Past een hond in mijn leven en welk ras dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoseRose

Hallo allemaal, 

Ik schrijf voor het eerst hier op dit forum. Alvast allemaal bedankt voor jullie reacties. 

Ik ben opgegroeid met veel dieren en ook honden en ik mis de dieren om me heen echt heel erg. Ik ben recent verhuisd en woon eigenlijk voor het eerst op een plek waar een hond een optie zou kunnen zijn. Het mag van de huurbaas en ik woon op het platteland buitenaf. Het begint dus ineens heel erg te kriebelen om die lang gekoesterde droom van het hebben van een hondje waar te maken. Ik vraag me nu dus af of het in mijn leven past en welk ras dan het beste zou passen.

De hond van mijn ouders heeft hier ook al een tijdje proef gewoond. Nouja ze voelt ook wel als mijn hond, ik ging met haar op puppycursus toen ik nog thuis woonde en ik heb naast haar bench geslapen toen ze als kleine pup hele nachten lag te janken. Ik ben heel dol op die hond, maar ze is al oud en ik zag gewoon dat ze er niet echt aan kon wennen hier te wonen. Ik moet wel een trap op voor mijn woning en de hond is ook te groot om nou 5 keer per dag trap op en af te tillen. Mijn ouders misten haar toch ook wel. 

Nu ben ik dus aan het overwegen of ik niet zelf een hondje kan nemen. Maar ik ben ergens toch bang dat ik het onderschat en dat ik het niet kan ofzo. Dus ik wil me wel goed voorbereiden. 

Even wat meer informatie over mijn situatie. Ik woon dus alleen, ik werk, nu thuis en voor corona 3 dagen op kantoor. Ik mag meer thuis werken, dus ik denk dat ik na corona zo'n 2 a 3 dagen per week naar mijn werk zou gaan. Die dagen zouden veel te lang zijn voor een hond alleen (vind ik, denk ik?!) Ik heb een aantal vrienden in de buurt die wel zouden willen oppassen. Maar ik snap ook dat ze zich niet willen vastpinnen daarvoor, verdere opties zijn uitlaatservices of dagopvang. Dagopvang in de buurt is er wel maar niet zoveel, anders zou het nog kunnen in de stad waar ik werk. Dan kan ik de hond daar 's morgens brengen en na werk meteen weer ophalen. 

Ik ben verder graag buiten, wandel veel. Maar ik ben ook wel veel met vrienden. Ik ben met de honden van vroeger gewend dat ze overal mee naar toe gaan. Naar vrienden, op vakantie, naar restaurants, stadjes in. Noem maar op. Ik zie dat dus ook voor me met mijn eigen hond. In de zomer ben ik veel te vinden bij het water. 

Er zijn allerlei rassen die ik heel mooi vind, maar het is natuurlijk belangrijker dat de hond goed past bij mijn leven. Dus misschien kunnen jullie daar nog wel suggesties voor doen. 

Mijn ideale hond zou zijn:
-Kleine tot middelmaat hond (klein lijkt me handiger ook met de trap waar ik nu woon, maar ook weer niet zo klein dat ik er geen eind mee kan wandelen.)
-Een lieve hond, die ook van aandacht houdt
-Een hond die je wel mee kan nemen ergens naar toe. (Ik heb wel iets ervaring met honden. Maar echt moeilijke rassen lijkt me geen goed idee.)
-Het liefst een hond die niet al te waaks is 
-De hond zou liefst ook wel enkele uurtjes alleen thuis kunnen blijven indien dit echt niet anders kan.
-Een hond die lekker mee gaat wandelen. Soms flinke wandelingen van 2 uur lang.
-Als het een hond is die van water houdt zou dat helemaal geweldig zijn. Kan ie mee op mijn SUP plank.

Wat ik mooi vind zijn honden met een fluffy vacht of krullen. Ik zat te kijken naar de Japanse Spitz, een Pomsky (kruizing). Ik ben ook echt fan van Corgi's en Shiba's maar die passen denk ik minder bij mij. 
 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi Rose! Ik vind dat een hond zeker in jouw leven past hoor. Al helemaal omdat je een oplossing zoekt voor de 2 a 3 dagen dat je werkt! Ook zeg je dat je hem overal mee naartoe wil nemen. Klinkt als een gouden mandje voor jouw toekomstige maatje.

