Ben ik klaar voor een (asiel)hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

Hallo allemaal!

Ik ben 13 en hou al heel mijn leven enorm van honden! Nu ik niet meer zo heel jong ben zou ik graag de verantwoordelijkheid willen nemen voor een hond.

Toen ik klein was hadden we er één. Het was een Griekse straathond die mijn mama aan de kant van de weg vond en bij haar in huis nam. Wat was dat een schat! Toen we ergens anders woonden hadden de buren 2 Jack russeltjes waarmee we soms ook mee gingen wandelen. Waar we nu wonen hebben de buren een golden retriever. 

Als het goed is, gaan we vanaf april eens serieus gaan rondkijken in de asielen. Ik laat namelijk nu al om de 2 weken een asielhondje uit, vind het superleuk om te doen!                                                                                Verder is de Duitse herder van mijn tante ook al eens 1 nachtje komen logeren en dat ging best goedhp-smile.                                                                Omdat ik honden echt gewoon fantastisch vind en een asielhond/herplaatser een super fijn en liefdevol leven wil geven, wil ik mij er heel goed op voorbereiden!

Ik ken de taal van de hond al heel goed en lees mij heel goed in de juiste trainingstechnieken. Heb nu al 3 hondenboeken uitgelezen over ook vooral de psychologie van de hond. Heb ook al mega veel opgezocht op internet.

Wat betreft de beweging die de hond zal krijgen: Ik ga al sowieso een uurtje vroeger opstaan om de hond een halfuurtje tot een uur uit te laten. In de middag krijgt de hond ook een wandeling van 30 min. tot 60 min.                Rond 16 uur ook ong. een uurtje en voor het slapen ook een kleine wandeling. Verder gaat de hond 1 tot 2 keer mee gaan hardlopen met mijn vader. Wat ik ook graag zou gaan doen is agility en gehoorzaamheidstraining.                                                                       Hij zal 2 dagen in de week 4+4 uur alleen zitten. Hij zal dan wrs buiten mogen vertoeven. We zorgen dat hij 's morgens goed moe is en 's middags wat denkwerk heeft gedaan zodat hij zich hopelijk niet te veel verveelt.       

Ons voorkeur gaat uit naar een Engelse cocker. Ze zijn ideaal van maat en van karakter passen ze ook heel goed. Het zou fantastisch zijn moest er eentje in de lente/zomer een nieuwe thuis zoeken.                                      Nu kijk ik al dagelijks op diverse websites zoals adopteereendier.be, ikzoekbaas.nl, verhuisdieren en ook in een Facebookgroep voor herplaatsers die een gouden mandje zoeken.                                                                 

Moesten jullie advies hebben of een paar gouden tips dan hoor ik het graag!  Dankjewel alvast om dit lange bericht te lezenhp-thumbsup                                                                                                                                            

                                                                 

                                                              

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je neemt al je verantwoording op je, top meis......een asielhond , bedenk dat een asielhond een rugzakje kan hebben, zie je niet tegen op denk ik, maar dat kan, en hoe oud wil je dat de nieuwe hond zo ongeveer is....je ouders nemen de kosten voor de hond op zich denk ik....en jij gaat er mee wandelen, je staat er zelfs eerder voor op, mijn complimenten, een zorg voor een hond is best wel eens zwaar, maar zo te lezen zie je daar niet tegen op, zit jij op school of ga je eens lekker met vrienden eens op stap dan is de zorg voor je ouders....ben heel benieuwd met welke huisgenoot je straks hier komt, een advies, laat je al zien in de asielen, zeg je wensen daar, misschien kunnen hun ook al voor je een leuke hond opzoeken..niets te overhaast doen hoor, neem er de tijd voor...heel veel succes.laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mellou, en advies, misschien een ander ras dan de engelse cocker, dit ras moet echt van een goede fokker komen die zitten dan niet in het asiel, misschien uit het asiel eens kijken naar een ander ras, en anders kan je ook bij een fokker gaan aankloppen omdaar eventueel een herplaatser te verkrijgen...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Da's mooi, op zoek naar een asielhond.

Als je ouders er ook achterstaan, kan het zeker.

Neem je tijd, ga niet te overhaast te werk, zodat je de hond vindt die het best bij jullie past. Je hebt, naast het asiel, ook herplaatsingsorganisaties. Dus dat kan je via internet ook nakijken. 

