Past een hond in mijn leven en welk ras dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" En met een goed opgevoede en rustige hond kan die ook prima mee uit eten en helemaal op een terrasje. Wij nemen onze hond eigenlijk altijd mee, die ligt gewoon rustig onder de tafel dan :-) Wel altijd even bellen naar een restaurant om te checken of het kan. (Terras kan bijna altijd sowieso). "

Jaa dat is helemaal leuk als dat kan, hoewel er ook zeker honden zijn die dat minder leuk vinden. Altijd rekening mee houden voor de zekerheid. 

En bijvoorbeeld als je op bezoek gaat bij vrienden of een feestje, de hond kan gewoon niet altijd mee smile

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik heb een hond in mijn eentje. Vooral als ze pup zijn is het wel echt aanpoten. Ikzelf moet wel serieus een lange periode vrij hebben van werk. Ook thuiswerken vind ik met een pup too much. Ik heb dan wel altijd verschrikkelijke pups gehad die je geen seconde uit het oog kon laten. Er schijnen pups te bestaan die gewoon rustig slapen en mooi doen. Maar daar zou ik niet op inzetten hahaa.

 

In ieder geval moet je met een pup wel echt een goede constructie hebben. Vrij zijn / thuis werken / pup mee naar werk kunnen nemen / oppas. 

Als de honden wat ouder zijn (+6 maanden) dan wordt het allemaal makkelijker. Ikzelf werkte parttime, speciaal zodat ik verder genoeg tijd had voor mijn hond. Nu werk ik veel thuis ivm corona, dus ze heeft geluk. 

Als er iets is kunnen mijn ouders eventueel oppassen. Mijn hond kan niet naar een opvang of uitlaatservice omdat ze niet met alle honden samen kan. Ik heb op dit moment nog niet genoeg vertrouwen om haar door een willekeurig persoon te laten uitlaten, die niet alle ins en outs kent van mijn hond. Dus je moet er rekening mee houden dat jij toevallig ook net een hond hebt die je niet zomaar ergens kan onderbrengen.

honden page profiel RoseRose

Als je dan een nieuwe hondje hebt, waarvan je graag wil dat ie goed leert om overal mee naar toe te gaan. Hoe vroeg begin je daar dan mee? Kan je daar ook te vroeg mee beginnen? Of te laat ?! Haha of denk ik overal teveel over na? 

honden page profiel RoseRose

Ik werk nu sowieso thuis en dat kan ook na corona wel. Af en toe heb ik wel een video meeting dus dat kan misschien lastig worden. Maar ze zijn wel flexibel op mijn werk dus ze hebben er vast wel gebrip voor als ik dan even weg moet lopen om iets met het hondje te doen. Naar buiten brengen of plas op ruimen ofzo. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Als je dan een nieuwe hondje hebt, waarvan je graag wil dat ie goed leert om overal mee naar toe te gaan. Hoe vroeg begin je daar dan mee? Kan je daar ook te vroeg mee beginnen? Of te laat ?! Haha of denk ik overal teveel over na?  "

Gelijk na de laatste ent prik, houd het wel kort eb rekening mee dat ze ook moeten rusten tussendoor (net als babies). Dus ga je ergens heen zorg ervoor dat hij/zij ook tussendoor kan slapen en met rust gelaten wordt. Zoals eerder vermeldt door Marijke, vergeet ook het alleen zijn trainen niet want anders ben je pineut en kan je helemaal nergens naar toe alleen.

