Overspannen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijke Marijke

Hoi,

Ik ben flink overspannen aan het raken en ben hele  Ik ben onverwachts zwanger geraakt. Ik dacht dat wij geen kinderen konden krijgen altijd grote kinderwens gehad dus hartstikke gelukkig natuurlijk. Tijdens de zwangerschap met een puberhond geen combinatie om aan te raden flink wat stres gehad. Ik zat er vaak hele maal doorheen. Hij valt enorm uit naar andere honden waardoor geen enkele wandeling ontspannen is. Al met de fokker contact gehad en wat oefeningen mee gekregen. Hier ben ik vollop mee aan de slag gegaan helaas zonder resultaat. Nu is het binnen huis ook volop drama hij gaat namelijk flink achter de katten aan. Ik hou veel van mijn poezebeesten en dit zorgt voor heel veel frustratie bij mij. Nu heb ik er zo op gezeten dat hij er niet achter gaat als ik nee zeg. Alleen je moet er non stop op zitten hij blijft zich fixeren op de katten of ze opdrijven. Waardoor een kat door de stres elke keer blaasontstekingen heeft. En als we bezoekers komenn is het ook enorme drama hij is zo over enthousiast. Dat niemand veilig kan binnen komen. Hij springt op en hapt en blijft dit door doen tot het bezoek weg is. Dit al getraind met negeren maar zelfs als je hem 100% negeer blijft hij bezig. Dus hij gaat tegenwoordig de bench in met bezoek wat weer een heel huilconcert oplever.  

 meegemaakt of tips voor mij heeft?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat doe je verder met hem? Herders willen werken en volgens mij lijkt dit een hond met een en al frustratie. Gaat hij alleen maar 1 keer per dag mee met de uitlaatservice? Wanneer mijn herders niet genoeg werk aangeboden krijgen gaan ze ook de kat op jagen. Het zijn drijvers, dus als iets beweegt of weg rent is dit een trigger. Die trigger kun je onderdrukken door hem dingen aan te bieden waar hij wél achteraan mag zitten. Bijvoorbeeld een flirtpole. Ik snap dat de zorg voor een baby er intensief is maar het is wel enorm sneu dat de hond hier zo de dupe van wordt. Prioriteiten stellen en tijd vrij proberen te maken zodat ook de hond rust in zijn kop kan krijgen. Als het op deze manier door gaat is hij veel beter af bij iemand anders. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is zeker niet makkelijk.

In het uiterste geval, dat je zou beslissen een andere plek voor je hond te zoeken, zou de fokker hem dan terug nemen?

Dat zou al rust geven denk ik, de wetenschap, dat hij terug kan en er een goede plek voor hem wordt gezocht.

 

Ik hoop voor je dat de gedragstherapeut je kan helpen met je hond.

Misschien heeft ze toch tips voor je dat het beter gaat.

Heel veel sterkte!

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Bij mijn weten zijn de zwitserse herders erg gevoelig.

 

Dus zal ook reageren op jou energie. En jij raakt steeds geprikkelder en de hond reagert daarop waardoor het alleen verergerd. Ofwel jullie versterken elkaar denk ik wat de situatie niet ten goede komt.

 

Hier hebben we altijd gezorgd voor veilige zones. Betreft hond en katten. En enkel beiden in dezelfde ruimte als er voldoende rust was om dat goed te begeleiden. (al is daarin niet goed te vergelijken gezien we hier een Berner Sennen hadden). 

 

Betreft de katten kan een cirkel ontstaan zijn. Kat komt binnen jij focust op hond, hond fokust op kat. Wat gebeurd er als de kat een veilige vluchtweg heeft en jij helemaal niet op de hond en kat met. Kan het zijn dat als jij het los kan laten. Je hond dat misschien ook kan. 

 

Of kat(ten) kom(en)t binnnen, geef de hond een lekker bot.

Als jij en de kat zich rustiger voelen zal de hond ook relaxter zijn. Hoe gevoeliger een dier is hoe sterker de wisselwerking. 

 

Hoe gestrester je ergens mee om gaat hoe, meer je hond zal reageren. Dat is zo'n cirkel die ontstaat en lastig is om te doorbreken. 

 

Misschien dat iemand die je kent de hond een weekend of een weekje wil opvangen. Zodat je even wat rust kunt pakken en vanaf daar kunt proberen de boel vanuit een andere hoek te benaderen. 

