Riem lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EddyEddy

Hallo, ik heb ff een vraag over lopen met riem. Heb sinds kort een puppie sheltie van 10 week, probleem is dat ik aantal dagen bezig ben om haar te laten wennen aan lopen met riem. Halsband gaat om en dan is het gebeurt, geen meter vooruit. Ik til haar op en loop stukje en zet haar weer neer, en dan weer hetzelfde. Terug naar huis idem dito...

Ik weet het ff niet meer, hebben jullie misschien de gouden tip.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heb je het ook binnenhuis al geprobeerd? Gaat het dan wel, of ook niet?

Indien het puur aan de riem zelf ligt: misschien is die te zwaar? Probeer es een lichtgewicht lintje, gewoon als gewenning. Als dat goed gaat, kan je later overschakelen op een andere lijn. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Speelt ze wel of houd ze van snacks? Dan kun het een leuk spelletje maken. Riem om? Betekend iets leuks doen of krijgen. Thuis in huis doen en buiten op straat iets kalmer aan. Zijn veel indrukken buiten in ene keer, daar kun je bv een trainer geven zodat ze er een goed gevoel bij krijgt.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Vindt ze eten en of brokjes geweldig?! Dan zou je dat kunnen inzetten. Geef het de tijd, het hondje snapt er waarschijnlijk nog niets was. Elke stap die ze zet beloon haar enorm, maak het leuk :).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Halsband voorlopig om houden in huis, na een weekje weet de hond niet beter...en naar het naar buiten gaan een lichtgewicht lijn er aan...10 weekjes, ja moet echt naar buiten, optillen meenemen en een eindje verder neer zetten, en daar even laten snuffelen en rustig weer naar huis.

honden page profiel EddyEddy

Dankjewel voor de reacties....vandaag ging het iets beter, heb een balletje meegenomen en constant vooruit gerold. Zo hebben we het ff geprobeerd.

Volgende forumvraag: Kennismaking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^