Loopse oppashond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KarinKarin

Hoi allemaal,

wij hebben momenteel 3 oppashonden (uit één gezin) thuis. De honden hebben al vaker bij ons gelogeerd en het gaat eigenlijk altijd goed. 


Maar nu loop ik tegen een klein probleempje aan. De kleinste (kruising Shitzu/yorkshire) is loops (aan het worden) volgens mij. En nu is ze super aanhankelijk en ze wil steeds de andere honden likken en er bespringen. De andere honden zijn heel geduldig met haar, maar af en toe snauwen ze een keertje en dan weet het loopse teefje genoeg. Dan taait ze af. Maar dan begint ze onrustig te piepen. Ik heb met haar te doen. Ik weet ook niet of ze pijn heeft of dat ze puur “aandacht” wil.

 

Ze is al eens eerder loops geweest, terwijl ze hier logeerde, maar dit gedrag heeft ze nog nooit eerder zo heftig vertoont.

 

Nu zou ik graag willen weten hoe we haar het best kunnen helpen, en hoe we dit gedrag kunnen beperken. Zijn hier rustgevende (evt homeopatsche) pilletjes of druppels voor?

Wie heeft hier ervaring mee?

 

Alvast bedankt voor het meedenken!

 

Groetjes karin

 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 2 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Wat zeggen de eigenaren er van? Hoe reageren zij als het teefje bij hun loops is?

honden page profiel KarinKarin

" Wat zeggen de eigenaren er van? Hoe reageren zij als het teefje bij hun loops is? "

Haar vrouwtje vertelde dat ze thuis eigenlijk ook altijd wel aanhankelijker is, wanneer ze loops is, maar dit heftige likken en bespringen herkent ze niet. Zij vermoedt dat dit gedrag met heimwee samenhangt. Het zou natuurlijk ook kunnen dat ze net in een andere periode van haar loopsheid zit, dan andere keren dat ze hier is geweest.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy 2 doggies

Ik denk dat je het best even aan kunt kijken. Ze vraagt aandacht aan de andere honden en die krijgt ze niet, dus kan ze daar een beetje pieperig van worden. In het begin van de loopsheid kan ze wat onrustig en emotioneel gevoeliger zijn door haar opspelende hormonen. Ze kan ook best buikpijn hebben. Dat verschilt bij iedere hond. Weet je wel zeker dat ze loops aan het worden is en niet al loops is? Omdat ze de andere honden bespringt..Mijn teefje loopt tijdens haar vruchtbare dagen namelijk een dag of 2 bij de deur te piepen en heeft ze juist op die dagen de neiging om te gaan "rijden". Er zijn wel homeopathische middelen voor klachten omtrent een schijnzwangerschap, voor zover ik weet niet iets specifiek voor onrust tijdens de loopsheid. Misschien dat iemand anders hier een middeltje weet..

honden page profiel KarinKarin

" Weet je wel zeker dat ze loops aan het worden is en niet al loops is? "

Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Ik heb nog niet gezien of ze bloed verliest, ze likt zichzelf ook niet, maar haar tepels zijn wel ietsje gezwollen.

 

 

 

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Vraag eens na of het de tijd van de loopsheid is, misschien net loops geweest? Schijndracht? Tempels gezwollen? Ze is toch niet drachtig?

Ze is niet ziek, eet wel goed?

honden page profiel KarinKarin

" Vraag eens na of het de tijd van de loopsheid is, misschien net loops geweest? Schijndracht? Tempels gezwollen? Ze is toch niet drachtig?
Ze is niet ziek, eet wel goed? "

Ze is begin januari voor het laatst loops geweest! Ze eet verder goed en is ook gewoon vrolijk, alert en actief als anders.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy 2 doggies

" Ze is begin januari voor het laatst loops geweest! Ze eet verder goed en is ook gewoon vrolijk, alert en actief als anders. "

Ooh, dan is ze nu niet loops, maar hoogst waarschijnlijk een beetje schijnzwanger. Dat verklaart ook de opgezette tepels. 

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

" Ooh, dan is ze nu niet loops, maar hoogst waarschijnlijk een beetje schijnzwanger. Dat verklaart ook de opgezette tepels.  "

Dat denk ik dus ook....

Volgende forumvraag: Zorgen over heupen pup 7 mnd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^