Roemeens adoptiehondje komt!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"De inentingen, bloedtesten en paspoort lijkt allemaal te kloppen. Deze zullen overhandigd worden als we haar krijgen. Daarnaast doen ze dus vooraf aan de reis nog een bloedonderzoek, dit betekent in ieder geval dat ze op dat moment geen ziektes onder de leden heeft.    "

dat heb je dus allemaal van hen gehoord en je gaat er vanuit dat het dus klopt terwijl ik daar dus juist grote vraagtekens van krijg

vergeet niet dat er onder die stichtingen ook regelrechte puppyhandelaren zitten je pup komt uit een nest misschien wel met dit doel gefokt

het lijkt inderdaad een hele erge wormeninfectie dat had allang opgelost moeten zijn dat de pup nergens op de fotos actief is doet ook denken aan ziekte

honden page profiel anneanne

Indien het een wormenbuik is, en zij deze week zoals de stichting zegt; een ontwormingskuur krijgt toegediend, lost dit zich dan vanzelf op denken jullie?
Of is het ernstiger, en gaat het niet met een ontwormingskuur weg?
We zijn sowieso van plan haar natuurlijk een aantal keer per jaar een ontwormingskuur te geven.

 

honden page profiel anneanne

Dankjewel voor je bericht Liz!
Klopt, maar ik heb echt overal op het internet gezocht naar slechte recensies, of vraagtekens bij deze stichting en er komt alleen maar goeds naar voren. Ook inschrijving kvk/keurmerk op de website. 5000 mensen volgen ze op FB, verhuisdieren.nl heeft ze uitgekozen op basis van hun adoptievoorwaarden, en ik lees een aantal krantenartikelen/columns over de stichting. Eerlijk gezegd weet ik ook niet meer om te doen dan dit. Ze hadden een professionele intake met ons, en het zijn mensen die duidelijk veel om de hondjes geven. Daarnaast moeten we een bewijs van sterilisatie geven om onze borg terug te krijgen, dit omdat ze echt geen fokprogramma's willen. Ze hebben zelf een castratie/steralisatiebus in Roemenie rondrijden (foto's video's van gezien). Liz

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

@Anna Persoonlijk zou ik zo snel als mogelijk een check laten doen. Nadeel is wel dat ze lange reis heeft gehad en kan dus stressvol zijn. Geeft voor jezelf ook meer zekerheid en je maakt gelijk kennis met je DA.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"Daarnaast moeten we een bewijs van sterilisatie geven om onze borg terug te krijgen, dit omdat ze echt geen fokprogramma's willen. Ze hebben zelf een castratie/steralisatiebus in Roemenie rondrijden (foto's video's van gezien)   "

dat soort eisen zijn absurd als ze zelf een sterilisatiebus hebben rondrijden dan kunnen ze zelf steriliseren als ze dat zo belangrijk vinden en dan nog een borg moeten betalen voor een product want een hond is bij wet een product dat je verkoopt ik zou daar nooit mee akkoord gaan

 

ik heb hun website even opgezocht en ik zou daar wegblijven een stichting moet zijn jaarverslagen openbaar maken en die staan niet op de website en dat heeft een reden zielige verhalen en mooie beloftes kan iedereen op een website kwakken

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Leuke hond het lijkt inderdaad op een mix met van alles erin, een echte straathond dusinnocent Kuddebewaker/herder is wel aannemelijk aangezien die daar veel voorkomen. Doordat er zoveel gekruist wordt zegt dat verder ook niks over hoe die uiteindelijk uitgroeit, zowel qua karakter als uiterlijk/grootte. 

 

De buik is inderdaad erg bol. Buiten wormen (bij een ernstige besmetting kan een standaard wormenkuur niet afdoende zijn) zou ik niet kunnen bedenken wat het is. Mochten het wormen zijn, is dat natuurlijk niet fijn en kunnen pups daar uiteindelijk ziek van worden maar dit is wel op te lossen via de dierenarts. De tip om vooraf deze vraag nog even te stellen bij een dierenarts lijkt me ook een prima idee. 

