Italiaanse waterhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

Hallo, 

In onze zoektocht naar een hond kwam ik uit bij de Italiaanse waterhond.

De algemene karaktereigenschappen waarmee men standaard het ras omschrijft spreken mij erg aan. Als je dan verder op het internet zoekt kom ik echter ook zaken tegen als heel waaks, eenkenning en/of angstig.

Maar meer en meer krijg ik de indruk dat over elke hondenras diverse postieve en negatieve zaken circuleren.

Zijn er hier mensen met een Lagotto en hoe is hij/zij als hond?

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Ik heb geen Lagotto, maar we hebben er wel serieus naar gekeken en degene die ik ben tegengekomen waren niet eenkennig of angstig, maar wel terughoudend. Waaksheid kan ik niet over oordelen.

 

Ik vind de waterhonden wel flink aan de prijs ten op zichtte van andere rassen. Voor ons een van de redenen - naast de terughoudendheid en het uiterlijk niet bij het hele gezin een wauw gevoel gaf - om deze op een zijspoor te zetten en te gaan voor ons huidige ras. Achteraf past de wheaten ook qua karakter beter bij ons. Nu is de prijs zeker niet bepalend, maar heeft in het begin zeker meegewogen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er is volgens mij iemand op dit forum met een Lagotto, maar ik weet helaas niet wie....

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb zelf geen Italiaanse waterhond, maar een Franse waterhond.

Er zijn verschillende waterhonden (Franse, Italiaanse, Portugese, Spaanse, Ierse waterspaniel, Nederlandse wetterhoun) en ze zijn allemaal wel anders van elkaar qua karakter.

Wel ken ik de Lagotto van de waterhonden wandelingen waar ik wel aan meegedaan heb.

 

Ik vond de Lagotto's die ik zag bij de wandelingen leuke hondjes, een mooi kleiner maatje ook.

Wat ik begrijp moeten ze wel goed gesocialiseerd worden, anders kunnen ze inderdaad wel wantrouwig/angstig worden.

Maar als je zo'n puppy uit een goed nest koopt, je besteedt er het eerste jaar veel tijd en energie in om het goed op te voeden, dan heb je er een leuk hondje aan.

Ook is het denk ik belangrijk dat je een puppy krijgt uit goede (voor) ouders die goede karakters hebben.

 

Wij hebben de Franse waterhond, die is een paar slagen groter dan de Italiaan.

Deze zijn qua karakter heel anders, relaxte honden, geen spoortje van nervositeit hoort er in dit ras te zitten.

Buiten erg energiek, werklustig etc, binnen zijn het vloerkleedjes kunnen heerlijk luieren.

Wel gevoelige honden, je kan ze breken met een te harde opvoeding.

Onze hond is echt een grote goedzak en ontzettend lief, maar als je met hem gaat werken dan zet hij zich voor 100% in en geeft nooit op.

 

De Spaanse waterhond zit er zo'n beetje tussen in denk ik.

Een iets kleiner middelmaatje, leuke sportieve hondjes.

En ik denk iets feller dan de Franse waterhond (die is namelijk totaal niet fel)

 

De Portugese waterhond (en ook de Ierse waterspaniel) zijn feller en meer jachtinstinct nog.

 

In principe zijn alle waterhonden van oorsprong werkhonden, het zijn energieke honden die graag erop uit gaan en voor je willen werken of sportief bezig willen zijn.

En ze hebben allemaal wel in meer of mindere mate enigszins jachtinstinct.

 

De Nederlandse wetterhoun die ken ik zelf niet, wat ik erover weet zijn het niet de makkelijkste honden, meer een waak/erfhond.

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Naja waterhond zegt het al een beetje hp-wink Modder, plensen. Verder is iedere hond wel eenkennig dat heeft denk ik te maken met de geschiedenis van mens en hond. Als pup kun je veel aan de opvoeding doen want tegenwoordig zijn honden meer een familielid dan een werktuig. Dat gezegd? Kun je natuurlijk altijd te maken krijgen met het individuele karakter zelf. De ene hond is de andere niet, ondanks het ras.