Meestal is er al een soort 'beschrijving' bij de hond, maar stel zeker ook vragen vanuit je eigen leefwereld, wat voor jullie belangrijk is. 

Maak dan kennis met de hond, probeer zo eerlijk mogelijk in te schatten of de hond echt een match is.

Indien je twijfelt, doe het dan niet. Er komt vast nog wel iemand anders langs bij wie die hond dan beter past. En jij vindt ook vast een andere hond waarbij je een beter gevoel krijgt. 

 

Als je ingaat op een particuliere advertentie (bijvoorbeeld facebook of marktplaats): wees kritisch. Mensen schetsen heus niet altijd een oprecht beeld. Dus ook daar: eerst op visiite gaan, kijken hoe de hond zich gedraagt binnen in huis en in jullie nabijheid (angstig, opdringerig, blaffend, rustig, ongeinteresseerd,...) en maak een wandeling zodat je ook een idee krijgt hoe dat gaat (schrikkerig, trekken aan de lijn, uithalen naar andere honden, enz.). 

 

Veel succes met de zoektocht!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Je bent wel goed voorbereid, ik neem aan dat de hele familie helpt met de hond opvoeden en uitlaten, want alleen is voor jouw leeftijd een beetje veel.

 

Als je ouders ook al ervaring hebben met een buitenlandse hond, dat kan schelen.

 

Een Engelse cocker zal je waarschijnlijk niet vinden, of je moet mazzel hebben, ik zou kijken hoe de hond is, een bange hond zou ik niet nemen, dus ga niet over 1 nacht ijs, laat jullie goed voorlichten over de hond en kijk hoe hij is binnen en buiten .

 

Als je dit samen met je ouders doet, dan lijkt mij dat prima.

Dat een asielhond van een slechte fokker komt dat kan, maar je doet niet mee aan broodfok, wel zou ik de hond verzekeren, verdiep je daar ook in met je ouders.

Men heeft heel veel honden weggedaan gewoon omdat de lockdown over was en men andere dingen te doen had, maar je kan ook een probleemhondje tegen komen.

Maar zoals ik begrijp doe je dit niet alleen en met ouders die al honden hebben gehad.

Dus, goed kijken naar het karakter, verzekering nemen voor de hond, goed onderling regelen dat jij er niet alleen voor staat, anders niet doen.

Ik moedig alleen maar aan om een hond uit het asiel te halen, op dit moment zitten ze niet vol met probleemhonden, gewoon honden die als pup zijn aangeschaft en weggedaan, je leest boeken (welke?) ook goed.

Maar dit alleen doen als je ouders er ook voor willen zorgen, een hond is niet van 1 persoon in de gamilie, hij/zij is een gezinslid.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat leuk zeg, en goed bezighp-thumbsup

 

Misschien een overbodige vraag, maar het hondje dat je nu uitlaat voor het asiel, zou dat niets voor jullie zijn?

 

Een cocker zie je niet heel vaak in een asiel denk ik, je zou dan misschien bij de rasvereniging voor een herplaatser kunnen kijken. 

 

Als tip zou ik willen geven om niet teveel op een beschrijving af te gaan, dat zegt iets, maar lang niet alles, gedrag hangt van zoveel factoren af. De meeste teleurstellingen met een herplaatser is omdat mensen teveel of de verkeerde verwachtingen hebben en denken dat de hond zo is als beschreven door de vorige eigenaren en het asiel.

 

Succes, ik ben benieuwd.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Je kan ook eens kijken op de herplaatsingswebsite van particulieren

www.hhin.nl

 

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Je neemt al je verantwoording op je, top meis......een asielhond , bedenk dat een asielhond een rugzakje kan hebben, zie je niet tegen op denk ik, maar dat kan, en hoe oud wil je dat de nieuwe hond zo ongeveer is....je ouders nemen de kosten voor de hond op zich denk ik....en jij gaat er mee wandelen, je staat er zelfs eerder voor op, mijn complimenten, een zorg voor een hond is best wel eens zwaar, maar zo te lezen zie je daar niet tegen op, zit jij op school of ga je eens lekker met vrienden eens op stap dan is de zorg voor je ouders....ben heel benieuwd met welke huisgenoot je straks hier komt, een advies, laat je al zien in de asielen, zeg je wensen daar, misschien kunnen hun ook al voor je een leuke hond opzoeken..niets te overhaast doen hoor, neem er de tijd voor...heel veel succes. "

Dankjewel!                                                                                                                                                                Ik weet dat sommige honden wel een rugzakje en een moeilijk verleden hebben. Maar er zijn er ook een hele boel die weggedaan worden doordat de baasjes geen tijd meer hadden, de zogenaamde 'coronahondjes'. Waar er eigenlijk niets tot bijna niets aan scheelt denk ik toch.

