KVV: wanneer lopen ze tekorten op?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Guus2016Guus2016

Beste allemaal,
Ik ben via dit forum op KVV uitgekomen voor mijn hond en dit geven wij nu al bijna 2 jaar. Af en toe met pauzes waarin wij Renske gestoomd gaven. Maar nu wil echt weer 100% KVV gaan geven. Guus(5) heeft veel last van allergieën, het is een labradoodle :(. Deze zijn echter seizoensgebonden en ga er daarom ook niet vanuit dat het met de voeding te maken heeft. Met de juiste shampoo gaat dit erg goed, alleen krabt ie dus regelmatig maar geen hotspots gelukkig of iets. Ik kijk bij de KVV die ik geef dus ook enkel naar de ontlasting en trek daaruit de conclusie of hij het er goed op doet of niet. Hij lust echt alles en eet alles heel snel op dus dat is geen probleem gelukkig. Ik heb de afgelopen 2 jaar zoveel verschillende KVV merken en soorten geprobeerd omdat ik las dat afwisseling tussen merken en soorten goed was ookal was het al een complete voeding opzich. Raw4dogs, smuldier, rodi, carnibest, energique, kivo, braaaf, haaksbarf, carnis. Hij heeft het allemaal wel 1x gehad en ook veel verschillende soorten binnen die merken. Ik ben zelf heel erg tevreden over Raw4dogs maar die verkoop punten zijn echt te ver weg voor mij en bestellen wordt erg duur. Op carnibest heeft hij het altijd het beste gedaan, maar dit is ook weer het duurste merk. Omdat Guus vaak 1 of 2x slechte ontlasting heeft op een nieuw merk/soort en daarna de ontlasting perfect wordt, wil ik niet meer zoveel variëren. Ik weet dat het wordt aangeraden en begrijp ook waarom maar wil nu graag 2 soorten gaan geven om zo ook zijn darmen wat rust te geven want het constante wisselen deed uiteindelijk niet veel goeds omdat hij ook weer moest wennen aan soorten als hij die een lange tijd niet had gehad. Hierdoor is het wisselen tussen zoveel soorten en merken niet zo handig voor hem. Ook zaten er merken tussen waar de ontlasting gewoon echt niet goed op was sowieso: smuldier, kivo, energique. Heb ook het idee dat het door rund en kip komt vooral. Nu wil ik eigenlijk graag carnibest kalkoen/rijst en lam/rijst gaan geven samen met haaksbarf Zalm(deze is ook wat goedkoper waardoor het niet te duur wordt en hier doet hij het ook goed op). Hij zou dan 1/3 van de week haaksbarf zalm krijgen en voor de rest carnibest. Haaksbarf zalm is niet compleet, maar loop ik dan risico’s op tekorten als hij 2/3 van de week wel complete kvv’s eet? Zelf voeg ik altijd nog wat groente en fruit toe en soms ook probiotica. Hij eet voor de rest nooit troep en altijd gedroogde snacks. Zou dit dan kunnen? Ik snap dat wordt aangeraden om zoveel mogelijk te wisselen enzo maar ik heb dit al best lang gedaan en wil nu meer zekerheid en een keuze gaan maken en gaan geven waar hij het het beste opdoet. Alvast bedankt voor de adviezen! En een gelukkig nieuwjaar! www.hondenpage.com

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Jeuk, de kip en rund laten staan ...wanneer je voldoende diersoorten geeft met een goede balans erin, zoals spiervlees, orgaan en bot , krijg je geen tekorten...ik geef van specimal, geen kip en rund, is compleet, spiervlees en orgaan en bot wat zalmolie en groenten/fruit erbij...krijg je geen tekorten, kijk maar eens naar hun webside......specimal.nl    Wanneer je hond goede ontlasting heeft en en goeie glans en energiek is.....top toch...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Guus, ik geef je een upje , misschien krijg je nog wat meer advies van anderen..

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Zolang je een betrouwbaar merk geeft die inderdaad compleet is (dus ook vitaminen en mineralen bevat, premix) 

En dan zou ik lekker afwisselen in de smaken van dat merk. Eventueel als de mix zelf geen groente bevat zou je zelf nog een percentage aan groenteprut erbij kunnen geven. Wel belangrijk dat het gekookt/gestoomt/gepureerd is. 

Dan zou ik inderdaad een beetje uitgaan op Carnibest, Raw4dogs, Energique, Tinlo barfmenu of bijvoorbeeld duck. Zelf durf ik niet helemaal uit te gaan van het afwisselen van 5 diersoorten is voldoende. Opgelopen tekorten zijn niet altijd snel zichtbaar of de klachten worden niet gekoppeld aan het voer. Ik kies liever voor betrouwbare en kwalitatief goede merken. 

Op de website van voerwijzer kan je een mooi overzicht vinden van complete merken en verkooppunten. 

honden page profiel DagmarDagmar

Een complete KVV, is compleet. Dus ook als je dan maar 1 diersoort geeft, is dat voldoende want compleet. Afwisseling is echter zeker aan te raden. Ik geef zelf 1 merk KVV, wissel enkel de diersoorten af.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wb de zalm, dat zou ik niemand, ook geen hond, maar zeker een hond met allergieen niet geven. 

