Aankomende kou

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ach het is gewoon een kwestie van aanpassen . Zeker zondag,  met die harde wind erbij 

Dat is maandag alweer veel minder 

Morgen nog lekker lang naar buiten . En zondag zie ik het wel wat juf wil 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Ik heb voor Brownie eigenlijk een jasje voor als het onder de 10 graden is, maar Brownie is dan ook een whippet en staat te trillen op haar pootjes als ze ergens snuffelt. Hier een foto van vandaag, ben wel bang dat dit jasje niet warm genoeg is voor aankomende dagen. "

Zo te zien is het jasje van nylon ? Heb je geen truitje wat er onder kan ? Of een oude fleece trui van jezelf, 

Die kun je even maat knippen en het jasje eroverheen doen bv 

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Heel fijn, die tips over vaseline. Odin zijn zooltjes waren wat ruw en ik was toevallig net deze week aan het denken dat ik balsem ofzo moest gaan halen, maar vaseline heb ik gewoon staan. De voorpootjes zijn gedaan, nu glijdt hij uit op de tegels in huis. yell Maar, wel een stuk zachter weer. hp-thumbsup De achterpoten doen we straks als hij ondersteboven ligt te slapen, kan ik er makkelijker bij.

 

Ik zat nog te kijken naar een dunne regenjas voor Odin. Van de week tot op het bot doorweekt en daar was hij ook niet echt fan van. Hij heeft het niet echt nodig als berghond, maar toch geven ze wel heeel erg koud en guur weer af. Gevoelstemperaturen van - 10 en lager en dan ook nog een natte vacht van de sneeuw ed. lijkt mij niet super. Ik vraag mij af of ik er goed aan doe. Ik had deze gezien:

https://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenkleding/hondenjas/jassen/274397

 

 

 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hoe weet je wanneer je hondje een jasje nodig heeft ivm kou? hp-angel Jake heeft het ook wel koud en staat wat te bibberen maar ik ga gewoon sneller naar binnen?

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

" Hoe weet je wanneer je hondje een jasje nodig heeft ivm kou?  Jake heeft het ook wel koud en staat wat te bibberen maar ik ga gewoon sneller naar binnen? "

Nou, Odin heeft het nog maar een keer in zijn leven koud gehad, en toen was hij puppy en waren we aan het kamperen. Toen konden we hem gewoon in dekens wikkelen. 

 

Hij zal het echt niet zomaar te koud krijgen, maar ik zit met die natte vacht. Het duurt even voor die ondervacht nat is, maar als die nat is, wordt het niet zomaar meer droog. In combi met die kou.... Ik weet het niet. Toch maar besteld. hp-angel

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Hoe weet je wanneer je hondje een jasje nodig heeft ivm kou?  Jake heeft het ook wel koud en staat wat te bibberen maar ik ga gewoon sneller naar binnen? "

Een pup heeft natuurlijk nog geen volledige vacht , dus voor pups is een jasje wel fijn 

Bibberen , even opletten wanneer dat gebeurt.  Spanning of echt kou 

Als ie eenmaal binnen nog een tijd bibbert dan heeft ie het ws (te) koud gehad 

Je kunt de momenten van buiten zijn beperken natuurlijk 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hoe weet je wanneer je hondje een jasje nodig heeft ivm kou?  Jake heeft het ook wel koud en staat wat te bibberen maar ik ga gewoon sneller naar binnen? "

Mijn hond heeft een hekel aan jas/trui aan doen. Dus wacht er ook wat langer mee. Ik merk aan haar dat ze er een erg hoog tempo in houdt, en als we te lang stil staan, dat ze trilt. Een enkele dag koud doe ik haar dan ook niet zo snel wat aan (of het moet ook nat zijn). Maar we hebben nu ook al een paar keer deze winter een week aan kou gehad, en dan merk ik dat ze erg snel afvalt. Een paar weken terug merkte ik zelfs dat ze niet echt meer zin had in wandelen in de kou, en toen bleek ze door haar hele speklaagje heen te zijn (ze was 1-2 weken nog wat aan de zware kant en diëten ging niet helemaal lekker). De komende dagen zal ik zolang het niet erg nat is haar denk ik niet iets aan doen (speklaagje zit er deels al weer op innocent), maar het truitje misschien wel voor de zekerheid meenemen als ik twijfel. Heel misschien een draagzak mee (4lazylegs doe ik onder mijn jas, mocht ze het dan echt niet trekken, kan ik haar weer helpen opwarmen; stilzitten in een tas helpt anders natuurlijk ook niet echt tegen kou).

