Pup 6 maanden hapt in voeten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Hoi! Onze pup is bijna 6 maanden en begint sinds een paar weken in voeten te happen. Je hoort heel vaak dat jonge pups veel happen en bijten maar hij heeft dit eigenlijk nooit gedaan. En nu dus wel..de tandjes zijn al grotendeels gewisseld dus niet meer zo scherp maar toch is het niet de bedoeling. Hij doet het vooral bij mn dochters als die door de kamer lopen. Ze zijn 12 en 14 jaar oud en best rustig..dus het zijn geen kinderen die druk door het huis rennen.

Hoe kunnen we dit afleren? Negeren en stilstaan lukt mij best goed, maar van de kinderen is dit erg veel gevraagd. Die gaan toch hard auw roepen als ze hondentandjes in hun hakken hebben hangen ????

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik luister mee, diki is nu drie,  zonder sokken kan ik nog steeds niet rustig lopen. Blote voeten schijnen erg lekker te zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Voor je kinderen schoenen aan houden.....en geef de hond wat te kauwen als die in de voeten blijft happen...

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

Doet hij het altijd? Of op bepaalde momenten op de dag? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Voor je kinderen schoenen aan houden.....en geef de hond wat te kauwen als die in de voeten blijft happen... "

Ja, altijd sokken aan, dikke. Dan doet diki het in ieder geval niet. Meestal slijt dit er vanzelf weer uit dat voeten happen.

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Hij doet het niet altijd..af en toe maar.  Ik bedacht me dat de kinderen heel lang thuisonderwijs hebben gehad en dan veel boven zaten om hun lessen te volgen en af en toe naar beneden kwamen om te eten. Sinds kort gaan ze weer 2 x pw naar school en dan is het smorgens hectisch..ze moeten 400 x naar boven en beneden..(tja..pubers) en dan is het onrustig.  Dat zijn de momenten dat hij happerig wordt.  En gisteren beet hij mijn jongste hard in haar hak toen ze op blote voeten liep.

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

Is het misschien een idee om op dat moment eventjes met hem te gaan wandelen of hem even in een andere kamer te zetten ? Zo raakt in ieder geval niemand gefrustreerd. 

dan kun je later, op een zelf gekozen moment, de situatie simuleren en dan gaan belonen op rustig gedrag. 

dus beginnen met de kinderen 2x de trap op en af te laten lopen en zo verder. Iedere keer dat hij rustig is en niet bijt, belonen. Veiligheidshalve kun je m aan de riem doen op dat moment, zodat hij niet kan bijten en dit dus geen zelfbelonende actie wordt. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

welk ras is je pup

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Liz, het is een Bearded Collie.

Oefenen op andere momenten is wel een heel goed idee!

Smorgens wandelen lukt niet altijd..ik ben vaak alleen op die tijd en moet dan zelf ook me klaar maken voor werk. 

Mijn man komt dan een uurtje later uit dr nachtdienst en gaat dan wandelen met Fozzie,  vandaar.

Maar ik zal eens gaan oefenen met de kinderen langs hem op en neer te laten lopen en belonen als hij rustig blijft.

 

 

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  En gisteren beet hij mijn jongste hard in haar hak toen ze op blote voeten liep. "

Waarom corrigeer je dit gedrag niet gewoon?

 

Ik snap dat nooit zo, mensen die geleefd worden door hun hond. Ik had een tijdje geleden een hond te logeren die iedereen ondersteboven sprong. Dat gedrag  corrigeer ik één keer en daarna is het afgelopen. Het moet toch niet zo zijn dat er niemand meer op visite kan komen omdat je hond niet is opgevoed. Jullie willen toch ook gewoon door je huis kunnen lopen zonder tanden in je voet?

 

Honden zijn opportunisten. Gedrag wat ze iets oplevert blijven ze herhalen. En ze hebben niet direct een levenslang trauma van het corrigeren van gedrag. Sterker nog, de prettigste honden zijn juist degene die begrenst worden. 

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Joop, ik was er zelf even niet bij...maar mijn dochter heeft heel hard auw geroepen en is weggelopen..dus hoop dat ie daar wat van geleerd heeft

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Er staan denk ik ook goede tips voor je in het topic 'visite drijven'. Hiermee impliceer ik niet dat het gedrag van jou hond ook het drijven is want ik heb geen ervaring met een bearded collie. Toch denk ik wel dat je, naast kijken hoe je 's ochtends meer rust en duidelijkheid kan creëeren voor je hond, wat aan de tips kan hebben die gegeven worden.

Succes! 

honden page profiel RensRens

honden foto van Rens

" Waarom corrigeer je dit gedrag niet gewoon?
 
Ik snap dat nooit zo, mensen die geleefd worden door hun hond. Ik had een tijdje geleden een hond te logeren die iedereen ondersteboven sprong. Dat gedrag  corrigeer ik één keer en daarna is het afgelopen. Het moet toch niet zo zijn dat er niemand meer op visite kan komen omdat je hond niet is opgevoed. Jullie willen toch ook gewoon door je huis kunnen lopen zonder tanden in je voet?
 
Honden zijn opportunisten. Gedrag wat ze iets oplevert blijven ze herhalen. En ze hebben niet direct een levenslang trauma van het corrigeren van gedrag. Sterker nog, de prettigste honden zijn juist degene die begrenst worden.  "

Ik ben het eens met Joop. Bijten is bij ons in huis ook echt not-done. Wij hebben sinds een paar maanden Freddie in huis en luistert over het algemeen heel goed en natuurlijk heeft een puppy zijn streken die je niet in 1x afgeleerd krijgt (bij ons is dat op de bank springen terwijl hij er niet op mag...hier zijn we nog altijd mee bezig).

Maar met bijten ben ik vanaf het begin een stuk strenger geweest. Dat was dan ook binnen een paar keer gedaan en daarna nooit meer last gehad van bijten als alleen soms met spelen maar dit is dan per ongeluk en hoort natuurlijk ook een beetje bij het spel.

Mijn advies is ook echt strenger op te treden bij bijtgedrag. En natuurlijk is het afleren misschien beter te doen als de kinderen niet 100x langs komen lopen maar op een rustiger moment van de dag...zodra het dan toch gebeurt meteen ingrijpen. 

Ik weet niet wat Joop bedoelt met corrigeren maar bij ons was 1 tikje op de neus toen hij in mijn hand bijtte voldoende en daarna heeft hij mij of mijn vriendin nooit meer willen bijten...en nee Freddie is nu echt geen vals mormel geworden die gedragsproblemen heeft en niets meer van mij wil weten...sterker nog, 10 seconden na de straf kwam hij naast me zitten en begon me van top tot teen af te likken.

 

 

 

Volgende forumvraag: Bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^