Bij jouw verhaal denk ik gelijk aan een labrador, maar ik ben dan ook bevooroordeeld hahaha. Zijn vriendelijke honden die ook hele stukken kunnen ( en eigenlijk moeten) wandelen. Dit is alleen erg onhandig ivm de trap.

 

Zou je een herplaatser ook leuk vinden? Er zitten veel lieve honden in het asiel, ook worden ze veelal aangeboden online zoals op verhuisdieren.nl !

Zitten echt super lieve honden tussen die opzoek zijn naar een warm thuis. 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je zoekt een meegaande, actieve hond met zacht karakter, die van water houdt. Ik moet meteen aan de barbet of de spaanse waterhond denken...

Blijf weg van onverantwoorde kruisingen zoals een Pomsky. Een halve Siberische Husky in een te klein lijf, dat is niet iets wat je moet willen.

Wat de trap betreft: een gezonde hond met een normale lichaamsbouw kan prima traplopen. Je kan rekening houden met de trap, maar ik zou dat nu niet de hele keuze voor een ras laten bepalen.

 

Een herplaatser of asielhond die al beantwoordt aan je verwachtingen is ook een mooie optie. Dan kies je niet zozeer op ras, maar op individu.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat leuk, ik denk dat jij makkelijk een hond kan.

Helemaal als je voor je werkdagen iets kan regelen.

 

Misschien is een Lagotto Romagnolo iets voor je?

Dat is het Italiaanse waterhondje.

Dat is een klein middelmaatje, met een krulvacht.

Zijn leuke, sportieve, actieve hondjes, je kan er veel mee.

Wel zijn ze wat gereserveerd van aard, dus goed socialiseren is wel nodig om te zorgen dat ze niet al te eenkennig worden.

 

Ik heb de Barbet, dat is de franse waterhond, alleen dat is meer een grote middelmaat. hp-smile

Maar van alle waterhonden is hij gemiddeld wel het meest sociaal, zachtaardig en goedmoedig en absoluut niet nerveus of agressief.

 

De spaanse waterhond werd ook al genoemd, die zit er zo'n beetje tussenin denk ik.

Ook super leuke honden hp-smile

 

Mijn Barbet laughing

Ontzettend lief, trouw, zachtaardig, sportief, werkwillig.

En ook altijd in voor actie.

Hij is 7 jaar, ik heb met hem jachttraining gedaan (vond hij zelf niet zo leuk dus mee gestopt), gespeurd, detectie, behendigheid, gehoorzaamheid. En hij kan en wil alles laughing. Ook water en apporteren uit water vindt hij geweldig leuk, hij gaat niet voor de lol zwemmen, hij wil wel een reden hebben om het water in te gaan.

 

 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Waarom niet? Je hebt alles wat de hond nodig heeft. Tijd en als het er niet is wordt het opgevangen of hij/zij gaat mee. Heb niet veel verstand van rassen. Maar een niet waakse hond heb ik nog nooit meegemaakt. Je hebt wel honden die een zachtere blaf hebben of je kunt ze ongevoelig maken door middel van positieve training voor geluiden. Denk als je het over sup board hebt? Je toch echt een kleine medium maat moet hebben, anders leg je der zelf af haha. Zo ie zo wel een pup met alle dingen die je van plan bent. Succes hp-smile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar een niet waakse hond heb ik nog nooit meegemaakt. 

Ze bestaan, de niet-waakse rassen. hp-shiny Dat zijn dan allemans-vrienden, die helpen een dief mee inpakken nadat ze hem eerst platgeknuffeld hebben, hahaha hp-smile

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Een kees of een kruissing daarvan of een japanse spits zijn erg blafferig. Omdat ze waaks zijn.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ze bestaan, de niet-waakse rassen.  Dat zijn dan allemans-vrienden, die helpen een dief mee inpakken nadat ze hem eerst platgeknuffeld hebben, hahaha  "

Hahahahha ja die wink Was best een dingetje hoor z'n K9. Na het lekker knuffen brak het zweet me uit. Die arm van die dummy kerel joh o.O

honden page profiel DagmarDagmar

Wat past of niet past, maak je lekker zelf uit.

