Wat zie ik niet? Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Goedenavond,
Wij zitten met de handen in het haar met onze hond.
Hopelijk heeft iemand hier nog een gouden tip.
Onze hond (border collie) is morgen 11.
Als pup heeft hij parvo en giardia gehad. Sindsdien altijd last met zijn darmen. We hebben KVV geprobeerd. Royal canin, the n daarna overgegaan op graan vrij. Iedere keer gaat het maanden of jaren goed, en dan ineens kan hij er niet meer tegen. Dan is het diarree , overgeven en niet eten. Zodra we dan overstappen op een ander merk gaat het meestal weer een tijd goed. Tot december had hij Wolfsblut, nieuwe zak gehaald en meteen een reactie. Toen overgestapt op Celtic duck. Hiervan geen diarree , maar heel veel poepen, ook in de nacht. 6 weken aangekeken, maar hij moet er in de nacht echt uit. Nu 2 weken Acana en dat weigert hij. Nu ook overgeven en diarree. Het is een hond die moeilijk eet, en het echt lekker moet vinden.
We hebben de volgende merken gehad over alle jaren heen: dog lovers gold, taste of the wild, Acana, Wolfsblut , royal canin, KVV, wolf of wildernis, orijen, Celtic.

Vandaag bij de dierenarts geweest, bloed afgenomen, ontlasting gaat weer naar Utrecht , geen verdere afwijkingen te bekennen, behalve wat uitgedroogd inmiddels.

Wij weten het niet meer, iedere nacht loop ik 3 keer buiten, hij schooiert wel naar lekkere dingen als kip. Op dit moment krijgt hij kippen vocht en filet. De dierenarts heeft royal canin hypoallergenic meegegeven. Hij rent er van weg.

Giardia is hij ook op getest.

Hoe krijgen we onze lieverd weer aan het eten ?
De acana ook met kip gegeven, dan eet hij het, maar kotst alles weer uit.

We wachten alle resultaten af, maar hebben al vaker alles door de molen gehaald, zonder uitkomst.

Help!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Spuugt ze regelmatig? Dan misschien kijken of er geen maag probleem is ontstaan. Onze hond had door het spugen een maagzweer gekregen. Ze spuugde omdat ze ook intolerant was voor voeding, steeds weer wat anders. Kip, rund en nu ook eend.

 

Is het misschien een optie om enkelvoudig diersoorten te geven en veel af te wisselen? Zodat ze geen intolerantie opbouwd? Van carnilove heb je bijv veel verschillende zakjes met gestoomd vlees. Allemaal enkelvoudig diersoort. Onze moeilijke eters rennen tegenwoordig nog net niet op hun eten af..

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik volg in elk geval mee, zit in een soort gelijke situatie.

 

Is hij al getest op allergieën/intolerantie? 

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

" Spuugt ze regelmatig? Dan misschien kijken of er geen maag probleem is ontstaan. Onze hond had door het spugen een maagzweer gekregen. Ze spuugde omdat ze ook intolerant was voor voeding, steeds weer wat anders. Kip, rund en nu ook eend.

 

Is het misschien een optie om enkelvoudig diersoorten te geven en veel af te wisselen? Zodat ze geen intolerantie opbouwd? Van carnilove heb je bijv veel verschillende zakjes met gestoomd vlees. Allemaal enkelvoudig diersoort. Onze moeilijke eters rennen tegenwoordig nog net niet op hun eten af.. "

 nee spugen alleen bij een lege maag. normaliter niet. hij eet wel veel gras en karton.
Enkelvoudige diersoorten hebben we ook geprobeerd. maar dan van wolf of wildernis. Ik zal eens kijken naar carnilove. Wil nu vooral dat hij terug gaat eten

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

" Ik volg in elk geval mee, zit in een soort gelijke situatie.

 

Is hij al getest op allergieën/intolerantie?  "

 volgens de arts kan dat niet omdat hij geen huidproblemen heeft.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wat betreft je nu aan het doen is juist. Oorzaak is niet duidelijk maar het wordt onderzocht. Voor voeding advies kun Esther Plantinga, Ronald Corbee en Tannetje Koning (rauw) benaderen. Kost wel wat maar dan heb je ook de juiste verhoudingen. Als hij echt MOET eten. (dus als zijn hongerstaking langer dan 4 a 5 dagen duurt mits hij ook drinkt) kun je zelf koken 100gr spiervlees op 300gr aardappel, zoete aardappel, rijst of pasta en dan KB Extra - Raw meat Supplement + Calcium toevoegen. Bij rauw zou ik die zonder calcium nemen. Soms is het echt heel moeilijk qua voeding en er is nog steeds groot debat onder de reguliere en holistische DA's over.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Heb je al pens geprobeerd? Gaat er bij de meeste toch wel als zoete koek in.  Verder denk ik evt aan een goed merk natvlees, makkelijker te verteren en wordt vaak ook wel met meer smaak gegeten

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Je zou de worsten van profine jarco of van rodi kunnen proberen. 

De meeste honden vinden dat heerlijk. 

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

"  

volgens de arts kan dat niet omdat hij geen huidproblemen heeft. "

Wel gek dat de hond het eten weer uit spuugt na dat hij gegeten heeft..

