Kooiker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vreselijk welke richting dit topic opgaat, heel jammer. Nogmaals daleman, heel veel sterkte.

honden page profiel DanielleDanielle

" Ze is ziek polymyositis,dat gaat niet meer over ,in zo’n ergere vorm dat ze sowieso niet lang meer te leven had ,de voernijd heeft de doorslag gegeven dat we haar in laten slapende omdat ze niet meer betrouwbaar is ,denk je dat we dat voor de lol doen,doet ons ook veel pijn dat we dit moeten doen "

Voernijd mag niet de doorslag geven. Als je daar tegenaan loopt, dan schakel je een goede gedragstherapeut in. Dan werk je eraan en train je keihard met haar. Een hond euthanaseren doe je wanneer dat het beste is voor de hond, niet voor jezelf.

honden page profiel dalemandaleman

" Voernijd mag niet de doorslag geven. Als je daar tegenaan loopt, dan schakel je een goede gedragstherapeut in. Een hond euthanaseren doe je wanneer dat het beste is voor de hond, niet voor jezelf. "

 

honden page profiel dalemandaleman

Zal maar niet meer reageren op jou,je snapt er echt geen bal van ,verdiep je eerst in de ziekte die ze heeft,reageer dan weer 

honden page profiel DanielleDanielle

" Zal maar niet meer reageren op jou,je snapt er echt geen bal van ,verdiep je eerst in de ziekte die ze heeft,reageer dan weer  "

Voor jou geeft voernijd de doorslag voor euthanasie, niet de ziekte. Dat vind ik ronduit belachelijk. Je spreekt jezelf ook steeds tegen.. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Voernijd mag niet de doorslag geven. Als je daar tegenaan loopt, dan schakel je een goede gedragstherapeut in. Dan werk je eraan en train je keihard met haar. Een hond euthanaseren doe je wanneer dat het beste is voor de hond, niet voor jezelf. "

Je hebt je punt nu wel gemaakt Danielle. Die hond is doodziek en kan mij best voorstellen dat de hele combinatie aan zaken hun doet kiezen voor euthanasie. Dit klinkt niet als een hondwaardig leven. Erg verdrietig. 

Daleman heel veel sterkte!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" De reden dat ze haar niet herplaatst is niet omdat ze ziek is, maar bang is dat ze haar nieuwe baasje zal bijten door voernijd. Dat is voor TS de hoofdreden voor niet herplaatsen en te euthanaseren. "

En dat is niet waar! Het is een bijkomstigheid, helaas dat je dit niet snapt en geen ongelijk wil bekennen, excuus is her op zijn plaats, niet meer of minder. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Je hebt je punt nu wel gemaakt Danielle. Die hond is doodziek en kan mij best voorstellen dat de hele combinatie aan zaken hun doet kiezen voor euthanasie. Dit klinkt niet als een hondwaardig leven. Erg verdrietig. 
Daleman heel veel sterkte! "

Blijkbaar niet. Als het voor Daleman echt puur en alleen om de gezondheid zou gaan, had ze 'voernijd' niet eens benoemd want dat heeft er dan niks mee te maken. In zijn/haar geval wel, blijkbaar. Ze/ Hij zegt zelfs dat dat de doorslag geeft. Hoezo zijn er mensen die dat niet idioot vinden??

honden page profiel DanielleDanielle

" En dat is niet waar! Het is een bijkomstigheid, helaas dat je dit niet snapt en geen ongelijk wil bekennen, excuus is her op zijn plaats, niet meer of minder.  "

Nee, niet een bijkomstigheid. Het gaf de doorslag. Dat betekent dat ze de hond alsnog zou euthanaseren als er kans is op herstel. Excuses, ben je gek.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Danielle get over it. Mensen mogen nog steeds keuzes maken over hun eigen hond, je kan de situatie niet beoordelen vanuit je scherm. 

