Wat in huis halen - voorbereidingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Hallo allemaal... :-D

Half januari zullen wij naar alle waarschijnlijkheid ons lieve nieuwe vriendinnetje in huis mogen verwelkomen;

Onze bruine labrador (teefje) met de naam Benthe.

Eerder dan eerst verwacht, maar soms komt het zo op je pad en moet het haast bijna zo zijn. Morgenavond gaan we een bezoekje fokker brengen om haar (voor het eerst) te bewonderen. Ze is nu goed 3 weekjes oud. Onwijs veel zin in. Hoop zo dat het klikt!

Het is voor ons bijna 11 jaar geleden dat wij een pupje in huis kregen, dus wat dat betreft is onze kennis wel weer wat aan opfrissen toe qua pups.

Wij hebben een grote hondenbech (maat volwassen labrador). Deze zal (uiteindelijk) in de hal komen te staan zodat ze daar haar plekje heeft voor de nacht en voor wanneer wij even weg zijn (langere termijn- planning).

Deze bench kan ik eerst verkleinen, is het plan.

Daarnaast wil ik in de woonkamer een mand. Dat zal eerstt zo'n (lelijke, haha) kunststof mand worden ivm kauwen. Dat weet ik nog, haha. Daarin lekker kleedje.

Voerbakken hebben we nog. Haldbandje en riem ook, maar ik wil graag nieuwe. Die andere zijn van Mieke, gevoelsmatig blijft dat ook zo.

Wanneer pupje week of 7 is, wil ik haar een knuffel in het nest geven, zodat we dat lekker geurende fluffy- vriendje óók mee kunnen nemen als we Benthe uiteindelijk mee naar huis gaan nemen.

Had ons wel alvast op de lijst voor de puppycursus laten zetten, maar nog niet gehoord of we ook eerder dan eerst gedacht, kunnen dtarten. Ga zeker deze week nog informeren als ik nog niks weer gehoord heb.

Wat is voor de rest nou echt nog een goeie aanvulling?? Voer krijgen we mee voor de eerste periode. Wat vonden jullie een goeie en /of fijne toevoeging?

Hoor graag van jullie. Heb er heel erg veel zin in, en deze voorpret is ook al gigantisch leuk! Bedankt alvast!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Vooral ook veel kauwproducten inslaan.

Gedroogde konijnenoren, runderoren, hertenoren enz. Kan je pup lekker mee aan de slag, smaakt beter dan een kunststof mand en houten meubelentongue-out.

 

Zelf zou ik niet kiezen voor verkleinen van de bench. Lekker groot laten, kan de pup zelf bepalen waar die ligt.

Had voor Puck vroeger ook een bench, formaatje heel erg groot, nooit verkleind.

Spulletjes van Puck lagen erin evenals een pantoffel van mij waar ze helemaal gek op was en een waterbakje. Ze had genoeg ruimte om nog te kunnen rondstappen, languit liggen enz.

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Dankjewel, daar kan ik zeker wat mee! Idd, flostouwen enz... gaan we halen! Dank

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Toen we Eefke kregen hebben we een lap uit het nest mee gekregen vanwege de nestgeur. De eerste nachten sliep ze in een kartonnen doos op de grond naast het bed. Begon ze te piepen dan was ik meteen wakker en ging ik met m'n hand in de doos en krabbelde haar wat. Het piepen hield dan meteen op. Zo heb ik een nacht of vier geslapen. Toen was dat over. Ze komt uit een warm nest en opeens is ze dan alleen. Een kruik ook wel helpen. Toen dat goed ging verplaatsten we de doos langzaam naar het voeten eind. Op een gegeven moment werd de doos een mandje en later een mand. We hebben hier geen Bench. Ze is nu bijna veertien en slaapt nog steeds bij ons op de kamer.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Even over de mandjes? Errmmmhh... daar ga ik weleens illegaal mee. Goed stofzuigen, etiketten erop laten zitten en terug brengen als er niet in gelegen wordt hp-wink

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dankjewel, daar kan ik zeker wat mee! Idd, flostouwen enz... gaan we halen! Dank "

Zelf ben ik niet zo van de flostouwen, geef zooi als ze die draadjes eraf trekken en ze eten het misschien op.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Knuffel, lekker groot om tegen aan te liggen, ze zijn er zelfs met een hartslagje er in.

De bench hoef je niet te verkleinen, zorgen dat je hondje niet zo een hoge nood krijgt. Maar verklein je en hij moet het zo lang ophouden omdat hij zijn nest niet wil bevuilen, geeft stress, nog meer nood, en uiteindelijk liggen in eigen vuil, dat is zo sneu. Bench is fijn als je er een mandje in kan leggen en als er dan nog ruimte is om een paar stappen te lopen zonder meteen in de waterbak te stappen.

Veel mensen raden de bench af, ik heb het altijd een ideaal middel gevonden, is je pup er aan gewend, dan is het ook veel makkelijker je pup rust te geven. 