 

Verder heeft elke hond vermaak nodig https://nl.wikipedia.org/wiki/Lagotto_romagnolo lees even de gebruikers geschiedenis en dan weet je al snel wat je moet doen aan vermaak.

honden page profiel StefanieStefanie

Wij hebben een italiaanse waterhond reu van 1,5 jaar oud. Hij is voor ons en de mensen die hij kent enorm lief, een grote knuffelkont en een echte grapjas. Maar inderdaad al sinds we hem hebben (vanaf 8 weken oud) angstig in aanleg, waakzaam en terughoudend naar nieuwe mensen. De angst kan in vanalles zitten; geluiden buiten, een nieuw object in huis, containers op de stoep, koeien/paarden in het veld etc. Als er bezoek komt dat hij nog niet kent heeft hij echt tijd nodig om de kat uit de boom te kijken en vindt hij het absoluut niet fijn om direct benaderd te worden. Is hij eenmaal gewend, dan hoort iemand ook voor altijd in zijn vriendenkring ;-)

Ik moet zeggen dat ondanks dat wij heel gek op hem zijn en hem voor geen goud meer kunnen missen, we de angstige aanleg toch wel wat onderschat hadden. 

Bij vragen, contacteer me gerust! 

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

Veel dank voor jullie antwoorden!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Veel dank voor jullie antwoorden! "

 

Heb je er nog wat aan gehad?

Spreekt het ras je nu nog zo aan, nu je er hier meer over gelezen hebt? 

 

 

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

Hallo, ja zeker jullie antwoorden hebben mij geholpen. 
We gaan niet voor de lagotto kiezen. Wij wonen in de stad/Brussel dus dat lijken mij heel veel nieuwe prikkels elke dag. Alsook lees ik op meerdere plaatsen dat deze honden soms afgeraden worden als 1ste hond. En dat is wel wat hij zou zijn 
Nu kijken wij na naar de labradoodle - ik ben mij ervan bewust dat niet iedereen fan is 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Elke hond kan een stadshond zijn, ruimte en locatie maken echt niet zoveel uit. Alleen bij adoptie honden kan het verschil zij, die komen dan ook met een staaltje verleden. Wat belangrijker is? Voldoen aan de bewegings behoefte van de hond, net zoals wij? Hebben ze behoefte aan uitdaging en beweging.

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

Ja idd wij houden van buiten zijn - wandelen/joggen/chillen in het park/werken in onze volkstuin … dus aan beweging geen te kort. Anderzijds aan het huis zelf slechts kleine tuin. Dus beweging zal in publieke ruimte gebeuren.

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

Oeps dubbel gepost ..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dat is echt wel voldoende, je hebt ook een auto neem ik aan? Dan kun je paar keer week, strandje of groot bos pakken. Je kunt ook intensief een cursus gaan volgen speuren, hondensport ect. Er zijn zoveel opties daar heb je echt geen groot appartement met tuin voor nodig. Je moet er alleen wel rekening houden? Dat storm, regen, wind en weer? Je aan die behoefte moet voldoen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo, ja zeker jullie antwoorden hebben mij geholpen. We gaan niet voor de lagotto kiezen. Wij wonen in de stad/Brussel dus dat lijken mij heel veel nieuwe prikkels elke dag. Alsook lees ik op meerdere plaatsen dat deze honden soms afgeraden worden als 1ste hond. En dat is wel wat hij zou zijn Nu kijken wij na naar de labradoodle - ik ben mij ervan bewust dat niet iedereen fan is 
  "

Kijk heel goed uit:

Pups, ook labradoodle pups, worden zeer veel aangeboden door broodfokkers en louche handelaren in pups uit de walgelijke en trieste broodfokkerijen in Oost Europa.

 

Volg de LIJST om niet bij broodfokkerijen en handelaren in pups uit Oost Europa terecht te komen

 

https://www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist/


en verifieer de lijst koop hier nooit een puppy


http://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja...

 Als je een rustige leuke hond wilt..... de tegenwoordige labradoodle is een behoorlijke hyper hond. Tenminste degene die hier in het park lopen en die ik verder ken. En dat zijn er toch een stuk of 8.