Het is verschrikkelijk om met een onbetrouwbare hond te leven, ik kan het weten. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik ga de discussie verder niet aan. 

Ik hoop dat dit topic verder respectvol kan verlopen voor Daleman. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Danielle get over it. Mensen mogen nog steeds keuzes maken over hun eigen hond, je kan de situatie niet beoordelen vanuit je scherm. 
Het is verschrikkelijk om met een onbetrouwbare hond te leven, ik kan het weten.  "

Als iemand zijn of haar hond euthanaseerd wegens gedragsproblemen en er niets of nauwelijks mee getraind is, dan mag ik daar heus wat van vinden. Zou wat zijn als iedereen écht zou mogen doen met de hond wat hij of zij wil.

 

Ik hoop dat er geen dierenarts meewerkt aan euthanasie als blijkt dat er nog een prima kans op herstel is voor het hondje. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Als iemand zijn of haar hond euthanaseerd wegens gedragsproblemen en er niets of nauwelijks mee getraind is, dan mag ik daar heus wat van vinden. Zou wat zijn als iedereen écht zou mogen doen met de hond wat hij of zij wil.
 
Ik hoop dat er geen dierenarts meewerkt aan euthanasie als blijkt dat er nog een prima kans op herstel is voor het hondje.  "

Je mag daar ook wat van vinden, maar om nou TS continu de grond in te trappen terwijl ze al afscheid van dr hond moet nemen gaat echt te ver. 

Er zijn gewoon gedragsproblemen die niet te verhelpen zijn. En als een hond al doodziek is, dan houdt t gewoon een keer op. 

Je kan niet in andermans situatie kijken, helemaal niet als je zelf geen ervaring hebt met agressieve honden in huis. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Allereerst Daleman, heel veel sterkte! 

 

Wel moet ik toegeven dat ik Danielle's kant snap. Dat de hond ziek is, en moet worden ingeslapen als de medicatie niet aan slaat, begrijp ik, en is verschrikkelijk, maar wanneer er letterlijk wordt gezegd dat voedselnijd de doorslag geeft tot het inslapen, snap ik dat zij daar haar bedenkingen bij heeft. Dat heb ik zelf ook namelijk. Vooral omdat voedselagressie iets is waar in getraind kan worden, en bovenal omdat je je kinderen moet leren een hond met rust te laten tijdens het eten. Dat is gewoon logisch nadenken. 

 

Misschien is het gewoon nogal lullig verwoord door Daleman, maar de verwarring begrijp ik wel degelijk. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hoe naar het klinkt zou je nog kunnen kijken of er iets te verhalen valt onder de rechtsbijstand. Hiervoor moet er wel een bon of aankoop contract zijn. Risico is wel dat zij de hond terug neemt en andere levert om het geschil op te lossen.

honden page profiel dalemandaleman

De hond is ziek,is niet meer te genezen word alleen maar erger,ze kan al niet meer uitgelaten worden ,loopt een paar meter kan je haar terug dragen ,gaat al meer dan een half jaar aan zo,kwaliteit van het leven is er niet meer ,medicijnen werken niet meer goed ,je denkt toch niet dat we zomaar een hond laten inslapen die een griepje heeft ,verdiep je in de ziekte 

honden page profiel DanielleDanielle

" Je mag daar ook wat van vinden, maar om nou TS continu de grond in te trappen terwijl ze al afscheid van dr hond moet nemen gaat echt te ver. 
Er zijn gewoon gedragsproblemen die niet te verhelpen zijn. En als een hond al doodziek is, dan houdt t gewoon een keer op. 
Je kan niet in andermans situatie kijken, helemaal niet als je zelf geen ervaring hebt met agressieve honden in huis.  "

TS vertelt nergens wat ze gedaan heeft om voernijd te trainen. En daar ben ik eigenlijk dan wel benieuwd naar, dus TS.. ?