 

Ja, kauwmateriaal, maar blijf er altijd bij. Flostpuw,  als je hond het doorheeft en de draden er uit trekt en opeet, is niet ongevaarlijk voor de hond. De buffelhuid kluiven worden vieze slappe slierten, dus let altijd op. Laatste stukje ruilen voor een koekje 

 

Krijg je voeding mee van de Fokker? Anders zorgen dat je precies hetzelfde in huis hebt. Overzetten op ander voer kan, maar niet meteen, de overgang zo geleidelijk mogelijk maken naar het nieuwe huis.

 

Vraag bij de dierenwinkel een paar halsbandjes mee en dat je degene die past houdt en de rest weer terugbrengt, prijsjes en kaartjes er aan laten zitten natuurlijk.

 

Een lekkere lange lijn, zodat je pup ruimte heeft met lopen en kan snuffelen buiten. Ik vond de lijn die ik meekreeg van  5 meter, een nijlon geval dus  licht, ideaal. Zo,n flex lijkt fijn, maar je pup leert wel meteen trekken voor meer ruimte,

 

Leuk die voorbereidingen he. 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Oke, even een ongebruikelijke. Ik gebruik de eerste tijd een kruik (babyvariant), in een kruikzak, gewikkeld in een deken. Dit om de warmte van het nest na te bootsen. Als ik dit vergat was het piepen geblazen. 

Ipv een knuffel kreeg ik een stukje vetbed mee met de nestgeur. Deze legde ik op en naast de bench, ivm een eventueel ongelukje en uitwassen. In de bench zelf had ik zo'n schapenvacht matje. Deze zijn makkelijk uit te wassen en snel droog. 

 

Qua snacks vond ik een kong (en /of voerbal) fijn en pensstaafjes waarbij ik het laatste stukje afpakte. 

 

Heel veel plezier met de voorpret!

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Dankjewel allemaal!
Goeie tips!

Voor de 1e nacht(en) had ik net bedacht de pup in grote wasmand met kleedje en nestgeur en kruik dan (of snugglepuppy) te doen, naast mijn bed. We slapen toch gelijkvloers.

In een grote wasmand zodat ze toch rond kan kijken.

Grote bench naasy bed past niet en uit de mand kan ze zo lopen, lijkt me weer niet handig. Doos ziet ze niks vanuit, dus vandaar wasmand. Een laag model met gaten.

Goed idee??

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ja hoor, prima idee.

Ga ook vast op zoek naar een aanbieding geduld  wink.  Misschien bij de Gamma ofzo of de Action.

Het zal best wennen zijn aan een pup in vergelijking met de vorige hond.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Zou kunnen die wasmand, maar als ze een beetje slim is, dan kruipt ze daar ook wel uit.

En dan nog, wat maakt het uit als ze een beetje rondscharrelt?

Even eruit om een plas te laten doen en dan weer verder slapen.

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Haha. Wennen gaat het zeker worden. Maar komt goed!! En geduld... heb ik best veel. Komt goed. Ze gaat hier heel veel liefde krijgen... :-)

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Goeiemorgen,

We zijn gisteravond wezen kijken... helemaal verliefd!! Het voelde zó goed! Helemaal verliefd ook op moederhond, wat een lieverd en prachtig beest!

Het is nu dus helemaal definitief besloten; lieve Benthe komt bij ons wonen! Wauw! Zal later vandaag een foto'tje posten :-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wat leuk, gefeliciteerd!

 

Voor mij was het ook 13 jaar geleden en je wilt dan alles goed doen. Z’n dingetje met nestgeur maakte hij bijna gelijk kapot, naast me liggen had hij na een week al geen zin meer in en alle lieve dingen geen oog voor. Kortom, wacht even met kijken waar je pup behoefte aan heeft voor je een paar honderd euro weggooit hp-frustyhp-shiny

 

Enige dat ik echt een aanrader vond waren Nylabone’s, een bijtring die in de vriezer kan en honden puzzels in alle vormen en maten (ook de voerballen en lickimat). Nog eigenlijk. Lekker spelenderwijs ontdekken en dan weer slapen hp-thumbsup

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" Goeiemorgen,

We zijn gisteravond wezen kijken... helemaal verliefd!! Het voelde zó goed! Helemaal verliefd ook op moederhond, wat een lieverd en prachtig beest!

Het is nu dus helemaal definitief besloten; lieve Benthe komt bij ons wonen! Wauw! Zal later vandaag een foto'tje posten :-) "

Wat ontzettend leuk!!! Gefeliciteerd!

Daar maakte je hart een sprongetje van.

 

Weten de kinderen het al? Ik ben benieuwd naar hun reacties hp-wink

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat fijn dat het zo goed voelde. Gefeliciteerd! Ik ben benieuwd :)

 

Naast de gedroogde natuurlijke kauwsnacks, nylabones, een lickimat, snackbal en kongs zou ik aanraden om speeltjes met verschillende texturen en geluiden in huis te halen. Mijn pup vind de ene keer het speeltje dat krakelt heel leuk en kan de keer erna alleen maar afgeleid worden door het fleecetouw, een rinkelend speeltje, haar beco-ring aan zo een dik touw, een lange sok, etc. 