Is een poedel iets voor je? Ik ken het ras totaal niet, maar het lijken me heerlijke honden om mee bezig te zijn, hoe je ze trimt, bepaal je zelf dus dat hoeft helemaal niet truttig te zijn.

De Waterhonden bekijken lijkt me zeker ook een leuke optie. Of de puli?

Met alle heb ik geen ervaring, enkel van virtueel te lezen, maar ze lijken mij wel leuk om eens te bekijken indien ze je aantrekken.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De puli zijn leuke honden, maar ze kunnen wel erg veel blaffen.hp-smile

Dat hoor je in ieder geval van mensen die dit ras van nabij kennen.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ben er ooit z'n tegen gekomen, Pulli. Dikke stinkerd haha die vacht maar niet blafferig, niet naar mij tenminste. Vacht kom je later wel achter hehe. Briste "kort" haar hier. Toch 2 keer per week kammen wink We doen het met liefde hier. Plukken, trimmen, kammen, knippen, wassen en mocht het ervan komen? Behulpzame kleding uit zoeken. Maar idd de honden die je uit gekozen hebt fysiek? Zijn honden die vacht verzorging nodig hebben.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb een Chinese naakthond powderpuff. Komt niet helemaal overeen met wat je zoekt (vaak verlatingsangst), misschien wat kleiner dan je in gedachten hebt, en niet altijd fan van water. Maar ik volg iemand op Instagram met een powderpuff die wel gek is op water, en daar SUPt ze ook mee (al moet ze haar andere powderpuff dan wel thuis laten want die vindt het niks). En verkijk je niet op die kleintjes. Remi is 7kg en ietwat aan de grote kant voor een Chinese naakthond, en wandelt mij er uit tongue-out En er zat vroeger hier iemand op dit forum die volgens mij wandelingen van 15km maakte met haar chihuahua? Zolang je het opbouwt en de hond gezond is, doen die kleintjes niet onder voor ons mensen. Ik ben van de snuffelwandelingen dus veel tempo zit er niet in, maar toen ik even werkeloos was, maakten we wandelingen van 3 uur. En dan was ik 9 van de 10 keer degene die de wandeling afkapte (ik laat haar de wandelroute grotendeels bepalen).

Chinese naakthonden zijn wel heerlijke kleffe honden. Ik heb met haar gereisd door meerdere landen, en zolang ik bij haar was (home is where the heart is hp-heart), vond ze alles best. Ze staan niet echt bekend als allemansvriendjes, maar Remi slijmt graag met bijna iedereen. Andere honden is ze niet altijd fan van, maar is dan gewoon erg b*tchy, ze bijt niet.

527122.jpg

Ik trim haar zelf. Eenmalig grote uitgave. En een jaar lang slechte kapsels, maar ik heb het nu redelijk onder de knie hp-angel Vanwege sterilisatie heeft ze een erg slechte vacht, waardoor deze grotendeels kort moet, of ik zou haar minstens 1x in de week moeten wassen en veel meer moeite in de vachtverzorging moeten stoppen, misschien dat het dan langer zou kunnen groeien, maar daar heb ik de tijd en het geduld niet voor.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als ik je raden mag, koop een goed hondenboek met heel veel rassen er in en ga 1 kijken welk uiterlijk, 2 de maat, 3 karakter, al moet dat eigenlijk op 1. Maar karakter wordt vaak niet veel vermeld in boeken,

Heb je de hond die jou leuk lijkt gevonden, dan googlen op internet naar fokkers, en naar karakteromschriijvingen. Dit voorbereiden is zo leuk. Naar een Fokker kan je gaan om de hond te bekijken in huiselijke omstandigheid, mijn advies, doe dit als er geen pupjes zijn, anders ben je verkocht. Een goede Fokker zal je alle info geven maar niet aandringen om gelijk op de wachtlijst te gaan staan. Dat is nl. Jouw beslissing.

Van dat boek leer je veel, zo leer je toch wat over andere rassen, wat voor globaal karakter daar in zit. 