 

Dat hij veel ligt op de foto's kan ook te maken hebben met de temperatuur. Ik woon in Bulgarije en we hebben hier afgelopen tijd erg warm weer gehad (40 graden+ was geen uitzondering). In het zuiden van Roemenië kan het ook erg warm worden. Vandaar dat hij misschien zo inactief op de foto staat. 

 

Zo te lezen heb je de stichting goed nagetrokken en als er werkelijk niks negatiefs te vinden is zou ik het persoonlijk wel aandurven. Een hond kan ziek zijn en stichtingen doen standaard controles, misschien is het iets anders dan waar zij standaard op controleren. Een hond is nou eenmaal een levend wezen en kan altijd iets hebben. Zolang hij inderdaad geënt is voor rabiës en parvo zijn de ergste ziektes met besmettingsrisico's uitgesloten. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" dat soort eisen zijn absurd als ze zelf een sterilisatiebus hebben rondrijden dan kunnen ze zelf steriliseren als ze dat zo belangrijk vinden en dan nog een borg moeten betalen voor een product want een hond is bij wet een product dat je verkoopt ik zou daar nooit mee akkoord gaan
 
ik heb hun website even opgezocht en ik zou daar wegblijven een stichting moet zijn jaarverslagen openbaar maken en die staan niet op de website en dat heeft een reden zielige verhalen en mooie beloftes kan iedereen op een website kwakken "

Wel een beetje kort door de bocht. Het is voor jonge pups niet bevorderlijk om ze al te castreren/steriliseren. Ik vind het eigenlijk wel slim dat ze een borg vragen, aangezien de standaard contracten niet controleerbaar zijn. Als koper ga je ermee akkoord dus ik zie het probleem niet. Dat het niet rechtsgeldig is zou kunnen maar dat zijn die contracten ook niet. Ik snap best dat ze willen voorkomen dat er (al dan niet per ongeluk) gefokt wordt met deze honden. Het gaat niet om een rashonden fokker die geen concurrentie wil en daarom eist dat je de hond castreert. 

 

Ik heb de site net ook even bekeken en inderdaad de jaarverslagen staan er niet op maar verder staat er veel informatie op en ik heb een paar honden bekeken en heb geen zielig verhaal gezien. misschien kunnen ze je de jaarverslagen gewoon opsturen als je erom vraagt. Helemaal hoe het 'hoort' is dat dus niet maar om daar zo ver in het proces deze hond nog voor te laten zitten vind ik wat ver gaan. 

honden page profiel anneanne

Dankjewel Hannah voor je uitgebreide bericht.
We zullen in Nederland als ze een beetje tot rust is gekomen naar de dierenarts gaan voor een check, en haar buik daar ook bespreken. We willen haar natuurlijk sowieso ophalen! We zijn al zo ver in het proces.
 
Daarnaast ben ik het eens met het niet steriliseren. Ze is pas 4-5 maanden. Dit hebben ze uitgebreid met ons besproken tijdens de intake, en dit komt door de jonge leeftijd. Ze raden het aan om het pas te doen nadat ze voor het eerst loops is geweest. Hier zijn wij het mee eens, dus de borg vonden we een goede regeling. Ze zijn altijd bereikbaar voor vragen, en we hebben zelf een goed gevoel erbij.

 

honden page profiel anneanne

Gaan we doen! Ik heb daarnaast de dierenarts al een berichtje gestuurd, of ze even mee wilt kijken naar de foto's. Daarnaast sturen we opnieuw foto's als ze zaterdag is aangekomen, zodat we niet direct weer naar een nieuwe ruimte voor haar hoeven, maar er wel iemand meekijkt voor evt behandeling.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

@Liz dit is heel normaal hoor bij goede stichtingen. Ben dit wel vaker tegen gekomen. Zoals ik het lees op hun site? GPS verplicht, dubbele riem ect oogt naar mijn idee goed. Kwam ook een bericht uit 2016 tegen op BOKT

 

