Het leven van een whippet - Brownie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Ik heb besloten om een algemeen topic te maken voor Brownie, omdat ik af en toe graag wat kwijt wil en ook regelmatig vragen heb. Brownie is mijn eerste hondje en ik kan jullie tips goed gebruiken. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om af en toe een kijkje te krijgen in het leven van een whippet.

 

Brownie is een brindle whippet teefje uit een renlijn, ze is geboren op 27-7-2020. Ze is nu dus ruim 7.5 maand en begint heerlijk te puberen. We kunnen ons geen leven meer zonder haar indenken. Mijn naam is Eline, ik ben 24 jaar en woon met Brownie en mijn vriend in Nieuwkoop.

 

Naast eten, is haar grootste hobby slapen:

 

Brownie 3.5 week:

 

8 weken:

Brownie bijna 4 maanden:

Brownie nu:

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Op dit moment ligt ze heerlijk naast me op de bank te slapen. Rond 5 uur in de middag valt ze altijd in slaap, ze wordt dan alleen nog wakker om een plasje te doen en voor haar eten. Verder slaapt ze dan tot +/- 6:45, ik hoop dat als de klok straks vooruit gaat ze tot 7 uur kan slapen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik vind het wel zo,n schattige hond....je eerste hond, dat zal toch ook je leven veranderd hebben ...een slaper dus...en in de vroege ochtend nog geen uitslaper...tegen de winter gaat het pas veranderen dat ze wat langer blijven liggen maar nu dat het steeds lichter wordt, vroeg op, ja ik vind het leuk om wat te weten van het ras, en leuk hoe ze ontwikkelt met het ouder worden.laughing  Hier waar ik meestal wandeld woont ook een whippert...en wat zijn ze snel, als pupje kennis gemaakt, een leuke eigenaar, ik wilde ogin er niet bij laten, was zo klein, maar de eigenaar zag aan ogin dat het goed gaat en nu is deze ook wat ouder de whippert en daagt ogin uit...hahaha, Ogin kan deze hond nimmer inhalen...nu ook tegen het jaar aan.

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Ik vind het wel zo,n schattige hond....je eerste hond, dat zal toch ook je leven veranderd hebben ...een slaper dus...en in de vroege ochtend nog geen uitslaper...tegen de winter gaat het pas veranderen dat ze wat langer blijven liggen maar nu dat het steeds lichter wordt, vroeg op, ja ik vind het leuk om wat te weten van het ras, en leuk hoe ze ontwikkelt met het ouder worden.  Hier waar ik meestal wandeld woont ook een whippert...en wat zijn ze snel, als pupje kennis gemaakt, een leuke eigenaar, ik wilde ogin er niet bij laten, was zo klein, maar de eigenaar zag aan ogin dat het goed gaat en nu is deze ook wat ouder de whippert en daagt ogin uit...hahaha, Ogin kan deze hond nimmer inhalen...nu ook tegen het jaar aan. "

Nog geen uitslaper, maar ach ik ben ook een ochtend mens. Dus samen lekker vroeg op pad dan maar, dan is het ook nog zo heerlijk rustig. Brownie rent nu ook al bijna alle honden eruit. Pas geleden kwamen we een galgo tegen, die was sneller, toen stond Brownie toch wel even gek te kijken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

OMG!!!! Ik ga dood van de liefde hp-heart Vond Brownie al een leukerd maar die pupper foto's doen me echt de das om. Mijn oog was ook al eens op een whippet gevallen, had alleen twijfels of ik mee kon met de benodigde lichaamsbeweging die ze nodig hebben. Ik volg zeker mee.

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" OMG!!!! Ik ga dood van de liefde Vond Brownie al een leukerd maar die pupper foto's doen me echt de das om. Mijn oog was ook al eens op een whippet gevallen, had alleen twijfels of ik mee kon met de benodigde lichaamsbeweging die ze nodig hebben. Ik volg zeker mee. "

Heel veel mensen denken dat whippets veel beweging nodig hebben, maar het tegengestelde is waar. Het zijn echte "couch potato's". Ze moeten wel elke dag even kunnen rennen, het zijn echte sprinters, als je ze niet laat rennen kunnen ze thuis gaan slopen. Maar als ze elke dag kunnen sprinten zijn ze snel tevreden en zullen ze daarna lekker naast je op de bank neerploffen. Je kunt ze meenemen op langere wandelingen, maar de meeste vinden +/- 1 uur beweging (mits ze kunnen rennen) voldoende. Al moet ik zeggen dat ik er met Brownie wel langer uit uit ben dan dat, ik vind het heerlijk om er samen lekker op uit te zijn.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Leuke foto's!

Wat betekent 'de renlijn',  welke lijnen zijn er dan en waarom koos jij voor de renlijn?