 

Mijn reactie is zoals ie is, is op basis van eigen ervaringen en een gevoelige hond die niet alleen reageerde op mijn emoties, stress etc. maar zelfs letterlijk klachten over nam. (warmte probleem door schildklier en histamine intollerantie). 

 

Ik weet dus hoe ver de gevoeligheid van een hond kan gaan. En hoe uitzichtloos het daardoor kan lijken. Ik heb destijds de hond met pijn in mijn hart maar in haar belang herplaatst. Vanaf de dag van haar vertrek was haar warmte probleem weg. En bleek het van mij te zijn en is eerst mijn schildklier probleem aan het licht gekomen en later de histamine intollerantie. 

 

Ik kon de onrust en stress niet wegnemen/veranderen. Ik kon wel haar een andere plek bieden met meer rust en meer ruimte. 

 

Daarmee zeg ik zeker niet dat jij dat moet doen. Maar wel dat het misschien goed is iets minder op de hond te focussen en wat meer op jou eigen rust. Als jij rustiger bent zul je ongetwijfeld verandering bemerken ook bij de hond. Het is echt ongelofelijk/onvoorstelbaar wat ze allemaal op kunnen pakken. 

 

 

 

honden page profiel Marijke Marijke

Mijn vriend laat hem voor zijn werk uit en ik als hij thuis is. Meestal doe ik dan nog wat gehoorzaamheid oefeningen met hem. Hij krijgt zijn eten ook in een kong of snuffelspelletje. Flirtpole ken ik niet ik ga het eens opzoeken. Ik wil hem liever niet wegdoen omdat, het wel echt mijn maatje is en ik bang ben dat we daar enorm veel spijt van gaan krijgen. 

honden page profiel Marijke Marijke

Het klopt zwitsere herders zijn inderdaad erg gevoelig. Ik ben ook een enorme steskip dus dat betreft zijn we niet altijd een goede combo. De katten hebben boven een veilige zone, maar ik vind het zo sneu dat ze niet lekker op de bank er bij kunnen liggen. 
Hij heeft een hele lange tijd bij mijn moeder gezeten. 5 weken omdat ik met de kleine in het ziekenhuis lag. Er na ging het even goed maar, snel er na was het weer een hoop stres.
Wat je zegt over de kat kan wel waar zijn. Op het moment dat ik die kat ziet ontstaat er al spanning bij mij en de hond. Ik kan eens kijken of we daar wat rust mee kunnen creëeren 

  "

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik weet niet of het mogelijk is om af en toe oppas voor je dochter te krijgen? Dan hoef je geen uitlaatservice te hebben en kun je er zelf een paar uur lekker uit met je hond. Eventueel trainen met een muilkorf?

honden page profiel Marijke Marijke

" Ik weet niet of het mogelijk is om af en toe oppas voor je dochter te krijgen? Dan hoef je geen uitlaatservice te hebben en kun je er zelf een paar uur lekker uit met je hond. Eventueel trainen met een muilkorf? "

Muilkorf lijkt me overdreven. Los doet hij niks aan andere honden. Opas voor mijn dochter gaat niet ze heeft veel zorg nodig die niet iedereen kan geven. En opas en oma's wonen hier ook niet bepaald om de hoek. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik weet niet of het mogelijk is om af en toe oppas voor je dochter te krijgen? Dan hoef je geen uitlaatservice te hebben en kun je er zelf een paar uur lekker uit met je hond. Eventueel trainen met een muilkorf? "

Dat vind ik zo een goed idee of zoals ik vroeger deed,als zeeman thuis was mocht hij voor de kinderen zorgen dan nam ik quality time met mijn honden,dat was ook super voor mij,laadde ik ook helemaal op en kon ik die drukke bende thuis ook goed aan.

Het kan ook s'avonds nu met de zomertijd.

 

Heb ik al heel leven nodig gehad,even de hond(en)en ik en verder niks,

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Muilkorf lijkt me overdreven. Los doet hij niks aan andere honden. Opas voor mijn dochter gaat niet ze heeft veel zorg nodig die niet iedereen kan geven. En opas en oma's wonen hier ook niet bepaald om de hoek.  "

Je partner kan toch ook die zorg geven als hij thuis is?

 

Niet denken in problemen maar aan oplossingen.