"Mijn huidige heb ik dit jaar 14 februari opgehaald ik wou een volwassen hond (1 tot 2 jaar oud), kwam thuis met een semi pup van 5 maanden.
Beetje tussen situatie, deze zat sinds dag of 10 bij een gastgezin in Nederland (kon ik dus kennis mee maken, was al grotendeels zindelijk en kon met katten) en komt van origine uit Roemenië.
Ik heb NL hond gezocht, maar zat niets bij en wou niet tijden zonder hond, vandaar dat ik toch een buitenlander in huis heb. (via stichting one of a kind dogs in NL)
Tot op heden geen enkele spijt, fantastisch hondje!
(Kon hem bekijken en dus karakter zien, ongezien zou ik echt geen hond willen)

Mijn ondertussen 9 maanden oude Murphey, heelijk speels lief dier!" (bron; https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=73&t=1893325 )

honden page profiel anneanne

Dankjewel voor het meekijken Anouk!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Bij onze stichting worden ook de honden gecasteerd, tenzij te jong en dan maak je de afspraak om het zelf te laten doen. Alle stichtingen die ik ken doen het zo.

 

Wb het buikje, kan je niet vragen of er ontlasing onderzocht kan worden, desnoods op jouw kosten? En misschien vragen om een filmpje om te zien hoe ze daar is? Al zegt dat natuurlijk ook niet alles.

 

En wat al gezegd, zo vlak voor de reis nog allerlei ontwormingskuren, entingen e.d. is een grote belasting, terwijl de pup een stressvolle periode tegemoet gaat. Dat lijkt me ook niet goed. En waar veel mensen niet aan denken is dat niet alleen de herplaatsing een grote impact heeft, maar ook dat de pup met andere virussen en bacterien en pollen in aanrakingen komt. Alles bij elkaar dus een flinke belasting op het immuunsysteem. Meestal geen probleem voor een gezonde hond als ze rustig kan wennen, maar voor een zwakke of zieke hond kan het wel leiden tot problemen.

 

Niet dat nu de stichting slecht is hoor, maar wel wat punten om nog te overleggen, omdat iedereen toch het beste wil voor het hondje.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Het formaat van de pup op de foto op de leeftijd van 4 maanden geeft aan dat dit een grote hond wordt.

 

Het is beter voor de hond om deze lichamelijk en geestelijk eerst volwassen te laten uitgroeien.

 

Castreer/steriliseer je eerder, dan is dit zeer ten nadele van vorming van volwassen botdichtheid en spieren, waarvoor de hormonen nodig zijn. Bovendien kan een hond, die gecastreerd wordt vóór de volwassenheid onzeker en angstig worden. 

 

Wat de jaarcijfers van de stichting betreft: hier dient men transparant in te zijn. Zo niet: dan zou men wat te verbergen kunnen hebben. Zie advies van de Hondenbescherming betreffende buitenlandse honden. De Hondenbescherming adviseert een openbaar jaarverslag.

 

https://hondenbescherming.nl/wat-we-doen/informatie-en-advies/ik-wil-een-hond/een-hond-uit-het-asiel/checklist-voor-het-adopteren-van-een-hond/

 

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Raden jullie aan om bij aankomst die week daarna alsnog (nog) een ontwormingskuur te volgen? Of langs eigen DA te gaan?   "

Je hoeft niet meteen bij aankomst weer een ontwormingskuur te geven, je kan de ontlasting ook opvangen en laten controleren op wormen, giardia, e.d. Indien er dan wat aan de hand is, kan je zeer gericht medicatie geven. En indien er geen besmetting is, hoeft de hond dan ook niets te nemen.

Eigenlijk zou de stichting ook beter zo werken, ipv steeds maar weer medicatie te geven. Want je schrijft: ze behandelen preventief tegen giardia... wat houdt dat in? Dat ze om de paar weken een volle panacur-kuur geven aan die honden, of die nu besmet zijn of niet? 

honden page profiel anneanne

Ik heb net de stichting gesproken, ze is nu rond de 11 kilo (+- 5 maanden oud). Als ik de gemiddelde groeicurve lees, zal ze als ze volwassen is rond de 20 kg worden. Dat valt ons mee!

