Jack 17 jaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De tuin is toch ook goed, gaat het niet dan kan je hem optillen en naar binnen dragen wanneer je buiten de tuin gaat blijf je rond het huis..zodat als het even niet kan je zo weer thuis bent, en kijk of de wondjes goed genezen, en dat Jack er geen pijn aan heeft anders een pijnstiller vragen bij de arts die krijg je echt wel als je verteld wat er aan de hand is, geniet van Jack zolang die er nog is...en Jack van jullie. laughing

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Ja de tuin is ook goed. Maar hij vraagt en zaagt zelf voor te gaan lopen aan de lijn. Als hij weent en smeekt omdat hij echt wil gaan, moet ik dan 'neen' zeggen? frown

 

De wondjes genezen goed, en worden goed verzorgd. Volgende week gaat hij weer voor een controle en een artrose spuitje naar de dierenarts.

 

Ipv de pijn. Hij had wat last eerder deze week net nadat de tandjes eruit waren en at dan maximaal 1 zakje Stuzzy dog per dag. Maar afgelopen nacht heeft hij dan 3 zakjes Stuzzy Dog opgegeten en vandaag heeft hij lekker stukjes kaastaart en varkensgebraad gegeten. laughing (+1 zakje Stuzzy ..)

 

"geniet van Jack zolang die er nog is...en Jack van jullie.  "

Ik heb de indruk dat hij er nog even zal zijn (al kan het soms snel gaan). T'is een sterk en koppig hondje met veel levensvreugde.

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

" en dat Jack er geen pijn aan heeft anders een pijnstiller vragen bij de arts 

Ik denk dat hij donderdag inderdaad te veel last had van de wondjes en daardoor wat minder was. Hij herstelt echter snel.

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Het wordt wel lastiger om hem nog alleen thuis te laten. Hij lag op bed te slapen toen we naar de bioscoop zijn geweest. 4 uur later komen we terug thuis en Jaak was dus klaarwakker.

 

Hij is dan blijkbaar van het bed gesprongen omdat hij vermoedelijk géén reactie kreeg op zijn geblaf om een plasje te doen.

 

Hoe wij dit weten? Hij stond ons gewoon op te wachten aan de deur. Maar net naast de deur lag er dus een mooi plasje. surprised Hij is dan meteen toen we de deur opentrokken, recht de tuin in gespurt en dat was precies een waterkraan dat hij toen liet lopen. tongue-out. Daarna heb ik hem terug op bed gelegd en daar heeft hij dan héél de nacht samen met mij liggen slapen. Hij heeft géén vin meer bewogen en lekker liggen slapen.

 

Hij weet nog héél goed dat hij niet mag plassen of poepen in huis. Dat laatste heeft hij trouwens tot op heden, nog nooit gedaan. Maar zijn plasje kan hij niet zo goed meer ophouden dus als de nood hoog is en papa en mama blijven urenlang van huis .. "if you gotta go, you gotta go hé!" frown

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

" De tuin is toch ook goed, gaat het niet dan kan je hem optillen en naar binnen dragen wanneer je buiten de tuin gaat blijf je rond het huis..zodat als het even niet kan je zo weer thuis bent, en kijk of de wondjes goed genezen, en dat Jack er geen pijn aan heeft anders een pijnstiller vragen bij de arts die krijg je echt wel als je verteld wat er aan de hand is, geniet van Jack zolang die er nog is...en Jack van jullie.  "

Onze dierenarts heeft hem na ons kerstfeest, nog gecontroleerd op dementie nadat hij kuren kreeg bij de installatie van rolluiken en hij ook na het kerstfeest een tijdje onrustig was.

 

Na die controlechecks zei de dierenarts dat hij dit nooit met 100% zekerheid kan zeggen maar dat het 99% zeker is dat Jaak niet dement is, maar dat hij minder tegen de drukte kan en daar erg onzeker van wordt. En als hij toch aan het dementeren is, dan is het in het beginstadium. Dat is toch ergens een geruststelling.

 

Natuurlijk is hij mentaal niet meer wat het geweest is, maar hopelijk blijft Jaak op vlak van "bewustzijn" in relatief goede gezondheid. En ook fysiek hoop ik natuurlijk dat hij nog een tijdje relatief goed blijft.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ja Kim is hier ondertussen ook een handenbinder... ze kan nog wel even alleen thuis zijn, maar ik doe het liever echt niet meer. Maar we kunnen ook niet lang meer met haar weg, want ze wil bijna nergens meer plassen behalve in onze eigen tuin en in die van mijn schoonouders. Dus uitlaten als we ergens op bezoek zijn heeft geen zin en langer dan een uur of 4 kan ze het niet veilig ophouden. (Al kán ze het soms wel; toen we op vakantie gingen heeft ze het op de heenweg de hele dag opgehouden...)