 

Je kan ook iedere dag weg met kind en hond,ik heb 3 kinderen grootgebracht met een man die vaarde(dan doe je dat practisch alleen)had 1 bouvier toen de kinderen heel klein waren,de jongste in de kinderwagen en de rest ging mee met de hond en was mijn partner thuis dan ging ik lekker alleen erop uit.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Muilkorf lijkt me overdreven. Los doet hij niks aan andere honden. Opas voor mijn dochter gaat niet ze heeft veel zorg nodig die niet iedereen kan geven. En opas en oma's wonen hier ook niet bepaald om de hoek.  "

Je hoeft maar 1 goede oppas te vinden. Ik snap dat het lastig is om de zorg even los te laten, maar dat voorkomt nou net dat je overspannen wordt.

 

En anders inderdaad wat Monique zegt, ga er zelf op uit als je partner thuis is.

 

Edit. Bij visite kun je hem aangelijnd bij je houden tot hij rustig is. In de bench levert hem en jou zo alleen maar stress op.

 

Suc6 verder!

honden page profiel Marijke Marijke

" Je partner kan toch ook die zorg geven als hij thuis is?
 
Niet denken in problemen maar aan oplossingen.
 
Je kan ook iedere dag weg met kind en hond,ik heb 3 kinderen grootgebracht met een man die vaarde(dan doe je dat practisch alleen)had 1 bouvier toen de kinderen heel klein waren,de jongste in de kinderwagen en de rest ging mee met de hond en was mijn partner thuis dan ging ik lekker alleen erop uit. "

Dat is het probleem door dat hij uitvalt naar honden toe aan  de riem kan ik niet met hem wandelen en de kinderwagen. Hij trekt dan de hele kinderwagen omver. Als mijn vriend thuis is ga ik altijd met de hond wandelen dus dan zorgt hij voor de baby.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Hoelang duurt een wandeling dan? En wat doe je tijdens een wandeling? Mijn tervuerense herder was altijd heel relaxed in huis. Opspringen bezoek deed ze niet omdat ik dat vanaf pup heb afgeleerd. Mijn cavias konden los rond lopen. Allemaal geen probleem. Maar ik ging wel 4 x per dag wandelen. Waarvan 1 wandeling altijd ongeveer een uur. Tijdens de wandeling of als ik eens minder tijd had gingen we naar een veld met de bal apporteren. Daar was ze gek op en werd ze lekker moe van. Bij slecht weer deden we honden puzzels. Een herder heeft veel beweging en uitdaging nodig. Vooral als hij pas 1 jaar oud is. Is het een reu? Gecastreerd? Misschien spelen hormomen een rol.

En je energie is zeker belangrijk. Al begrijp ik dat dat lastig is met je hoge stressniveau. Maar Zwitserse herders zijn erg gevoelig. Ik pas op honden sinds mijn hond er niet meer is. En ik klik vooral met gevoelige honden. Had laatst een heel weekend een Zwitserse herder te logeren die mij nog nooit gezien had. Vrouwtje zei dat hij heel gevoelig was. Maar hij was hier super relaxed. Rust uitstralen en veel beweging.

honden page profiel Marijke Marijke

" Hoelang duurt een wandeling dan? En wat doe je tijdens een wandeling? Mijn tervuerense herder was altijd heel relaxed in huis. Opspringen bezoek deed ze niet omdat ik dat vanaf pup heb afgeleerd. Mijn cavias konden los rond lopen. Allemaal geen probleem. Maar ik ging wel 4 x per dag wandelen. Waarvan 1 wandeling altijd ongeveer een uur. Tijdens de wandeling of als ik eens minder tijd had gingen we naar een veld met de bal apporteren. Daar was ze gek op en werd ze lekker moe van. Bij slecht weer deden we honden puzzels. Een herder heeft veel beweging en uitdaging nodig. Vooral als hij pas 1 jaar oud is. Is het een reu? Gecastreerd? Misschien spelen hormomen een rol.
En je energie is zeker belangrijk. Al begrijp ik dat dat lastig is met je hoge stressniveau. Maar Zwitserse herders zijn erg gevoelig. Ik pas op honden sinds mijn hond er niet meer is. En ik klik vooral met gevoelige honden. Had laatst een heel weekend een Zwitserse herder te logeren die mij nog nooit gezien had. Vrouwtje zei dat hij heel gevoelig was. Maar hij was hier super relaxed. Rust uitstralen en veel beweging. "

Beweging komt hij niet te kort. Mijn vriend laat hem in de ochtend 20 min uit. De hiaat service haal hem op. Dan kan hij 1 uur met anderen honden spelen. In de avond ga ik er nog een uur mee wandelen/trainen ik doe gehoorzaamheid met hem. Hij speelt graag maar, geeft speeltjes niet meer af dus dat is niet heel aanlokkelijk om met hem te spelen. Hij krijgt in de avond een snuffel of puzzel zijn voer mee aangeboden. We hebben hem vorige week chemische laten castreren. 

honden page profiel Marijke Marijke

" Je hoeft maar 1 goede oppas te vinden. Ik snap dat het lastig is om de zorg even los te laten, maar dat voorkomt nou net dat je overspannen wordt.
 
