Draagtas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

"Ik ga echt nooooit met een hondje in een draagtas lopen"

 

Ik zoek een draagtas voor Tex. hp-angel Ik heb geprobeerd hem de bolderkar aan te leren, maar Tex is een een ondernemend ventje, dus dat gaat hij dus echt niet doen.

 

Ik ben helemaal niet thuis in de kleine-honden-wereld, dus ik heb even jullie hulp nodig. Wat moet ik kopen? Ik wil graag een tas die ik op mijn buik kan dragen/ of zo schuin waar hij niet makkelijk uit kan. Ik heb The DogBag gezien, en dat leek mij wel wat. Iemand ervaring mee, of wat raden jullie aan?

 

Ik wil de tas het liefst vanavond al bestellen. Dit weekend is mijn man een dag weg en Tex kan nog niet te lang alleen zijn, dus dan moet hij even mee met Odin uitlaten.

 

Tex weegt trouwens 3 kilo, maar groeit natuurlijk hard. Ik zoek een tas voor honden tussen de 3 en 10 kilo ongeveer. Tegen die tijd kan hij alweer verder lopen.

 

Bedankt alvast! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat is Tex?   Fotootje!

Bij mijn dierenwinkel hangen nu allemaal tassen 50% afgeprijsd....

Een advies heb ik niet, maar kijk vooral ook even op Marktplaats :  hondendraagtas,   je weet maar nooit!

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb allerlei soorten gehad maar vind t echt niks Ze zijn of te klein, of je krijgt er zere schouders of nek van. Of je bent de hele weg aan t worstelen omdat ze er uit willen.

 

Ik heb nu een niet al te grote kar die ook achter de fiets kan.

 

Ik volg even voor de ideale tas. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, 3 kg gaat misschien nog, maar veel meer is echt niet te doen, denk ik.  En gauw te warm.

(Ik deed vroeger altijd mijn boodschappen in de rugzak, daar kreeg ik schouderklachten van.)

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

https://www.maxenluna.nl/honden-draagtas-pups-kleine-hond.html?gclid=CjwKCAjw47eFBhA9EiwAy8kzNHZacwi9QncqW-DQb70J_KoQ6cIZ9QwWhJ0u50MQXJA48UD9HKfsRxoCiaoQAvD_BwE

Ik heb deze in het begin gebruikt voor Fanu. Maar hij werd al heel snel veel te zwaar dus alleen 2 weken profijt van gehad. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zoiets lijkt me enig, maar ik vermoed dat het niet lukt om een hond erin te doen...

De bronafbeelding bekijken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jantien wat leuk ....zou ik ook wel willen....maar dat lukt niet voor een newfoundlanderpup, met 7.5 week wogen die van mij al 12 kilo....wie weet voor later....heerlijk als je je hond overal mee naar toe kan nemen...wanneer ze zo klein zijn.laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" https://www.maxenluna.nl/honden-draagtas-pups-kleine-hond.html?gclid=CjwKCAjw47eFBhA9EiwAy8kzNHZacwi9QncqW-DQb70J_KoQ6cIZ9QwWhJ0u50MQXJA48UD9HKfsRxoCiaoQAvD_BwE
Ik heb deze in het begin gebruikt voor Fanu. Maar hij werd al heel snel veel te zwaar dus alleen 2 weken profijt van gehad.  "

Deze heeft mijn voorkeur.....hp-thumbsup

honden page profiel toto

honden foto van to

een mini monkey gewoon voor baby's gaat ook prima

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

WHauhaha die ken ik tongue-out. Totdat ik in maasmechelen outlet village kwam, verplicht honden buggy. Toch wel handig hp-shiny Vooral omdat mijn toen kleintje niet alleen maar naar de hielen van mensen hoefde te kijken in de stad. EN ik had gelijk een mand op wielen bij me voor in de restaurants of kroeg hp-wink Welkom in de kleine mormel club.