 

En de trap, ja zeker wel een dingetje. Een gezonde hond vanaf een maand of 10 kan begeleid trappen lopen leren. Maar iedere gezonde hond kan een poot blesseren, ik noem maar wat. En heb je dan een hond van 25 kg kan je dat dan nog boven krijgen onder je arm.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ohh en inderdaad kleine hondjes kunnen, mits goede knieën net zo ver lopen als grote honden, mits die grote honden goede knieën heupen en ellebogen hebben, haha.

Mijn Lhasa, 6,7 kg,  loopt rustig twee a drie uur op een dag, en dan nog een paar rondjes van half uur. Het voordeel is, vind ik, dat mijn grote honden vroeger,  vervelend werden, onrustig, bleven vragen als ik niet lekker in mijn vel zat en een dag niet kon lopen, mijn Lhasa, kijkt mij aan en denkt, vandaag geloof ik een rustdag. En ligt dan lekker bij mij op de bank.

 

En niet Waaks, is niet hetzelfde als niet blafferig

. Ook dat staat vaak in de karakterbeschrijvingen,  de keeshonden en spits machtigen, Franse herders en andere herders kunnen veel blafferiger zijn dan jachthonden. Mijn heidewachtel bv blafte nooit, maar had een enorme jachtpassie, of dat een bv. Stads hond zou zijn? Mijn toller, blafte bij de postbode en de bel, maar er zijn tollers die enorm kefferig zijn.  Maar mijn toller heeft wel een keer een  man die op een heel stil stuk in het buitengebied, achter mij de struiken uitkwam weggejaagd.......al blaffend, en die man kon heel hard rennen. En dat was een hondje die mij ook kwam waarschuwen omdat er iemand aan de achter deur zat in de nacht. Geen waakhond, iedereen was lief die binnenkwam, maar als het nodig is, waarschuwt je hond je, 

honden page profiel RoseRose

Wow bedankt allemaal voor de reacties. Ik had het gisteravond wel allemaal doorgelezen maar had geen tijd om te reageren. Wat leuk dat jullie ook positief zijn en denken dat het gaat lukken. Er worden al aardig wat rassen genoemd die ik eigenlijk al te groot vind. De hond van mijn ouders is een goldendoodle. Maar er zit veel meer poedel in dan golden retriever. Ze is echt fantastisch, maar ze is heel erg waaks en ze heeft echt tomeloze energie. Zelfs nu ze oud is denken mensen nog dat het een jonge hond is omdat ze zo stuitert. Maar deze hond vind ik dus eigenlijk al aan de grote kant. Een klein hondje lijkt me heel erg praktisch. Die kan je bij wijze meenemen in je fietsmand.

Ik heb een leuk nestje kruizing pups gewoon van bij mensen thuis gevonden en gebeld. Ik mag meteen dit weekend komen kijken. Wel erg spannend hoor! Er zit teckel, pomeriaan en husky in. Beide ouder dieren wonen er ook dus die kan ik dan ook leren kennen. Daar kan je al een groot deel van het karakter aan af zien. Als jullie nog verdere tips hebben over waar ik op moet letten hoor ik ze graag. 

De pups zijn al 9 weken en de meeste zijn ook al verkocht. Dus de pup zou al mee naar huis kunnen maar mocht ook nog wat langer blijven als ik nog dingen thuis moest voorbereiden. Zou dan wel ineens erg snel gaan! Spannend hoor. 

honden page profiel RoseRose

Ik kijk trouwens ook naar herplaatsers inderdaad. Ik heb daar vanuit mijn omgeving niet heel goede ervaringen mee. Zeker niet met de hondjes uit het buitenland. Heel lief vaak wel, maar wel echt met trauma's en problemen. Maar een herplaatser gewoon van iemand die om prive redenen afstand moet doen van de hond zou ik daar zeker voor open staan. Helaas nog niet een geschikte kunnen vinden. Ze ze zijn ook zo weg allemaal! 

Een puppy kan je toch meer vormen naar je eigen leven. Dus ik had dit ook overlegd met een vriend die hondentrainer is en zijn advies was inderdaad toch om een pup te nemen in mijn situatie. 