En door de enorme vraag erna, wordt dit er niet beter op, en zoals Loesje zegt , kijk uit voor broodfok. Ik denk dat als je een goede en fijne doodle wilt, en die zullen er heus zijn, je veel onderzoek moet doen en Jaren op een wachtlijst moet staan,

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" Elke hond kan een stadshond zijn, ruimte en locatie maken echt niet zoveel uit. Alleen bij adoptie honden kan het verschil zij, die komen dan ook met een staaltje verleden. Wat belangrijker is? Voldoen aan de bewegings behoefte van de hond, net zoals wij? Hebben ze behoefte aan uitdaging en beweging. "

Hier wil ik toch nog even op inhaken, ik ben het hier namelijk niet mee eens en vind het een gevaarlijk advies. Met de Italiaanse waterhond heb ik geen ervaring dus daar kan ik niks zinnigs over zeggen maar er zijn echt wel rassen die je niet in de stad moet willen houden (zowel voor de hond, als de mensen in de omgeving). Ik heb een aantal jaar in de stad gewoon en ik werd toch echt diep ongelukkig van sommige honden in de stad zoals de Kangal (kruising?) en de berghond X pitbull die bij ons in de buurt woonde. Dat soort honden hebben gewoon meer ruimte en overzicht nodig en passen niet in de stad.

 

 

 

Verder wordt ik persoonlijk niet zo enthousiast van de labradoodle, niet omdat het een kruising is (daar ben ik, mits verantwoord juist een voorstander van) maar vanwege de vaak slechte fok en nerveuze honden die het oplevert. Nu ik erover nadenk ben ik eigenlijk nog nooit een leuke labradoodle tegengekomen, nou is dit natuurlijk persoonlijk, maar ik ben dan wel benieuwd naar wat je aanspreekt aan de labradoodle? Ik vind de poedels altijd veel leuker dan alle mixjes die ze ermee maken...

 

 

Misschien ook goed om je niet teveel op uiterlijk te focussen. Het mag best meespelen vind ik, je moet er tenslotte een hele tijd tegenaan kijken maar staar je er niet blind op. Je zou hier wat kunnen verduidelijken wat de eisen aan de hond zijn en wat jullie te bieden hebben, dan kunnen mensen meedenken. Is een tibetaanse terriër misschien ook een hond die jullie aanspreekt? 

 

 

 

Mocht je later een fokker gevonden hebben kan je hier ook altijd even navraag doen om te checken of het een betrouwbaar adres is. Zou zonde zijn als jullie bij een foute fokker terecht komen en helaas is dat bij de labradoodles erg snel het geval, dus zeker niet te goed van vertrouwen zijn!

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

" Hier wil ik toch nog even op inhaken, ik ben het hier namelijk niet mee eens en vind het een gevaarlijk advies. Met de Italiaanse waterhond heb ik geen ervaring dus daar kan ik niks zinnigs over zeggen maar er zijn echt wel rassen die je niet in de stad moet willen houden (zowel voor de hond, als de mensen in de omgeving). Ik heb een aantal jaar in de stad gewoon en ik werd toch echt diep ongelukkig van sommige honden in de stad zoals de Kangal (kruising?) en de berghond X pitbull die bij ons in de buurt woonde. Dat soort honden hebben gewoon meer ruimte en overzicht nodig en passen niet in de stad.
 
 
 
Verder wordt ik persoonlijk niet zo enthousiast van de labradoodle, niet omdat het een kruising is (daar ben ik, mits verantwoord juist een voorstander van) maar vanwege de vaak slechte fok en nerveuze honden die het oplevert. Nu ik erover nadenk ben ik eigenlijk nog nooit een leuke labradoodle tegengekomen, nou is dit natuurlijk persoonlijk, maar ik ben dan wel benieuwd naar wat je aanspreekt aan de labradoodle? Ik vind de poedels altijd veel leuker dan alle mixjes die ze ermee maken...
 
 
Misschien ook goed om je niet teveel op uiterlijk te focussen. Het mag best meespelen vind ik, je moet er tenslotte een hele tijd tegenaan kijken maar staar je er niet blind op. Je zou hier wat kunnen verduidelijken wat de eisen aan de hond zijn en wat jullie te bieden hebben, dan kunnen mensen meedenken. Is een tibetaanse terriër misschien ook een hond die jullie aanspreekt? 
 