Video komt hopelijk snel via een collega. 

 

** hier kom ik op terug, ik zie dat de groeicurves nogal verschillen, dus het zal toch afwachten zijn :)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ze is nu rond de 11 kilo (+- 5 maanden oud). 

Dan zal het geen grote hond worden, eerder een handig middelmaatje. hp-wink

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als je twijfelt....... je kan vragen of ze de uitslagen van de bloedtesten even voor je inscannen en op de mail naar je toe sturen.. Voor de stichting alleen Maar een iindicatie dat je je goed voorbereidt. De uitslagen en de foto van die dikke opgezwollen buik, en maagstreek, kan je dan hier in nederland even overleggen met een dierenarts. Een dierenarts die bekend is met import uit oostblok landen, weet welke ziektes daar voorkomen en hoe zich dat eventueel uit. Dus een ziekte die een dikke buik geeft, moet dan bekend zij bij die dierenarts,

Ik vind de boel te opgezwollen voor alleen maar wormen, kan ook veel vocht zijn, maar ook ik ben geen dierenarts.

 het is   raar dat je alles pas te zien krijgt als de hond hier eenmaal is, zeg dan nog maar eens nee. Je ziet een totaal verreisde hond, dat is zo sneu, dan zegje geen nee meer.  De hond is een pup, dus ook nog grote kans dat het geen zielige zwerfhond is maar een  broodfok gefokte pup?  Dat zou ik wel willen weten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

https://dierenziekenhuizen.nl/honden/veel-voorkomende-symptomen/mijn-hond-heeft-een-dikke-of-opgeblazen-buik/

 

Dit vond ik toen ik met Google. 

Veel redenen dus voor een opgeblazen buik 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Als je twijfelt....... je kan vragen of ze de uitslagen van de bloedtesten even voor je inscannen en op de mail naar je toe sturen.. Voor de stichting alleen Maar een iindicatie dat je je goed voorbereidt. De uitslagen en de foto van die dikke opgezwollen buik, en maagstreek, kan je dan hier in nederland even overleggen met een dierenarts. Een dierenarts die bekend is met import uit oostblok landen, weet welke ziektes daar voorkomen en hoe zich dat eventueel uit. Dus een ziekte die een dikke buik geeft, moet dan bekend zij bij die dierenarts,
Ik vind de boel te opgezwollen voor alleen maar wormen, kan ook veel vocht zijn, maar ook ik ben geen dierenarts.
 het is   raar dat je alles pas te zien krijgt als de hond hier eenmaal is, zeg dan nog maar eens nee. Je ziet een totaal verreisde hond, dat is zo sneu, dan zegje geen nee meer.  De hond is een pup, dus ook nog grote kans dat het geen zielige zwerfhond is maar een  broodfok gefokte pup?  Dat zou ik wel willen weten. "

Aangezien het grootste deel van de honden afkomstig zijn uit de broodfok heeft helaas elke dierenarts hier ervaring mee. Wel goed om even te benadrukken bij je dierenarts. Verder is het niet heel gek dat je de hond pas in Nederland te zien krijgt, de hond komt namelijk uit het buitenland, dat is iets waar je als adoptant zelf voor kiest. Ik zie daar ook niet echt een probleem in. 

 

Ik denk niet dat het heel aannemelijk is dat deze hond afkomstig is uit de broodfok. Hier worden toch voornamelijk 'look a likes' van rashonden gefokt of kruisingen met fancy namen. De hond die ik hier zie is echt een typische 'gebruikshond' die in dit soort landen veel voorkomt. Daarnaast waarom zouden mensen honden gaan fokken die je in Roemenië letterlijk op elke straathoek tegen komt, een beetje veel moeite en kosten voor iets dat je overal 'gratis' kan ophalen. 

 

Denk er trouwens even aan bij de overdracht dat je het paspoort nakijkt op de entingen (vooral rabiës en parvo), hier moet dan een stickertje van het betreffende vaccin inzitten met datum en hondtekening/stempel van de dierenarts. De rabiës enting moet minimaal drie maanden eerder gegeven zijn. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat je de hond ziet, als je hemziet, is logisch, het plaatje heb je al wel gezien.

