Aankomende kou

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Hoi allemaal! Komende dagen voorspellen ze sneeuw en kou. Als er gestrooid was deed ik al vaak Brownie's pootjes even afspoelen. Ik lees ook dat vaseline opsmeren bescherming biedt tegen de kou en het zout, maar heb ergens ook gelezen dat je dat beter pas op kan smeren na de wandeling en na het wassen van de pootjes. Weer ergens anders lees ik juist dat je de kussentjes in moet smeren voordat je naar buiten gaat. Wat doen jullie met de pootjes van jullie hond met de kou en het strooizout? Ik ben wel benieuwd hoe Brownie het aankomende winterse weer gaat vinden en of haar jas warm genoeg gaat zijn. Houden jullie honden van kou en sneeuw?

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niks doe, plekken waar ik zie dat er zout gestrooid is probeer ik niet over te lopen of ga ik snel overheen hp-angel na het wandelen pootjes afdrogen en klaar. 

Ik heb poolhonden dus wij kunnen niet wachten! 

499076.jpg
Hopelijk gaat dit Evi's eerste echte sneeuw worden, die heeft het nog niet echt meegemaakt. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Het is voor thara de eerste keer 

Dus ik ben benieuwd 

Ik til haar even om de straat uit te lopen ivm strooizout 

Ik hoop alleen niet dat er meer dan 10 centimeter sneeuw valt ,

Voor de kleine rassen lastig 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier en hond die in haar element is met sneeuw, ik heb een spray die ik gebruik , al een paar weken om haar zooltjes harder te maken en te beschermen, kom ik thuis even spoelen met lauw water en drogen, klaar...

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Ik moet eerlijk zeggen dat ik niks doe, plekken waar ik zie dat er zout gestrooid is probeer ik niet over te lopen of ga ik snel overheen  na het wandelen pootjes afdrogen en klaar. Ik heb poolhonden dus wij kunnen niet wachten! Hopelijk gaat dit Evi's eerste echte sneeuw worden, die heeft het nog niet echt meegemaakt.  "

Wat een prachtige foto!

 

Ik probeer idd ook plekken met veel strooizout zo veel mogelijk te vermijden. Brownie is nu 6 maanden dus gaat ook de eerste keer sneeuw voor haar worden, heb er wel zin in! 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Hier en hond die in haar element is met sneeuw, ik heb een spray die ik gebruik , al een paar weken om haar zooltjes harder te maken en te beschermen, kom ik thuis even spoelen met lauw water en drogen, klaar... "

 

Welke en waar te krijgen, ben hier al een tijdje naar opzoek. Gebruik nu iets wat in de paardensport gebruikt word, maar dat is geen fijn goedje.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wij doen ook nooit wat aan de poten. Maar we vermijden wel zo veel mogelijk door strooizout te lopen. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Casper is allergisch voor die voetzolenspray van Beaphar. Hij krijgt tijdens het opbrengen een heftige niesbui. Zelfs als ik zijn hoofd bescherm tijdens het sprayen.

 

Ik gebruik nu  Paw Care Cream met bijenwas van Mascot Europe bv. Als je met Google zoekt op Paw Care Cream krijg je ook vergelijkbare producten als resultaat.

 

60 ml voor € 19,95. Zet even een lange link neer. Is daar slechts voor 2 tubes voor € 9,94 zonder verzendkosten.

https://www.bol.com/nl/p/pootverzorging-katten-honden-60-ml-creme-met-bijenwas-pootbescherming/9200000111015140/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DYB0xEKoFg-48uwJz8mJDBAAAA00%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D1%26itm_id%3D9200000111015140&bltgh=jiZAj9686f--Tg8kWTJArg.2_9_10.11.ProductImage

 

Vlak voor een wandeling smeer ik Caspers voetzooltjes in. Ik vermijd sowieso paden/wegen waar zout gestrooid is.

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Als er klontersneeuw is, dan smeer ik haar voetjes in met vaseline voor we naar buiten gaan. Maar dat is al een paar jaar niet gebeurd hahah, even kijken hoe het uitpakt. Om het zout proberen we heen te lopen. Ik heb niet het idee dat ze er veel last van heeft trouwens; soms loopt ze er per ongeluk steeds door maar ze reageert er niet op en ik zie niks aan haar voetjes qua irritatie. Misschien oude-honden-eelt? Vroeger deed ik ook daarvoor vaseline op.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik gebruik niks.

Maar nu komt Puck met het koude en natte weer ook niet veel en lang buiten.

Ze heeft er een vreselijke hekel aan. 

Maar gaat ze naar buiten, dan krijgt ze sowieso een jasje aan tegen de kou.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik héb de indruk dat wat er dit jaar gestrooid wordt minder zout is ofzo. 