En anders inderdaad wat Monique zegt, ga er zelf op uit als je partner thuis is.
 
Edit. Bij visite kun je hem aangelijnd bij je houden tot hij rustig is. In de bench levert hem en jou zo alleen maar stress op.
 
Suc6 verder! "

De zorg voor haar kan ik niet goed uit handen geven, ik ben haar bijna kwijt geraakt en dat ligt nog moeilijk. 

Dat doe ik zeker als mijn vriend thuis is. Dan ga ik lekker door ee weilanden achter ons wandelen, maar ontspannen isbhet niet. Altijd angstig om anderen honden tegen te komen.

Het probleem met visite is als hij rustig is en je laat hem bij de visite raakt hij weer opnieuw door het dolle heen. Ik heb echt al van alles geprobeerd. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik begrijp niet zo goed hoe hij de kinderwagen om kan trekken, je bindt hem er toch niet aan vast?

 

Een andere optie is je kind in een buik of heupdrager en of je hond aan een heupgordel.

 

Omdat hij uitvalt naar andere honden raadde ik een muilkorf aan, dan heb je niet de stress dat er iets ergs kan gebeuren.

 

Verder, als je niets wilt of kunt veranderen zal er ook niks veranderen, dan is herplaatsen misschien een betere optie voor jullie situatie. Je had dit zo ook niet gepland.

honden page profiel Marijke Marijke

" Bij mijn weten zijn de zwitserse herders erg gevoelig.
 
Dus zal ook reageren op jou energie. En jij raakt steeds geprikkelder en de hond reagert daarop waardoor het alleen verergerd. Ofwel jullie versterken elkaar denk ik wat de situatie niet ten goede komt.
 
Hier hebben we altijd gezorgd voor veilige zones. Betreft hond en katten. En enkel beiden in dezelfde ruimte als er voldoende rust was om dat goed te begeleiden. (al is daarin niet goed te vergelijken gezien we hier een Berner Sennen hadden). 
 
Betreft de katten kan een cirkel ontstaan zijn. Kat komt binnen jij focust op hond, hond fokust op kat. Wat gebeurd er als de kat een veilige vluchtweg heeft en jij helemaal niet op de hond en kat met. Kan het zijn dat als jij het los kan laten. Je hond dat misschien ook kan. 
 
Of kat(ten) kom(en)t binnnen, geef de hond een lekker bot.
Als jij en de kat zich rustiger voelen zal de hond ook relaxter zijn. Hoe gevoeliger een dier is hoe sterker de wisselwerking. 
 
Hoe gestrester je ergens mee om gaat hoe, meer je hond zal reageren. Dat is zo'n cirkel die ontstaat en lastig is om te doorbreken. 
 
Misschien dat iemand die je kent de hond een weekend of een weekje wil opvangen. Zodat je even wat rust kunt pakken en vanaf daar kunt proberen de boel vanuit een andere hoek te benaderen. 
 
Mijn reactie is zoals ie is, is op basis van eigen ervaringen en een gevoelige hond die niet alleen reageerde op mijn emoties, stress etc. maar zelfs letterlijk klachten over nam. (warmte probleem door schildklier en histamine intollerantie). 
 
Ik weet dus hoe ver de gevoeligheid van een hond kan gaan. En hoe uitzichtloos het daardoor kan lijken. Ik heb destijds de hond met pijn in mijn hart maar in haar belang herplaatst. Vanaf de dag van haar vertrek was haar warmte probleem weg. En bleek het van mij te zijn en is eerst mijn schildklier probleem aan het licht gekomen en later de histamine intollerantie. 
 
Ik kon de onrust en stress niet wegnemen/veranderen. Ik kon wel haar een andere plek bieden met meer rust en meer ruimte. 
 