Maar wat ik bedoel is de rest. De uitslagen, kopietje van het paspoort, met de blz van de gegevens van de hond en de blz met de entingen met  stickertjes. En de bloeduitslagen.

Dat even op de mail zetten voor een nieuwe eigenaar zou mij vertrouwen geven enis weinig moeite.

Tuurlijk dat heb je dit vaak ook niet als je bij een Fokker in Nederland gaat.

Maar tegen een hondje dat speciaal op jouw verzoek naar Nederland komt zeg je minder makkelijk nee, dan tegen een pup waar je in nederland naar gaat kijken en  hier geboren is, met een Nederlands paspoort enzv.

 

Enne volgens mij worden werkelijk alle soorten gefokt in de broodfok, look alikes, maar ook leuke kruisingen niet herleidbaar.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" Dat je de hond ziet, als je hemziet, is logisch, het plaatje heb je al wel gezien.
Maar wat ik bedoel is de rest. De uitslagen, kopietje van het paspoort, met de blz van de gegevens van de hond en de blz met de entingen met  stickertjes. En de bloeduitslagen.
Dat even op de mail zetten voor een nieuwe eigenaar zou mij vertrouwen geven enis weinig moeite.
Tuurlijk dat heb je dit vaak ook niet als je bij een Fokker in Nederland gaat.
Maar tegen een hondje dat speciaal op jouw verzoek naar Nederland komt zeg je minder makkelijk nee, dan tegen een pup waar je in nederland naar gaat kijken en  hier geboren is, met een Nederlands paspoort enzv.
 
Enne volgens mij worden werkelijk alle soorten gefokt in de broodfok, look alikes, maar ook leuke kruisingen niet herleidbaar. "

A ja je bedoelt het paspoort+onderzoeken. Dat kan misschien ook wel op verzoek, het is denk ik meer dat dat dit allemaal extra tijd kost voor de stichting. Deze stichtingen worden doorgaans helemaal op vrijwillige basis draaiende gehouden dus ik kan me voorstellen dat ze niet de tijd hebben om dit voor elke hond vooraf op te sturen. 

 

Maar het ontgaat me nog steeds waarom iemand een hond gaat fokken die letterlijk op elke straathoek ligt, dat is toch simpelweg niet echt kosten efficiënt? Als dit type hond in Nederland gefokt wordt kan ik er nog enigszins inkomen omdat de reis dan niet gemaakt hoeft te worden maar in een land waar ze een overschot hebben lijkt het me erg onwaarschijnlijk.   

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Aangezien het grootste deel van de honden afkomstig zijn uit de broodfok heeft helaas elke dierenarts hier ervaring mee. Wel goed om even te benadrukken bij je dierenarts. Verder is het niet heel gek dat je de hond pas in Nederland te zien krijgt, de hond komt namelijk uit het buitenland, dat is iets waar je als adoptant zelf voor kiest. Ik zie daar ook niet echt een probleem in. 
 
Ik denk niet dat het heel aannemelijk is dat deze hond afkomstig is uit de broodfok. Hier worden toch voornamelijk 'look a likes' van rashonden gefokt of kruisingen met fancy namen. De hond die ik hier zie is echt een typische 'gebruikshond' die in dit soort landen veel voorkomt. Daarnaast waarom zouden mensen honden gaan fokken die je in Roemenië letterlijk op elke straathoek tegen komt, een beetje veel moeite en kosten voor iets dat je overal 'gratis' kan ophalen. 
 