Dus we zitten wel erg vast met haar tegenwoordig. Vroeger ging ze overal mee naartoe óf kon ze gewoon een dagdeel alleen thuis zijn indien nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja de tuin is ook goed. Maar hij vraagt en zaagt zelf voor te gaan lopen aan de lijn. Als hij weent en smeekt omdat hij echt wil gaan, moet ik dan 'neen' zeggen? 
 

Nee dat hoeft toch ook niet, als Jack wil wandelen , een klein rondje om het huis is toch al voldoende toch...

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Jaak is ook een 3de tand kwijtgeraakt. En dat allemaal op iets meer dan 1 week tijd. Je kan dat triestig vinden, maar voor Jaak is dat een opluchting, omdat hij nu véél minder tandpijn heeft, de slechtste tandjes zijn er nu uit.

 

Hij eet weer beter en hij weegt opnieuw 5.4kg (komende van 5,2 kg). Hij slaapt ook wéér beter. Er is géén infectie en de wondjes zijn al dicht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi Peter, zonder tandjes nu....maar geen pijn, gelukkig, wel goed in de gaten houden of er een ontsteking op volgt....

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Jaak surprised ?

 

" Mooi Peter, zonder tandjes nu....maar geen pijn, gelukkig, wel goed in de gaten houden of er een ontsteking op volgt.... "

Hij eet deze week elke dag gemiddeld 2 tot 3 pakjes per dag op (van 100 gram). De weken daarvoor was dat 1 pakje per dag. Door de tandpijn at hij het absolute minimum, nu eet hij wéér met véél meer plezier.

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Jaak kan -elke keer hij zijn 5-wekelijkse artrosespuit gekregen heeft- zijn plas niet goed meer ophouden de laatste maanden. Dat werkt sterk waterafdrijvend waardoor hij gedurende 1 - 2 dagen absurd véél moet plassen. (De dierenarts waarschuwt daar ook altijd voor). Hij blaft, jankt en vraagt dan echt wél om naar buiten te gaan maar hij houdt het dan niet altijd meer. 

 

Voor mensen die zelf al eens een waterafdrijvend middel genomen hebben. Ik heb zo'n pilletje zelf 1x per ongeluk ingenomen (pillen van vrouwlief vergist met deze van mij) en geloof mij vrij, ik heb aan de kapper waar ik naartoe moest, zeker 10x op een uur tijd moeten vragen om naar de toiletten te gaan omdat ik het niet meer kon ophouden omdat mijn plasbuis steeds op springen stond (Bijna letterlijk te nemen), die mens kon er niet mee lachen maar 'if you gotta go you gotta go!'. Dus ja, ik begrijp dan best dat een oude hond het dan ook niet zo goed meer kan ophouden. surprised

 

Buiten een wat minder sterke plasbuis, is alles nog goed met Jaak. Nadat de negatieve effecten van de artrosespuit zijn uitgewerkt, zal het plassen in huis ook weer vanzelf verdwijnen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Jaak kan -elke keer hij zijn 5-wekelijkse artrosespuit gekregen heeft- zijn plas niet goed meer ophouden de laatste maanden. Dat werkt sterk waterafdrijvend waardoor hij gedurende 1 - 2 dagen absurd véél moet plassen. (De dierenarts waarschuwt daar ook altijd voor). Hij blaft, jankt en vraagt dan echt wél om naar buiten te gaan maar hij houdt het dan niet altijd meer. 
 
Voor mensen die zelf al eens een waterafdrijvend middel genomen hebben. Ik heb zo'n pilletje zelf 1x per ongeluk ingenomen (pillen van vrouwlief vergist met deze van mij) en geloof mij vrij, ik heb aan de kapper waar ik naartoe moest, zeker 10x op een uur tijd moeten vragen om naar de toiletten te gaan omdat ik het niet meer kon ophouden omdat mijn plasbuis steeds op springen stond (Bijna letterlijk te nemen), die mens kon er niet mee lachen maar 'if you gotta go you gotta go!'. Dus ja, ik begrijp dan best dat een oude hond het dan ook niet zo goed meer kan ophouden. 
 