 

 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Hou je wel rekening met alle raseigenschappen die in deze kruising naar boven kunnen komen? 

Zo is een husky een zeer actieve hond met een enorme jachtpassie en vaak een eigen wil. Ik ken er maar 1 die kan loslopen. Er is dus een grote kans dat die lange wandelingen van 2 uur lang dus volledig aangelijnd moeten. Ik zie bij veel husky’s en kruisingen problemen dat ze trekken aan de lijn want ja, daar zijn ze voor gemaakt is dit is lastig om af te leren. 

Daarbij is de Pomeranian/keeshond een enorme keffer en onderschat dit niet. Er komt echt ontzettend veel geluid uit deze beestjes en ze zijn net zo vocaal/dan niet vocaler dan de Husky. Maar ook de teckel is een enorm vocale hond. 

Verder is de teckel echt een slecht gebouwd ras en ik zou persoonlijk niet kiezen voor een slecht gefokte hond met zo’n rug. Er zijn namelijk flink wat erfelijke aandoeningen waar deze mensen niet op getest hebben en een kruising is niet altijd gezonder dan een stamboomhond. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wel een vreemde kruising van honden  die totaal niet op elkaar lijken, ook van  karakter niet.

Hoe weet je zeker dat het geen broodfok is en dat de pups niet illegaal worden verkocht en er net wordt gedaan alsof ze daat geboren zijn.

Je neemt dan een grote gok, en past het totaal niet bij wat je eigenlijk zocht in een hond.

 

Nu lijkt het een beetje alsof het je niet uitmaakt wat voor hond je neemt, als het .maar snel kan.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

https://link.marktplaats.nl/m1660878266?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios

Zijn dit ze? Ik vind het echt belachelijk dat er €2.000 gevraagd wordt voor zo’n kruising waar geen gezondheidstesten bij gedaan zijn. Dit betaal ik niet eens voor een stamboompup mét alle testen en zekerheid op juiste fok en socialisatie. 

Zoals Sylvia al zegt neem je echt een enorme gok en risico wat betreft uiterlijk, karakter en gezondheid. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik kijk trouwens ook naar herplaatsers inderdaad. Ik heb daar vanuit mijn omgeving niet heel goede ervaringen mee. Zeker niet met de hondjes uit het buitenland. Heel lief vaak wel, maar wel echt met trauma's en problemen. Maar een herplaatser gewoon van iemand die om prive redenen afstand moet doen van de hond zou ik daar zeker voor open staan. Helaas nog niet een geschikte kunnen vinden. Ze ze zijn ook zo weg allemaal! Een puppy kan je toch meer vormen naar je eigen leven. Dus ik had dit ook overlegd met een vriend die hondentrainer is en zijn advies was inderdaad toch om een pup te nemen in mijn situatie. 
 
  "

Dat denk ik ook wel. Misschien hier eens kijken? https://www.puppytest.nl en dan lezen aan karakter eigenschappen? Herplaatser komen idd met bagage maar lijkt ook op een puppy periode lol. Je hebt alleen de fluffy niet en ze zijn vaak al zindelijk.

honden page profiel RoseRose

Ik vind teckels erg leuk en dus ook de pomsky. We hadden vroeger thuis ook een teckel. Dus ik ken ze wel een beetje. Ik dacht juist altijd dat rashonden vaak problemen hadden en men zegt altijd tegen mij dat een kruizing dan veel beter is. Maar kruizingen zie je niet heel veel, dus toen ik deze tegen kwam. Leek me dat eigenlijk wel wat. 

honden page profiel RoseRose

" https://link.marktplaats.nl/m1660878266?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
Zijn dit ze? Ik vind het echt belachelijk dat er €2.000 gevraagd wordt voor zo’n kruising waar geen gezondheidstesten bij gedaan zijn. Dit betaal ik niet eens voor een stamboompup mét alle testen en zekerheid op juiste fok en socialisatie. 
Zoals Sylvia al zegt neem je echt een enorme gok en risico wat betreft uiterlijk, karakter en gezondheid.  "

Ja dit zijn ze. Door corona heb ik wel het idee dat dit nu wel is wat ze vragen voor hondjes. Al zijn deze inderdaad wel vrij aan de hoge kant. Veel van de rashonden pups zijn nu rond de 1200. Ik heb van een vriend al een hele checklist gekregen. Ik zal de eigenaar ook vragen stellen over ziekten en de gezondheid. 