Ow neem wel een draagtas mee, overwandelen is niet goed voor een pup.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Gelijk na de laatste ent prik, houd het wel kort eb rekening mee dat ze ook moeten rusten tussendoor (net als babies). Dus ga je ergens heen zorg ervoor dat hij/zij ook tussendoor kan slapen en met rust gelaten wordt. Zoals eerder vermeldt door Marijke, vergeet ook het alleen zijn trainen niet want anders ben je pineut en kan je helemaal nergens naar toe alleen.
Ow neem wel een draagtas mee, overwandelen is niet goed voor een pup. "

Dan vraag ik me af wat jij van 8-12 weken met je pup doet? Je kunt er prima samen al op uit hoor, zou alleen de vieze drukke uitlaatvelden even mijden 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dan vraag ik me af wat jij van 8-12 weken met je pup doet? Je kunt er prima samen al op uit hoor, zou alleen de vieze drukke uitlaatvelden even mijden  "

Na de laatste ent prik staat er toch? En denk dat Rose op iets anders doelt.

542446.jpg

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Na de laatste ent prik staat er toch? En denk dat Rose op iets anders doelt.

  "

Ja die is officieel met 12 weken, ik zou nog liever met n niet volledig geënte hond naar het centrum gaan om te socialiseren, dan naar een uitlaatveldje.

Daarbij, is het niet eens gezegd dat de enting aanslaat/bescherming biedt.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Na de laatste ent prik staat er toch? En denk dat Rose op iets anders doelt.

  "

Ja die is officieel met 12 weken, ik zou nog liever met n niet volledig geënte hond naar het centrum gaan om te socialiseren, dan naar een uitlaatveldje.

Daarbij, is het niet eens gezegd dat de enting aanslaat/bescherming biedt.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ja die is officieel met 12 weken, ik zou nog liever met n niet volledig geënte hond naar het centrum gaan om te socialiseren, dan naar een uitlaatveldje.
Daarbij, is het niet eens gezegd dat de enting aanslaat/bescherming biedt. "

Owh dat kan ook. Ik heb dat wel gedaan. Maar kort zoals gezegd en meneer had zijn tas als plek. Later in een carrier (anders zag hij alleen maar hielen in de stad) Op uitlaatplekken ben ik altijd voorzichtig, ook met een oudere hond.  Ik heb er nooit spijt van gehad het zo gedaan te hebben. Peanut was echt een super sociale Harry, altijd vrolijk, lief naar kinderen/babies, volwassene en andere dieren. Ging zelfs mee op de scooter tussen ons. Ken honden die al bang zijn als een trein horen aankomen. Heeft Katjang nooit last van gehad maar die heeft dan ook als pup alles en alles gezien.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Als je dan een nieuwe hondje hebt, waarvan je graag wil dat ie goed leert om overal mee naar toe te gaan. Hoe vroeg begin je daar dan mee? Kan je daar ook te vroeg mee beginnen? Of te laat ?! Haha of denk ik overal teveel over na?  "

Let wel op. Het is niet helemaal maakbaar. Je hebt ook nog met karakter van je hond te maken. ik heb 3 honden van hetzelfde ras en maar eentje doe ik echt plezier met terrassen, winkels en drukte. Die heeft zelfs de tijd van haar leven op een kinderfeestje. Eentje is braaf maar diepongelukkig als hij mee is en kijkt me voortdurend aan van gaan we weer naar huis? De derde wordt vervelend als ik hem overal mee naartoe neem.  Allemaal goed gesocialiseerd en goed opgevoed daar lag het niet aan. Suppen vinden ze toevallig alle drie wel leuk. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Zo topic gaat ineens heel erg anders over haha.
Ik heb wat mensen verteld dat ik echt serieus ben wat betreft een hond maar de reacties zijn niet allemaal positief. Begin toch wel heel erg te twijfelen of ik het wel kan. Ik ben wel alleen natuurlijk dus de volle verantwoordelijkheid komt bij mij te liggen. En ik wil dat beestje wel kunnen geven wat ie nodig heeft. Zijn hier andere alleenstaande honden ouders? Hoe is het voor jullie om een hond te hebben? Hoe ging dat in de puppy tijd? Hoe moet je dan bijvoorbeeld boodschappen doen als het hondje nog zo klein is en niet alleen kan blijven?  "

