde ,Kan per injectie ,tablet of zetpil gegeven worden ,

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Wat sneu zeg! Gaat het nu beter ?
Hier werd eerst gedacht aan epilepsie, maar daarvoor duurt het te lang. Daarna werd gedacht aan maagzuur, heeft ze medicatie voor. Zo sneu als ze iets hebben. Ken het medicijn niet , zij heeft nu novacam mocht ze er een krijgen  "

Het gaat zeker beter met Balou, hij heeft nog ongeveer drie aanvallen per jaar.

Als de Novacam helpt zal ik dit blijven geven anders kun je altijd overleggen met je dierenarts.

honden page profiel JJ

" Het gaat zeker beter met Balou, hij heeft nog ongeveer drie aanvallen per jaar.
Als de Novacam helpt zal ik dit blijven geven anders kun je altijd overleggen met je dierenarts. "

Oh dat is wel minder met eerder dus? Novacam reageerde ze goed op, alleen kreeg ze bij meerdere dagen gebruik wel diarree, maar het is fijn om achter de hand te hebben mocht ze weer een aanval krijgen. Tenminste de vorige keer ging het goed, wel in combinatie met cerenia 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Misschien een osteopaat? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Denk dat het meeste advies al gegeven is. Ook ontlasting nagekeken neem ik aan?

 

Het onrustig liggen, kan ook komen door gedragsproblemen hiervoor moet je gedragstherapeut opzoeken. Bij spuit kak kun je gaan denken aan voedsel intolerantie, dat betekend de darmen van streek raken door een bepaald ingrediënt. Bij voedsel allergie uit het zich in jeuk, rode plekken tot hotspot meestal beginnend rond de bek en ogen.

 

Nu heb ik een hond gehad met voedsel allergie en bij mijn huidige (herplaatser) stond ik gelijk in alle staten bij 1 irritatie plekje tongue-out Ik verdacht hem direct van lik gedrag, dunne kak ect en nu blijkt hij nul last te hebben van iets in die trant. Zijn kak is niet altijd dezelfde vorm maar dat hebben wij ook niet. Geef ik hem iets nieuws? Krijg ik "gas" terug in vorm van scheetjes of misschien beetje de dunne.

 

De "goeie" drol en dan dunne? Heb ik met beide honden gehad of heb en allebei getest in de ontlasting. De ene at KVV en daarna enkelzijdig KVV vanwege de allergie (pukkels, jeuk en hotspots ect ect) en bleek achteraf uitscheiding te zijn van bot fragment. De andere, introductie van nieuw voedsel maar des de langer die gewend is? Des de minder de darmen reageren.

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, bevalt het je niet bij de ene dierenarts, neem je het dossier mee naar de andere (daar mag je om vragen) en ga je verder onderzoeken.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Holistische dierenarts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^