Pup gedrag (Beagle teef 4 maand)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luna's baasjeLuna's baasje

Hoi allen,

mijn partner en ik hebben sinds nieuwjaar een beagle pup (teefje genaamd Luna) van ongeveer 4 maanden uit een asiel gered.

Luna had volgens het asiel al haar vaccinaties gehad. Voor de zekerheid (ok, een beetje op mijn aandringen) zijn we de dag zelf meteen langs geweest bij de dierenarts die zelf ook alles nog eens heeft gegeven.

Mijn partner zelf heeft wat ervaring met honden echter is die heel de dag uit werken.
Ik werk van thuis uit en zit dus met de verantwoordelijkheid om de pup op te voeden. Daarom had ik wat vraagjes / bezorgdheden voor ik meteen weer terug naar de dierenarts loop (voor mogelijk niets).

Uitlaten

Mijn partner laat Luna 's morgens uit na zijn ontbijt en voor hij naar het werk vertrekt.
Luna is nadien relatief kalm (en vaak nog wat moe).

Rond de middag neem ik haar uit. Of dat probeer ik toch.
Het is een helse opdracht om het halsbandje aan te krijgen, ze probeert er voornamelijk in te bijten (of in mijn vingers). Ik moet haar haast dwingend vastnemen om het aan te doen (iets wat een beetje pijn doet aan mijn hart).

 

Een "zit" commando krijg ik ook niet meteen aangeleerd, ze springt liever tegen me op. (de hondenscholen zijn helaas dicht op dit moment en reageren zelfs niet op een vraag tot inschrijving)

 

Als we buitenkomen (op een relatief drukke straat) moet ik vaak een beetje aan de leiband trekken of op mijn hurken gaan zitten tot ze naar me toe loopt.
Eens we goed en wel op een rustige plaats wandelen gaat het relatief vlot.

Als we terug thuis komen na een klein kwartier (en ik haar een beloning geef) is ze echter hyper actief, zo krijg ik de halsband amper uit en spurt ze doorheen het huis en laat af en toe zelfs een heldere plas achter.
Is zoiets normaal? Gaat dat over?
Een tijdje later kalmeert ze meestal wel.

's avonds gaan we alle 3 samen wandelen (en dan gaat het wandelen een pak makkelijker) echter is ze opnieuw hyper als we terug zijn met hetzelfde gedrag.

Zindelijkheid (/ontlasting)

Luna is "semi" zindelijk; ze doet haar effectieve behoefte alvast buiten als ik het op tijd merk :-D.

Echter als ik aan het werken ben en haar even negeer of haar zin niet geef als ze ergens op wil springen dan plast ze heldere plasjes in huis.
Ze doet dit ook als ze iemand nieuw ontmoet die haar dan wat vertroetelt, ze springt tegen die persoon aan en plast (blijkbaar zonder het te beseffen) een helder plasje.
Ik las ergens dat dit typisch is aan puppies en je hier best gewoon niet op reageert en het gewoon opkuist. Klopt dat?

In haar ontlasting zit héél af en toe waterachtig bloed. ( #ff6600;">hier maak ik mij het meeste zorgen om). Dit gebeurt echter zelden. Volgens mijn partner hoef ik me geen zorgen te maken als dat niet altijd het geval is.

Bijtgedrag

een goeie ouwe... het bijtgedrag. Luna houdt ervan om te bijten..héél veel te bijten.
Normaal zo blijkt bij puppies.
Om haar af te leiden wanneer ze in onze handen / broekspijpen bijt draag ik ofwel een korte broek of gebruiken we een kauwbot.
Echter wanneer ze op dat kauwbot bijt "huilt" ze soms zachtjes.
Dan denk ik dat ze pijn heeft en haal ik het bot dan maar weer weg.
Volgens mijn partner zou het eerder gaan over het feit dat het bot niet mee werkt naar haar zin :-)...  ergens kan ik hem volgen, ik zou denken dat als ze pijn heeft ze niet verder zou kauwen?