Denk er trouwens even aan bij de overdracht dat je het paspoort nakijkt op de entingen (vooral rabiës en parvo), hier moet dan een stickertje van het betreffende vaccin inzitten met datum en hondtekening/stempel van de dierenarts. De rabiës enting moet minimaal drie maanden eerder gegeven zijn.  "

Dat is niet helemaal juist. Sinds Covid zijn er ook stichtingen bij gekomen die gewoon hondjes van de straat plukken en afleveren helaas. Maar die eisen nooit dat je met dubbele riem loopt, gps tracker huurt en laat staan een castratie/sterilisatie. Ook de prijs voor de adoptie is hoger. Als je het echt helemaal wilt nagaan? Dan zul je ook het UBN-nummer moeten zoeken https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/app-ir-dieren  De stichting van Anne? Is iig inschreven bij de kvk, is gevestigd in NL, werkt aan castratie/sterilisatie ter plaatse en maakt gebruik van gastgezinnen.

 

Er zijn zeker wel dierenartsen die zich bewust zijn van buitenlandse ziektes. https://dierenkliniekmarnixstraat.nl/diereninfo/honden/buitenland/buitenlandse-ziektes/ en https://www.licg.nl/dierziekten-in-het-buitenland/ Hartworm, parvo, wormen is allemaal goed te behandelen in NL maar er zijn een aantal parasieten waarvan de overdraagbare ziektes hier minder bekend zijn. Geef dus altijd aan waar je hond vandaan komt en dat ze rekening houden met het lijstje wat hier niet voorkomt.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Dat is niet helemaal juist. Sinds Covid zijn er ook stichtingen bij gekomen die gewoon hondjes van de straat plukken en afleveren helaas. Maar die eisen nooit dat je met dubbele riem loopt, gps tracker huurt en laat staan een castratie/sterilisatie. Ook de prijs voor de adoptie is hoger. Als je het echt helemaal wilt nagaan? Dan zul je ook het UBN-nummer moeten zoeken https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/app-ir-dieren  De stichting van Anne? Is iig inschreven bij de kvk, is gevestigd in NL, werkt aan castratie/sterilisatie ter plaatse en maakt gebruik van gastgezinnen.
 
Er zijn zeker wel dierenartsen die zich bewust zijn van buitenlandse ziektes. https://dierenkliniekmarnixstraat.nl/diereninfo/honden/buitenland/buitenlandse-ziektes/ en https://www.licg.nl/dierziekten-in-het-buitenland/ Hartworm, parvo, wormen is allemaal goed te behandelen in NL maar er zijn een aantal parasieten waarvan de overdraagbare ziektes hier minder bekend zijn. Geef dus altijd aan waar je hond vandaan komt en dat ze rekening houden met het lijstje wat hier niet voorkomt. "

Ja natuurlijk zijn er slechte 'stichtingen' (ook voor covid) maar dat maakt ze nog geen broodfokker. Als ze inderdaad een bus volladen en de honden in Nederland afleveren is dat zeker niet goed maar ze fokken deze honden niet voor de verkoop. Daarnaast klopt het ook wat je zegt deze slechte organisaties zijn doorgaans niet geïnteresseerd in nazorg en verdere uitleg. Dan is er ook nog de tussenweg van stichtingen die het goed bedoelen maar waar het om verschillende redenen toch niet (altijd) goed gaat. Altijd opletten dus maar het is wel iets anders dan broodfok... 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

@Hannah ... Ja daar heb gelijk in maar ik vind ze wel passen onder het kopje brood-fok. Het is gewoon puur geld verdienen zonder enig moraal te hebben.

 

Bij een stichting is het altijd gissen, er bestaat geen keurmerk voor helaas. Maar de stichting van Anne is iig ergens te vinden op adres en staat niet onder een andere naam https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=64226360

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Je hoeft niet meteen bij aankomst weer een ontwormingskuur te geven, je kan de ontlasting ook opvangen en laten controleren op wormen, giardia, e.d. Indien er dan wat aan de hand is, kan je zeer gericht medicatie geven. En indien er geen besmetting is, hoeft de hond dan ook niets te nemen.
Eigenlijk zou de stichting ook beter zo werken, ipv steeds maar weer medicatie te geven. Want je schrijft: ze behandelen preventief tegen giardia... wat houdt dat in? Dat ze om de paar weken een volle panacur-kuur geven aan die honden, of die nu besmet zijn of niet?  "

 

En vooral niet te vergeten testen op Hartworm, die dodelijk kan zijn en ook in Roemenië voorkomt.