Daarmee zeg ik zeker niet dat jij dat moet doen. Maar wel dat het misschien goed is iets minder op de hond te focussen en wat meer op jou eigen rust. Als jij rustiger bent zul je ongetwijfeld verandering bemerken ook bij de hond. Het is echt ongelofelijk/onvoorstelbaar wat ze allemaal op kunnen pakken. 
 
 
  "

Ik wil even zeggen, ik probeerde net wat rustiger te zijn toen mijn kat binnen kwam en een keer er niks van te zeggen. Hij liep wel naar de kat toe en er achterna. Toen hij niks van mij hoorde keek hij naar mij. Ik heb hem uitbundige beloond waarna hij naar mij toe kwam en wel paar keer naar de kat keek maar er niet naar toe ging. Dus dankje voor de tip hopelijk blijft dit zo dat zou de situatie veel makkelijker maken. 

honden page profiel Marijke Marijke

" Ik begrijp niet zo goed hoe hij de kinderwagen om kan trekken, je bindt hem er toch niet aan vast?
 
Een andere optie is je kind in een buik of heupdrager en of je hond aan een heupgordel.
 
Omdat hij uitvalt naar andere honden raadde ik een muilkorf aan, dan heb je niet de stress dat er iets ergs kan gebeuren.
 
Verder, als je niets wilt of kunt veranderen zal er ook niks veranderen, dan is herplaatsen misschien een betere optie voor jullie situatie. Je had dit zo ook niet gepland. "

Ik bind hem er ook absoluut niet aanvast dat zou ik ook niet doen, als hij niet zou uitvallen. 

Aan de buikgordel heb ik zelf ook wel aan zitten denken.

Ik ben volop bezig het uitvallen af te leren, elke keer als hij uitvalt kan je opnieuw beginnen. Met de kinderwagen is er geen mogelijkheid omdat te trainen. Je kan namelijk niet zo makkelijk uit de situatie stappen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik las net dat je hem net chemisch hebt laten castreren. Dan kan bepaald gedrag de eerste weken verergeren. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Beweging komt hij niet te kort. Mijn vriend laat hem in de ochtend 20 min uit. De hiaat service haal hem op. Dan kan hij 1 uur met anderen honden spelen. In de avond ga ik er nog een uur mee wandelen/trainen ik doe gehoorzaamheid met hem. Hij speelt graag maar, geeft speeltjes niet meer af dus dat is niet heel aanlokkelijk om met hem te spelen. Hij krijgt in de avond een snuffel of puzzel zijn voer mee aangeboden. We hebben hem vorige week chemische laten castreren.  "

Ik begrijp wel dat je hem liever niet zomaar afgeeft. Dat deed ik ook niet met mijn hond omdat ze in haar leven 4 x is aangevallen. Daardoor scan ik altijd mijn omgeving. Ook laat ik een oppashond nooit aangelijnd kennis maken met andere honden, dat gaat vaak niet goed.Mensen brengen daarom weer graag hun hond bij mij omdat ik altijd op let en ik om loop als ik een hond zie die ik niet vertrouw. Zo iemand zou je moeten kunnen vinden. Dat zou voor mij geruststellender zijn dan een uitlaatservice. Daar gaan juist vaak dingen mis omdat 1 persoon op veel honden moet letten. 

Maar valt jouw hond dan alleen uit als hij aangelijnd is? Want je schrijft dat hij met andere honden speelt bij de uitlaatservice. Dan kun jij toch ook los met hem wandelen en dus geen stress hebben?

Ipv uitlaat service zou ik een lieve rustige oppas zoeken waar hij regelmatig een dag naartoe kan. Heb jij lekker die dag voor jezelf en je kindje.

Een speeltje of balletje loslaten is gemakkelijk aan te leren.

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Wellicht kan een antitrektuig ook nog ondersteuning bieden. Wanneer de hond dan een ruk geeft, dan trekt hij zichzelf uit balans in plaats van jou.

Wat hierboven ook al gezegd werd, na chemische castratie verergert het gedrag een paar weken. Maar een chemische castratie lost aangeleerd probleemgedrag jammer genoeg niet op.

En ook jouw emotie voelen ze aan. Ik denk dat je er heel goed aan doet om met een gedragstherapeut te gaan werken, dit gaat je vast helpen.