Mijn hond heeft verlatingsangst, en nu ik verhuisd ben geen 'sociaal vangnet' hier in de buurt. Ze heeft verlatingsangst, dus ik ga hoogstens 1x in de week, en dan huilt en blaft ze een uur embarassed Bestellen zou ook kunnen, maar dat vind ik zo zonde van het geld, vooral voor iedere week. Ik heb via hondenopvangsites geprobeerd iets te vinden, maar ik woon in het noorden. In de grote steden zoals Groningen is er genoeg te vinden. In mijn woonplaats maar 1 iemand gevonden, en nog eens niet ideaal en niet echt een klik, dus dan laat ik haar maar liever alleen thuis. Ik heb geen auto, anders was Groningen een kwartier rijden geweest, maar het moet dus binnen een straal van 10km zitten. Ik moet haar van tevoren wel even uitlaten, want anders poept en plast ze nog wel eens ook. Ach ja. Ooit komt het goed hp-frusty

 

Als puppy was ze echt heel gemakkelijk eerlijk gezegd. Ze kauwde graag op het speelgoed van de kinderen, dus die moesten er goed op letten en het goed opruimen (ik vang kinderen op, heb geen eigen kinderen), maar meubels en ledematen werden met rust gelaten. In het begin de wat korte nachten (je kan niet doen dat degene die het laatst naar bed gaat de laatste uitlaat doet, en degene die eerder op staat de eerste; ik ging laat naar bed, maar zij was al vroeg op XD), maar ik ben erg gesteld op uitslapen, en heb haar dit binnen een jaar kunnen leren, en nu kan ze het beter dan ik cool Ook wandelde ze goed mee, en zindelijk maken ging ook redelijk makkelijk (ik was de eerste 5 weken wel vrij). Ik heb haar met 16 weken meegenomen door half Groot-Brittannië heen, niet denken, maar doen hp-angel Maar ik haalde haar op met de trein van de fokker en dit vond ze ook al best, dus ik vermoedde al wel dat met OV rondreizen geen al te groot probleem zou zijn, als er maar genoeg overstappen waren. Zolang we alles maar samen deden vond zij het best. Mijn hand in het mandje naast mijn bed in de hostels/B&B's, draagtas mee, en ze heeft heerlijk ontdekt maar ook geslapen.

 

Maar wel iets heel eerlijks; hoe lief ik haar ook vind, ze is omdat ik alleen ben en ze zo'n felle verlatingsangst heeft, en ik geen oppas voor haar heb, wel een beetje een 'blok aan het been'. Het werkte af en toe erg benauwend. Nu met de lockdown nu ik toch nergens heen kan, ben ik juist weer extra blij met de klefheid en knuffels XD Wel heb ik soms wel eens van 'wat als', hoe zou het leven gaan/gegaan zijn als ik haar niet had. Had ik dan misschien al een vriendengroep hier in de buurt opgebouwd? Of zat ik met 10kg meer hele dagen achter Netflix laughing We zullen het nooit weten. En herplaatsen zal ook niet gebeuren. En als ik opnieuw de keuze zou maken zou ik die zo weer doen denk ik. Maar ik had graag in ieder geval een vertrouwd oppasadresje in de buurt gehad, voor meer 'me time'; shoppen zonder tijdslimiet, dansles nemen misschien.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Zo topic gaat ineens heel erg anders over haha.
Ik heb wat mensen verteld dat ik echt serieus ben wat betreft een hond maar de reacties zijn niet allemaal positief. Begin toch wel heel erg te twijfelen of ik het wel kan. Ik ben wel alleen natuurlijk dus de volle verantwoordelijkheid komt bij mij te liggen. En ik wil dat beestje wel kunnen geven wat ie nodig heeft. Zijn hier andere alleenstaande honden ouders? Hoe is het voor jullie om een hond te hebben? Hoe ging dat in de puppy tijd? Hoe moet je dan bijvoorbeeld boodschappen doen als het hondje nog zo klein is en niet alleen kan blijven?  "

Ik ben alleenstaande en heb in mijn appartement 2 australian shepherds opgevoed vanaf pup af aan. 

