Hond en kat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sansan

Hoii !

Wij hebben een hele lieve hond een boomertje , ze is nu bijna een jaar
En geloof me we hebben haar veel te veel verwend en is heel aanhankelijk aan mij en m’n man.
Nu is het zo dat wij bij mijn schoonouders wonen we hebben de boerderij in 2en gesplitst zeg maar.
Nu gaat Onze elke ochtend even hallo zeggen bij de buren ,
Zij hebben een kat en een goldenretriever.

Nu is het zo dat de kat en onze hond heel leuk samen kunnen spelen maar vervolgens onze hond de kat wil ‘domineren’ en het weer uitloopt tot een gevecht met z’n twee.

Van de golden retriever leert onze hond ook niks , want die zou nooit van zich afbijten en laat alles toe .

Bo is voor ons idee voor een vrouwtje super dominant en wil van alles en iedereen de baas zijn.

Als zij bij de buren is doet ze nooit kwaad naar de golden , maar als de golden bij ons binnen komt word ze kwaad en valt ze hem aan.

Wat kunnen we hiermee doen dat ze daar ‘rustiger’ in word?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer dat bij jou thuis gebeurd en de hond van je buren komt op bezoek, aan de lijn houden naast je...en probeer haar tot rede te brengen, ze mag de hond , de golden , maar niet in haar huis, daar moet je de kleine in begeleiden dan, dat het ook in haar huis de golden welkom is...je kan ook van te voren eerst buiten even met elkaar gaan wandelen en dan samen in huis komen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hihi, de golden hoeft jouw hond niet op te voeden, dat moet jij doen. Soms neemt de ene hond gedrag van de andere over, maar dat is niet opvoeden.

 

Ik denk zo dat de honden gewoon bij elkaar binnen lopen. De golden komt dan op haar terrein en dat wil ze niet.

 

Het is lastig voor een hond om wel een inbreker aan te moeten blaffen en niet een andere hond, het is haar terrein. Aan de andere kant ze kent de hond.

 

Dus houdt de deur dicht, laat de buren even melden dat ze er zijn zodat je hier tijd voor hebt,  lijn je hond aan, en dan de andere hond naar binnen, zo voorkom je vervelende dingen. Aan de lijn heb je controle over je hond, kan je haar afleiden, of in haar mandje laten liggen, 

 

V w b de kat, eerder ingrijpen, spel is voor een hond bittere ernst. En als het iedere keer uitloopt op vechten dan moet je ook het spel voorkomen, ook hier, aan de lijn, je hond is nog zo jong, dat komt echt wel goed, eerst wat rustiger en bedaarder worden.

 

Blijf je wel zitten met, dat je hond zelf naar de buren loopt..........dat kan dan even niet meer, maar ik denk dat de buren het vechten ook niet waarderen. 

 

Je hebt een boomer, in veel boomers zit een stuk terrier in de voorvaderen, als dat bij jouw hondje ook het geval is..... dan heb je een hond met jachtpassie en dus zou katten jagen daar zo maar bij horen, dan wordt het wat lastiger. 

 

 

Volgende forumvraag: Benchrust is niet te doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^