 

honden page profiel Marijke Marijke

" Wellicht kan een antitrektuig ook nog ondersteuning bieden. Wanneer de hond dan een ruk geeft, dan trekt hij zichzelf uit balans in plaats van jou.
Wat hierboven ook al gezegd werd, na chemische castratie verergert het gedrag een paar weken. Maar een chemische castratie lost aangeleerd probleemgedrag jammer genoeg niet op.
En ook jouw emotie voelen ze aan. Ik denk dat je er heel goed aan doet om met een gedragstherapeut te gaan werken, dit gaat je vast helpen.
  "

Er komt een gedragtherapeut eind deze maand. Ik maak me gewoon veel zorgen dat het eigenlijk niet meer gaat. Mijn angst is dat ik hem niet kan bieden wat hij nodig heeft. En als ik hem weg doe dat hij dadelijk van gezin naar gezin komt vanwegen zijn problemen het is geen makkelijke hond.

honden page profiel Marijke Marijke

" Wellicht kan een antitrektuig ook nog ondersteuning bieden. Wanneer de hond dan een ruk geeft, dan trekt hij zichzelf uit balans in plaats van jou.
Wat hierboven ook al gezegd werd, na chemische castratie verergert het gedrag een paar weken. Maar een chemische castratie lost aangeleerd probleemgedrag jammer genoeg niet op.
En ook jouw emotie voelen ze aan. Ik denk dat je er heel goed aan doet om met een gedragstherapeut te gaan werken, dit gaat je vast helpen.
  "

Er komt een gedragtherapeut eind deze maand. Ik maak me gewoon veel zorgen dat het eigenlijk niet meer gaat. Mijn angst is dat ik hem niet kan bieden wat hij nodig heeft. En als ik hem weg doe dat hij dadelijk van gezin naar gezin komt vanwegen zijn problemen het is geen makkelijke hond.

honden page profiel Marijke Marijke

" Ik begrijp wel dat je hem liever niet zomaar afgeeft. Dat deed ik ook niet met mijn hond omdat ze in haar leven 4 x is aangevallen. Daardoor scan ik altijd mijn omgeving. Ook laat ik een oppashond nooit aangelijnd kennis maken met andere honden, dat gaat vaak niet goed.Mensen brengen daarom weer graag hun hond bij mij omdat ik altijd op let en ik om loop als ik een hond zie die ik niet vertrouw. Zo iemand zou je moeten kunnen vinden. Dat zou voor mij geruststellender zijn dan een uitlaatservice. Daar gaan juist vaak dingen mis omdat 1 persoon op veel honden moet letten. 
Maar valt jouw hond dan alleen uit als hij aangelijnd is? Want je schrijft dat hij met andere honden speelt bij de uitlaatservice. Dan kun jij toch ook los met hem wandelen en dus geen stress hebben?
Ipv uitlaat service zou ik een lieve rustige oppas zoeken waar hij regelmatig een dag naartoe kan. Heb jij lekker die dag voor jezelf en je kindje.
Een speeltje of balletje loslaten is gemakkelijk aan te leren. "

Hij valt inderdaad alleen aan de lijn uit. Hij kan niet overal los bij ons. En er lopen veel honden hier. Ook vind ik als ik een hond tegen kom die aangelijnd is dat hij er niet naar toe mag en aangezien hij naar alle honden toe gaat moet hij dan aan de lijn. Ook springt hij tegen wandelaars op en die lopen er ook veel hier dus hij kan niet altijd los. Balletje los laten lijkt makkelijk aan te leren hij kent het bevel los uitstekend en met alles lukt het behalen met ballen en trektauwen hij weigert het gewoon zelfs voor kip/frikadellen en andere speeltjes laat hij niet los. De hondenschool wist ook niet hoe we dit bij hem konden oplossen. Het is hond met heel wat karakter.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik maak me gewoon veel zorgen dat het eigenlijk niet meer gaat. Mijn angst is dat ik hem niet kan bieden wat hij nodig heeft. En als ik hem weg doe dat hij dadelijk van gezin naar gezin komt vanwegen zijn problemen het is geen makkelijke hond. 

Ik krijg een beetje de indruk dat je helemaal op bent en niet meer de energie kan opbrengen die je hond nodig heeft? (En dat is niet als verwijt bedoeld.)

 

Je hebt nog contact met de fokker, dan zou ik die inschakelen om een goeie, nieuwe en stabiele thuis voor de hond te zoeken. Waar geen katten zijn, iemand die voldoende tijd en energie heeft om de hond te bieden wat ie nodig heeft.