De hond zou ong. 2 tot 5 jaar oud mogen zijn. Verder heb ik nu al 400 euro in een paar maanden tijd gespaard, voor alvast de kosten voor de hond zelf. wink

Ik weet dat ik soms wat minder vrije tijd ga hebben, maar eerlijk? Dat heb ik er zeker voor over.

Ik ben ook zéér benieuwd welke viervoeter ons nieuw gezinslid mag zijn.smile

honden page profiel Tess _ baasje Channah Tess _ baasje Channah 3 doggies

honden foto van Tess _ baasje Channah

Oh wat leuk zeg! Een leeftijdgenoot op HP laughing Ik ben Channah van 15 jaar met hondje Tess van 10 maanden.

 

Ik was vier jaar oud toen ik al over een hond begon, mijn ouders hebben jaren lang mij om een hond horen vragen... Wel heb ik door de tijd heen kleine huisdieren gehad, konijntjes en ratjes, waar ik zelf de verantwoordelijkheid voor had. Heb je eigen huisdieren (gehad) die je zelf moest verzorgen? 

Voordat ik zelf een hond kreeg heb ik ook veel met een Duitse herder gelopen.

 

Begin 2021 wilden mijn ouders serieus over een hondje gaan nadenken. We wilden eigenlijk nog een jaartje wachten, maar toen hoorden we dat kennissen van ons een nestje pups hadden. Tja... toen waren we verkocht hp-heart 

Ik mocht een puppy op de voorwaarde dat ik er ten alle tijden verantwoordelijk voor zou zijn, ook voor het uitlaten. Mijn ouders hoeven (en willen tongue-out) Tess niet uit te laten, dat is mijn taak, maar gelukkig helpt mijn zusje van 13 jaar veel mee. Wij hebben samen ook maanden krantenwijk gelopen, om een groot deel mee te betalen aan de aanschafkosten van de pup en alle speeltjes! En ik heb ook allemaal hondenboeken gelezen, zo leuk die voorbereiding! hp-thumbsup

 

Ik heb echt plezier in het uitlaten, je leert veel andere mensen en honden kennen. Ik geniet van het wandelen en het is gezond ook! Soms is het wel lastig om in je eentje de verantwoordelijkheid te hebben. Als niemand zin heeft ben jij degene die eruit moet. En zeker in combinatie met schoolwerk kan het lastig zijn. Tess is natuurlijk wel als pup bij ons gekomen, dus daar gaat ook heel veel werk en training in zitten. 

 

Als jullie voor een asielhond gaan is het mss een goede tip om filmpjes van hondenschool.online te kijken, daar hebben wij ook veel aan gehad! Ben benieuwd wat jullie gaan doen. En ik denk dat je wel klaar bent voor een hond, zo te lezen. Zeker met hulp van je ouders, want dat hebben we toch wel nodig laughing 

Groetjes Channah!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Pfff waarom niet? Je wilt er alle tijd in steken en bent goed voorbereid. Lees een beetje meer over de cocker spaniel, gezondheid, karakter en verzorging. Ook aan herplaats/asiel? Is daar bijzonder weinig op te vinden. Succes met het vinden van een leuke maat.

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Mellou, en advies, misschien een ander ras dan de engelse cocker, dit ras moet echt van een goede fokker komen die zitten dan niet in het asiel, misschien uit het asiel eens kijken naar een ander ras, en anders kan je ook bij een fokker gaan aankloppen omdaar eventueel een herplaatser te verkrijgen... "

We zouden echt heel graag een engelse cocker nemen. Als we er één op straat zien dan zeggen we altijd, ohh kijk wat een lieverd, dat wordt hem! En het asiel waar ik ga wandelen met de honden, daar zaten in een paar maanden tijd 2 cockers. De ene is al geadopteerd en de reden was dat ze niet kon samen leven met andere honden. De andere is iets te oud, 9 jaar. Een ex-kwekerij teefje die wrs van de broodfok komt. En verder zijn er op verhuisdieren al 3 cockers voorbij gekomen. 

