gehoorzaamheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

" De meeste mensen met een klein hondje zijn bang voor grote honden om de onderstaande foto's. Dit was een lesje "Honden corrigeren elkaar wel...." Madam is een senior teckel dame die niet gediend is van op haar af stormende honden. Dit gebeurde dus wel op een dag. Een American bull terrier. Ze gromde om duidelijk te maken, laat me met rust. Waarop de hond haar direct greep en uit het niets een tweede kwam aanstormen. Het is dat mijn neef er bij was die ruime ervaring heeft met deze soort honden, anders had ze het niet overleefd. De eigenaars stonden er namelijk bij te kijken van "Asjemenou?!" Tevens is de eerste Maltezer van mijn oma ook doodgebeten door Pitt Bull. Die rassen zijn ontzettend lief maar je moet wel beseffen wat in huis hebt gehaald en dat een goede positieve gehoorzaamheid training geen weggegooid geld is. Vooral als het je eerste hond is. "

Dat vind ik heeeul iets anders. Dat zijn honden die agressief zijn en andere honden aanvliegen. Natuurlijk moeten die aan de lijn, daar ging de discussie ook niet over. Het ging over grote honden aan de riem doen. Een bull terrier en Pit bull zijn geen grote honden. Cane Corso's, Zwitsers en New Foundlanders zijn grote honden. Iemand die reuze rassen over een kam scheert met pitt bulls wat betreft aanlijnen snapt de discussie niet. Odin is al twee keer gebeten door Jacks aan flexilijnen. Kleine honden bijten net zo goed. 

 

En toch lijn in hem aan als ik onbekende honden/mensen tegen kom. Omdat mensen bang zijn voor Odin zijn verschijning. Ik voel mij verplicht om als eigenaar van zo'n hond rekening te houden met een ander. Mensen worden niet minder bang voor (grote) honden als er ineens een beer van 55 kilo op het gemakje de hoek om komt wandelen, onaangelijnd. Ze worden minder bang als je met ze praat en als ze rustig op hun tempo bij een aangelijnde hond in de buurt kunnen zijn. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dat vind ik heeeul iets anders. Dat zijn honden die agressief zijn en andere honden aanvliegen. Natuurlijk moeten die aan de lijn, daar ging de discussie ook niet over. Het ging over grote honden aan de riem doen. Een bull terrier en Pit bull zijn geen grote honden. Cane Corso's, Zwitsers en New Foundlanders zijn grote honden. Iemand die reuze rassen over een kam scheert met pitt bulls wat betreft aanlijnen snapt de discussie niet. Odin is al twee keer gebeten door Jacks aan flexilijnen. Kleine honden bijten net zo goed. 
 
En toch lijn in hem aan als ik onbekende honden/mensen tegen kom. Omdat mensen bang zijn voor Odin zijn verschijning. Ik voel mij verplicht om als eigenaar van zo'n hond rekening te houden met een ander. Mensen worden niet minder bang voor (grote) honden als er ineens een beer van 55 kilo op het gemakje de hoek om komt wandelen, onaangelijnd. Ze worden minder bang als je met ze praat en als ze rustig op hun tempo bij een aangelijnde hond in de buurt kunnen zijn.  "

De vraag was "gehoorzaamheid, mijn hond stuift op andere honden af." En dat er vele kleine honden bezitters bang zijn voor grote. Gezien ik voorheen een Mopsie had? Is dit toch wel de meest voorkomende rede waarom hondenbezitters van kleine honden een blokje om gaan voor grote honden. Heb ik ook alleen maar van horen zeggen op straat. Mijn vorige is ook gegrepen door een grote hond met het welbekende verhaal van "Dat doet ie anders nooit"  Ik ben trouwens niet bang van grote honden maar kan je wel vertellen dat ik komend jaar gezien de corona puppy-boom ook even stapje opzij doe hp-wink Zeker als de hondenschool geskipt wordt.

Wat betreft de flexlijn kleintjes die alle kanten opschieten? Die mensen moeten gewoon een normale riem kopen en opnieuw gaan trainen. Bij Botty hebben we deze ook direct weg gesmeten bij thuiskomst. Was ook z'n "Ik loop jullie wel even" geval. Verschil is wel dat als een kleine hond ergens bovenop duikt dan heb je hem/haar er zo weer vanaf getrokken. Bij een Cane werkt dat natuurlijk wel even anders. Wat jij doet is hartstikke goed juist, ik vind dat ontzettend fijn want dan weet ik ook gelijk hé die let op haar hond en heeft de controle.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