Je schrijft: het is geen makkelijke hond. Maar ik lees niet zoveel geks. Hij doet het blijkbaar ook prima bij de uitlaatdienst? Ik denk dat je vooral zelf problemen ervaart, en dat deze hond in andere omstandigheden zich van een heel andere kant zou kunnen laten zien en zijn ware karakter kan tonen.

En dat staat los van je liefde voor hem.

Maar ik denk dat je met je partner eens zo oprecht mogelijk naar jullie situatie moet proberen kijken en onderling bespreken of jullie voor deze hond voluit willen/kunnen gaan, op een constructieve manier, met de focus op al zijn kwaliteiten ipv zijn 'gebreken'. Of je dat eigenlijk niet echt ziet zitten in de huidige omstandigheden. 

De hond is nog superjong, hij vraagt nog veel begeleiding. Dus kijk naar het welzijn van iedereen binnen jullie gezin.

 

Succes, en beterschap!

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb een Ruffwear heupriem. Ik kan hem nu niet online vinden, ben de naam ook vergeten van de versie, ik heb het ook al iets van 6 jaar, maar ik denk dat de Ruffwear Switchbak of Ruffwear Crag Leash de nieuwere variant ervan is. Ik heb even in het buitenland gewoond met hond van 'maar' 7kg, maar ik moest (steile) heuvels op en af met hond en kinderwagen. Ik wilde op de hellingen 100% aandacht en handen bij de wagen kunnen houden. Deze gordels kunnen zo te zien net zoals degene die ik heb in lengte aangepast worden. Ik hield de lijn kort genoeg dat ze net achter/naast het achterwiel van de wagen liep. Mijn hond is dus wel een stuk kleiner, maar ik vond het een fijne riem, omdat de lengte dus aan te passen was, velen waren toen elastisch en een vaste, langere lengte, en dat wilde ik niet. Ik nam de flexi riem mee voor rustigere, veiligere stukken zodat ze dan meer vrijheid had. Maar wie weet zijn er tegenwoordig wel meer fijne heupriemen, en vind jij juist andere aspecten bij zo'n gordel belangrijker/handiger, maar ik dacht, ik laat mijn ervaring weten hp-smile

 

Mijn oudere versie had overigens wel het probleem dat hij bij het metalen gesp(?) stukje bij de middel snel 'versleet'; het metaal in de lijn sneed. Ruffwear heeft wel goede garantie, dus ik kreeg een nieuwe. De oude heeft mijn moeder even gebruikt. Hij was nog niet heel erg ingesleten, en mijn moeder heeft een andere heupomvang, en ze had het met wat naald en draad simpel versterkt (hij was misschien 2mm ingesleten, het was niet veel, klaagde liever te vroeg dan te laat). Bij haar honden sneed hij echter veel sneller in (honden van >20kg), dus ze heeft er niet heel lang gebruik van kunnen maken, en vond haar eigen riemen net zo makkelijk. Ik kreeg de net iets nieuwere variant omdat de andere versie niet meer verkrijgbaar was, en deze kreeg ook lichte inkepingen in de riem bij de 'gesp', maar het ging minder snel. Hopelijk hebben ze dat tegenwoordig helemaal verholpen. En anders hebben ze als het goed is nog steeds een erg goede garantie, en met kennis van tevoren over dit 'probleem', dat je hem zelf kan verstevigen op dat stukje? Ik heb de riem nu nog steeds ergens, in de garage.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Klinkt als dat je teveel hooi op je vork hebt genomen, heel normaal hoor. Babystress, hondenstress en waarschijnlijk ook nog werken. Je kat? Moet echt even langs de DA, blaasontsteking heeft niets te maken met stress tenzij die niet rustig bij de kattenbak kunnen komen. In dat geval? Babyhekje en die heb je vast al wel wink

 

Krijg je hulp van de andere gezinsleden? En misschien is een persoonlijke uitlaatdienst iets voor je? Iemand die je hond alleen uitlaat ipv in groepsverband?