Pepijn heeft er in ieder geval geen last van. Uiteraard probeer ik het toch te vermijden.  Als hij er wel last van heeft spoel ik het thuis zo snel mogelijk af met lauw water onder de kraan.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik doe niks op de voetzolen er wordt niks gestrooid in mijn straat en de plaatsen waar ik loop met Rox is in de natuur.

Thuis pootjes afdrogen en dat is het.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik héb de indruk dat wat er dit jaar gestrooid wordt minder zout is ofzo. 
Pepijn heeft er in ieder geval geen last van. Uiteraard probeer ik het toch te vermijden.  Als hij er wel last van heeft spoel ik het thuis zo snel mogelijk af met lauw water onder de kraan. "

https://www.dierenartspurmerend.nl/actueel/nieuws/pekel/#:~:text=Tijdens%20de%20dagen%20dat%20het,zorgen%20voor%20wondjes%20en%20ontstekingen.

 

Zoveel is er ook nog niet gestrooid dacht ik. Het heeft amper gevroren.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

En laat ze ook niet likken of vreten van strooizout ! 

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Hier enkel pootjes afspoelen en afdrogen als we thuis komen, maar er wordt in de wijk nauwelijks gestrooid (de voorbije weken 2 keer een strooiwagen horen passeren) en we wandelen eigenlijk nooit elders op straat. Penny draagt wel een jasje als het koud en nat is buiten, anders wordt haar buik helemaal klam en krijgt ze het koud, ondanks haar dikke vacht. Ze loopt nu eenmaal dicht tegen de grond hp-shiny

 

Hier lag een paar weken terug al eens een dun laagje sneeuw en daar vond ze niet veel aan, dus ben eens benieuwd wat het wordt als er echt een pak valt volgende week.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik zit geplakt tegen Amsterdam aan dus vermijden is er niet bij. Standaard bak water, washandje en goed tussen de tenen ook boenen. Als het droog wordt smeren we calendula zalf op de zooltjes. Moest zelf vandaag ook die routine doen. Klaar zetten van het zout op het werk, tis echt gemene zooi dat.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Luna heeft geen jas nodig, dikke labradorvacht hp-wink ze vindt sneeuw wel heel leuk dus ze stuitert altijd lekker rond. Als we thuis zijn, droog ik de pootjes even af met een handdoek. Heb een tijdje geleden de zooltjes een paar keer ingesmeerd met vaseline omdat ze veel kloofjes had, maar die zijn nu weer soepel. En anders ga ik weer smeren hp-smile

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Fenrir heeft sowieso gevoelige voetzooltjes, worden erg snel ruw en droog. Ik smeer zijn voetjes dus regelmatig in met pootbalsem van Kivo. Ik denk dat ik komende dagen gewoon wat extra smeer hp-smile

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bij mij in de buurt kan ik de gepekelde plekken wel iets vermijden, maar soms moet je gewoon oversteken. Eerder smeerde ik Bacchus zijn pootjes in met vaseline, maar dat bleef zo lang vet. Gebruik nu de spray van baephar. Echt fijn vind hij het niet, maar laat het gelaten toe. Ik spray de pootjes als we naar buiten gaan en droog ze goed af bij binnenkomst. Als we echt door de pekel zijn geweest dan met een natte washand of afspoelen. Op wintersport doe ik het altijd wel met vaseline, daar wordt niet met zout gestrooid. De vaseline voorkomt dan een beetje dat de klompjes ijs tussen de tenen plakken.  Als het heel erg of nat sneeuwt krijgt bacchus een soort van regenjasje aan. Hij heeft niet zo een hele dikke vacht. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

https://digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/

 

Het lezen waard, ook voor degene die denken dat hun hond het niet koud heeft.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" https://digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/
 
Het lezen waard, ook voor degene die denken dat hun hond het niet koud heeft. "

Dank! Ik zit steeds te twijfelen voor een regenjas met voering of zonder. Ik denk ook echt dat daarom Botty die harde regen niet lekker vind. Gewoon te koud. Met voering dus :P

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" https://digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/
 
Het lezen waard, ook voor degene die denken dat hun hond het niet koud heeft. "

Ik heb Vigo zijn zwarte fleecetrui nog,moet Rox aangelijnd lopen als het water bevroren is dan zal ik die ook aan doen.

Mijn ervaring met een hond zonder ondervacht is,zolang ze maar goed kunnen rennen dan gaat het wel maar als ze nat worden door sneeuw dan is het na een half uur bekeken krijgen ze het koud. Heeft het gesneeuwd,vriest het een paar graden en is het zonnig dan doet een paar graadjes vorst ook niet veel.