Idd dat is wel een goede tip om eens bij fokkers te gaan. Het gaat een leuke zoektocht worden den iksmile.

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Da's mooi, op zoek naar een asielhond.
Als je ouders er ook achterstaan, kan het zeker.
Neem je tijd, ga niet te overhaast te werk, zodat je de hond vindt die het best bij jullie past. Je hebt, naast het asiel, ook herplaatsingsorganisaties. Dus dat kan je via internet ook nakijken. 
Meestal is er al een soort 'beschrijving' bij de hond, maar stel zeker ook vragen vanuit je eigen leefwereld, wat voor jullie belangrijk is. 
Maak dan kennis met de hond, probeer zo eerlijk mogelijk in te schatten of de hond echt een match is.
Indien je twijfelt, doe het dan niet. Er komt vast nog wel iemand anders langs bij wie die hond dan beter past. En jij vindt ook vast een andere hond waarbij je een beter gevoel krijgt. 
 
Als je ingaat op een particuliere advertentie (bijvoorbeeld facebook of marktplaats): wees kritisch. Mensen schetsen heus niet altijd een oprecht beeld. Dus ook daar: eerst op visiite gaan, kijken hoe de hond zich gedraagt binnen in huis en in jullie nabijheid (angstig, opdringerig, blaffend, rustig, ongeinteresseerd,...) en maak een wandeling zodat je ook een idee krijgt hoe dat gaat (schrikkerig, trekken aan de lijn, uithalen naar andere honden, enz.). 
 
Veel succes met de zoektocht! "

Dankjewel voor je tips en advies! Daar ben ik zeker iets meesmile

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Je bent wel goed voorbereid, ik neem aan dat de hele familie helpt met de hond opvoeden en uitlaten, want alleen is voor jouw leeftijd een beetje veel.
 
Als je ouders ook al ervaring hebben met een buitenlandse hond, dat kan schelen.
 
Een Engelse cocker zal je waarschijnlijk niet vinden, of je moet mazzel hebben, ik zou kijken hoe de hond is, een bange hond zou ik niet nemen, dus ga niet over 1 nacht ijs, laat jullie goed voorlichten over de hond en kijk hoe hij is binnen en buiten .
 
Als je dit samen met je ouders doet, dan lijkt mij dat prima.
Dat een asielhond van een slechte fokker komt dat kan, maar je doet niet mee aan broodfok, wel zou ik de hond verzekeren, verdiep je daar ook in met je ouders.
Men heeft heel veel honden weggedaan gewoon omdat de lockdown over was en men andere dingen te doen had, maar je kan ook een probleemhondje tegen komen.
Maar zoals ik begrijp doe je dit niet alleen en met ouders die al honden hebben gehad.
Dus, goed kijken naar het karakter, verzekering nemen voor de hond, goed onderling regelen dat jij er niet alleen voor staat, anders niet doen.
Ik moedig alleen maar aan om een hond uit het asiel te halen, op dit moment zitten ze niet vol met probleemhonden, gewoon honden die als pup zijn aangeschaft en weggedaan, je leest boeken (welke?) ook goed.
Maar dit alleen doen als je ouders er ook voor willen zorgen, een hond is niet van 1 persoon in de gamilie, hij/zij is een gezinslid.
 
  "

Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Ik sta er zeker niet alleen voor maar omdat ik het meeste van honden hou , ga ik er ook wel het meeste mee doen denk ik. We gaan alles rustig aan doen zodat we zeker geen spijt hebben van onze keuze. Ik heb nu al in een paar maanden tijd 5 engelse cockers gezien die een gouden mandje gezochten. Natuurlijk wel héél snel gereserveerd, we gaan er dus snel moeten bij zijn. Verzekeren, daar ga ik mij eens in inlezen, dankjewel!

Dit zijn de boeken die ik lees:

550509.jpg

Vooral de middelste heb ik veel aan gehad.smile

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Wat leuk zeg, en goed bezig
 
Misschien een overbodige vraag, maar het hondje dat je nu uitlaat voor het asiel, zou dat niets voor jullie zijn?
 
Een cocker zie je niet heel vaak in een asiel denk ik, je zou dan misschien bij de rasvereniging voor een herplaatser kunnen kijken. 
 