Maar ik kijk naar mijn hond. Als ze tijdens het wandelen bibberde zou ik haar sneller een jas aandoen. Maar ze verhoogt zelf dus al het tempo, en bibbert niet meteen met stilstaan, pas als we langer stilstaan (dus niet bibberen met snuffelen, wel bibberen bij het stoplicht).

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Poten doe ik niks aan, of ik moet van die grote lashandschoenen aan surprised

Dus wij lopen niet door pekel, of zo weinig mogelijk.

Jas gaat wel aan, maar leuk is anders, maar anders gaat hij echt trillen van de kou, de jas mag geen geluid maken, dus we hebben een fleece, die kan je ook waterdicht maken.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik maak me er met Penny wel een beetje zorgen om. Ze lijkt elk jaar meer last te krijgen van de kou en kwam laatst nadat ze hooguit 5 minuten zonder jas met ongeveer -3 in de tuin was geweest bibberend binnen, het duurde toen ook even voordat ze weer opgewarmd was. Ze heeft ook duidelijk meer last van haar spieren/gewichten en vooral haar voetjes. Echt lange wandelingen zullen we dus waarschijnlijk niet doen.

Ze draagt wel een jas, maar de jas die ze nu heeft is te kort dus daar hebben we laatst een nieuwe voor besteld. Ik hoop dat hij morgen binnen komt.

540228.jpg

 

 

Ik maak me trouwens ook heel erg zorgen om de drukte die er waarschijnlijk gaat komen. Ik moet nu al elke wandeling een hond van Penny weg jagen, als er echt sneeuw ligt gaat iedereen wandelen dus dan wordt dat nog veel erger...

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Zo te zien is het jasje van nylon ? Heb je geen truitje wat er onder kan ? Of een oude fleece trui van jezelf, 
Die kun je even maat knippen en het jasje eroverheen doen bv  "

Goede tip! Aan de binnenkant zit er wel een soort zachte fleece laag!

honden foto van Afwezig tot Anouk volwassen is geworden.

Hier ook nog maar even met spoed een mini jasje besteld voor het Pupseltje.

Gelukkig waren die van Non-stop Dogwear in de aanbieding (kwijl kwijl, ben nogal fan van het merk) en als het goed is komt die morgen (vandaag) binnen smile

 

@Brownie 

Ik weet dat ze van non-stop ook bepaalde sneeuw pakken hebben die het hele lijf bedekken. Zou dat niet iets zijn voor onder haar huidige jasje? 

https://www.nonstopdogwear.com/en-eu/product/protector-snow/

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii heeft een stokvacht, dus aardig dik. Wij gaan gewoon naar buiten, totdat ze er genoeg van heeft, dat merk ik snel genoeg. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

"  
Welke en waar te krijgen, ben hier al een tijdje naar opzoek. Gebruik nu iets wat in de paardensport gebruikt word, maar dat is geen fijn goedje. "

Zal het gelijk even voor je opzoeken...heb het in huis hoor.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

 
Beaphar Voetzolenspray is een verzorgende spray voor de voetzolen van uw hond. De spray houdt de voetzolen zacht, soepel en sterk waardoor deze gemakkelijker sneeuw, strooizout, ijs, grind, heet asfalt of heet zand kunnen verdragen. Door regelmatig gebruik van de spray worden ook schrale voetkussentjes weer soepel.  Overal te koop, metpets, welkoop, iedere goede dierenwinkel, ik gebruik het omdat mijn hond vaak op grint loopt...en het is voor sneeuw pekel, super.
 

 

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Hier ook nog maar even met spoed een mini jasje besteld voor het Pupseltje.
Gelukkig waren die van Non-stop Dogwear in de aanbieding (kwijl kwijl, ben nogal fan van het merk) en als het goed is komt die morgen (vandaag) binnen 
 
@Brownie 
Ik weet dat ze van non-stop ook bepaalde sneeuw pakken hebben die het hele lijf bedekken. Zou dat niet iets zijn voor onder haar huidige jasje? https://www.nonstopdogwear.com/en-eu/product/protector-snow/ "

Oh wauw die zien er heel fijn uit, daar ga ik me even in verdiepen, dankjewel. 

honden page profiel PennyPenny 1 doggies

honden foto van Penny

Penny's nieuwe jas is gelukkig op tijd binnen gekomen :D

542499.jpg

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier ook pomppa jasjes, misschien nog een fleece truitje eronder. Poten smeer ik wel in met Beaphar, maar heb ook een hondje die snel last heeft van haar voetzolen. 

