De bommen vallen toch hoor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nou, iedereen een fijn nieuw jaar..

Hier om 12 uur ging het wel los.

Maar we hebben zo'n heerlijke rustige week gehad, nu nog even ruim van te voren in samenwerking met andere landen een verbod doen, lijkt me heerlijk.

Sam gaan nu nog een rondje doen met de baas, normaal had dat niet gekund.

Hij is wel bang geweest van 12 uur tot kwart over 1.

Voordeel, we kunnen straks gewoon naar bed, dat kon vorige jaren ook niet, zo lang ging dat door.

Ik hoop dat alle hondjes bijkomen, het blijft een drama.

De eigenwijze mensen die uit protest illegaal vuurwerk hebben gekocht en afgestoken, Dikke vinger, ik hoop dat die er af is..

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Het kaartje is de luchtkwaliteit en stoffen die ze meten..

 

https://aqicn.org/city/netherland/den-haag/rebecquestraat/ voor uitleg..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik mocht niet klagen gister. Het was aanzienlijk minder dan andere jaren.

Ook geen jongelui op de fiets met een rugzak vol knallers om ze in andere wijken af te steken en die met de rotzooi laten zitten.

 

Om 12 uur wel een paar potten siervuurwerk, maar ook dat was heel wat minder dan andere jaren, toen leek het wel een oorlogsgebied.

 

Ben wel benieuwd of men de zooi weer fatsoenlijk op ruimt. Daar schort het bij velen helaas aanhp-frusty.

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Hier,  ( zuid Limburg) de hele dag door vuurwerk en om middernacht echt niet minder dan andere jaren, het was wel om half 1 afgelopen, terwijl andere jaren het doorging tot een uur of 2.

Sem heeft dus wel angst voor vuurwerk , zo erg om te zien hoe hij overal onder wil kruipen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Beste wensen allemaal. Hier wel degelijk groepjes jongens met knallers. In algemeen was vuurwerk wel veel minder en korter Helaas zijn er altijd wel een paar die de boel verpesten een plein achter mij zijn ze vanaf 19 tot 2.0 s'nachts bezig geweest niveau oorlog. Die gast verkocht volgens mij ook vuurwerk want was in oktober al dagelijks bezig. Snap niet dat dit soort gasten niet allang al keer gepakt zijn ivm in bezit illegaal vuurwerk. Politie doet er niks mee. Dat ze te laf zijn om direct in te grijpen snap ik nog...maar zet een camera op hun smoelwerken en pak ze de volgende dag of week op.Flinke boete en taakstraf leren ze wel van. Nu komen ze er gewoon mee weg dus zal volgend jaar niet anders zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

In nederland vuurwerk afschaffen zal niet gaan ze kunnen niet eens een jaartje overslaan, om een rede die toch niet zomaar geweest is...andere landen hebben een vuurwerk verbod, nederland is een softyland met regels, gewoon vuurwerk afsteken geen verkoop in nederland dan illigaal de lucht in.      En wat geeft het journaal doorgegeven, geen letsels, geweldig toch, die paar autoos in de fik nou en zijn hun autoos toch niet.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" In nederland vuurwerk afschaffen zal niet gaan ze kunnen niet eens een jaartje overslaan, om een rede die toch niet zomaar geweest is...andere landen hebben een vuurwerk verbod, nederland is een softyland met regels, gewoon vuurwerk afsteken geen verkoop in nederland dan illigaal de lucht in. "

Waarom zou het niet kunnen?

Er is teveel geld mee gemoeid, daarom zullen ze het vast niet doen. 

Maar ik vind het stom. Bedoel, nu zijn we al jaren bezig met natuur, klimaat enz. maar zo enorm veel kilo's vuurwerk de lucht in knallen waardoor het zelfs de volgende dag nog mistig is en je de kruitdampen ruikt, dat mag wel.

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Wij waren gisteren in een dorp op de Utrechtse heuvelrug. In de avond een paar aso's die toch afstaken, maar vooral siervuurwerk. In ons eigen dorp (tussen de rivieren) overdag bijna niets. Al met al veel minder dan normaal.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ik woon in het centrum van Dordrecht. In de loop naa 00:00 toe was het maar echt heel weinig, echt een paar siervuurwerkjes. Om 00:00 ging het los met siervuurwerk alsof er geen verbod was... en juist dieper in de nacht nog wat zware knallen. Maar uiteindelijk vielen de zware knallen me echt heel erg mee. Gelukkig was Fenrir er totaal niet van onder de indruk!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Waarom zou het niet kunnen?
Er is teveel geld mee gemoeid, daarom zullen ze het vast niet doen. 
Maar ik vind het stom. Bedoel, nu zijn we al jaren bezig met natuur, klimaat enz. maar zo enorm veel kilo's vuurwerk de lucht in knallen waardoor het zelfs de volgende dag nog mistig is en je de kruitdampen ruikt, dat mag wel.
  "

en dan heb je het niet eens over de gif resten die in de grond komen.

