Golden Retriever 5 jaar overleden aan chronische nierfalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NenaNena

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Verdrietig zo jong......je niet schuldig voelen , zelf heb ik het ook meegemaakt, nierfalen zeven jaar....niets gemerkt en o wat voel je je schuldig, maar niet doen je kan daar niets aan doen het gebeurd........wat ik van je gelezen hebt je hebt goed voor je maatje gezorgd, en wat er gebeurd is  daar kan niemand wat aan doen....heel verdrietig, voor jou een moeilijke verwerking, zoveel sterkte gewenst.

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Heel veel sterkte! Je kunt jezelf niets verwijten, maar wat moet het pijn doen om zo'n jonge hond te verliezen. Heel veel sterkte met het verlies.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Heel veel sterkte. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Heel erg veel sterkte met het verlies van jullie mooi hond zo jong nog maar 5 jaar sterkte de komende tijd 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik zit als echte hondenliefhebber met tranen in mijn ogen 

Wat afschuwelijk , zo jong nog 

Ik wens jullie heel veel sterkte met dit oneerlijke verlies 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Beste Nena, je hoeft je absoluut nergens schuldig over te voelen.  Je hebt gedaan wat je kon en uiteindelijk je lieve Noa het lijden bespaard. Het verdriet is enorm en dat zal langzaam slijten.

Heel veel sterkte gewenst!

Afbeeldingsresultaat voor big hug gif

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Heel veel sterkte met dit veel te vroege afscheid. Je hoeft jezelf niets verwijten, jullie hebben alles voor Noa gedaan wat mogelijk was, de grote liefde die jullie voor haar voelden blijkt uit je verhaal. Sterkte.

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

Wat verdrietig zo jong. 

Schuldgevoel hoort bij rouw. Je bent niet helderziend en kijk eens naar mensen, ik ken mensen die voor klachtje naar de dokter gaan en blijken dan al ongeneeselijk ziek te zijn. Hebben ze niets van gemerkt.

Zo kan dat ook bij honden gaan. 

Jullie zijn verantwoordelijk voor het fijne leven wat ze bij jullie heeft gehad. De dood kunnen wij niet voorkomen, die trekt zijn eigen plan.

 

Heel veel sterkte met het verlies van je Noa!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Lieve, lieve Nena, Wat een verschrikkelijk verhaal en het spijt me zo van je groot verlies. Geloof me dat het schuldgevoel echt bij dit rouw proces hoort en dat je jezelf niets moet verwijten. Zo te lezen heb je alles gedaan wat je kon en soms mag dat niet baten. Zorg goed voor jullie zelf deze komende periode. Rouwen kost tijd en is een rollercoaster van emoties. Als je er niet uitkomt is er een Engelstalig forum waar je kunt praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. https://forums.rainbowsbridge.com/?forum=150830

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat ontzettend verdrietig, heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

 

Wat jullie voor mensen zijn. Zo te lezen liefdevolle mensen die voor hun hond het beste willen en daar alles voor over hebben. 

Schuldgevoelens horen erbij, maar zoals de dierenarts al aangaf, nierfalen sluipt er langzaam in, je kon dit niet vermoeden, zeker niet bij zo'n jonge hond.

Ze heeft dan wel niet lang geleefd, maar zo te lezen had ze wel een heel goed leven, en hebben jullie veel fijne herinneringen kunnen opbouwen. Over een tijdje zul je daar vast veel troost aan hebben.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een dramatisch einde van jullie lieve Noa.

 

Uit je tekst blijkt dat geen inspanning jullie te veel was om het Noa ondanks haar nierfalen naar haar zin te maken en haar te ondersteunen bij de ernstige verschijnselen door deze progressieve sluipmoordenaar. Jullie valt niets te verwijten. Bovendien blijkt ook hier weer uit dat honden bikkels zijn en ongemak en pijn pas in een late fase tonen. Dat veroorzaakt ook het schuldgevoel en de vraag: hadden wij dit niet eerder kunnen zien?  Daarop is het antwoord: nee. 

 

Ik heb in 2012 een lief hondje verloren van net geen 4 jaar. Vanaf haar 2e jaar was door een MRI - op eigen initiatief - duidelijk dat zij aan een ernstige, progressieve en  erfelijke aandoening leed. Ik heb in de laatste 2 jaar van haar leven alles gedaan om haar leven hondwaardig te houden. Na die 2 jaar was het duidelijk dat ik en ook de dierenartsen haar niet meer konden helpen en moest ik haar laten inslapen. 

 

Ik kan dus zeker een beetje meevoelen wat het verlies en gemis van Noa betekent voor jullie. Ik wens jullie hiermee heel veel sterkte.

honden page profiel NenaNena

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Dank jullie wel voor de lieve berichten. Noa komt woensdag naar huis toe. Vsnsf het moment dat haar urn een mooi plekje in onzexwoonkamer heeft, daar waar haar bankje ligt/lag, zal ik hopelijk proberen te accepteren dat mijn meisje niet ouder dat 5 jaar heeft mogen worden. Maar ik wil het niet accepteren, waarom zo jong? O wat is dit moeilijk. Ik hou van haar zo veel!  "

Lieve Nena, Het is ook heel moeilijk en vergeten doe het nooit. Het wordt wel dragelijker met de tijd maar het is nog zo kort en het gemis is groot. Ik adviseer je echt even te gaan lezen bij het rainbowbridge forum en eventueel ook wat te schrijven. Het heeft mij heel veel geholpen om met andere te praten die in de exacte dezelfde situatie zaten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^