Als tip zou ik willen geven om niet teveel op een beschrijving af te gaan, dat zegt iets, maar lang niet alles, gedrag hangt van zoveel factoren af. De meeste teleurstellingen met een herplaatser is omdat mensen teveel of de verkeerde verwachtingen hebben en denken dat de hond zo is als beschreven door de vorige eigenaren en het asiel.
 
Succes, ik ben benieuwd. "

Dankjewel! 

Het is nu altijd een ander hondje dat we/ik uitlaten. Het waren allemaal schatjes! Soms snap je niet dat sommige honden in het asiel terecht komen.

Dankjewel voor het advies! Als we een hondje van bv. verhuisdieren nemen. Dan gaan we zeker een paar keer op visite om de nieuwe hond wat beter te leren kennen. We nemen hem ook pas mee als iedereen van het gezin akkoord gaat.

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Je kan ook eens kijken op de herplaatsingswebsite van particulieren
www.hhin.nl
  "

Dankjewel voor de link! 

Kunnen deze honden ook herplaatst worden in België?

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hoi Mellou, welkom op de Hondenpage.  Wat een leuk vooruitzicht. 

Verstandig als je al ervaring opbouwt door het uitlaten van asielhonden. Ik heb dat 20 jaar lang, 1 á 2 ochtenden in de week gedaan, met name toen ik zelf nog geen hond kon hebben.  Je zit dan wel 'lekker dicht bij het vuur',  waarmee ik bedoel dat je goed kunt volgen wat voor honden er zoal binnenkomen en wat hun verhaal is.

Niet alle asielhonden hebben gelukkig een rugzakje.  Er komen ook honden binnen omdat de baas niet meer voor hen kan zorgen. En heel soms komen er ook nestjes binnen, die meestal gelijk doorgaan naar een gastgezin.

Ik wens je heel veel plezier met de zoektocht en uiteraard succes met het vinden van een hondenmaatje.

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik vraag me alleen af waarom de toekomstige hond 2 x 4 uur buiten moet zijn? En hoe ga je dat doen bij slecht weer?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Kunnen deze honden ook herplaatst worden in België? 

Ben je van België? Dan kan je ook met deze organisatie contact opnemen:

https://www.helpingdogs.be

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Oh wat leuk zeg! Een leeftijdgenoot op HP  Ik ben Channah van 15 jaar met hondje Tess van 10 maanden.
 
Ik was vier jaar oud toen ik al over een hond begon, mijn ouders hebben jaren lang mij om een hond horen vragen... Wel heb ik door de tijd heen kleine huisdieren gehad, konijntjes en ratjes, waar ik zelf de verantwoordelijkheid voor had. Heb je eigen huisdieren (gehad) die je zelf moest verzorgen? 
Voordat ik zelf een hond kreeg heb ik ook veel met een Duitse herder gelopen.
 
Begin 2021 wilden mijn ouders serieus over een hondje gaan nadenken. We wilden eigenlijk nog een jaartje wachten, maar toen hoorden we dat kennissen van ons een nestje pups hadden. Tja... toen waren we verkocht  
Ik mocht een puppy op de voorwaarde dat ik er ten alle tijden verantwoordelijk voor zou zijn, ook voor het uitlaten. Mijn ouders hoeven (en willen -) Tess niet uit te laten, dat is mijn taak, maar gelukkig helpt mijn zusje van 13 jaar veel mee. Wij hebben samen ook maanden krantenwijk gelopen, om een groot deel mee te betalen aan de aanschafkosten van de pup en alle speeltjes! En ik heb ook allemaal hondenboeken gelezen, zo leuk die voorbereiding! 
 
Ik heb echt plezier in het uitlaten, je leert veel andere mensen en honden kennen. Ik geniet van het wandelen en het is gezond ook! Soms is het wel lastig om in je eentje de verantwoordelijkheid te hebben. Als niemand zin heeft ben jij degene die eruit moet. En zeker in combinatie met schoolwerk kan het lastig zijn. Tess is natuurlijk wel als pup bij ons gekomen, dus daar gaat ook heel veel werk en training in zitten. 
 