Het bot is wel een hele hulp aangezien ze dan echt afgeleid is van onze handen maar als het niet goed is voor haar beginnende tandjes laat ik haar liever kouwen op een speeltje (een touw of dergelijks).

Rust vs hyper actief

Zoals eerder gezegd is ze vaak hyper actief, wat uiteraard wel in haar genen zit (Beagle zijnde) maar soms is ze ook super kalm en gaat ze gewoon neerzitten en staart ze me aan (opnieuw; ik ben dan meestal aan het werken op mijn laptop).
Dan weet ik niet goed hoe ik mij moet gedragen, ik heb dan vaak de nijging om met haar ergens te gaan zitten zodat ze in slaap valt maar dat kan ik niet doen als ik aan het werk ben uiteraard. Reageer ik hier best anders op?


Sorry voor de nogal lange tekst maar ik maak me beetje zorgen.
Volgens mijn partner is er helemaal niets om mij zorgen over te maken, maar toch...  ik ben op die korte week zo gehecht aan Luna dat ik niet zou willen dat ze ziek zou zijn ='(

Alvast hartelijk bedankt!

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Het huilen bij het bijten in het bot kan ook komen doordat ze tandjes gaat wisselen en het dus gevoelig is. Misschien werkt het aanbieden van wat te kluiven na de wandeling om haar even te kalmeren? Let erop dat de wandeling niet te lang nog zijn voor de pup, Brownie kon in het begin ook helemaal hyper worden als we wat langer gewandeld hadden.


Als er wat bloed bij de ontlasting zit zou ik als ik jullie was naar de dierenarts ga, neem de ontlasting mee dan kan het meteen onderzocht worden. 

honden page profiel Luna's baasjeLuna's baasje

Ah, dat is nog een goed idee. Heb er de laatste keer enkel een foto van genomen voor ik het opraapte.

Kluiven na de wandeling doe ik nu ook inderdaad!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

De ontlasting zou ik even laten nakijken. Van een 3 dagen achter elkaar een beetje ontlasting in een zakje doen en dan langsbrengen bij de dierenarts. Giardia is een parasiet die veel voorkomt, zeker bij pups kunnen daar last van hebben, en kan zorgen voor bloed bij de ontlasting. 

 

 

Dat je pup niet zo goed wandelt op drukke plaatsen is ook niet raar. Alles is nieuw en spannend als je klein bent, zeker auto's en fietsen. Geef haar de tijd om aan alles te wennen, komt vanzelf goed.  De halsband zou ik binnen ook om houden (wel in de gaten houden dat ze nergens achter blijft hangen), dan wordt het vanzelf normaal. 

 

No worries je hebt een normale puphp-smile

 

 

 

honden page profiel Luna's baasjeLuna's baasje

" Dat je pup niet zo goed wandelt op drukke plaatsen is ook niet raar. Alles is nieuw en spannend als je klein bent, zeker auto's en fietsen. Geef haar de tijd om aan alles te wennen, komt vanzelf goed. De halsband zou ik binnen ook om houden (wel in de gaten houden dat ze nergens achter blijft hangen), dan wordt het vanzelf normaal. "

Dat lijkt me wel iets om uit te proberen! Bedankt voor de tip.

Ik heb op 21/1 een nieuwe afspraak bij de dierenarts. Zou ik nog zo lang wachten voor haar stoelgang te laten nakijken?

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Dat lijkt me wel iets om uit te proberen! Bedankt voor de tip.
Ik heb op 21/1 een nieuwe afspraak bij de dierenarts. Zou ik nog zo lang wachten voor haar stoelgang te laten nakijken? "

Ik zou nu vast even bellen voor een afspraak maandag of dinsdag!