 

Edit: toevoeging: kan alleen in  bloed getest worden.

https://dierenziekenhuizen.nl/honden/infecties-bij-honden/hartworm-bij-de-hond/

 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

" Ik heb net de stichting gesproken, ze is nu rond de 11 kilo (+- 5 maanden oud). Als ik de gemiddelde groeicurve lees, zal ze als ze volwassen is rond de 20 kg worden. Dat valt ons mee!
Video komt hopelijk snel via een collega. 
 
** hier kom ik op terug, ik zie dat de groeicurves nogal verschillen, dus het zal toch afwachten zijn :-) "

Mijn Eurasiers wogen met 5 maanden 16 kg (schofthoogte 49,5 cm) en 14 kg (44 cm hoog).

Volwassen 23,5 kg (schofthoogte 52 cm) en 21,5 kg (49 cm hoog).

honden page profiel anneanne

Dank allen voor jullie antwoorden en het meedenken. Goeie tips! Ik ben er mee aan de slag gegaan. Het klopt niet dat ze op de dag van transport wordt behandeld, dit lag een stuk genuanceerder. Ze wordt morgen al ontwormd en vrijdag uitgebreid onderzocht door hun eigen dierenarts. Mocht er iets aan de hand zijn, zal ze zeker niet op transport gaan. Ook hebben we afgesproken indien ze toch ziek van transport komt, dat de kosten (in overleg) voor de stichting zijn, en dit staat ook in de adoptievoorwaarden, de verantwoordelijkheid ligt niet direct bij ons als we haar overnemen. 

De stichting denkt ontzettend mee, is altijd bereikbaar en probeert (via hun collega in Roemenie) aan een video te komen. Dit schijnt lastig te zijn gezien deze collega zelf pas in de avond op lokatie aanwezig is, niet goed bereikbaar.. op vrijwillige basis werkt (niet echt professioneel). Ik heb aangegeven toch wel echt de video te willen alvorens we het contract tekenen, dus ze gaan er opnieuw achteraan. Nog even afwachten dus, hopelijk vanavond. 

Ze hebben wel aangegeven dat ze goed eet en actief is, zoals een normale pup. Anders hadden ze haar niet klaargemaakt voor de adoptie. Toch blijft dit 'wat ze je vertellen', dus altijd goed om kritisch te blijven.

Ik vind dat de stichting tekort wordt gedaan om te spreken over broodfok. Ze plaatsen veel 'gangbare of niet zo mooie' honden en oudere honden, af en toe wat pups (maar pas vanaf 4-5 maanden gezien alle inentingen). Ze hebben registratienummers, haar chipnummer hebben we al en haar paspoortnummer. Ze checken de GPS, het tuigje, het dubbel aanlijnen alvorens we haar krijgen (tijdens de overdracht moet je het laten zien). En mocht het toch niet werken.. mag ze terug naar de stichting naar een adoptiegezin, waar ze een nieuw huisje voor haar zullen zoeken. Al met al, hele prima voorwaarden. Natuurlijk blijft het niet super professioneel, maar wat verwacht je dan van vrijwilligerswerk niet waar? Ik vind het mensen met een hart op de juiste plek, die het beste willen voor zwervende honden. Er gaan daarnaast ook genoeg video's rond van hun organisatie die huis aan huis gaan om honden van eigenaren gratis te steriliseren en castreren. 

Ik kan niet wachten tot het zaterdag is en ik jullie een berichtje kan sturen hoe het met haar gaat!

Maandag om 16.00 staat direct een afspraak bij de NL dierenarts ingepland voor een uitgebreid consult, check paspoort & buik. Volgensmij moet het allemaal goedkomen smile

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Even benieuwd. Ze checken de gps? Hoe gaat dat. Moet jij een gpstracker aan de hond bevestigen? 