 

Qua draagtas? Ga voor iets rugzak, buiktas model, dus met twee hendels. Wij hadden in het begin een handtas model met 1 hendel en daar krijg je behoorlijk pijn van in je schouder op ten duur.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik heb een 4LazyLegs. Onhandig duur ding.

Casper weegt 6,7 kg. Voor mij te zwaar aan de schouder.

De 4LazyLegs is veel te ondiep. Je kunt de voor- en achterkant niet dichtdoen,, zodat alleen zijn hoofd eruit zou steken. Als je niet met een hand de hond tegenhoudt, zou hij er uitvallen.

 

Ik heb ook een trolley., die je tevens als rugzak kunt gebruiken. Ik heb deze alleen gebruikt om Casper als pup in het winkelwagentje te zetten. Hij gaf geen kik. Door het zwarte gaas kon hij kijken. Niemand had in de gaten dat ik een hondje bij me had. Buiten ging Casper uit de trolley en de boodschappen er in.

291166.jpg

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Dankjewel voor jullie suggesties! Het is de Hunter Los Angeles geworden. Wel een schoudermodel, maar wel tot 8 kilo. En dat zal vast niet super nauw komen.

https://www.zooplus.nl/shop/honden/benches/draagtassen/verdere/626198

Schoudertas is inderdaad niet ideaal, maar het is maar voor tijdelijk. De K9 Sport Sack zijn de mooiste die ik heb gevonden, maar die beginnen bij 80 euro, en dat vindt ik voor die beperkte tijd gewoon zonde. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Buggy die heb je langer en passen er twee in, denk als ik aan roedel begin dat ik opvouwbare fietskar neem. Zag ik ook iemand mee lopen en maakt reizen, winkelen, kroegen en uit eten een stuk gemakkelijker. Heeft K9 daar een lijn van trouwens vraag ik me af? Weet niet eens meer wat voor merk ik heb gekocht maar hij is nog heel.

honden page profiel DD

honden foto van D

Draagtassen blijven soms toch nog wel ideaal voor kleintjes, voor het OV, drukke plaatsen (winkelstraat), dag uit. Dus spuit elf geeft ook gas hier tongue-out wie weet dat je uiteindelijk besluit er nog wel een te regelen voor als hij ouder is, haha! Ik heb een 4lazylegs, Fundle, K9sportsack, en Kurgo G-Train. Mijn hond is 7kg met lange poten/lijf voor haar gewicht.

 

De 4lazylegs is niks. Die gebruik ik alleen voor hele kleine 'nood' stukjes en als ik weinig 'bulk' mee wil nemen op pad, en ik doe de tas onder mijn jas, zodat ik de tas niet de hele tijd hoef te omarmen uit angst dat ze er uit kiepert. Remi zelf vindt deze tas ook niks. Het draagt zwaar. Maar vanwege formaat (ik draag redelijk baggy jassen, dus onder de jas zonder hond leek het alleen of ik ietwat een buikje had, maar voor de rest geen last van de tas) was dit mijn go to tas voor in het OV als we moesten overstappen binnen 5 minuten door een druk station; voor uitstappen hond er in, en zodra de deuren opengingen kon ik zo makkelijk door de mensenmassa op tijd bij het juiste perron zijn. Nu vanwege corona al een hele tijd niet meer gebruikt, want doe geen korte uitjes meer naar steden in de buurt met OV.

 

Fundle (large) draagt ook zwaar, maar deze is dicht te ritsen en hond kan vastgemaakt, waardoor de tas makkelijker van houding gewisseld kan worden (voor dragen, of achter langs de rug draaien). Maar het blijft pijnlijk voor de schouder foot-in-mouth Hij is deels voorgevormd, met kussentje en gevulde randen, en daardoor nogal groot. Dit is de enige tas waarin Remi wel eens in slaap valt, en denk ik dus het lekkers ligt. Deze gebruikte ik bij een dagje uit waarin we veel op de been waren. Ook gebruik ik hem wel eens in de zomer als we naar buiten moeten en ik haar pootjes van het asfalt wil houden. Ik fietste er soms ook mee. Deze tweedehands via Marktplaats gekocht.