Onze hond had ook geen huidklachten. Alleen vage klachten zoals snachts smakken, maar daar kom je pas achter als je er naast ligt. Af en toe spugen, maar ook niet standaard elke nacht. Duurder erg lang voordat we erachter kwamen dat ze intolerant is voor meerdere diersoorten.

 

Onze hond at Renske gestoomd wel goed, zit alleen smeerwortel in dus voor lange termijn wilde wij het niet geven. Carnilove blikken/zakjes is volgens mij 1 van de enige voedingen die ze echt lekker vinden. Soms he..

 

Een plakje worst klein gesneden door de brokjes dan? Weken in heel iets buillion? Ik bedenk maar even wat haha.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Canagan blikvoer, mijn hond is er helemaal wíld van. Het ruikt ook heerlijk. Het heeft de structuur van zo'n gestoomde worst en er zijn verschillende smaken. Maar of je hond dat binnenhoudt is natuurlijk de vraag...

 

 

 

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Het is goed dat er door de DA wat ontlasting is opgestuurd naar Utrecht. Gewoon eerst afwachten wat er uit dat onderzoek tevoorschijn komt. Het is duidelijk dat na enige tijd de darmbalans weer is verstoord. Ik zou in ieder geval probiotica geven om de darmflora weer te herstellen. Wat je verder ook kunt doen is door het voer wat psyliumvezel mengen. Dat maakt de ontlasting wat dikker en geeft een slijmlaagje en dus een extra bescherming aan de binnenkant van de darm. Het is een natuurlijk middel dus geen chemie.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou zeker eens naar een specialist gaan, in de maag kijken bijvoorbeeld.

Wat betreft dunne ontlasting, ik heb ook een lange zoektocht gehad, allemaal geen slechte brokken, zelfs kvv, maar nu geef ik geperste brokken, Darf, en dan alleen de wild soort, en de drollen zijn prima, het graseten is ook minder geworden, en Sam had stinkvoeten, ik dacht, dat zal wel bij hem horen, maar de stinkvoeten zijn ook weg.

 

Maar dat overgeven en echt niet willen eten, daar zou ik zeker eens goed naar laten kijken, kip en rind zou ik zelf al weg laten, kvv zou ik ook niet proberen omdat er blijkbaar maagklachten zijn, en darmklachten.

 

Komt een specialist er niet uit, dan zou je naar een dierenarts kunnen gaan die ook holist is, maar eerst zou ik je hond helemaal goed doorlichten, alles uitsluiten zoals een maagzweer of ontstoken maagwand.

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Vergeet erbij te zetten dat de 100gr/300gr per 10kg gewicht is.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Jouw hond heeft ernstigere klachten dan ik gewend ben maar ik weet wel dat bij overgevoeligheid voor bepaalde vleessoorten dat vaak voor kip en rund is. Mijn hond krijgt Welby zalm graanvrij. Bij Welby maken ze zelf hun brokken. Hun hele verhaal kun je lezen op hun website. Voordeel is dat er ook alleen het eiwit van het betreffende dier in zit. Bij die ik geef is het dus ook alleen eiwit van zalm. Mijn hond doet het er perfect op. Qua snacks krijgt zij ook niets waar graan, kip en rund in zit. Misschien het proberen waard.

Puur probiotica werkt ook goed bij gevoelige darmen.

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

Vrijwel alle dieren hebben in meer of mindere mate last van verzuring van hun lijf door lichaamsvreemde stoffen uit voeding maar denk ook aan vaccinatie, ontworming en ontvlooispul.

Er is naar mijn weten maar één merk dat hierop in speelt door een mineraal evenwicht aan de brokken toe te voegen door middel van algen waardoor dit wordt opgelost.

Deze voeding wordt ook veel aangeraden door holistisch/natuurgeneeskundig dierenartsen/therapeuten.

Op de pagina van Reico Partner Tuil staan op Facebook interessante onderwerpen beschreven waardoor deze voeding is zoals hij is.

Succes!

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Is je hond mager? Is er ook getest op EPI? Hier ben ik mij nu in aan het verdiepen omdat mijn hond dit waarschijnlijk heeft. Wat ik herken is:

- het een tijdje goed doen op voer en dan opeens een intolerantie ontwikkelen

- veel snaaien (edit: ik las verkeerd, jouw hond wil dus níet eten)

- overgeven en diarree met vlagen. 

Dit las ik op een lichtelijk alternatieve site, dus geen idee of je DA dit ook zal beamen wink:

EPI wordt soms gemist door dierenartsen, wanneer symptomen niet helemaal overeenkomen. Ook komt het niet altijd in het bloedonderzoek naar voren. Toch knappen honden wonderbaarlijk op als ze op een pancreas dieet worden gezet.


Ik denk dat het een poging waard is is om zo’n  dieet te proberen, baat het niet dan schaad het niet. EPI ontwikkelt zich ook wel eens doordat honden als pup last hebben gehad van giardia of andere aanslagen op de darmen.

 

Google maar eens op carnibest pancreas. Het is gewoon een KVV met specifiek dat orgaan er in. Het is niet schadelijk om te proberen. Honden met EPI hebben een ontstoken / te kleine / afgestorven alvleesklier en kunnen hierdoor hun voer niet goed verteren. Om de vertering te ondersteunen moet een poedertje over de brokken worden gedaan of zo’n pancreas kvv worden gegeven. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^