honden page profiel Marijke Marijke

" Ik heb een Ruffwear heupriem. Ik kan hem nu niet online vinden, ben de naam ook vergeten van de versie, ik heb het ook al iets van 6 jaar, maar ik denk dat de Ruffwear Switchbak of Ruffwear Crag Leash de nieuwere variant ervan is. Ik heb even in het buitenland gewoond met hond van 'maar' 7kg, maar ik moest (steile) heuvels op en af met hond en kinderwagen. Ik wilde op de hellingen 100% aandacht en handen bij de wagen kunnen houden. Deze gordels kunnen zo te zien net zoals degene die ik heb in lengte aangepast worden. Ik hield de lijn kort genoeg dat ze net achter/naast het achterwiel van de wagen liep. Mijn hond is dus wel een stuk kleiner, maar ik vond het een fijne riem, omdat de lengte dus aan te passen was, velen waren toen elastisch en een vaste, langere lengte, en dat wilde ik niet. Ik nam de flexi riem mee voor rustigere, veiligere stukken zodat ze dan meer vrijheid had. Maar wie weet zijn er tegenwoordig wel meer fijne heupriemen, en vind jij juist andere aspecten bij zo'n gordel belangrijker/handiger, maar ik dacht, ik laat mijn ervaring weten
 
Mijn oudere versie had overigens wel het probleem dat hij bij het metalen gesp(?) stukje bij de middel snel 'versleet'; het metaal in de lijn sneed. Ruffwear heeft wel goede garantie, dus ik kreeg een nieuwe. De oude heeft mijn moeder even gebruikt. Hij was nog niet heel erg ingesleten, en mijn moeder heeft een andere heupomvang, en ze had het met wat naald en draad simpel versterkt (hij was misschien 2mm ingesleten, het was niet veel, klaagde liever te vroeg dan te laat). Bij haar honden sneed hij echter veel sneller in (honden van >20kg), dus ze heeft er niet heel lang gebruik van kunnen maken, en vond haar eigen riemen net zo makkelijk. Ik kreeg de net iets nieuwere variant omdat de andere versie niet meer verkrijgbaar was, en deze kreeg ook lichte inkepingen in de riem bij de 'gesp', maar het ging minder snel. Hopelijk hebben ze dat tegenwoordig helemaal verholpen. En anders hebben ze als het goed is nog steeds een erg goede garantie, en met kennis van tevoren over dit 'probleem', dat je hem zelf kan verstevigen op dat stukje? Ik heb de riem nu nog steeds ergens, in de garage. "

Ik ga er eens voor op onderzoek het klinkt wel makkelijk. En hij trekt tijdens het wandelen als er niks te zien is niet aan de riem.

honden page profiel Marijke Marijke

" Klinkt als dat je teveel hooi op je vork hebt genomen, heel normaal hoor. Babystress, hondenstress en waarschijnlijk ook nog werken. Je kat? Moet echt even langs de DA, blaasontsteking heeft niets te maken met stress tenzij die niet rustig bij de kattenbak kunnen komen. In dat geval? Babyhekje en die heb je vast al wel
 
Krijg je hulp van de andere gezinsleden? En misschien is een persoonlijke uitlaatdienst iets voor je? Iemand die je hond alleen uitlaat ipv in groepsverband? "

Hoi ik denk dat je gelijk heb. Ik ben een perfectionist en nee, daar ben ik absoluut niet trots op het is echt een mentaleziekte vind ik zelf. Alles moet perfect zijn en dat loopt tegen het lukt niet met een baby. Mijn hond luister goed maar, alles wat hij niet goed doet trek ik mij zelf zo extreem aan en nu met een baby er bij word het vaak te veel. 

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

" Ik wil even zeggen, ik probeerde net wat rustiger te zijn toen mijn kat binnen kwam en een keer er niks van te zeggen. Hij liep wel naar de kat toe en er achterna. Toen hij niks van mij hoorde keek hij naar mij. Ik heb hem uitbundige beloond waarna hij naar mij toe kwam en wel paar keer naar de kat keek maar er niet naar toe ging. Dus dankje voor de tip hopelijk blijft dit zo dat zou de situatie veel makkelijker maken.  "

Top. 

Het laat in elk geval zien dat de hond sterk reageerd op jou.

 

Dus wellicht dat, dat helpt om meer rust voor jezelf ook te nemen. Ikzelf kon dat in elk geval makkelijker voor de hond, dan voor mezelf hp-angel

 

Elke verbetering is er 1. hp-thumbsupJe mag ook ruimte plannen voor jezelf. 

 

Een vast uurtje bijvoorbeeld waarin je partner even de zaken waarneemt. En jij iets kan doen waar je rust en ontspanning in vind. Mooiste is als dat voor een wandeling met de hond kan. Dan loop je ook al heel anders naar buiten. hp-wink

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond en kat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^