Ze waren 8 weken en 10 weken toen ze bij mij kwamen wonen, ondertussen 10 jaar en bijna 5 jaar geleden.

 

Ik deed gewoon even snel boodschappen, als ze sliepen, als ik wat langer weg moest, gingen ze naar de oppas (mijn ouders).

 

Als ik naar mijn werk was gingen ze ook naar mijn ouders, waren dan wel even 2 uurtjes alleen, van de tijd dat ik weg ging totdat mijn moeder ze ophaalde, bij mijn aussies nooit een probleem geweest. 

 

Liet ze voor ik naar mijn werk ging even uit, liet ze even hun gang gaan in huis, en stopte ze dan als pup weer in de bench om te gaan slapen, nooit geen probleem mee gehad, en ook nooit klachten van mijn buren gehad dat ze overlast veroorzaakte. 

 

De eerste 2 weken heb ik bij beide honden vrij genomen, om ze te laten wennen, daarna moest ik gewoon weer aan het werk, en waren ze 2 tot 2,5 uur alleen. 

honden page profiel RoseRose

Bedankt nog allemaal voor de tips! 

Ik ga vanmiddag bij een nestje corgi's kijken. Ik ben al sinds kind helemaal idolaat van dit ras. Maar ik twijfel wel of ze bij me passen. Maar pups kijken is natuurlijk nooit vervelend! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Corgi zo leuke hond, wel blafferig! Maar je kan er iedere honden sport mee doen die je wilt. Lekker lopen, 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Bedankt nog allemaal voor de tips! Ik ga vanmiddag bij een nestje corgi's kijken. Ik ben al sinds kind helemaal idolaat van dit ras. Maar ik twijfel wel of ze bij me passen. Maar pups kijken is natuurlijk nooit vervelend!  "

Hoe laat ga je kijken? Of ben je al geweest?

honden page profiel RoseRose

Ja ik ben al geweest. Waren er schattig. Maargoed dat zijn alle puppies. Hele vrolijke enthousiaste pupjes. De moeder was wat verlegen. Het waren Welsh Corgi Cardigan pups trouwens. Volgens de eigenaar waren die van nature wel wat eenkennig. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Ja ik ben al geweest. Waren er schattig. Maargoed dat zijn alle puppies. Hele vrolijke enthousiaste pupjes. De moeder was wat verlegen. Het waren Welsh Corgi Cardigan pups trouwens. Volgens de eigenaar waren die van nature wel wat eenkennig.  "

Hoe oud waren de pups? Nestje uit geteste ouders? Wat vond je er zelf van?

Alle pups zijn schattig, maar laat het je niet overhalen tot een impuls aankoop

honden page profiel --

honden foto van -

Persoonlijk zou ik ook dit ras vermijden. Ze zijn niet bepaald functioneel gebouwd, al beweren sommige mensen van wel.. Door hun extreem korte ledematen, zijn ze veel kwetsbaarder en lopen ze serieuze risico's op aan de rug etc. Ik raad je aan een (ras)hond te kiezen met een normale, natuurlijke proportie. Dat is gewoon de basis van de basis van een gezonde hond.

 

Edit: ik wil je trouwens eerst aanraden eens rustig te verdiepen in verantwoorde fok. Je springt van hak op de tak wat rassen betreft en gaat direct langs bij fokkers die al pups beschikbaar hebben. Het komt allemaal behoorlijk impulsief over. Ga rustig zitten, adem en neem je tijd alvorens je direct al nesten gaat bezoeken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Rose? Vind het best jammer dat je naar een nieuw nest gaat kijken in deze periode. Zeg niets over de corgi maar dat is nu is even niet dat moment. Wel dapper dat je even niet met een pup gelijk in je armen naar buiten bent gelopen. Dat gezegd? Mensen die doekoes zien? Zijn steeds slimmer in wat ze doen.

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^