Als jullie voor een asielhond gaan is het mss een goede tip om filmpjes van hondenschool.online te kijken, daar hebben wij ook veel aan gehad! Ben benieuwd wat jullie gaan doen. En ik denk dat je wel klaar bent voor een hond, zo te lezen. Zeker met hulp van je ouders, want dat hebben we toch wel nodig  Groetjes Channah! "

Hey Channah!

Wat leuk!hp-smile En wat is Tess een mooie hond! Dankjewel dat je reageert op mijn bericht, hier heb ik veel aan! Ook zeker om de ervaringen te horen van een leeftijdsgenoot. Heb ook een zus van nu 7 jaar dus als zij wat groter is zal ze me ook veel kunnen helpen!hp-wink

Idd de voorbereiding is enorm leuk! Vandaag gaan we weer naar het asiel. Ben benieuwd welke hond we nu gaan mogen uitlaten. Haha, hondenschool.online... Daar kijk ik ook naar. Idd super interessant en tof!hp-smile

Groetjes!

 

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Hoi Mellou, welkom op de Hondenpage.  Wat een leuk vooruitzicht. 
Verstandig als je al ervaring opbouwt door het uitlaten van asielhonden. Ik heb dat 20 jaar lang, 1 á 2 ochtenden in de week gedaan, met name toen ik zelf nog geen hond kon hebben.  Je zit dan wel 'lekker dicht bij het vuur',  waarmee ik bedoel dat je goed kunt volgen wat voor honden er zoal binnenkomen en wat hun verhaal is.
Niet alle asielhonden hebben gelukkig een rugzakje.  Er komen ook honden binnen omdat de baas niet meer voor hen kan zorgen. En heel soms komen er ook nestjes binnen, die meestal gelijk doorgaan naar een gastgezin.
Ik wens je heel veel plezier met de zoektocht en uiteraard succes met het vinden van een hondenmaatje.
 
  "

Heel erg bedankt! Dankjewel om je ervaringen te delen!smile

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Volgens mij klinkt dat als een prima basis hp-thumbsup en fijn dat jullie dit als gezin samen doen. 

wanneer je ouder wordt kan het natuurlijk zijn dat jij ivm studie vaker weg bent / moet en (wellicht tijdelijk) minder tijd hebt voor de hond. Hebben jullie daar als gezin ook over nagedacht? smile

 

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Ik vraag me alleen af waarom de toekomstige hond 2 x 4 uur buiten moet zijn? En hoe ga je dat doen bij slecht weer? "

Dankjewel voor je reactie! Het is nog niet zeker dat hij buiten gaat moeten in tijden dat hij alleen zit. We denken gewoon dat hij zich zo minder snel zal vervelen. Omdat er heel veel verschillende geuren zijn en hij zal ook in contact komen met de hond van de buren. We gaan ook nog zo een hondenhok nemen. En dat in het begin trainen dat het een plakje is waar hij zich veilig en knus voelt. Het zal ook niet altijd 2 dagen zijn. Soms zal mijn vader even tijd hebben en er even tussenuit gaan met de hond, en ook wel andere familieleden.

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Volgens mij klinkt dat als een prima basis  en fijn dat jullie dit als gezin samen doen. 
wanneer je ouder wordt kan het natuurlijk zijn dat jij ivm studie vaker weg bent / moet en (wellicht tijdelijk) minder tijd hebt voor de hond. Hebben jullie daar als gezin ook over nagedacht? 
  "

Dankjewel voor je reactie. Mijn zus is nu 7 en en als ik dan minder tijd ga hebben voor de hond als ik 18 ben. Zal zij ook veel van de zorg overnemen want dan is ze ong. even oud al mij nu. Ze is ook een grote hondenvriend dus dat zal geen probleem zijn.wink

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Ben je van België? Dan kan je ook met deze organisatie contact opnemen:
https://www.helpingdogs.be "

Ja! Ben een Belg. hp-smile

Deze organisatie kende ik nog niet, dankjewel! Heb veel van deze honden wel al voorbij zien komen op adopteereendier.be.smile

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Dankjewel voor je reactie. Mijn zus is nu 7 en en als ik dan minder tijd ga hebben voor de hond als ik 18 ben. Zal zij ook veel van de zorg overnemen want dan is ze ong. even oud al mij nu. Ze is ook een grote hondenvriend dus dat zal geen probleem zijn. "

Ahh dat is mooi! 