 

K9sportsack gekocht 5 jaar terug toen ze pup was omdat ik met haar naar Ierland wilde reizen (over land en zee met OV), en aangezien we daar ook gingen wonen voor een paar jaar, zodat ik daar ook met haar kon fietsen. Een mandje op de fiets daar durfde ik niet, want heuvelop trok ik niet altijd, en er waren geen fietspaden, en ook weinig tot geen speling naast de weg, dus gebruikte de fiets dan lopend als een 'schild' tussen mij en het verkeer, en wilde Remi daar niet op hebben. Ik ben nooit geraakt, maar ze vlogen vaak wel met een vaart rakelings langs. Remi heeft er in 5 jaar tijd (bijna) 2 versleten, nummer 2 loopt iets op zijn eind nu, maar we gebruiken hem nu (eindelijk) niet meer, nu ik een eigen fiets heb en fietskrat er op heb gezet XD Ik kan haar hier langer in dragen, al is 7kg nog steeds zwaar. Als pup sliep ze vaak in deze tas, als volwassene niet meer, weet niet of het door de houding kwam (kocht hem op de groei, en als pup krulde ze zich op de bodem op) omdat ze toch wat op haar stuitje zit, of omdat ze nu gewoon ouder is en van het uitzicht geniet. Ze gaat er zelf graag in, met langere tochten kreeg ik haar koppie in mijn nek hp-heart Maar inderdaad nogal een uitgave. Ik heb ze gekocht met Black Friday of andere kortingsacties. Gelukkig geen extra kosten van de douane bij het bezorgen, weet niet of ik geluk had, of dat ze er nu strenger in zijn, maar ik was eerst aan het kijken of ik voor de Knavigate zou gaan, om haar gewicht beter te kunnen dragen vanwege de heupriem, en toen kwamen ze zelf met een 'estimated duties and tax' op de website hoeveel extra kosten er bij komen in eigen land nog surprised En dat maakt die tassen NOG duurder. AliExpress heeft de namaak versie hiervan te koop trouwens, bijna precies hetzelfde uiterlijk, geen idee hoe deze is qua stevigheid. Ik koop deze zelf niet, vind het wat l*llig naar het originele bedrijf hp-angel Maar de prijs is schappelijker.

 

Kurgo G-Train had ik gekocht om te kijken of we deze misschien konden gebruiken ipv de Fundle/k9sportsack, maar Remi's poten zijn net wat te lang voor de tas, waardoor deze niet echt comfortabel is. Ik gebruik deze nu eigenlijk alleen als ik naar mijn ouders ga. Mijn vader heeft kanker en mijn ouders halen me daarom op (autorit van 4+ uur in totaal voor hen) zodat ik niet met OV naar hen hoef, de rugzak gebruik ik bij hen thuis als haar mand, en terug naar huis ga ik dan wel met OV, en dan ligt/zit ze in deze tas op de stoel naast me, en zit ze er in met overstappen. Maar waarvoor ik hem nu gebruik ook een nogal dure tas, dus twijfel of ik hem niet gewoon moet verkopen.

 

Geen idee of je nog iets aan deze tips hebt. Ik heb geen auto/rijbewijs, ik woon alleen, en Remi's heeft erge verlatingsangst. Wat maakt dat ik haar zoveel mogelijk 'meesleep' als het kan/mag, en draagtassen blijven daardoor hier nog steeds handig nu ze volwassen is. Maar over een jaar bekeken maak ik niet vaak gebruik van de draagtassen, op de k9sportsack na, die is intensief gebruikt met periodes, soms maanden lang meerdere keren per week. Heb pas sinds 2 weken de fietskrat. Maar deze zit maar op 1 fiets, als ik met een van de andere fietsen ga, gaat ze nog wel in de k9sportsack. Wel vind ik ze handig genoeg om in huis te hebben/houden voor de keren dat ik ze gebruik.

Volgende forumvraag: Leuke tuigjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^