Geld maakt me niet zo heel veel uit. Zolang ik maar weet dat het hondje op eerlijke manier gefokt is. Dus geen zielige illegale hondjes uit het oostblok ofzo. Maar inderdaad bij deze prijs zou ik wel enige vorm van onderzoek of garantie verwachten vanuit de fokker. Dat zal ik ook vragen. En ik zal zeker het hondje niet zomaar meenemen. Ik heb ook totaal geen haast. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik vind teckels erg leuk en dus ook de pomsky. We hadden vroeger thuis ook een teckel. Dus ik ken ze wel een beetje. Ik dacht juist altijd dat rashonden vaak problemen hadden en men zegt altijd tegen mij dat een kruizing dan veel beter is. Maar kruizingen zie je niet heel veel, dus toen ik deze tegen kwam. Leek me dat eigenlijk wel wat.  "

Teckels niet zoeken op MP of welke hond dan ook. Misschien herplaatsers tussen 1.5 en 3 wel. Dikke bak ellende daar op MP.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Ja dit zijn ze. Door corona heb ik wel het idee dat dit nu wel is wat ze vragen voor hondjes. Al zijn deze inderdaad wel vrij aan de hoge kant. Veel van de rashonden pups zijn nu rond de 1200. Ik heb van een vriend al een hele checklist gekregen. Ik zal de eigenaar ook vragen stellen over ziekten en de gezondheid.  "

Ik denk alleen niet dat je hier een eerlijk antwoord op gaat krijgen. In de advertentie staat dat de Pomsky een stamboom heeft maar een kruising kan helemaal geen stamboom hebben. Dat is dus al de eerste leugen. 

De moeder, die teckel, vind ik ook echt niet eruit zien als een raszuivere teckel en hij heeft geen stamboom dus je kan het ook niet checken. Je hebt dus echt geen idee wat voor hond je in huis gaat halen. 

Een kruising is alleen gezonder in het inteeltpercentage. Maar een kruising waar geen testen gedaan zijn op erfelijke afwijkingen kan echt verschrikkelijk veel dingen gaan mankeren, dit is bij een stamboomhond grotendeels uitgesloten. 

honden page profiel RoseRose

" Teckels niet zoeken op MP of welke hond dan ook. Misschien herplaatsers tussen 1.5 en 3 wel. Dikke bak ellende daar op MP. "

Ja echt 90% van de hondjes op Marktplaats zijn van die puppyfarms volgens mij. Echt heel zielig. Gisteren nog een docu over gekeken. Misselijkmakend. :(

Maar her en der staan er ook echt wel hobbynestjes tussen. Mocht ik nou zelf ooit een hobbynestje hebben zou ik dat ook op Marktplaats zetten. Maar ik ben zeer alert hoor, heb al een hele checklist paraat! 

honden page profiel RoseRose

" Ik denk alleen niet dat je hier een eerlijk antwoord op gaat krijgen. In de advertentie staat dat de Pomsky een stamboom heeft maar een kruising kan helemaal geen stamboom hebben. Dat is dus al de eerste leugen. 
De moeder, die teckel, vind ik ook echt niet eruit zien als een raszuivere teckel en hij heeft geen stamboom dus je kan het ook niet checken. Je hebt dus echt geen idee wat voor hond je in huis gaat halen. 
Een kruising is alleen gezonder in het inteeltpercentage. Maar een kruising waar geen testen gedaan zijn op erfelijke afwijkingen kan echt verschrikkelijk veel dingen gaan mankeren, dit is bij een stamboomhond grotendeels uitgesloten.  "

Ik lees wel dat er een bepaalde EPR stamboom is voor Pomsky's zou die het niet kunnen zijn?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ja echt 90% van de hondjes op Marktplaats zijn van die puppyfarms volgens mij. Echt heel zielig. Gisteren nog een docu over gekeken. Misselijkmakend. :(Maar her en der staan er ook echt wel hobbynestjes tussen. Mocht ik nou zelf ooit een hobbynestje hebben zou ik dat ook op Marktplaats zetten. Maar ik ben zeer alert hoor, heb al een hele checklist paraat!  "

