Insuline

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BosBos

Hallo allemaal,

Sinds 2 weken weten wij dat onze hond van 11 suikerziekte heeft en insuline moet krijgen. Ze heeft een veel te hoge suikerwaarde. Nu heb ik vanochtend zelf gemeten en was hij 24.0. Eten gegeven en insuline gespoten. 3 uur later weer gemeten en nu stijgt de suikerwaarde enorm! Iemand hier ervaring mee? Ik zou toch haast denken dat de glucosewaarde moet zakken ipv stijgen?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou een dierenarts bellen om advies.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik vind dit dusdanig medisch dat je hier beter de dierenarts over kunt bellen. 

 

We kunnen allemaal wel wat gaan zeggen hier, maar stel dat we het verkeerde benoemen, gaat je hond straks met de ellende zitten.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Da bellen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Juist, bel daar je dierenarts voor, wij kunnen advies geven maar kan ook verkeerd advies zijn.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Odin & Tex

Heb je geen uitleg gehad van de DA? Daarnaast, waarom begin je zelf met spuiten? Normaliter zal ds hond (of in mijn geval kat) eerst opgenomen worden en dat de DA eerst probeert de suiker naar beneden te krijgen en dan pas het baasje instrueren. Hoe weet je anders namelijk hoeveel je moet prikken?

 

Contact opnemen met de DA. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Benieuwd hoe dit is afgelopen...... 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Heb je geen uitleg gehad van de DA? Daarnaast, waarom begin je zelf met spuiten? Normaliter zal ds hond (of in mijn geval kat) eerst opgenomen worden en dat de DA eerst probeert de suiker naar beneden te krijgen en dan pas het baasje instrueren. Hoe weet je anders namelijk hoeveel je moet prikken?
 
Contact opnemen met de DA.  "

Als de suikerwaarden instabiel zijn moet je zelf regelmatig metingen doen met druppel bloed uit oor of wang/lip.(wat ts dus deed)en aan de hand daarvan insuline bepalen.

Maar dit klinkt niet goed.2 uur na eten zouden de waarden weer moeten dalen.dus mag hopen dat ze rap naar een kliniek zijn gegaan.

 

honden page profiel BosBos

Nooit meer aan deze toppic gedacht maar zag het toevallig door een ander topic weer voorbij komen..... onze meter was niet geeikt en gaf een te hoge waarde aan. Ondanks dat was de waarde veel te hoog en niet goed en daalde hij gewoon weg niet wat we ook deden..... achteraf een belangrijk detail, ik was op dat moment hoog zwanger. Op 11-10-2020 bevallen van een lieve jongen van inmiddels bijna 2. Op zondag bevallen en woensdag op controle bij da en wat bleek. Suiker te laag..... na 2 maanden suiker met insuline onder controle. Da noemt het toeval maar ik denk oprecht van NIET. Dit was te toevallig en ik denk dat door mijn zwangerschap zij in haar schijnzwangerschap is blijven hangen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Nooit meer aan deze toppic gedacht maar zag het toevallig door een ander topic weer voorbij komen..... onze meter was niet geeikt en gaf een te hoge waarde aan. Ondanks dat was de waarde veel te hoog en niet goed en daalde hij gewoon weg niet wat we ook deden..... achteraf een belangrijk detail, ik was op dat moment hoog zwanger. Op 11-10-2020 bevallen van een lieve jongen van inmiddels bijna 2. Op zondag bevallen en woensdag op controle bij da en wat bleek. Suiker te laag..... na 2 maanden suiker met insuline onder controle. Da noemt het toeval maar ik denk oprecht van NIET. Dit was te toevallig en ik denk dat door mijn zwangerschap zij in haar schijnzwangerschap is blijven hangen.  "

Wow dat is idd wel erg toevallig, en ook interessant. Ik denk dat wij, gewoon nog niet alle kennis hebben over zulke dingen om ze goed te kunnen verklaren. Of misschien wel te verklaren, maar alleen nog in theorie .....

 

Volgende forumvraag: Honden laten inslapen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^