10 redenen om geen zalm te eten | Compassion in World Farming Nederland (ciwf.nl)

 

Ook al zijn de allergieen seizoensgebonden, speelt voeding wel mee.  

honden page profiel BlondieBlondie

Ik moet een speciale carnibest variant geven aan onze dame vanwege een aandoening. Duur vlees inderdaad. Wat wij nu (kunnen) doen en ook doen is de Carnibest verdelen in 4 porties. En ik vul aan met een wat goedkopere KVV.

Wij geven nu Lotgering en inmiddels koop ik paard mix, en ook wild variant compleet. 

De dame met speciaal dieet krijgt dus wel de noodzakelijke carnibest variant, gemengd met een andere KVV compleet. Hier gaat dat prima.

 

honden page profiel BlondieBlondie

Oh, en ik heb al jaren een vriezer in de schuur speciaal voor hondenvoer, omdat ik dus al jaren vers vlees geef. Dit jaar een iets grotere gekocht omdat we dus écht dat speciale voer voor de ene hond moeten hebben, maar we ook het "normale voer" voor onze andere hond wilden blijven bestellen. Door een iets grotere vriezer aan te schaffen, en nu na een jaartje weten op welk vlees de honden het 'goed' doen halen we grote hoeveelheid Carnibest bij verkooppunt, waardoor kosten wat lager zijn. En ook kan ik Lotgering in wat grotere hoeveelheid bestellen, waardoor je qua verzendkosten dus ook weer lager uitkomt.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik pak er eentje uit, smuldier. Dat kun je geven zo nu en dan. Om hem daarop voor altijd te zetten? Zou ik echt niet aanraden. Werkt een beetje hetzelfde als mensenvoeding. Hoe goedkoper, des de slechter de kwaliteit. Het afwisselen is eigenlijk wel het beste. Dus niet een hele maand, 1 merk geven. Om een simpel vb te geven? Als ik de hele maand alleen een eenzijdig maaltijd eet? En dan ineens iets heel anders? Zit ik ook gelijk op de pot. 

 

Pak de merken waar hij lekker op gaat, schaf een vriezer aan. In bulk is het altijd wat goedkoper inkopen en vlees kun je voor het algemeen 3 tot 6 maanden bewaren in de vriezer. Op die manier kun je 2 dagen het ene aanbieden en dan twee dagen wat van het andere ect. Dan raken die darmen ook niet meer zo van streek mocht er ineens iets anders te verteren zijn.

 

Mocht hij na een tijdje nog steeds nog steeds aan de dunne gaan bij frequente afwisseling? Dan is het misschien wel beter om 1 merk aan te houden.

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Hier wordt Tammenga gegeven. Als diersoorten rund, paard, hert/lam, vis/kalkoen/eend. Vroeger gebarft maar Eefke is een oude hond, bijna 14 jaar. Vandaar overgegaan op KVV. Verder krijgt ze supplementen als Stride, Opti joint en magnesium. Door het vlees meng ik nog wat gesneden sla. 's Avonds krijgt ze groente met een gekookt ei, wat karnemelk, lijnzaadolie en visolie. Het gaat allemaal schoon op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Je kan gerust een merk geven, als je maar qwa merk varieerd in soorten, zoals, konijn , eend, paard rund, kip , kalkoen, vis, lam...enz....dan geef je echt compleet en komt je hond niets te kort....een keer in de week mooi pens en je hond komt niets te kort...geef eens wat gepueerde groenten erbij, een rauw eitje op zijn tijd.   Hier wordt specimal gegeven.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Kijk eens voor dogmeat ;-)
Heel veel verschillende smaken zowel compleet als enkelvoudig. Ook heeft dogmeat gemalen boekmaag rollen...goed om t immuunsysteem een boost te geven eens in de week.
Heel goed vlees en mooie prijs.

honden page profiel RJRJ

" Ik moet een speciale carnibest variant geven aan onze dame vanwege een aandoening. Duur vlees inderdaad. Wat wij nu (kunnen) doen en ook doen is de Carnibest verdelen in 4 porties. En ik vul aan met een wat goedkopere KVV.
Wij geven nu Lotgering en inmiddels koop ik paard mix, en ook wild variant compleet. 
De dame met speciaal dieet krijgt dus wel de noodzakelijke carnibest variant, gemengd met een andere KVV compleet. Hier gaat dat prima.
  "

wat is duur? als je met de huidige voeding dierenarts/specialist consulten kunt voorkomen dan valt het wel mee....

honden page profiel RJRJ

" Kijk eens voor dogmeat ;-)
Heel veel verschillende smaken zowel compleet als enkelvoudig. Ook heeft dogmeat gemalen boekmaag rollen...goed om t immuunsysteem een boost te geven eens in de week.
Heel goed vlees en mooie prijs. "

mijn honden gaan van dogmeat aan de dunne sealed

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

" mijn honden gaan van dogmeat aan de dunne  "

 


Niet iedere hond is t zelfde, op sommige merken doen mijn honden het ook minder.

honden page profiel RJRJ

"  
Niet iedere hond is t zelfde, op sommige merken doen mijn honden het ook minder. "

daarom vind ik het aanprijzen van voeding altijd zo tricky, elke hond reageert anders....

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

" daarom vind ik het aanprijzen van voeding altijd zo tricky, elke hond reageert anders.... "

 Heb je ook zeker gelijk in hoor.
Ik dacht alleen mee omdat dogmeat een vrij uitgebreide keuze heeft qua meerdere diersoorten en enkelvoudig.

:-)

Volgende forumvraag: FarmFood groene pens & korrels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^