 

Onze andere hond krijgt echt een sneeuwballen vacht, vreselijk. Iemand daar nog een tip voor? Elke keer haar helemaal uit wassen na het wandelen lijkt me ook niet prettig. 

 

Tis nu al echt koud, net een heel stuk gefietst en moet eerst weer op temperatuur komen yell

honden foto van Afwezig tot Anouk volwassen is geworden.

" Hier ook pomppa jasjes, misschien nog een fleece truitje eronder. Poten smeer ik wel in met Beaphar, maar heb ook een hondje die snel last heeft van haar voetzolen. 
 
Onze andere hond krijgt echt een sneeuwballen vacht, vreselijk. Iemand daar nog een tip voor? Elke keer haar helemaal uit wassen na het wandelen lijkt me ook niet prettig. 
 
Tis nu al echt koud, net een heel stuk gefietst en moet eerst weer op temperatuur komen  "

 https://www.facebook.com/1216624832/posts/10225239957165435/?d=n

Ik kwam net dit tegen op FB, misschien werkt het voor jouw hond ook? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

ff twee goedkope gehaald om te proberen qua maat ook. Helaas was die van hunter te groot, had lekkere isolatie erin. We hebben iig een regenjas van trixie nu, maar zie nu dat ik het met de midden band niet goed gedaan heb haha.

542505.jpg

542506.jpg

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Een jas is voor Eefke niet nodig. Die heeft een dichte ondervacht. We een extra pot vaseline gekocht. Ik heb ook wel eens iets met bijenwas gebruikt maar dat beviel niet. Na een kort eindje lopen zat er niets meer aan de poten. Met vaseline goed ingesmeerd juist tussen de tenen blijft er geen sneeuw aan zitten.

honden foto van Afwezig tot Anouk volwassen is geworden.

542510.jpg

Op de valreep net op tijd binnen! 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Voorheen nog nooit iets aan de voetzolen van Shep gedaan bij sneeuw en gewoon overal doorheen gelopen, door sneeuw en pekel en nooit ergens last van gehad. Nu is ze ruim 14 jaar en sinds een half jaar zijn haar voetkussentjes wat ruwer en af en toe een groefje en daarom smeer ik nu regelmatig in met Solipat. Na paar dagen smeren is de ruwheid al verdwenen. Volgens mij werkt dat ook goed als je hond last heeft van de pekel.

Jas is niet nodig want ze heeft zelf een bontjas.

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Penny's nieuwe jas is gelukkig op tijd binnen gekomen :-D

 
  "

Mooie jas voor Penny!

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Op de valreep net op tijd binnen!  "

Wauw zo lief!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Op de valreep net op tijd binnen!  "

Was ie te groot? Hier ook irritant!!! Twee 40cm gekocht en 1tje was alles behalve in maat. Maar we proberen het nogmaals en anders staat hier nog een ouwe naaimachine om het diy in te korten aan de achterzijde wink

honden foto van Afwezig tot Anouk volwassen is geworden.

" Was ie te groot? Hier ook irritant!!! Twee 40cm gekocht en 1tje was alles behalve in maat. Maar we proberen het nogmaals en anders staat hier nog een ouwe naaimachine om het diy in te korten aan de achterzijde "

Nee hoor, maat is prima :) 

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

542522.jpg

 

Heel flauw, wel leuk. hp-shinyWij hebben net onze laatste plasronde in de eerste sneeuw gedaan en Odin was al helemaal in zijn element. hp-heart

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Net eerste plasrondje gehad, Brownie vond het wel interessant. Ze moest natuurlijk eerst even kijken of het lekker was om in de sneeuw te happen. Zo rond 9 uur een groter rondje, hoop dat ze een van haar vriendjes tegenkomt en dat ze even samen in dr sneeuw kunnen spelen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Keek naar buiten vanochtend, zeg heel stoer "Aahh deze sneeuw is voor mietjes" Gaat naar buiten, zakt 20 cm weg in de sneeuw. Botty hysterisch, dus ik erachter aan hobbelen (los kan nog niet) met windkracht 10 en -20c in me snoet. Blij dat ik waai effect. Neem een hond, zooooo leuk wink  Straks nog een keertje maar dan met lange lijn en me skipak aan!

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Aww arme Botty! Brownie vond de sneeuw helemaal leuk, ze was helenaal vrolijk er doorheen aan het rennen. 

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Veel drinken wanneer ik thuis kom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^