Nestje fokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

Hoihoi!

Ik ben me aan het verdiepen wat er allemaal komt kijken bij het fokken van een nestje pups.

 

Ik zelf heb een golden retriever teef mét stamboom en de juiste keuringen (HD, ED, ogen etc) en ik heb een geschikte reu gevonden met dezelfde criteria.

 

Alleen ik vraag me heel erg af hoe groot de risico's zijn op bijvoorbeeld keizersnede en het afstoten van de pups.

 

Voor mijn dame zou het het eerste nestje zijn, ze is 2 jaar oud en is gezond en actief.. 

 

Graag advies! :)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Informatie vragen aan je fokker en eventueel ook de fokker van de reu als deze ook met teven fokt...? Als de fokker niet te ver weg woont is het ook fijn als ze je terzijde staat als het zover is..

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hallo, 

 

Heb je al eens een bevalling gezien / meegeholpen ? 

Dat was voor mij de eerste stap, daar leer je zo veel van ! Ik heb er twee meegeholpen voordat ik zelf begon met een nestje te fokken. 

heb je daarnaast contact met de fokker van je hond ? 
Die wil vast graag helpen / meedenken met het nestje. 

Hoe beter je voorbereid bent, hoe beter je weet te handelen en dus hoe kleiner de risico’s hp-thumbsup

 

( en natuurlijk kan er altijd wat fout gaan maar het scheelt heel erg als je weet wat je moet doen in situatie x, y of z). 

je hond is 2 jaar zeg je, nog jong. Dus zou zeker lekker de tijd nemen om je goed voor te bereiden hp-thumbsup

honden page profiel LotteLotte

Ik heb jammer genoeg niet veel contact met de fokker van mijn hond en deze woont ook niet echt in de buurt. 

Een kennis van mij heeft jaren lang politiehonden getraind en gefokt dus haar zou ik wel om advies kunnen vragen.. Helemaal nog niet bij stil gestaan tongue-out

 

Ik heb zelf een keer eerder meegeholpen/gekeken met een bevalling. Dat was het hondje van mijn ouders. Zij deed alles goed, het enige wat we zelf moesten doen was de vliesjes van de pups halen omdat zij dit niet helemaal begreep. Daarna ging het perfect! 

 

Ik ben alleen bang voor complicaties. Al denk ik dat dat allemaal wel mee valt maargoed.. Ik heb al een hoop ingelezen en bekeken. Enkel het stukje risicos kan ik maar weinig info over vinden..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb jammer genoeg niet veel contact met de fokker van mijn hond en deze woont ook niet echt in de buurt. 
Een kennis van mij heeft jaren lang politiehonden getraind en gefokt dus haar zou ik wel om advies kunnen vragen.. Helemaal nog niet bij stil gestaan 
 
Ik heb zelf een keer eerder meegeholpen/gekeken met een bevalling. Dat was het hondje van mijn ouders. Zij deed alles goed, het enige wat we zelf moesten doen was de vliesjes van de pups halen omdat zij dit niet helemaal begreep. Daarna ging het perfect! 
 
Ik ben alleen bang voor complicaties. Al denk ik dat dat allemaal wel mee valt maargoed.. Ik heb al een hoop ingelezen en bekeken. Enkel het stukje risicos kan ik maar weinig info over vinden.. "

Als je facebook hebt kun je lid worden van de groep fokkers helpen fokkers.

Via de Raad van beheer kun je een fokker bij jou in de buurt zoeken die je daadwerkelijk ter plekke kan helpen tzt. Als je inlogt kijk je bij fokkersondersteuning. Meekijken met een bevalling zal in deze coronatijd moeilijk gaan.

Complicaties zijn van te voren niet te voorspellen. 

honden page profiel LotteLotte

" Als je facebook hebt kun je lid worden van de groep fokkers helpen fokkers.
Via de Raad van beheer kun je een fokker bij jou in de buurt zoeken die je daadwerkelijk ter plekke kan helpen tzt. Als je inlogt kijk je bij fokkersondersteuning. Meekijken met een bevalling zal in deze coronatijd moeilijk gaan.
Complicaties zijn van te voren niet te voorspellen.  "

Super tip!! Ik ga gelijk even op facebook kijken!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoi Lotte, ik fok zelf ook Golden Retrievers, dus als je wil dan ben ik zeker bereid om je verder te helpen! :) Geen idee waar je woont qua omgeving, maar wie weet is het in de buurt en anders kan ik in ieder geval via berichten wellicht wat voor je betekenen.

 

Kans op een keizersnede is er altijd, percentages vind ik lastig noemen. Het is mij opgevallen dat keizersnede eerder voorkomen (in mijn geval) bij kleine nesten dan bij grotere nesten. Mijn eerste nest was een keizersnede, omdat een overleden pup voor aan lag en de boel tegen hield. Teef is daarna twee keer natuurlijk bevallen. Haar dochter was drachtig van een eenling en ook dat werd een keizersnede, omdat de teef niet genoeg weeën had. Zij is daarna leeg gebleven (twee keer) en zodoende besloten om haar terug te trekken uit de fok. Daarna met een halfzus en die eenling gefokt en zij hebben allebei een probleemloze bevalling gehad.

honden page profiel LotteLotte

" Hoi Lotte, ik fok zelf ook Golden Retrievers, dus als je wil dan ben ik zeker bereid om je verder te helpen! :-) Geen idee waar je woont qua omgeving, maar wie weet is het in de buurt en anders kan ik in ieder geval via berichten wellicht wat voor je betekenen.
 
Kans op een keizersnede is er altijd, percentages vind ik lastig noemen. Het is mij opgevallen dat keizersnede eerder voorkomen (in mijn geval) bij kleine nesten dan bij grotere nesten. Mijn eerste nest was een keizersnede, omdat een overleden pup voor aan lag en de boel tegen hield. Teef is daarna twee keer natuurlijk bevallen. Haar dochter was drachtig van een eenling en ook dat werd een keizersnede, omdat de teef niet genoeg weeën had. Zij is daarna leeg gebleven (twee keer) en zodoende besloten om haar terug te trekken uit de fok. Daarna met een halfzus en die eenling gefokt en zij hebben allebei een probleemloze bevalling gehad. "

Oh wat lief!!
Ik woon zelf in Brabant dicht bij Gelderland.
Goed om dit allemaal te horen! Dit is info die me wel helpt :)
Heb jij ook toevallig ervaring met afstoot van pups?

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Heb je al gekeken naar de opleidingen van Raad van Beheer? Hier worden deze onderwerpen behandeld. 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Oh wat lief!!Ik woon zelf in Brabant dicht bij Gelderland.Goed om dit allemaal te horen! Dit is info die me wel helpt :-)Heb jij ook toevallig ervaring met afstoot van pups? "

Bij onze eerste teef zagen we op de echo dat ze een aantal vruchten had die wel bevrucht waren, maar het niet gered leken te hebben. Lege vruchtblaasjes. Dat wordt netjes door het lichaam opgenomen (in de regel). We hebben er verder niets van gemerkt. :) 

Dat is helaas voor mij behoorlijk uit de richting. :( Maar hopelijk kan ik je via tekst op weg helpen! :) Je mag mij altijd een PB sturen, maar vanwege de pups reageer ik wel wat traag momenteel.

Volgende forumvraag: Puppybandjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^