 

Bewaar ook kartonnen dozen, eierdozen en lege keuken-/toiletrollen. Die zijn superleuk voor zoekspelletjes om wat voertjes in te verstoppen die ze kan zoeken. Wij hebben één puzzel van Nina Ottosson en daar zet ik dan gewoon een halve kring omheen met kartonnen dozen van variërende grootte op hun kant met keukenrollen erin die aan de kanten dichtgevouwen zijn enzo. Zowel snoepjes in de kartonnen dozen, de rollen als (uiteraard) de puzzel. De snoepjes maak ik dan wel heel klein. Hier is het een groot succes bij beide honden hp-thumbsup

 

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Hey allemaal, ik heb 3 foto's toegevoegd op mijn profiel. Krijg ze helaas hier niet... ;-)

Vraagje; wat vinden jullie van de bench zo? Hij is 109 x 70. Zo voelt hij wat knusser aan dacht ik. De mand is al wat ouder. Dat hij op korte termijn vervreten word, is dus niet zo erg. Haha. Hij is helemaal uitwasbaar, dus wel handig.

En natúúrlijk heb ik een lieve foto toegevoegd van Benthe, daar is ze 3/5 weken oud
<3

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

549677.jpg

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

549676.jpg

549675.jpg

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Wat superlief Yooop! Dankjewel! Mag ik vragen hoe je dat gedaan hebt?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Wat superlief Yooop! Dankjewel! Mag ik vragen hoe je dat gedaan hebt? "

Je gaat naar foto dat is dat schuine bergje boven waar je schrijft, selecteren en dan plaatsen.

Ik heb gewoon kopieer afbeelding gedaan want ik kan niet in jouw fotoboek.

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk wel lekker, nog een fleecedekentje of badlaken erbij om te graven, daar houd mijn hond erg van, kan ze botje of knuffels verstoppen haha.

 

Maar het kan ook te warm worden. Honden gaan ook graag op een wat koelere plek liggen, ze wisselen dus graag af tijdens de nacht.

Maar dat kun je even in de gaten houden. Je kan dan nog snel genoeg een stuk vetbed kopen en dat erin leggen en bijv. Een stuk van de bench gewoon de plaat zichtbaar laten of een handdoek erop.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ja hihihi ik ben niet goed in uitleggen hp-angel

Als je gaat typen dan zie je staan formats, B schuine I papercipachtig ding, film, en dan het schuine bergeje dat is een link naar je fotoboek, daar kan je foto kiezen en dan komt je foto er te staan.

Maar zoals ik al zei, ik heb geen talent om leraar te worden.

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Yooop, ligt aan mij hoor; ik zie geen bergje staan nml... :-D Dank voor je hulp!

Ukkepuck, dankjewel. Ik denk dat ik ok nog een snugglepuppy ga halen voor d'r. Lijkt me heel fijn. Volgens mij had ik met ons vorige hond destijds als pupje een wekker erbij in een washandje. En de radio op heet zacht. Had de fokker van haar toen aangeleerd.

We slapen nu gelijksvloers dus bij ons op de slaapkamer eerst is nu gemakkelijker.

Uiteindelijk wil ik de bench in de hal zetten. Hier mag ze dan in de nacht in slapen en tijdens korte uitstapjes van ons naar supermarkt en van school halen de eerste weken.

Vandaar dat ik ook nog een losse mand wil, naast de bench.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Yooop, ligt aan mij hoor; ik zie geen bergje staan nml... :-D Dank voor je hulp!

Ukkepuck, dankjewel. Ik denk dat ik ok nog een snugglepuppy ga halen voor d'r. Lijkt me heel fijn. Volgens mij had ik met ons vorige hond destijds als pupje een wekker erbij in een washandje. En de radio op heet zacht. Had de fokker van haar toen aangeleerd.

We slapen nu gelijksvloers dus bij ons op de slaapkamer eerst is nu gemakkelijker.

Uiteindelijk wil ik de bench in de hal zetten. Hier mag ze dan in de nacht in slapen en tijdens korte uitstapjes van ons naar supermarkt en van school halen de eerste weken.

Vandaar dat ik ook nog een losse mand wil, naast de bench. "

Je ziet het ook alleen als je wilt gaan typen, dus als je reageert.

Veel plezier met je pup!!

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Dankjewel, gaat goed komen. Heb er onwijs veel zin in!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik denk wel lekker, nog een fleecedekentje of badlaken erbij om te graven, daar houd mijn hond erg van, kan ze botje of knuffels verstoppen haha.
 
Maar het kan ook te warm worden. Honden gaan ook graag op een wat koelere plek liggen, ze wisselen dus graag af tijdens de nacht.
Maar dat kun je even in de gaten houden. Je kan dan nog snel genoeg een stuk vetbed kopen en dat erin leggen en bijv. Een stuk van de bench gewoon de plaat zichtbaar laten of een handdoek erop. "

Ja eens. Kan de bench niet gewoon open in de hal? Dan kan de hond altijd nog lekker op de koelere tegels liggen als zij dit wilt. (Daarnaast zou ik de bench ook nooit verkleinen..)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^