 
 
Mocht je later een fokker gevonden hebben kan je hier ook altijd even navraag doen om te checken of het een betrouwbaar adres is. Zou zonde zijn als jullie bij een foute fokker terecht komen en helaas is dat bij de labradoodles erg snel het geval, dus zeker niet te goed van vertrouwen zijn! "

Waarom labradoodle - een vriend van mij heeft eentje en ik ben verliefd op hem vanaf de eerste keer dat ik hem zag 

Nu dat is beetje subjectief natuurlijk 

Wat ik graag zou hebben in een toekomstige hond

- Middenslag 

- Type hypo-allergeen 

- Samenleven met kat en 3 tieners (tussen 12 en 17y)

- Sportief en graag mee op stap

- Geen hond die graag/veel blaft

- Knuffelaar 

- Vriendelijk tov andere mensen en dieren 

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

Nog een vergeten 

- Haalbaar als 1ste hond 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een labradoodle is lang niet altijd hypoallergeen. 

Er zijn zoveel verschillende vachten bij deze honden,  juist omdat er geen rasstandaard is , omdat het geen ras is maar een kruising.

Sommige doodles lijken meer op een labrador met wat slag, sommigen krijgen zelfs een plukvacht.

 

Dan zou je  moeten zoeken naar een Australische labradoodle,  dit ras is nog niet officieel erkend maar er wordt wel serieus mee gefokt en de honden waar mee wordt gefokt worden ook getest en ze moeten voldoen aan een bepaalde norm.

Ik denk wel dat deze honden erg duur zijn, ook weet ik niet of er een wachtlijst is en hoe lang het kan duren voordat je een pup kan kopen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik vind labradoodles ook hele leuke honden om te zien, vooral een kleinere maat.

Maar wat je nergens leest is dat de vacht erg veel onderhoud nodig heeft.  Heel veel kammen, borstelen en regelmatig bezoek aan de trimmer. Dat is zeker iets om rekening mee te houden.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hier wil ik toch nog even op inhaken, ik ben het hier namelijk niet mee eens en vind het een gevaarlijk advies. "

Daarom zeg ik ook stellig erbij dat je de ruimte en beweging moet opzoeken. Het is echt onzin dat Kangal een tuin nodig heeft. Sterker nog? Ze hebben er helemaal niets aan als ze niet behoorlijk gewandeld worden. In mijn moeders dorp woont er eentje, super relaxte hond. Die wordt dan ook goed gewandeld elke dag en woont op een 1hoog maisonnette in A'dam.

honden page profiel AngèleAngèle

honden foto van Angèle

Ik vind het wel fijn te lezen dat hond zonder grote tuin voor velen van jullie niet zo-n issue is op voorwaarde dat hij wel zijn beweging en uitdaging krijgt 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Ik vind het wel fijn te lezen dat hond zonder grote tuin voor velen van jullie niet zo-n issue is op voorwaarde dat hij wel zijn beweging en uitdaging krijgt  "

Nee hoor hier ook geen tuin en toch best wel actieve hond. Ik heb wel het geluk vlak bij bos en hei te wonen en in een rustige buurt met veel groen om de hond uit te laten. In het weekend doe ik speuren met hem en dan ligt die lekker tevreden op zijn eigen bank te snurken tongue-out . Dus met genoeg wandelen en uitdaging kan een appartement prima.

honden page profiel Bikkel & Li-TingBikkel & Li-Ting

honden foto van Bikkel & Li-Ting

@ Angèle

 

Ik heb nog wel een heel goed adres voor een Australian labradoodle kijk eens bij Smiling face doodles in Drenthe lid van de WALA, en werkt niet me een castratie plicht maar fokverbod. Wachtlijsten heeft zij niet, ze kijkt pas als er pups geboren zijn naar geschrikte baasjes. Ik dacht dat ze in het najaar weer pups verwacht in verschillende maten. De nestjes die ze op dit moment heeft zijn al vergeven, voor vragen over deze fokker mag u mij een pb sturen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Waarom labradoodle - een vriend van mij heeft eentje en ik ben verliefd op hem vanaf de eerste keer dat ik hem zag 
Nu dat is beetje subjectief natuurlijk 
Wat ik graag zou hebben in een toekomstige hond
- Middenslag 
- Type hypo-allergeen 
- Samenleven met kat en 3 tieners (tussen 12 en 17y)
- Sportief en graag mee op stap
- Geen hond die graag/veel blaft
- Knuffelaar 
- Vriendelijk tov andere mensen en dieren  "

Hypoallergeen. De meeste mensen zijn allergisch voor de huidschilfers en die zitten aan iedere haar die de hond verliest.