Buiten een wat minder sterke plasbuis, is alles nog goed met Jaak. Nadat de negatieve effecten van de artrosespuit zijn uitgewerkt, zal het plassen in huis ook weer vanzelf verdwijnen. "

En een bijwerking vd librela kan meer drinken/plassen zijn.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Oh dat wist ik niet, daar had de dierenarts ons ook wel eens over mogen waarschuwen... We moeten er nu elke nacht tenminste een keer uit met Kim en ik trek het niet heel geweldig meer...

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

" Oh dat wist ik niet, daar had de dierenarts ons ook wel eens over mogen waarschuwen... We moeten er nu elke nacht tenminste een keer uit met Kim en ik trek het niet heel geweldig meer... "

Ja voor librela geldt hetzelfde. Dat is ook vochtafdrijvend. Hier hebben mij en mijn vrouw gelukkig een beurtrol om Jaak na zijn artrosespuitje naar buiten te laten, want dat is toch 1-2 dagen heftig.

 

Daarna stabiliseert dit en slaapt Jaak altijd weer als een (doorn)roosje. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

EEn bijwerking van de spuit, gelukkig twee daagjes dan.....en dan gaat het weer met Jake.....en jij Peter, bij de kapper....wat zullen ze gedacht hebben, hahahaha.....       jaja, een pilletje van je vrouw per ongeluk genomen.laughing   Fijn dat jake lekker eet...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hier is het de laatste maand elke nacht, dus misschien toch niet de librela dan. Tijd om weer een plasje te laten checken...

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

" Hier is het de laatste maand elke nacht, dus misschien toch niet de librela dan. Tijd om weer een plasje te laten checken... "

Jaak druppelt een beetje in zijn slaap, dus na een weekje moet ik dan het bovenste laken verversen. Maar echt plassen doet hij niet. Als de nood echt hoog is, durft hij zelfs van bed springen en dan plast hij netjes naast het bed. Maar dat is zeldzaam. Hij zal eerst pogen je wakker te krijgen.

 

In zijn slaap gebeuren er héél zelden ook wél eens ongelukjes maar dat is dus niet dikwijls dat het gebeurt.

 

Dus ja ik zou het bij Kim dan toch eens laten controleren.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Jaak druppelt een beetje in zijn slaap, dus na een weekje moet ik dan het bovenste laken verversen. Maar echt plassen doet hij niet. Als de nood echt hoog is, durft hij zelfs van bed springen en dan plast hij netjes naast het bed. Maar dat is zeldzaam. Hij zal eerst pogen je wakker te krijgen.
 
In zijn slaap gebeuren er héél zelden ook wél eens ongelukjes maar dat is dus niet dikwijls dat het gebeurt.
 
Dus ja ik zou het bij Kim dan toch eens laten controleren. "

Het was toch weer een blaasontsteking. In haar geval is het helemaal niet druppelen, maar dat ze wakker wordt en het dan niet meer kan inhouden bij het overeind krabbelen. Maar dus wel door blaasontsteking, anders is ze eigenlijk vrij zindelijk qua plas.

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Jaak is alweer 3 maandjes voorbij zijn verjaardag. Verdorie de tijd gaat snel zeg! Maar de enige update die ik kan doorgeven is dat alles nog vrij goed gaat.

 

Na 2 a 3 weken 2-3 pakjes per dag, eet hij nu terug 1 pakje per dag (afwisselend pasta, verschillende soorten vlees en kip, bonen, worteltjes ..). Zijn gewicht blijft nu wéér erg stabiel rond 5,4kg. (Dat was 5.6kg voor zijn tandproblemen, 5.2kg tijdens en nu 5.4kg erna, dus de helft is er terug bij, de andere 200 grammen komen niet meer terug en zijn permanent)

 

Meestal eet hij nadien nog wel mee met mij en vrouwlief, want natuurlijk dat lekker stukje vlees dat wij opeten, daar wil hij absoluut van mee-eten, dat is blijkbaar toch altijd nog lekkerder dan zijn hondeneten (ook al is dat van hoge kwaliteit). Dus in praktijk eet hij dan wel gemiddeld nog zeker 2 pakjes per dag. tongue-out

 

De laatste tijd als hij in de tuin aan het lopen is, en we zijn in de slaapkamer, dan komt hij wél niet meer af. Als ik hem dan ga zoeken dan ligt hij meestal rond zijn hondenmandje. Hij wandelt niet meer graag door de smalle doorgang tussen de woonkamer en de slaapkamer. Dat vindt hij de laatste tijd akelig en beklemmend.