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Het is normaal puppy gedrag! Ik heb ook een pup van ruim 11 weken en werk ook de hele week thuis. Mijn partner gaat naar werk. Ik vond het de eerste week dat hij weer ging werken best spannend, het is een hele verantwoordelijkheid ja. Maar het wordt makkelijker! Een goede tip voor het halsbandje; wij zijn vrij snel gestart met voertraining (hierbij geef je al het voer uit de hand, is ook goed voor opbouwen van een band met je nieuwe pup). Daarbij hebben we de halsband gepakt. en dan veel oefenen! Halsbandje omdoen = is leuk! en zo is het met alles :-). Een zeer goed boek die ik kan aanraden en hier standaard open ligt op tafel en die mij ook door iemand hier op HP is aangeraden is deze. Hier wordt ook de halsband in behandeld, maar ook aan- en aflijnen. Zelfbeheersing. etc. etc. Super handig!

 

Jake is ook super druk als hij terugkomt van uitlaten. Dan krijgt hij lekker een gedroogde snack, een gevulde kong of rol ik de snuffelmat uit of een ander denkspelletje. Dat helpt altijd! Plasjes binnen kunnen van opwinding zijn. Doet Jake ook nog als hij erg druk is, terwijl hij net buiten is geweest. Gewoon negeren en in stilte opruimen (het liefst in afwezigheid van puppy, want welke vorm van aandacht dan ook = aandacht. en anders eet je puppy het wc papier op. ik heb ervaring haha.). En buiten gewoon echt helemaal de hemel inprijzen als ze en plasje doen!! Je had mij moeten zien staan 03:00 snachts, stond ik te juigen voor mijn pupje. Als je pup wakker is gewoon echt min. elk half uur buiten zetten op het gras.

 

Wat voor kauwbot geef je? Misschien een stapje terug naar een zachtere kauwsnack? Moet ze misschien nog leren kluiven?

 

Bijtgedrag, ja heel normaal. Hier niet alleen onze broekspijpen, maar ook gewoon blote enkels, dat vindt Jake alleen nog maar leuker haha. Heel veel geduld en blijven ruilen. Ik ben soms zo gefrustreerd omdat ik nodig naar de wc moet maar ook dan toch blijven staan. doorlopen = spelletje.

 

Zet een lekker mandje neer als je werkt, laat haar zelf een plekje uitzoeken dichtbij je!

 

Succes!

PS. wat apart 4 maanden oude beagle pup uit het asiel. hoe is ze daar terecht gekomen?

honden page profiel Luna's baasjeLuna's baasje

" Het is normaal puppy gedrag! Ik heb ook een pup van ruim 11 weken en werk ook de hele week thuis. Mijn partner gaat naar werk. Ik vond het de eerste week dat hij weer ging werken best spannend, het is een hele verantwoordelijkheid ja. Maar het wordt makkelijker! Een goede tip voor het halsbandje; wij zijn vrij snel gestart met voertraining (hierbij geef je al het voer uit de hand, is ook goed voor opbouwen van een band met je nieuwe pup). Daarbij hebben we de halsband gepakt. en dan veel oefenen! Halsbandje omdoen = is leuk! en zo is het met alles :-). Een zeer goed boek die ik kan aanraden en hier standaard open ligt op tafel en die mij ook door iemand hier op HP is aangeraden is deze. Hier wordt ook de halsband in behandeld, maar ook aan- en aflijnen. Zelfbeheersing. etc. etc. Super handig!
 
Jake is ook super druk als hij terugkomt van uitlaten. Dan krijgt hij lekker een gedroogde snack, een gevulde kong of rol ik de snuffelmat uit of een ander denkspelletje. Dat helpt altijd! Plasjes binnen kunnen van opwinding zijn. Doet Jake ook nog als hij erg druk is, terwijl hij net buiten is geweest. Gewoon negeren en in stilte opruimen (het liefst in afwezigheid van puppy, want welke vorm van aandacht dan ook = aandacht. en anders eet je puppy het wc papier op. ik heb ervaring haha.). En buiten gewoon echt helemaal de hemel inprijzen als ze en plasje doen!! Je had mij moeten zien staan 03:00 snachts, stond ik te juigen voor mijn pupje. Als je pup wakker is gewoon echt min. elk half uur buiten zetten op het gras.
 