 

En natuurlijk, als er had gestaan "mijn hond is ernstig ziek, we hebben er alles aan gedaan maar dierenarts en ik komen tot de conclusie dat ze niet beter wordt of te veel lijdt. We laten haar daarom inslapen".. Dan had ik er alle respect voor gehad natuurlijk. Nu komt het over als "hond is ziek (er staat nergens of ze beter (kan) worden) en nu heeft ze ook nog voernijd dus we laten haar inslapen" Toch wel een duidelijk intentieverschil.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" TS vertelt nergens wat ze gedaan heeft om voernijd te trainen. En daar ben ik eigenlijk dan wel benieuwd naar, dus TS.. ?
 
En natuurlijk, als er had gestaan "mijn hond is ernstig ziek, we hebben er alles aan gedaan maar dierenarts en ik komen tot de conclusie dat ze niet beter wordt of te veel lijdt. We laten haar daarom inslapen".. Dan had ik er alle respect voor gehad natuurlijk. Nu komt het over als "hond is ziek (er staat nergens of ze beter (kan) worden) en nu heeft ze ook nog voernijd dus we laten haar inslapen" Toch wel een duidelijk intentieverschil. "

Tja, je leest wat je wilt lezen hè wink

honden page profiel DanielleDanielle

" De hond is ziek,is niet meer te genezen word alleen maar erger,ze kan al niet meer uitgelaten worden ,loopt een paar meter kan je haar terug dragen ,gaat al meer dan een half jaar aan zo,kwaliteit van het leven is er niet meer ,medicijnen werken niet meer goed ,je denkt toch niet dat we zomaar een hond laten inslapen die een griepje heeft ,verdiep je in de ziekte  "

Maar waarom zeg je dan dat voernijd de doorslag geeft tot euthanasie, en niet de ziekte? Dat is nogal een belangrijk verschil. Het is mij nog niet duidelijk of de dierenarts heeft gezegd of er kans is op herstel of niet. En wat de dierenarts er überhaupt van zegt.

honden page profiel DanielleDanielle

" Tja, je leest wat je wilt lezen hè  "

Nee hoor, ze heeft letterlijk meerdere keren gezegd dat voernijd de doorslag geeft.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Nee hoor, ze heeft letterlijk meerdere keren gezegd dat voernijd de doorslag geeft. "

Je hebt je punt gemaakt, move on. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Voernijd dóór medicatie van een doodzieke hond die geen paar meter meer kan lopen. Stop met jezelf voor te houden dat  je niet verkeerd bezig bent.  Dat is wat ts gezegd heeft. Dat jij andere dingen leest ligt toch echt bij jou. 

Bah.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Als iemand zijn of haar hond euthanaseerd wegens gedragsproblemen en er niets of nauwelijks mee getraind is, dan mag ik daar heus wat van vinden. Zou wat zijn als iedereen écht zou mogen doen met de hond wat hij of zij wil.
 
Ik hoop dat er geen dierenarts meewerkt aan euthanasie als blijkt dat er nog een prima kans op herstel is voor het hondje.  "

 

Je trekt een en ander uit zijn verband en hebt totaal geen notie van wat deze ernstige ziekte voor lichamelijke schade aanricht.

 

Een hond met de zeer ernstige aandoening polymyotis verplaats je niet en kan niet worden herplaatst.

Het gaat slecht met het Kooikerhondje. Door de malaise en pijnen veroorzaakt door deze ernstige spierziekte kan het hondje niet veel hebben en kan daardoor ook agressief worden.

 

Topic Starter schrijft "omdat ze door de medicijnen voernijd krijgt". Dit hondje krijgt hoogstwaarschijnlijk corticosteroiden zoals bijv. Prednison. Een bekend bijverschijnsel van deze medicatie is een niet te stillen hongergevoel.; waardoor baknijd kan ontstaan..

 

Het gaat slecht met het Kooikerhondje zoals je hierboven lezen kuntDe ziekte is progressief.

Dit hondje heeft geen prima kans op herstel. 