En dan ben ik benieuwd welke je hebt!  Ben daar nl ook mee bezig geweest maar tot nu toe noch niet kunnen besluiten er een te nemen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dank allen voor jullie antwoorden en het meedenken. Goeie tips! Ik ben er mee aan de slag gegaan. Het klopt niet dat ze op de dag van transport wordt behandeld, dit lag een stuk genuanceerder. Ze wordt morgen al ontwormd en vrijdag uitgebreid onderzocht door hun eigen dierenarts. Mocht er iets aan de hand zijn, zal ze zeker niet op transport gaan. Ook hebben we afgesproken indien ze toch ziek van transport komt, dat de kosten (in overleg) voor de stichting zijn, en dit staat ook in de adoptievoorwaarden, de verantwoordelijkheid ligt niet direct bij ons als we haar overnemen. 
De stichting denkt ontzettend mee, is altijd bereikbaar en probeert (via hun collega in Roemenie) aan een video te komen. Dit schijnt lastig te zijn gezien deze collega zelf pas in de avond op lokatie aanwezig is, niet goed bereikbaar.. op vrijwillige basis werkt (niet echt professioneel). Ik heb aangegeven toch wel echt de video te willen alvorens we het contract tekenen, dus ze gaan er opnieuw achteraan. Nog even afwachten dus, hopelijk vanavond. 
Ze hebben wel aangegeven dat ze goed eet en actief is, zoals een normale pup. Anders hadden ze haar niet klaargemaakt voor de adoptie. Toch blijft dit 'wat ze je vertellen', dus altijd goed om kritisch te blijven.
Ik vind dat de stichting tekort wordt gedaan om te spreken over broodfok. Ze plaatsen veel 'gangbare of niet zo mooie' honden en oudere honden, af en toe wat pups (maar pas vanaf 4-5 maanden gezien alle inentingen). Ze hebben registratienummers, haar chipnummer hebben we al en haar paspoortnummer. Ze checken de GPS, het tuigje, het dubbel aanlijnen alvorens we haar krijgen (tijdens de overdracht moet je het laten zien). En mocht het toch niet werken.. mag ze terug naar de stichting naar een adoptiegezin, waar ze een nieuw huisje voor haar zullen zoeken. Al met al, hele prima voorwaarden. Natuurlijk blijft het niet super professioneel, maar wat verwacht je dan van vrijwilligerswerk niet waar? Ik vind het mensen met een hart op de juiste plek, die het beste willen voor zwervende honden. Er gaan daarnaast ook genoeg video's rond van hun organisatie die huis aan huis gaan om honden van eigenaren gratis te steriliseren en castreren. 
Ik kan niet wachten tot het zaterdag is en ik jullie een berichtje kan sturen hoe het met haar gaat!
Maandag om 16.00 staat direct een afspraak bij de NL dierenarts ingepland voor een uitgebreid consult, check paspoort & buik. Volgensmij moet het allemaal goedkomen 
 
 
  "

klinkt goed, weet je wat ze allemaal gaan controleren?

 

Dit lijkt zeker niet op broodfok. Het is in Roemenie helaas zo dat de situatie voor zwerfhonden gewoon niet veilig is.Alleen maar goed dat er mensen zijn die helpen. Je hebt goed gerechercheerd, en het lijkt een verantwoordelijke stichting.

 

Ik ben benieuwd wat je van het filmpje vind. En vergeet ook niet om gewoon ook van de voorpret te genieten

 

honden page profiel anneanne

" Even benieuwd. Ze checken de gps? Hoe gaat dat. Moet jij een gpstracker aan de hond bevestigen? 
En dan ben ik benieuwd welke je hebt!  Ben daar nl ook mee bezig geweest maar tot nu toe noch niet kunnen besluiten er een te nemen. "
 
de tracker bevestig je aan de halsband, het is van tractive, een naar mijn idee fantastisch programma! Je sluit een abonnement af, maandelijks opzegbaar, voor paar euro p.m. Je hond is dan altijd live te volgen, wereldwijd, lokatie deelbaar met familie-vrienden indien gewenst.
Je kan via bol.com bestellen, hier staat ook verdere uitleg. Het is bedienbaar via een app, heel gemakkelijk. 
 
 

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Welke kruising
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^