Een labradoodle is vaak helaas niet hypoallergeen, vooral de eerste kruisingen, labrador met poedel, verharen vaak nog. Juist omdat het kruisingen zijn is er regelmatig een terugslag en heb je zomaar een volwassen exemplaar die wel verhaart en dus veel huidschilvers verliest. Daarnaast de tegenwoordige doodles, als het krulletjes heeft en geen stamboom is het een doodle en weet je vaak niet wat er in zit, zoals Sylvia zegt, de Australische doodles zijn vaak serieus bezig, maar ook daar. Google op reviews, kijk hoeveel honden en hoeveel nesten, kijk naar chipnummers of ze echt in Nederland zijn gefokt of uit een zielige broodfok ko,en uit het buitenland en hoer verhandelt worden. Voor een echte doodle Australisch, sta je lang op een wachtlijst

Honden die niet verharen zijn honden die regelmatig naar de kapper moeten omdat het haar door blijft groeien, en ook veel vacht onderhoud nodig hebben.

Denk aan de poede, de hypoallergeen hond bij uitstek, leuke vrolijke honden in drie formaten,l, de bedlington terriër, de soft Coated wheaten terriër, de Kerry blue terriër, dit zijn de middenslagjes , zeker zijn er nog meer.

De kleine gezelschapshonden als het leeuwhondhe, de maltheser, de havanezer, ook door groeiende nauwelijks verharende vachten.

En ja de waterhonden,

 

Succes met je zoektocht.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" Hallo, 
In onze zoektocht naar een hond kwam ik uit bij de Italiaanse waterhond.
De algemene karaktereigenschappen waarmee men standaard het ras omschrijft spreken mij erg aan. Als je dan verder op het internet zoekt kom ik echter ook zaken tegen als heel waaks, eenkenning en/of angstig.
Maar meer en meer krijg ik de indruk dat over elke hondenras diverse postieve en negatieve zaken circuleren.
Zijn er hier mensen met een Lagotto en hoe is hij/zij als hond?
 
  "

Ik weet niet in hoeverre de Lagotto al is afgeschreven maar via de rasvereniging NL zijn er bezoekadressen waar je bij Lagotto eigenaren live kunt kennismaken met dit ras. (ik weet niet of je in NL of B woont)

Ik heb op termijn ook wel belangstelling voor dit ras maar hoor inderdaad ook de verhalen over toch wel wat angstige honden. Aan de andere kant schijnen er ook echte mensenknuffelaars te zijn hp-smile

Je kunt dus een bezoekje overwegen bij een eigenaar: https://www.lagotto.nl/Het-ras/Bezoeklijst/

En als je Facebook hebt kunt je ook meelezen met de groep: https://www.facebook.com/groups/1197201523672388 en daar eventuele vragen stellen.

 

En welke hond/ras het ook wordt, kijk ontzettend uit voor de fokkers die het niet zo nauw nemen met de gezondheidstesten. Tegenwoordig wordt ook vaak via DNA getest op verschillende erfelijke aandoeningen en gekeken naar het inteelt coëfficiënt. Maar je hebt al meerdere tips gekregen over waar op te letten in je zoektocht...

 

Succes! 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Nog een vergeten 
- Haalbaar als 1ste hond  "

Wat bedoel je met haalbaar als 1ste hond?

 

Vwb. Labradoodles. De vachtverzorging is erg onderschat en de trimster waar ik kom hanteert alleen een uurtarief voor Labradoodles en vergelijkbare honden, omdat de slechte vachtconditie het onmogelijk maakt een vaste prijs af te spreken om alles te ontklitten, etc.

 

Ook heb ik het idee dat de karakters nog lang niet 'ras' eigen is. Hier in de omgeving is zijn er buitengewoon veel doodle varianten en er zitten echt hele leuke tussen, maar helaas veel meer minder leuke. Deels komt dat door onvoorbereide eigenaren en onvoldoende training, maar genen spelen hier zeker een rol in.