 

Verdiep je in de aandoening voordat je commentaar geeft. Een beetje empathie zou ook niet misstaan.

 

Kijk wat deze spierziekte bij mensen doet, dan kan je wellicht wat begrip opbrengen

https://www.spierziekten.nl/overzicht/polymyositis/

 

Vraag anders eens aan veterinair neuroloog/internist dr. Paul Mandigers wat deze progressieve aandoening voor honden betekent.

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

"  
Je trekt een en ander uit zijn verband en hebt totaal geen notie van wat deze ernstige ziekte voor lichamelijke schade aanricht.
 
Een hond met de zeer ernstige aandoening polymyotis verplaats je niet en kan niet worden herplaatst.
Het gaat slecht met het Kooikerhondje. Door de malaise en pijnen veroorzaakt door deze ernstige spierziekte kan het hondje niet veel hebben en kan daardoor ook agressief worden.
 
Topic Starter schrijft "omdat ze door de medicijnen voernijd krijgt". Dit hondje krijgt hoogstwaarschijnlijk corticosteroiden zoals bijv. Prednison. Een bekend bijverschijnsel van deze medicatie is een niet te stillen hongergevoel.; waardoor baknijd kan ontstaan..
 
Het gaat slecht met het Kooikerhondje zoals je hierboven lezen kunt.  De ziekte is progressief.
Dit hondje heeft geen prima kans op herstel. 
 
Verdiep je in de aandoening voordat je commentaar geeft. Een beetje empathie zou ook niet misstaan.
 
Kijk wat deze spierziekte bij mensen doet, dan kan je wellicht wat begrip opbrengen
https://www.spierziekten.nl/overzicht/polymyositis/
 
Vraag anders eens aan veterinair neuroloog/internist dr. Paul Mandigers wat deze progressieve aandoening voor honden betekent.
 
  "

Nogmaals... ze zegt zelf dat voernijd de doorslag geeft en niet de ziekte. Dáár ga ik dus ook op in. Wat ik over de ziekte weet, doet er dan ook niet toe want dat is niet relevant, namelijk niet de hoofdreden van euthanasie.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Nogmaals... ze zegt zelf dat voernijd de doorslag geeft en niet de ziekte. Dáár ga ik dus ook op in. Wat ik over de ziekte weet, doet er dan ook niet toe want dat is niet relevant, namelijk niet de hoofdreden van euthanasie. "

 

Je maakt je zelf belachelijk!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

 

onrespectvolle reaktie verwijderd door modteam

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 15 februari om 12:05 --

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Nogmaals... ze zegt zelf dat voernijd de doorslag geeft en niet de ziekte. Dáár ga ik dus ook op in. Wat ik over de ziekte weet, doet er dan ook niet toe want dat is niet relevant, namelijk niet de hoofdreden van euthanasie. "

Je moet en zal gelijk krijgen, nogmaals bah.

Het een is hier niet los van het andere te zien.

Iemand die ongelijk erkent en excuses aanbiedt, wordt meer gewaardeerd.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Goed gezegd Loesje, mooie profielfoto,

honden page profiel DanielleDanielle

" Je moet en zal gelijk krijgen, nogmaals bah.
Het een is hier niet los van het andere te zien.
Iemand die ongelijk erkent en excuses aanbiedt, wordt meer gewaardeerd.
  "

Ik herhaal alleen wat Daleman zegt, namelijk de reden van euthanasie... Letterlijke quotes. Wat vervolgens wordt tegengesproken. En daar heb ik een mening over. Natuurlijk excuseer ik me daar niet voor.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik herhaal alleen wat Daleman zegt, namelijk de reden van euthanasie... Letterlijke quotes. Wat vervolgens wordt tegengesproken. En daar heb ik een mening over. Natuurlijk excuseer ik me daar niet voor. "

hp-frustyhp-frustyhp-frustyhp-frusty

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Kosten röntgen heupen/ellenbogen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^