Ok, goed oppassen hoor ze worden namelijk steeds linker die brood fokkers. En veel mensen hebben nu een nestje in covid tijd vanwege de € en niet de liefde voor.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ja dit zijn ze. Door corona heb ik wel het idee dat dit nu wel is wat ze vragen voor hondjes. Al zijn deze inderdaad wel vrij aan de hoge kant. Veel van de rashonden pups zijn nu rond de 1200. Ik heb van een vriend al een hele checklist gekregen. Ik zal de eigenaar ook vragen stellen over ziekten en de gezondheid.  "

Dat kruisingenverhaal gaat helaas niet (meer) op juist omdat je veel mensen hebben die zomaar wat doen. Vroeger was hier misschien eea voor te zeggen toen echte werkhonden gekruist werden met andere werkhonden. Maar dit soort moderne populaire kruisingen doen mensen omdat ze a) geld willen verdienen, b) denken dat het wel leuk is om eens een nestje te doen, en c) de ballen verstand hebben van honden. Als het al niet een onzinverhaal is en het eigenlijk toch broodfokpups zijn, wat wel realistisch risico is gezien de opmerkingen 'alle andere pups zijn al weg', 'het is nog de enige', 'je kunt hem zo meenemen' (geen wachtlijsten of wat dan ook) en de hoge prijs. Zelfs de meeste hobbyfokkers weten wat ze doen en hebben voor de geboorte van de pup al een lange wachtlijst van potentiële kopers. Een fokker is totaal niet betrokken en verantwoord bezig als ze bereid zijn een pup te verkopen aan de eerste de beste die belt of ze er nog een kunnen krijgen. Een goede fokker wil potentiële eigenaren leren kennen.

 

Teckels, keeshondjes en husky's hebben heel verschillende karakters en hoewel dat goed kan uitpakken, kan het ook helemaal misgaan. Dan heb je een hond met de energie en jachtdrift van een husky in het lichaam van een kruising dwergteckel. Die wordt helemaal gek van zichzelf.

 

Daarnaast hebben teckels het risico op behoorlijk veel gezondheidsproblemen door hun onnatuurlijke bouw. Als mensen dan ook nog eens totaal geen tests hebben gedaan, weet je dus helemaal niet wat er in deze hondjes zit qua problemen met name met skelet, rug en gewrichten.


Daarnaast vind ik het echt bizar dat ze het lef hebben om 2000 euro te durven vragen voor pups waar niet eens tests voor zijn gedaan, ongeacht corona. Ik heb familie die af en toe een hobbynestje hebben (stamboom van een superpopulair ras) en zij vragen nu dit jaar 2000 euro. Van ouders die alle onderzoeken hebben gehad, stamboom, dna-profiel, etc. Oh en ze hebben dus letterlijk meer dan 400 aanvragen ontvangen voor hun pups en dus een gigantische wachtlijst. No way dat ze 'nog een pup over hebben' die ze ook zomaar aan de eerste de beste mee zouden geven - geïnteresseerden komen voor de dekking al langs voor kennismaking, komen gedurende de puptijd op bezoek, en er is ook na de verkoop nog regelmatig contact.

 

Kortom... ik snap dat je graag wil, maar dit lijkt me een super onverantwoord plan. Door zo'n pup te kopen, stimuleer je slechte fok en loop je een gedegen risico dat je een hondje krijgt dat vroegtijdig gezondheidsproblemen krijgt, ziek wordt, en doodgaat.

