Slaap

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel daimydaimy

Hoi!

wij hebben 3 dagen geleden ons lieve hondje Dobby opgehaald uit een fokkerij. Dobby is geboren in mei 2021 dus is al een paar maanden oud.

Dobby is heel gehecht aan mij. Hij blijft de hele dag om mij heen hangen zelfs als ik naar de wc moet of drinken ga pakken.

we hebben hem al 2x een uurtje alleen gelaten om te kijken hoe hij reageerd. Als wij weg zijn begint hij te piepen bij de deur. Dit blijft die de hele tijd doen tot we thuis zijn.

 

in de avond piept hij de hele nacht door. We hebben alles geprobeerd. We hebben een fijn mandje voor hem met dekens en kussens we hebben hem gister zelfs boven bij ons laten slapen (naast het bed)maar ook toen bleef hij piepen en jammeren. Heeft iemand hier tips voor?

 

alvast bedankt!!!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ja hoor  Nog niet alleen laten ,Je hebt hem nog maar 3 dagen ,alles is nieuw en vreemd voor hem .

Als je naar de wc gaat zo normaal mogelijk doen en gewoon als je even naar boven gaat ook ,laat desnoods de deuren open ,het vertrouwen dat je terug komt moet nog komen .

 

Inderdaad boven laten slapen ,zodat hij bij jullie is ,en geef hem wat te knagen ,Vanuit een fokkerij ineens in huis is een erg grote overgang ,Wellicht zat hij nog met andere honden ook dus dat mist hij allemaal .

Geduldig blijven en het alleen laten nog uitstellen .

Succes!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou de hond de eerste 2 weken helemaal niet alleen laten. Geef hem eerst de tijd om te wennen.. zodra alles vertrouwd is zal die je niet meer constant achterna lopen. Na die 2 weken kun je rustig beginnen met het alleen zijn, dit betekend per minuut. Dus even naar boven lopen, als dit goed gaat even buiten een blokje om lopen. Echt langzaam opbouwen.

 

Voordat je de hond alleen laat, zorgen dat hij voldaan is. Dus een goede wandeling heeft gehad en een goed kauwbot. (Of gevulde kong, lickimat enz) deze kun je ook aanbieden op het moment dat je even weg loopt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat achter je aanlopen hebben allebei mijn herplaatsers gedaan, dat heb ik gewoon zo gelaten en er geen aandacht aan besteed. Het is na een tijdje vanzelf overgegaan.

 

Wij kregen als tip van de stichting waar we de honden vandaan hadden om tenminste 2 weken de hond niet alleen te laten, en daarna langzaam beginnen met opbouwen, dat opbouwen heel langzaam, soms met maar minuten. De ene hond is daar ook anders in dan de andere.

 

Hij moet jullie nog leren kennen en leren waar hij aan toe is. 

Goed idee om hem mee te nemen naar de slaapkamer, zodat je hem gerust kan stellen.

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

Het beestje is net 3 dagen bij jullie. Alles is nieuw voor hem, nieuwe omgeving, geurtjes, geluiden. Geen wonder dat hij achter je aanloopt, jij bent zijn houvast op dit moment. 

Is er een reden waarom je zo snel begint met alleen laten? Want ik vind na 3 dagen al een uur weg erg lang. Sowieso zou ik hem zeker de eerste weken niet alleen laten. Daarna rustig opbouwen. Eerst een paar minuten, en zo verder. Kijk naar de vorderingen van zijn zindelijkheid. Hoe lang kan hij z'n plas ophouden? Zo lang kun je hem dan uiteindelijk alleen laten. Zorg als je weg bent dat hij iets heeft om zich mee bezig te houden, een kluif of een gevulde Kong doen het vaak goed. 

Dat alleen slapen nog niet gaat is ook normaal. Veel hondeneigenaren slapen de eerste nachten bij hun pup. Geen zorgen, dat gaat over. Succes! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

we hebben hem al 2x een uurtje alleen gelaten om te kijken hoe hij reageerd. Als wij weg zijn begint hij te piepen bij de deur. Dit blijft die de hele tijd doen tot we thuis zijn.

Op deze manier creëer je dus zelf een hond die zich slecht voelt alleen thuis, en gaat janken, blaffen of slopen.

Zoals hierboven al gezegd: investeer eerst in een goeie vertrouwensband. En pas daarna ga je het alleen-blijven aanleren, met mondjesmaat, niet meteen een uur lang. 

Het gaat erom dat de hond zich ontspannen en prettig voelt alleen. Een uur piepen = ik voel me niet okee. Dat is dus een hele foute basis om mee te beginnen. 

Volgende forumvraag: Uitvallen naar een jonge pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^