 

Wij 'moesten' ook een hypoallergeen ras (of dat bestaat, vraag ik mij af) en zijn op onze wheaten uitgekomen. Superleuk hondje, niet zo pittig als de naam terriër doet vermoeden voor veel mensen, maar eigenzinnig genoeg voor ons.

 

Elke hond kan zonder tuin in een kleine woning wonen, mits ze genoeg geestelijk en fysiek uitgedaagd worden. Ik loop elke dag ongeveer 7 - 10 km met haar en een paar keer in de week komt daar nog zo'n afstand bij. Hiermee hebben wij in huis een rustige hond waar we veel plezier aan bleven.

 

Welk ras bij jullie past kunnen jullie alleen zelf bepalen, door veel te lezen en te spreken met mensen met een dergelijk ras.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" Daarom zeg ik ook stellig erbij dat je de ruimte en beweging moet opzoeken. Het is echt onzin dat Kangal een tuin nodig heeft. Sterker nog? Ze hebben er helemaal niets aan als ze niet behoorlijk gewandeld worden. In mijn moeders dorp woont er eentje, super relaxte hond. Die wordt dan ook goed gewandeld elke dag en woont op een 1hoog maisonnette in A'dam. "

Zeker moet je beweging opzoeken en is een tuin geen noodzaak, ik heb zelf jarenlang met mijn hond op een appartement met balkon gewoond. Ik bedoel meer te zeggen dat bijvoorbeeld die kangal de gehele straat als zijn territorium zag, dat geeft voor zowel de hond als de mensen op straat veel onrust. Echte kudde/terrein bewakers zou ik dus nooit adviseren in een stad. Maar goed, dit dwaalt wat af van het onderwerp. De meeste honden kunnen dus prima in de stad, maar naar mijn mening zijn er uitzonderingen, al vermoed ik niet dat de lagotto daar één van is. 

 

 

Hypoallergeen dat verkleint de opties. Houd er wel rekening mee dat ook bij deze honden er wel een reactie op kan komen, dit zou ik altijd uittesten door een paar keer bij de fokker langs te gaan voordat je de keuze voor een ras maakt. Zijn ruwharige honden ook niet geschikt voor mensen met een allergie? Ik heb niet zoveel verstand van vachten, dus weet niet of dat klopt...

 

 

 

Over de vachten van de labradoodle heb ik inderdaad veel negatieve verhalen gehoord. Zo ken ik een trimmer die zelf poedels heeft die ze niet meer aanneemt omdat het altijd zo'n drama is met die vachten. Het vachtonderhoud moet je zelf ook regelmatig bijhouden of je zou echt heel vaak naar een trimmer moeten. Voor iemand met een allergie lijkt me dat niet prettig, dus dan zou een ander dat op zich moeten nemen dan de allergische persoon. Ruwharige vachten (mocht dat een optie zijn) zijn veel makkelijker in het onderhoud. 

 

 

Het kan natuurlijk dat de labradoodle heel goed bij jullie past, houd er wel rekening mee dat de karakters ook heel veel kunnen verschillen, dus ga kennismaken met verschillende honden en baseer het niet op één enkele hond in je omgeving. Ik hoop dat jullie een geschikt ras/hond gaan vinden. 

 

 

Is een herplaatser voor jullie ook een optie? Het kan voordelen hebben als eerste hond en je weet ongeveer hoe het karakter is en of die wel of geen allergische reactie veroorzaakt. 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" ....Voor iemand met een allergie lijkt me dat niet prettig, dus dan zou een ander dat op zich moeten nemen dan de allergische persoon. Ruwharige vachten (mocht dat een optie zijn) zijn veel makkelijker in het onderhoud. 
  "

Hier zeker aan de orde. Mijn vrouw (n=1) heeft geen last van de hond in huis of als ze haar even aait, maar als de hond op haar voeten gaat liggen of ze aait haar wat langer, dan krijgt ze wel een allergische reactie. De vachtverzorging doe ik eigenlijk, mede daarom, altijd.

Ruwharige vachten zijn niet per se, hypoallergeen, maar ook op ruwharige vachten reageert mijn vrouw (wederom n=1) bijna niet qua allergie.

Volgende forumvraag: tervuerense herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^