Puppy poept 's nachts in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElmoElmo

Goedemorgen allemaal,

Wij hebben sinds een aantal weken een golden retriever puppy, toen we hem ophaalde was hij 9 weken en nu is hij 14 weken.

We zijn al redelijk op weg met zindelijkheidstraining. Hij doe eigenlijk zo goed als nooit meer iets in huis, plassen doet hij al steeds vaker tijdens het wandelen alleen poepen doet hij vooralsnog alleen in de achtertuin.

Echter sinds ongeveer een week poept hij bijna elke nacht structureel in zijn bench. De weken daarvoor heeft hij dit nooit gedaan en de eerste keer dat het gebeurde had hij 's avonds niet meer gepoept dus in eerste instantie dachten we dat het eenmalig was. Nu een aantal dagen verder heeft hij het echter al meerdere keren gedaan, ook als hij wel 's avonds nog gepoept heeft. We hebben al van alles geprobeerd maar soms vertikt hij het ook om 's avonds te poepen ook al gaat hij regelmatig naar buiten, dus dan weten we eigenlijk al dat het gaat gebeuren alleen weten we niet wat we ertegen kunnen doen. Ook hebben we geprobeerd om hem 's nachts nog een keer naar buiten te laten maar dan plast hij alleen een keer en doet hij het daarna alsnog in de bench.

We zijn helemaal ten einde raad. Aangezien hij dit de eerste paar weken helemaal niet deed snappen we ook niet zo goed waar het vandaan komt en we weten niet meer wat we nog meer kunnen doen om het te voorkomen. We vragen ons ook af of hij het niet doet omdat de geur nu al in zijn bench zit, we hebben natuurlijk de bench en zijn kussen zo goed mogelijk schoon gemaakt maar of daarmee de geur volledig weg is weet ik niet.

Heeft iemand advies voor ons? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een twee weekjes bij de pup gaan slapen zodat je hoort dat je hondje moet en naar buiten kan, schoonmaken met schoonmaakazijn, hoes van het kussen de wasmachien in en ook dan kan je wat azijn erbij gebruiken azijn neutraliseerd de reuk.   Je kan voor de nacht een ren om de bench neer zetten en dan het deurtje open laten zodat je hond niet in de bench wat doet, grote kans dat tie dan in zijn eigen ontlasting gaat liggen...met een ren om de bench kan die uit de bench.....en als jij dan met een matrasje of op de bank een paar weekjes gaat slapen hoor je direct gerommel en kan je je hondje buiten even uitlaten...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Iets langer wandelen met de laatste wandeling, 15 minuten of een half uurtje? Zodat je hond de tijd kan nemen en een eindje wandelen geeft vaak de aandrang om te poepen.

Weet niet hoe laat jullie dit doen en hoe lang normaal gesproken.

Misschien ook naaar het tijdstip van voeren kijken. Als hij laat op de avond nog voer krijg, kan je het misschien wat vroeger op de avond geven.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zorg dat je de pup bij je hebt in de nacht. Standaard op een bepaalde tijd,in de nacht uit laten heeft totaal geen zin als de pup nog niet moet. Doorslapen komt vanzelf. Maar als de pup met bench naast je bed staat hoor je hem en kan je hem gelijk buiten zetten en klaar., dan is de nood hoog, pas als de pup een twee weken niet naar buiten hoef in de nachtt, de bench stukje bij beetje verschuiven iedere nacht halve meter verder tot hij weer op de gang staat, deur dicht na weer een nacht.

Zo Voorkom je ook het vervuilen van de bench, dat is zo sneu voor je hondje, maak in ieder geva? de bench zo groot dat hij niet in zijn eigen ontlasting hoeft te liggen. 

 

Geen paniek, heus het komt goed. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het kan er ook nog mee te maken hebben dat de pup bang voor iets geworden is een keer s nachts, en daarom poept. Ook vandaaruit zou ik of bij de pup gaan slapen, of hem mee de slaapkamer op nemen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hij kan dit doen doordat hij zich onveilig, opgesloten voelt.

Waar staat de bench, zit je pup de hele nacht alleen in zijn bench in een aparte ruimte?

Hij kan dan ook niet makkelijk verplaatsen of wat dan ook en kan geen kant op.

Ik zou hem of uit de bench halen 's nachts , of 's nachts de bench bij je op de slaapkamer zetten.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het kan inderdaad zijn dat je hond zich niet prettig voelt, een hond vervuild niet voor de lol zijn nest.. je kunt savonds proberen langer te wandelen en er eventueel naast te slapen om te kijken hoe je hond zich gedraagt, zich goed voelt en ziet wanneer hij uit moet.. 

 

Je kunt ook de bench lekker laten voor wat het is en het deurtje open laten, als je hond zich dan prettig zou voelen (dit het probleem is) dan is het toch fijn als het zo opgelost kan zijn? Bench is geen verplichting he 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Dat word 's nachts je wekker zetten als dit structureel is. Lijkt mij. Of eerder eten geven zodat puppie eerder kan poepen. Jullie vinden dit vervelend, moet je nagaan hoe pupje dit vind in zijn of haar slaapplek. En even relativeren: je pup is pas 3 maanden oud. Dat is nog een baby en daar hoort vallen en opstaan bij. Hell, met mijn 10, 12 en 13 jarige honden loop ik ook geregeld in de nacht buiten omdat ze dan moeten. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dat word 's nachts je wekker zetten als dit structureel is. Lijkt mij. Of eerder eten geven zodat puppie eerder kan poepen. Jullie vinden dit vervelend, moet je nagaan hoe pupje dit vind in zijn of haar slaapplek. En even relativeren: je pup is pas 3 maanden oud. Dat is nog een baby en daar hoort vallen en opstaan bij. Hell, met mijn 10, 12 en 13 jarige honden loop ik ook geregeld in de nacht buiten omdat ze dan moeten.  "

Huh? Volgens mij is dit het probleem niet van de TS. Er wordt toch aangegeven dat ze snachts er voor opstaan, dat de hond dan alleen maar plast en vervolgens alsnog zijn behoefte in de bench doet? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Dat word 's nachts je wekker zetten als dit structureel is. Lijkt mij. Of eerder eten geven zodat puppie eerder kan poepen. Jullie vinden dit vervelend, moet je nagaan hoe pupje dit vind in zijn of haar slaapplek. En even relativeren: je pup is pas 3 maanden oud. Dat is nog een baby en daar hoort vallen en opstaan bij. Hell, met mijn 10, 12 en 13 jarige honden loop ik ook geregeld in de nacht buiten omdat ze dan moeten.  "

Juist niet op een vaste tijd, want moet de hond dan? Ts doet dit al en dat werkt dus niet. Gewoon naast bed en zodra de hond komt, dat is het moment dat de hond moet, en dan buiten zetten. 

honden page profiel ElmoElmo

Ik heb ook even met de fokker contact gehad en die gaf aan dat het met voer te maken kan hebben. We hadden namelijk van de dierenarts een zakje voer gratis gekregen en hadden die gemengd met zijn normale brokken. We zijn nu volledig terug naar zijn oude voer en tot nu toe geen problemen meer gehad. Hij heeft het 4 weken gewoon prima gedaan dus aan de bench en de ruimte waarin hij ligt zal het niet liggen want daar is niets in veranderd. Zijn bench is ook al van het formaat wat hij als volwassen hond zou moeten hebben dus ruimte heeft hij genoeg. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Elmo gelukkig, opgelost dus, zakje met brokjes niet meer geven dan, hou het bij zijn eigen voer..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^