 

Ik zou rustig verder zoeken naar een ras dat je écht goed past, en dan kennismaken met een aantal fokkers en je op de wachtlijsten laten zetten van mensen bij wie het goed voelt. En ondertussen een beetje in de gaten houden of er geen herplaatsers voorbijkomen die je liggen, misschien kennismaken in een asiel, via via... je wacht al zo lang, ik zou het nog even uithouden. Voor jouw eigen welzijn en vooral dat van de hond.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Precies herplaatsers, als de boel weer open gaat wanneer covid onder controlle is, heb je straks keuze zat. Staan ze er weer allemaal "Met veel pijn in ons hart" Vanwege allergie ect erop frown Eerst bekijken wat bij je past dan wel overwogen beslissen.

honden page profiel RoseRose

" Dat kruisingenverhaal gaat helaas niet (meer) op juist omdat je veel mensen hebben die zomaar wat doen. Vroeger was hier misschien eea voor te zeggen toen echte werkhonden gekruist werden met andere werkhonden. Maar dit soort moderne populaire kruisingen doen mensen omdat ze a) geld willen verdienen, b) denken dat het wel leuk is om eens een nestje te doen, en c) de ballen verstand hebben van honden. Als het al niet een onzinverhaal is en het eigenlijk toch broodfokpups zijn, wat wel realistisch risico is gezien de opmerkingen 'alle andere pups zijn al weg', 'het is nog de enige', 'je kunt hem zo meenemen' (geen wachtlijsten of wat dan ook) en de hoge prijs. Zelfs de meeste hobbyfokkers weten wat ze doen en hebben voor de geboorte van de pup al een lange wachtlijst van potentiële kopers. Een fokker is totaal niet betrokken en verantwoord bezig als ze bereid zijn een pup te verkopen aan de eerste de beste die belt of ze er nog een kunnen krijgen. Een goede fokker wil potentiële eigenaren leren kennen.
 
Teckels, keeshondjes en husky's hebben heel verschillende karakters en hoewel dat goed kan uitpakken, kan het ook helemaal misgaan. Dan heb je een hond met de energie en jachtdrift van een husky in het lichaam van een kruising dwergteckel. Die wordt helemaal gek van zichzelf.
 
Daarnaast hebben teckels het risico op behoorlijk veel gezondheidsproblemen door hun onnatuurlijke bouw. Als mensen dan ook nog eens totaal geen tests hebben gedaan, weet je dus helemaal niet wat er in deze hondjes zit qua problemen met name met skelet, rug en gewrichten.
Daarnaast vind ik het echt bizar dat ze het lef hebben om 2000 euro te durven vragen voor pups waar niet eens tests voor zijn gedaan, ongeacht corona. Ik heb familie die af en toe een hobbynestje hebben (stamboom van een superpopulair ras) en zij vragen nu dit jaar 2000 euro. Van ouders die alle onderzoeken hebben gehad, stamboom, dna-profiel, etc. Oh en ze hebben dus letterlijk meer dan 400 aanvragen ontvangen voor hun pups en dus een gigantische wachtlijst. No way dat ze 'nog een pup over hebben' die ze ook zomaar aan de eerste de beste mee zouden geven - geïnteresseerden komen voor de dekking al langs voor kennismaking, komen gedurende de puptijd op bezoek, en er is ook na de verkoop nog regelmatig contact.
 
Kortom... ik snap dat je graag wil, maar dit lijkt me een super onverantwoord plan. Door zo'n pup te kopen, stimuleer je slechte fok en loop je een gedegen risico dat je een hondje krijgt dat vroegtijdig gezondheidsproblemen krijgt, ziek wordt, en doodgaat.
 
Ik zou rustig verder zoeken naar een ras dat je écht goed past, en dan kennismaken met een aantal fokkers en je op de wachtlijsten laten zetten van mensen bij wie het goed voelt. En ondertussen een beetje in de gaten houden of er geen herplaatsers voorbijkomen die je liggen, misschien kennismaken in een asiel, via via... je wacht al zo lang, ik zou het nog even uithouden. Voor jouw eigen welzijn en vooral dat van de hond. "

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik begon zelf toch ook al wel te twijfelen. Ik vind het ook verdacht dat er nog puppies over zijn terwijl ze zo populair zijn. Maarja dat werken met wachtlijsten vind ik zelf ook het een ander van. Soms moet je zelfs betalen om op een wachtlijst te komen. Dat is ook gewoon geld vangen voor niks eigenlijk. 

We hadden vroeger ook een kruizing hond die epilepsie bleek te hebben. Ik was er helemaal kapot van toen ie dood ging. Zoiets wil je inderdaad niet meemaken. 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^