Ben ik klaar voor een (asiel)hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Wat leuk zeg! En mooie fotos  "

Dankje!

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

Ik heb nog een vraagje,

na verloop van tijd werd ze wel wat agressief naar mannen. Normaal zou een Vizsla juist toch blij moeten zijn als vreemden bij haar komen voor een aai? Zou dat te maken hebben door dat ze niet gesocialiseerd is of mss een trauma, of sterilisatie? En met agressief bedoel ik dat ze luid blaft, maar ik denk niet dat ze zou bijten. Ze is ook niet angstig maar eerder dominant dan. 
Naar ons is ze dan wel een schatje en ze zou ons nooit kwaad doen. 
Hopelijk weet iemand wrm ze die reactie toont?

 

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

Niemand?

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Misschien dat ze het nodig vindt jullie te beschermen?  Als het gebeurt tijdens een wandeling kun je proberen (voordat ze de kans krijgt) haar af te leiden met een speeltje of iets lekkers, totdat de man in kwestie voorbij is. 

Sowieso leidt een speeltje in de mond, wat ze dus moet dragen, al af van de omgeving.

honden page profiel MellouMellou

honden foto van Mellou

" Misschien dat ze het nodig vindt jullie te beschermen?  Als het gebeurt tijdens een wandeling kun je proberen (voordat ze de kans krijgt) haar af te leiden met een speeltje of iets lekkers, totdat de man in kwestie voorbij is. 
Sowieso leidt een speeltje in de mond, wat ze dus moet dragen, al af van de omgeving. "

Ja idd, het is vooral bij wandelingen. Gaat het probleem zelf dan ook uiteindelijk weggaan denk je, als ik koekjes en speeltjes geef?

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi Mellou!

Wat een super mooie hond zeg!

Ik heb zelf ook een herplaatsen , een labrador. Je zou denken dat die ook iedereen leuk vinden, maar neeinnocent

Die van mij kan soms ook grommen naar mannen. Mijn tip : laat vreemden nooit zomaar je hond aaien! Je wilt zelf ook niet met elke vreemde persoon knuffelen :) kijk goed naar de lichaamstaal van je hond en laat alleen met jouw toestemming mensen jouw hond benaderen! En inderdaad, als er een man langsloopt en Pippa laat spanning zien, kun je haar even afleiden of wat brokjes strooien zodat ze gaat snuffelen

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Ja idd, het is vooral bij wandelingen. Gaat het probleem zelf dan ook uiteindelijk weggaan denk je, als ik koekjes en speeltjes geef? "

Nee, ik vrees dat je het daar ook mee kan aanwakkeren. Een speeltje en koekje wordt immers meestal ervaren als een beloning en als je iets geeft vlak nadat ze is gaan blaffen/grommen/uitvallen, zal ze dat gedrag eerder vaker gaan vertonen. Dat is precies wat je niet wilt.

 

En ik ben het helemaal met Lotte eens: veel honden willen niet zomaar geaaid worden.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: het verhaal van ons adoptie hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^