 

Voor zijn tandproblemen probeerde hij altijd mijn gezicht af te likken. Daarmee was hij gestopt sinds hij tandproblemen had. Maar nu hij daar vanaf is, en ik kom even te dicht, heb ik opnieuw een dweil in mijn gezicht. cry 

 

Fysiek gaat het nog wel, al moet hij wel meer rustpauzes inlassen dan rond zijn 17de verjaardag. Ik help hem meestal maar als vrouwlief niet thuis is en ik ben bezig voor het werk, dan trekt hij nog goed zijn plan.

 

Mentaal gaat het nog goed, alleen als het wat donker wordt en hij ziet vanop de slaapkamer licht in de woonkamer dan denkt hij dat er iemand in huis is en is hij soms een beetje onrustig. Ook een verstoring in zijn dagelijks ritme vindt hij niet leuk en dan is hij een beetje verward.

 

Maar zolang het niet donker is en zijn dagelijks patroon niet wordt verstoord, reageert hij eigenlijk nog 100% normaal. Het is vooral door een achteruitgang van zijn oogjes dat hij een beetje "licht" dement is, maar voor het overige is hij nog tiptop in orde. Plassen en poepen in huis doet hij dus ook (nog) niet.

 

Gaan lopen aan de lijn doet hij niet zo héél véél meer. Meestal loopt hij tientallen keer de tuin in om wat rond te lopen. Af en toe vraagt hij er nog achter en dan is het max een kwartiertje.

 

We hopen hem nog een tijdje onder ons te hebben, en voorlopig gaat alles nog redelijk goed (rekeninghoudend met de leeftijd).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Peter, er is een topic geopend ook van een jack russel die al.  19 jaar is, gaat ook bijzonder goed mee, kijk maar eens, misschien kunnen jullie wel wat advies delen....bij topic...oudere hond.

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Jack gisteren lekker genieten op een dekentje naast mij. laughing

 

550799.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heerlijk, Peter, lekker slapen en niets doen, je zou er zo bij gaan liggen laughing

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

" Jack gisteren lekker genieten op een dekentje naast mij. 

  "

 



Ahhh wat ligt ie heerlijkkk :-)

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

" Heerlijk, Peter, lekker slapen en niets doen, je zou er zo bij gaan liggen  "

Dat heeft ie ook nog eens graag ..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Peter hou zijn welzijn goed in de gaten..lekker genieten van je Jack, en lekker verwennen.

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

" Peter hou zijn welzijn goed in de gaten..lekker genieten van je Jack, en lekker verwennen. "

Ja hij is een beetje verder achteruitgegaan en hij wil echt te véél. Ik moet hem continue een beetje (véél) intomen. (Omdat hij niet ziek is en zich algemeen wel héél goed voelt hé).

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Jack had 1 druppeltje bloed bij zijn plasje deze ochtend. Ik denk eerder een wondje want voor het overige was de urine helder van kleur. 

 

Ik zal er de volgende dagen wel even extra op letten ..

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Jack wilde gisteren plots niet meer eten, al leek hij op het eerste zicht in orde. Maar deze ochtend werd hij plots huilend wakker van de pijn en heeft hij op mij geplast toen ik hem wilde troosten. frown

 

Hij had véél pijn en was sinds 5 uur in de ochtend aan het rillen, janken en hij wist niet waar lopen. Op een bepaald moment zat hij in de keuken, terwijl hij anders nooit in de keuken komt. 

 

Ik ging normaal een toerke lopen maar ik heb mijn loopkledij terug uitgetrokken en Jack urenlang getroost. Ik heb de dierenarts gebeld en het even uitgelegd maar dit kon wachten tot 9u. Ik ben dan om 9 uur naar de dierenarts geweest, met en voor Jack. 

 

Hij heeft dan twee spuitjes gekregen. ééntje tegen de artrose (3 dagen vroeger dan voorzien) en een spuitje tegen een darmontsteking waarvan hij enorm véél last had (buikloop). Daarna is de pijn erg snel weggeëbt. Hij eet ook wéér opnieuw. Hij heeft lekker kip & ham gegeten. laughing

 

Nu ligt hij zijn roes uit te slapen, hij is nu erg moe maar de pijn is weg en hij is nu even volledig stikkapot.

 

Opmerking: Ook nog even gecheckt ivm een blaasontsteking. Maar dat druppeltje bloed was zoals verwacht een klein wondje en géén ontsteking.

 

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Insuline
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^