 

Rox weet ik niet hoe het zal gaan , maar een aangelijnde hond zonder ondervacht krijgt het koud als ze te lang buiten moeten lopen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dank! Ik zit steeds te twijfelen voor een regenjas met voering of zonder. Ik denk ook echt dat daarom Botty die harde regen niet lekker vind. Gewoon te koud. Met voering dus :P "

Heb voor Puck een winterjasje van ruffwear.

Stoer en functioneel, niet truttig. 

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" https://digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/
 
Het lezen waard, ook voor degene die denken dat hun hond het niet koud heeft. "

Ik heb voor Brownie eigenlijk een jasje voor als het onder de 10 graden is, maar Brownie is dan ook een whippet en staat te trillen op haar pootjes als ze ergens snuffelt. Hier een foto van vandaag, ben wel bang dat dit jasje niet warm genoeg is voor aankomende dagen.

542484.jpg

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Heb voor Puck een winterjasje van ruffwear.
Stoer en functioneel, niet truttig.  "

Heb jij met armpjes of zonder? @brownie lijkt ook wat koud voor een whippet op het vriespunt, hebben hier 4 hazenwind honden in de buurt en die hebben best een dikke jas aan in de vrieskou.

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Heb jij met armpjes of zonder? @brownie lijkt ook wat koud voor een whippet op het vriespunt, hebben hier 4 hazenwind honden in de buurt en die hebben best een dikke jas aan in de vrieskou. "

Helaas hier zonder armpjes. Ik had niet verwacht dat het dit jaar nog nodig zou zijn.. Anders zou een soort pyjama met armpjes en een hogere kraag denk wel fijn geweest zijn. Ik verwacht dat ze nu niet extreem veel meer gaat groeien, dus nu maar even gaan investeren in wat goede kleding voor Brownie. Ik heb ook maar een berichtje geplaatst op de whippet facebook groep, ben benieuwd hoe mede whippet eigenaren dat gaan doen komende dagen!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Helaas hier zonder armpjes. Ik had niet verwacht dat het dit jaar nog nodig zou zijn.. Anders zou een soort pyjama met armpjes en een hogere kraag denk wel fijn geweest zijn. Ik verwacht dat ze nu niet extreem veel meer gaat groeien, dus nu maar even gaan investeren in wat goede kleding voor Brownie. Ik heb ook maar een berichtje geplaatst op de whippet facebook groep, ben benieuwd hoe mede whippet eigenaren dat gaan doen komende dagen! "

Kan wel eens vragen wat hun hebben, hebben wel kraag maar geen armpjes. Daarom vroeg ik het ook aan Ukkepuck, deez is een groot deels mops  en die kan je nog een pompoen pak aandoen haha, als ze maar aandacht krijgen. Heb ik nooit gedaan hoor. Wel een vlinderstrikje of een dasje voor een verjaardag, vonden die kids geweldig en hij kreeg alle aandacht.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Heb jij met armpjes of zonder? @brownie lijkt ook wat koud voor een whippet op het vriespunt, hebben hier 4 hazenwind honden in de buurt en die hebben best een dikke jas aan in de vrieskou. "

De jas heeft geen armpjes en ook geen mouwentongue-out.

Maar heb wel zitten denken aan eenzelfde jasje met mouwen. Misschien dat ik die nog wel bestel. 

Dametje wordt ouder, wordt in april 11 jaar. Dit is nog maar het tweede jasje van haar. 

De eerste was een goedkope rood met groen geblokt, had ze als pup zijnde en nog een paar jaar langer. Deze van ruffwear heeft ze alweer een x aantal jaren. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" https://digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/
 
Het lezen waard, ook voor degene die denken dat hun hond het niet koud heeft. "

Bacchus heeft ook maar een dun vachtje. Krijgt daarom soort van regendekje met fleece aan bij natte sneeuw of erge kou. Net even dat beetje extra. Als het heel koud is ga ik ook niet heel lang met hem buiten. Even flink doorstappen dan en zeker niet stilstaan.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" De jas heeft geen armpjes en ook geen mouwen.
Maar heb wel zitten denken aan eenzelfde jasje met mouwen. Misschien dat ik die nog wel bestel. 
Dametje wordt ouder, wordt in april 11 jaar. Dit is nog maar het tweede jasje van haar. 
De eerste was een goedkope rood met groen geblokt, had ze als pup zijnde en nog een paar jaar langer. Deze van ruffwear heeft ze alweer een x aantal jaren.  "

Ok gaan we even zonder armpjes dan hier :) 11 Omaatje die mag wel armpjes hebben dan hp-heart

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Veel drinken wanneer ik thuis kom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^