541311.jpg     Maar met de meeste kleintjes en grote honden gaat het goed, hier regende het pijpestelen en het kleine buldogje zocht een paraplu.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Bezitters van grote honden moeten op hun hoede zijn ten alle tijden, dat ze de kleintjes behoedzaam benaderen, maar vergis je niet in de kleintjes die vaak lelijk doen tegen grote honden, keffen en bijten, en dat zo,n kleintje dan gauw een oplawaai krijgt, geen misverstand, een oplawaai van de grote hond...die van mij gaat weg ook al wordt ze in dr poten gebeten, maar om nou alleen de grote honden aan te wijzen .....vaak staan mensen dan lachend er naar te kijken, eigenaars van kleine hondjes, ooo wat stoer om zo,n grote hond wat te doen...klein of groot, geef en neem, en wanneer je zo,n grote hond hebt wees altijd alert. Kleintjes zijn altijd kwetsbaar.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

In het kader van dit topic (of hoe de discussie in dit topic geëvolueerd is toch), lijkt me dit wel een interessant artikel te zijn. Ik geef het maar mee ter info.

Nee, mijn hond wil niet met de jouwe spelen en dat zegt geen snars over of ze wel of niet sociaal is. - Nina van Tilbeurgh


honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Bezitters van grote honden moeten op hun hoede zijn ten alle tijden, dat ze de kleintjes behoedzaam benaderen, maar vergis je niet in de kleintjes die vaak lelijk doen tegen grote honden, keffen en bijten, en dat zo,n kleintje dan gauw een oplawaai krijgt, geen misverstand, een oplawaai van de grote hond...die van mij gaat weg ook al wordt ze in dr poten gebeten, maar om nou alleen de grote honden aan te wijzen .....vaak staan mensen dan lachend er naar te kijken, eigenaars van kleine hondjes, ooo wat stoer om zo,n grote hond wat te doen...klein of groot, geef en neem, en wanneer je zo,n grote hond hebt wees altijd alert. Kleintjes zijn altijd kwetsbaar. "

Breek me de bek niet open over de kleintjes. Ik had van de week nog z'n gevalletje. Waar ik momenteel loop moet je op sommige paden je hond aanlijnen en sommige plekken mag die los. Kleine westie los op het aanlijnpad en waarvan de baasjes 3km verderop druk lopen te babbelen. Niet ff af en toe omkijken naar hun hond. Dus ik stop met Botty want die begon weer eens te sluipen. Die westie spot Botty en stormt met een noodgang op hem af. Neus aan neus. Westie begint te grommen en te baffen dus Botty compleet in de riem hangen. Komt dat mens naar me toelopen en kijkt ze mij boos aan. Keek haar enkel met glimlach aan en draaide mijn hoofd met één wenkbrauw omhoog naar het paaltje toe "Hier hond aanlijnen aub"...

Al met al dien je gewoon je eigen hond/honden in de gaten te houden. Het blijven dieren of ze klein of groot zijn. Ik vind het ook wel soms lullig voor de grotere honden maar zij zien echt het verschil in grote niet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb het al eens aangegeven, wij hebben weinig problemen .....de meeste hebben wel ontzag voor ogin, groot en klein...zelden dat ik vervelende dingen meemaakt, zeker nu ogin volwassen is geworden....en ook met mensen...die na een gesprekje inzien dat de grote beer een goedmoedige beer is, en tuurlijk is ze ook wel eens enthousiast, maar door consewent te zijn dat ze rustig miet zijn doet ze dat. Het is vaak nemen en geven. En ik wandel alleen in losloopgebieden, aangelijnd in het dorp waar ik woon en daar zien we zelden honden.

honden page profiel DanielleDanielle

" Heb het al eens aangegeven, wij hebben weinig problemen .....de meeste hebben wel ontzag voor ogin, groot en klein...zelden dat ik vervelende dingen meemaakt, zeker nu ogin volwassen is geworden....en ook met mensen...die na een gesprekje inzien dat de grote beer een goedmoedige beer is, en tuurlijk is ze ook wel eens enthousiast, maar door consewent te zijn dat ze rustig miet zijn doet ze dat. Het is vaak nemen en geven. En ik wandel alleen in losloopgebieden, aangelijnd in het dorp waar ik woon en daar zien we zelden honden. "

Zo is het. In het echte leven hebben mensen heus begrip meestal. Ik heb ook nog nooit gezeur gehad over Nero in het echte leven. Alleen hier op het forumhp-sleephappy

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik had ditmaal even geen zin om een babbeltje te maken met die mensen. Normaal gesproken is het veilig daar om in het hele gebied je hond los te laten lopen. In dit geval irriteerde me ook een beetje omdat nu tijdens de covid het sterft het van wielrenners, elektrische fietsers, joggers, skaters, scooters, canta's, kinderen en ect. En daar laat jij je hond los tussen. Terwijl je 3km verderop druk bezig bent met jezelf. Het gebied is momenteel wel het perfecte oefenterrein voor Botty omdat gelukkig de meeste hondenbezitters en andere gebruikers zich wel aan de routes en gebruiken houden.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Dilemma, hulp gevraagd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^