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Super schattig! Ik vind whippets zo leuk, ik volg mee hp-heart

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Brownie is prachtig. Ik vind haar vacht ook heel mooi. Hoe ben je op het idee gekomen een whippet te nemen? Het ras stond bij mij ook op mijn wensenlijstje, het zijn fijne honden, zoals ik ze ken.

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Leuke foto's!
Wat betekent 'de renlijn',  welke lijnen zijn er dan en waarom koos jij voor de renlijn? "

Je hebt whippets uit showlijnen, die gefokt worden op de goede verhoudingen (voor hoe ver ik weet zijn de Whippets uit showlijnen vaak wat ieler en kleiner). Whippets uit renlijnen worden gefokt voor de renbaan. Voor ons maakte show of renlijn niet zoveel uit, wij zijn gevallen op het geweldige karakter van de whippets en zijn niet van plan wedstrijden te doen.

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Brownie is prachtig. Ik vind haar vacht ook heel mooi. Hoe ben je op het idee gekomen een whippet te nemen? Het ras stond bij mij ook op mijn wensenlijstje, het zijn fijne honden, zoals ik ze ken. "

Dankjewel! Hiervoor woonde we in Arnhem in een appartement zonder lift. Ik vond het dus belangrijk dat we een hond zouden nemen die we konden tillen, maar we wilden geen kleine hond. Ik heb ook een lichte honden allergie, maar bij whippets heb ik hier helemaal geen last van. Whippets zijn zulke aanhankelijke schatten die zich lekker uitleven buiten en daarna heerlijk rustig zijn in huis, wat voor ons fijn is want we hebben geen tuin. Ik had eerst nooit gedacht dat ik ooit in mijn leven een windhond zou nemen.  Maar ik vond het belangrijk om een ras te kiezen die bij onze leefstijl past. Een ras waarmee we heerlijk actief buiten kunnen zijn, maar die ook tevreden is als we het een dagje houden op rondjes door het park. De keuze voor een whippet is echt de beste keus geweest, ze past zo onwijs goed bij ons. De keuze is ons zo goed bevallen dat de kans erin zit dat als Brownie volwassen is er zeker een tweede windhond bijkomt. 

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik volg hp-heart #browniefan

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Welkom bij de windhonden club en je hebt een heel mooi hondje vind ik. En ook hier geldt: in huis zijn ze heerlijk rustig. Buiten kunnen ze knallen! 

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Welkom bij de windhonden club en je hebt een heel mooi hondje vind ik. En ook hier geldt: in huis zijn ze heerlijk rustig. Buiten kunnen ze knallen!  "

Wauw zo te zien heb je drie Afghanen? Prachtig!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik volg mee! Ben weg van windhonden, maar op dit moment niet het type hond dat bij mij past. 

 

Brownie is prachtig! Een kennis van mij heeft 2 whippets, waar ze ook wedstrijden mee rent, zo gaaf is dat! hp-heart Ben je van plan haar ooit eens mee te nemen naar de renbaan?

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Ik volg ook graag, vind whippets hele leuke honden. die puppy foto's van brownie zijn te schattig! 

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Die puppyfoto's hp-heart 

 

Alle whippets die ik ken zijn echt heerlijke hondjes. Als het niet was dat mijn vriend het niet heeft voor alles wat op windhond lijkt, was het voor mij zeker ook een optie geweest!

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Ik volg mee! Ben weg van windhonden, maar op dit moment niet het type hond dat bij mij past. 
 
Brownie is prachtig! Een kennis van mij heeft 2 whippets, waar ze ook wedstrijden mee rent, zo gaaf is dat!  Ben je van plan haar ooit eens mee te nemen naar de renbaan? "

Eerst woonden we vlakbij de renbaan in Velp, dus toen was het plan zeker om met haar te gaan trainen. We zijn er een keer bij een training wezen kijken toen ze 10 weken was. Was zo gaaf om de honden daar te zien rennen! Nu wonen we niet meer heel dichtbij een renbaar, maar ik wil als ze oud genoeg is er denk wel nog eens heen gaan en kijken of het trainen bevalt. Lijkt me ook een leuke manier om in contact te komen met andere windhonden eigenaren. We zijn niet van plan om wedstrijden met haar te gaan rennen. 

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Brownie is vandaag 8 maanden oud, 14.2 kilo (flinke whippet dus). Wat groeit ze snel.

 

Recall gaat niet zo goed, dus  begonnen met het trainen met een fluitje. Buiten vervolgens 2x geprobeerd en toen ik fluitte stopte ze meteen waar ze mee bezig was en kwam ze direct op me afrennen. Binnenkort proberen of ze dat ook doet als ze aan het spelen is. Maar nu al positief verrast.

Volgende forumvraag: TESS heeft het op haar heupen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^