Wat voor kauwbot geef je? Misschien een stapje terug naar een zachtere kauwsnack? Moet ze misschien nog leren kluiven?
 
Bijtgedrag, ja heel normaal. Hier niet alleen onze broekspijpen, maar ook gewoon blote enkels, dat vindt Jake alleen nog maar leuker haha. Heel veel geduld en blijven ruilen. Ik ben soms zo gefrustreerd omdat ik nodig naar de wc moet maar ook dan toch blijven staan. doorlopen = spelletje.
 
Zet een lekker mandje neer als je werkt, laat haar zelf een plekje uitzoeken dichtbij je!
 
Succes!
PS. wat apart 4 maanden oude beagle pup uit het asiel. hoe is ze daar terecht gekomen? "

Ja dat is het idd, de frustratie soms...
Het bot is idd al vrij hard ze doet nu al bijna een week met 1 bot. Een echt kauw speeltje hebben we niet. Enkel een touwtje en een knuffel. "Kong" kom ik vaak tegen.

Het was niet de enige pup die ze in het asiel hadden, ergens een Duitser die opgepakt is voor andere zaken (de eigenaar van het asiel liet iets van drugs vallen).
Bij een huiszoeking vonden ze een handvol pups en zelfs volwassen beestjes.
Er stond een wachtrij bij het asiel, toch lichtjes hart verwarmend

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" Hoi allen,mijn partner en ik hebben sinds nieuwjaar een beagle pup (teefje genaamd Luna) van ongeveer 4 maanden uit een asiel gered. Een dier redden doe je in een levensbedreigende situatie. Uit een asiel probeer je een dier een nog beter leven te bieden.

Luna had volgens het asiel al haar vaccinaties gehad. Voor de zekerheid (ok, een beetje op mijn aandringen) zijn we de dag zelf meteen langs geweest bij de dierenarts die zelf ook alles nog eens heeft gegeven. Ik begrijp niet waarom je een pup nog een keer vol vergif spuit als het asiel aangeeft dat de pup alle entingen heeft gehad. Als je dan geen vertrouwen in het asiel hebt, waarom dan niet eerst laten titeren?

Uitlaten
Het is een helse opdracht om het halsbandje aan te krijgen, ze probeert er voornamelijk in te bijten (of in mijn vingers). Ik moet haar haast dwingend vastnemen om het aan te doen (iets wat een beetje pijn doet aan mijn hart). Waarom laat je het halsbandje overdag in huis niet om als je er bij bent? Het handigste vind ik: zelf met de knieën op de grond, pup met de rug naar je toe tussen je benen en met 1 hand de pup voor de borst kriebelen. Met de andere hand pak je het bandje en dan maak je met 2 handen het bandje vast.
 
Een "zit" commando krijg ik ook niet meteen aangeleerd, ze springt liever tegen me op. (de hondenscholen zijn helaas dicht op dit moment en reageren zelfs niet op een vraag tot inschrijving) Natuurlijke mini trainers (niet groter dan een halve centimeter is groot genoeg) werken goed. Hoe ik het mijn honden aanleer: Ga weer op de knieën op de grond (hoeft de hond ook niet te springen) met een beloning in een dichte hand. Ga met de hand heel langzaam voor de neus iets omhoog richting de hond. Als je dit goed doet, gaat de hond zitten. Pas als de hond zit geef je 1 x het commando zit en geef je gelijk de beloning.  
 
Als we terug thuis komen na een klein kwartier (en ik haar een beloning geef) is ze echter hyper actief, zo krijg ik de halsband amper uit en spurt ze doorheen het huis en laat af en toe zelfs een heldere plas achter. Is zoiets normaal? Waarom gelijk de halsband af? Laat het eerst om en geef de hond een pensstaafje/bullenpees/runderkophuidplaat om even lekker op te kauwen en alle prikkels te verwerken.