En hebben je ouders ook tijd ? Mocht je zusje toch minder interesse hebben als ze iets ouder is ? Het is erg veel werk en misschien vindt ze tzt vriendjes en andere hobby’s leuker! 

Het zijn een beetje lastige vragen van mij misschien, maar uiteindelijk zijn je ouders verantwoordelijk voor de hond smile gewoon om jullie aan het nadenken te zetten! 

Een hond gaat misschien wel 15 jaar mee.

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Ahh dat is mooi! 
En hebben je ouders ook tijd ? Mocht je zusje toch minder interesse hebben als ze iets ouder is ? Het is erg veel werk en misschien vindt ze tzt vriendjes en andere hobby’s leuker! 
Het zijn een beetje lastige vragen van mij misschien, maar uiteindelijk zijn je ouders verantwoordelijk voor de hond  gewoon om jullie aan het nadenken te zetten! 
Een hond gaat misschien wel 15 jaar mee. "

Ja hoor, mijn ouders gaan ook veel voor de hond doen enzo. We doen het met het gezin, de hond wordt tenslotte ook een gezinslid. 1 ding is zeker, de toekomstige hond krijgt een forever home.smile

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" We zouden echt heel graag een engelse cocker nemen. Als we er één op straat zien dan zeggen we altijd, ohh kijk wat een lieverd, dat wordt hem! En het asiel waar ik ga wandelen met de honden, daar zaten in een paar maanden tijd 2 cockers. De ene is al geadopteerd en de reden was dat ze niet kon samen leven met andere honden. De andere is iets te oud, 9 jaar. Een ex-kwekerij teefje die wrs van de broodfok komt. En verder zijn er op verhuisdieren al 3 cockers voorbij gekomen. 
Idd dat is wel een goede tip om eens bij fokkers te gaan. Het gaat een leuke zoektocht worden den ik. "

Je kan ook bij de vereniging van de cocker spaniel je aanmelden, vaak heeft een vereniging een mogelijkheid tot aanbieden van herplaatsers, het voordeel is dat je dan ook wellicht, hoop ik, (slagen om mijn arm je merkt het) eerlijk advies krijgt waarom de hond weg moet. Cockers kunnen verlatingsangst hebben, je schrijft dat jullie hond twee keer 4 uur per week alleen moet zijn, dat is natuurlijk geen,probleem, maar voor een hond met verlatingsangst misschien wel.

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

Even nog een vraagje, is een bench aanschaffen nodig/belangrijk? Mijn mama is daar namelijk niet zo een voorstander van omdat ze het ziet als een kooi.

 

En verder spreekt co-ownerschap bij een fokker ons ook wel aan. Heeft één van jullie daar ervaring mee?  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Nee een bench is niet per definitie nodig, het kan wel als de hond het als veilig plekje beschouwd natuurlijk, ik had er voor mijn eerste hond wel een aangeschaft, maar deurtje bleef altijd open.

 

Voor de twee herplaatsers heb ik nooit een bench gebruikt, voor Jenna had ik in het begin wel een iglo

4N3A1170-web.jpg (2048×1365) (sabro.de)

 

en later een plekje voor haar gemaakt onder een tafel die tegen een muur staat, daar ligt ze vaak, of op de bank, dat zijn haar vaste plekjes.

 

Wb co ownerschap moet je dan natuurlijk wel op 1 lijn zitten met een fokker, en ik neem aan dat de fokker dan ook nestjes wil hebben en misschien wil de fokker dan het teefje vlak voor de bevalling naar haar toe halen. Of dat zo prettig is voor de hond. Ik zou het zelf niet snel doen denk ik. Bij mij speelt ook mee dat ik vind dat er al zoveel dieren in een asiel wachten op een fijn plekje.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Een bench is niet belangrijk hoor. Een hond er in opsluiten, zeker voor langere tijd, is niet prettig. Honden lopen graag rond en wisselen af en toe van plaats, ook tijdens het rusten. Wel kan het goed zijn om de hond er aan te laten wennen. Niet omdat hij thuis in de bench moet. Maar voor het geval hij ooit in de bench moet bij de dierenarts, of op reis. Dan kent hij dat in ieder geval al. Mijn hond is maar een handjevol keren in de bench geweest en dat was genoeg om haar gewend te doen raken. 

Met co-ownerschap heb ik geen ervaring. Daar kan vast iemand anders je wat over vertellen.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: het verhaal van ons adoptie hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^