Zindelijkheid (/ontlasting)
Luna is "semi" zindelijk; ze doet haar effectieve behoefte alvast buiten als ik het op tijd merk :-D.Echter als ik aan het werken ben en haar even negeer of haar zin niet geef als ze ergens op wil springen dan plast ze heldere plasjes in huis. Ik las ergens dat dit typisch is aan puppies en je hier best gewoon niet op reageert en het gewoon opkuist. Klopt dat?
Dat komt door onzekerheid en spanning. Er op reageren zorgt voor meer onzekerheid en spanning, naar mate de hond ouder wordt zal dit, mits goed begeleid, over gaan. 

In haar ontlasting zit héél af en toe waterachtig bloed. (hier maak ik mij het meeste zorgen om). Dit gebeurt echter zelden. Volgens mijn partner hoef ik me geen zorgen te maken als dat niet altijd het geval is. Teveel of te vaak enten, ontwormen en ontvlooien is een enorme aanslag op het lichaam, die vaak door mensen en zelfs dierenartsen onderschat wordt. Zolang de ontlasting hard is en niet stinkt, dan zou ik mij geen hele grote zorgen maken. 

Bijtgedrag een goeie ouwe... het bijtgedrag. Luna houdt ervan om te bijten..héél veel te bijten. Zoals eerder aangegeven: pensstaafje/bullenpees/runderkophuidplaat zijn goed om te voorzien in de grote behoefte van pups om te kauwen/bijten.

Rust vs hyper actief
Reageer ik hier best anders op?
Zelf vind ik het belangrijk dat iedere hond iedere dag minimaal een half uur zich vrij kan bewegen, los of aan een lange lijn (als los niet mogelijk is). Daarnaast leer ik mijn honden: buiten mogen ze spelen en gek doen, binnen is het rustig: slapen en/of kauwen op een pensstaafje/bullenpees/runderkophuidplaat enz. Ook is het belangrijk voor een hond om te leren zichzelf te vermaken, ik ga mijn honden niet de hele dag entertainen. 

Het belangrijkste in de opvoeding van een hond is vertrouwen en duidelijkheid. 

 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ja dat is het idd, de frustratie soms...Het bot is idd al vrij hard ze doet nu al bijna een week met 1 bot. Een echt kauw speeltje hebben we niet. Enkel een touwtje en een knuffel. "Kong" kom ik vaak tegen.Het was niet de enige pup die ze in het asiel hadden, ergens een Duitser die opgepakt is voor andere zaken (de eigenaar van het asiel liet iets van drugs vallen).Bij een huiszoeking vonden ze een handvol pups en zelfs volwassen beestjes.Er stond een wachtrij bij het asiel, toch lichtjes hart verwarmend "

Je kan ook hier even een kijkje nemen. Staan echt super veel goede tips met filmpjes. Complete puppy cursus. Ff streamen naar je tv, pupje op schoot en gewoon saampjes alle filmpjes van Harley kijken!

honden page profiel Luna's baasjeLuna's baasje

"   "

Excuus voor de "misspraak".

We zijn zelf maar afgegaan op het advies van de dierenarts (voor wat betreft de vaccinaties).

Zonet ook met de dierenarts gebeld die me inderdaad vertelde dat het bloed door de ontworming komt en ik me niet veel zorgen dien te maken tenzij dit de komende dagen zich zou herhalen.

Ik ga inderdaad steeds op mijn knieën als ik iets met haar doe echter knauwt ze dan steeds naar m'n gesloten hand. Zal volgende keer proberen volhouden. Bedankt voor de tip.

Het halsbandje aan laten proberen we zeker ook.

We laten haar ook inderdaad af en toe rondlopen in de tuin (is gewoon gras, niets anders qua planten of struiken).

honden page profiel GezondeViervoeterGezondeViervoeter

Het bijtgedrag komt omdat je pup zijn tanden aan het wisselen is. In deze periode zal je hond dus op van alles gaan bijten, dus het is verstandig om wat speeltjes in huis te hebben. Het kan ook zijn dat je hond in je handen of voeten gaat bijten, dit is een belangrijke periode waarin je dit gedrag moet afleren. Waarschijnlijk piept je pup tijdens het bijten op het speeltjes omdat het tanden wisselen een beetje pijnlijk is. 

Waarschijnlijk piept je pup tijdens het bijten op de speeltjes omdat het proces van tanden wisselen een beetje pijnlijk is. Er zijn een aantal speeltjes die je kunt kopen die je kan bevriezen, als je hond hier op kauwt kan dit de pijn een beetje verlichten. 

Over het bloed in de ontlasting zou ik echt niet weten, ik raad je aan om even naar de dierenarts te gaan of even te bellen! Heel veel succes met je pup! laughing

 

Edit moderator: link met reclame verwijderd

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 21 januari om 10:12 --

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

" Je kan ook hier even een kijkje nemen. Staan echt super veel goede tips met filmpjes. Complete puppy cursus. Ff streamen naar je tv, pupje op schoot en gewoon saampjes alle filmpjes van Harley kijken! "

Top YouTube kanaal en een stuk beter dan vele hondenscholen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Nog een tip voor het halsbandje: de opening zo groot mogelijk maken, met je ene hand de halsband voor de kop houden, met de andere hand koekje ervoor houden en proberen of ze haar kop er dan doorheen doet. Als dat lukt, een paar keer opnieuw doen en de volgende keer de halsband net iets kleiner maken en zo doorgaan tot ie de juiste grootte heeft. En om laten in huis idd, behalve 's nachts natuurlijk!

 

Ps. Leuke naam, Luna hp-shiny

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wel lomp van de dierenarts om haar nog eens te vaccineren en ontwormen. hp-cry Een goed asiel liegt hier toch niet om, hopelijk had de eerste eigenaar ook niet net gevaccineerd.

 

Volgende keer zou ik titeren en ontlastingsonderzoek laten doen zodat ze niet onnodig belast wordt.

 

Je hebt al veel goede tips gehad.

Hier nog een paar informatieve links

https://www.hondenschool.wenonah.nl/wp-content/uploads/2016/05/Kalmerende-Signalen-site.pdf

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeienv

 

 

 

 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Het bijtgedrag komt omdat je pup zijn tanden aan het wisselen is. In deze periode zal je hond dus op van alles gaan bijten, dus het is verstandig om wat speeltjes in huis te hebben. Het kan ook zijn dat je hond in je handen of voeten gaat bijten, dit is een belangrijke periode waarin je dit gedrag moet afleren. Waarschijnlijk piept je pup tijdens het bijten op het speeltjes omdat het tanden wisselen een beetje pijnlijk is. 
Waarschijnlijk piept je pup tijdens het bijten op de speeltjes omdat het proces van tanden wisselen een beetje pijnlijk is. Er zijn een aantal speeltjes die je kunt kopen die je kan bevriezen, als je hond hier op kauwt kan dit de pijn een beetje verlichten. Ik raad je aan om dit artikel even te lezen, dit is erg leerzaam: https://gezondeviervoeter.nl/hond-tanden-wisselen-tips/
Over het bloed in de ontlasting zou ik echt niet weten, ik raad je aan om even naar de dierenarts te gaan of even te bellen! Heel veel succes met je pup!  "

Ik wil graag een aanvulling doen op je reactie. Je schrijft puppybijten afleren. Maar beter is om een bijtrem aan te leren hp-shiny.

Lees hier hoe

honden page profiel RJRJ

waarom heb je dubbel laten vaccineren als in het asiel al is gedaan? is een beetje teveel van het 'goede' vind je ook niet?

Volgende forumvraag: Pup 6 maanden hapt in voeten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^