Vuurwerk zit vol zware metalen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" en dan heb je het niet eens over de gif resten die in de grond komen.
Vuurwerk zit vol zware metalen.
  "

Ook dat inderdaad. Komt weer lekker in ons drinkwater en dat van de natuur, vervolgens weer in ons eten.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik woon in het centrum van Dordrecht. In de loop naa 00:00 toe was het maar echt heel weinig, echt een paar siervuurwerkjes. Om 00:00 ging het los met siervuurwerk alsof er geen verbod was... en juist dieper in de nacht nog wat zware knallen. Maar uiteindelijk vielen de zware knallen me echt heel erg mee. Gelukkig was Fenrir er totaal niet van onder de indruk! "

Ja klopt, ik woon aan de overkant van de rivier, om een uur of half 4 ging er ineens een gek zwaar vuurwerk afsteken, soms lijkt het dat het bij ons is, maar van het Centrum van Dordrecht kunnen we het ook goed horen.

Maar onze regio heeft zijn best gedaan op een paar eikels na..

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Voor iedereen een nieuw jaar, nieuwe ronde nieuwe kansen. Veel geluk en gezondheid gewenst en maak er wat moois van!

Hier is het normaal gesproken een week lang oorlogsgebied wat vuurwerk betreft. Gisteravond wel wat geknal, ook zware, maar echt veeeel minder dan anders. En het pleintje voor mijn deur vanmorgen helemaal schoon!Ik denk dat de mensen die iets afgestoken hebben gauw hebben opgeruimd, zodat er geen bewijs van illegale activiteiten meer ligt.

Het vuurwerkverbod is het enige dat ik voortaan zal missen aan het afgelopen Corona jaar... Want een permanent vuurwerkverbod komt er toch niet, vuurwerk is tenslotte traditie... ;-)

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Dit was de eerste oud en nieuw van Brownie en zelf bij de hele harde knallen was ze totaal niet bang. De hond van mijn schoonmoeder, die normaal erg bang is voor het vuurwerk en bij elke knal gaat blaffen was ook veel rustiger, misschien heeft Brownie het goede voorbeeld gegeven. Wel teleurstellend dat ondanks het vuurwerkverbod zoveel mensen toch vuurwerk afsteken.. hoe moeilijk is het om je aan de regels te houden?

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

Hier , op de Veluwe, was het de hele dag + avond rustig. Tot 1 over 12 toen leek het wel oorlog. Alleen maar keiharde knallen , achter elkaar. Binnen kwartier was er een diepe mist, ik kon nog geen 3 meter vooruit kijken in de tuin. 

Het was veel en veel erger dan andere jaren en het duurde ook erg lang.

 

Kiya is gelukkig niet bang en Aisyah (8weken)  trok er zich ook niets van aan...  

Het verbod had hier dus duidelijk een tegenovergesteld resultaat, tenminste vanaf 12 uur.

 

Vrolijk en gezond 2021 ...!

 

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Hier ook gewoon vuurwerk om twaalf uur (Veluwe). En sommigen ruimen de rotzooi netjes op, maar anderen laten de halve straat vol liggen. Dat zijn dezelfde mensen die hun afval ook gewoon op straat gooien denk ik. Ik begrijp dat echt niet.

 

Vuurwerk verbod: graag hp-smile

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Hier werd vooral siervuurwerk afgestoken met zo af en toe een harde knal maar duidelijk veel minder dan andere jaren.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Voor alle baasjes en hun maatjes, een heel gelukkig en gezond nieuwjaar. Wat het vuurwerk betreft : Gelukkig was het een stuk minder, maar nog altijd veel te veel, veel te hard, en veel te lang. Een vuurwerkverbod wil zeggen, dat er niet geknald mag worden of dat er ander vuurwerk afgestoken mag worden en dat was totaal niet het geval. Er werd naar mijn gevoel gewoon gedoogd, omdat ik totaal geen politie zag en die je al zag, reed gewoon door. Tot een uur of 2 is er geknald, aan de lopende band. In Nederland wordt eerst iets toegelaten, alles moet kunnen, en uiteindelijk zijn we weer als enige in Europa, die zo'n vuurwerkbeleid hebben. Het gaat net zo als met de vaccinatie voor het Corona-virus, we zijn weer de allerlaatsten. De ouders staan gewoon te kijken hoe hun, meestal zonen, zich te pleuris knallen en het zou zo moeten zijn, dat juist zij dit zouden moeten verbieden ! En in huis houden, want als het niet mag, word er van alles in elkaar geslagen of kapot gemaakt. Het is net of het leven ervan afhangt. Ik hoop van ganser harte, dat er komende jaarwisseling een blijvend totaal verbod komt. Ook voor die onzin met de zogenaamde traditie van het Carbid-schieten.   

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Door het jarenlang tolereren van al dat geknal noemen ze het traditie. Traditie is om het nieuwe jaar in te luiden en dat is om 24.00 uur, niet eerder en niet later. Er zijn tijden geweest dat al in de morgen om 10.00 uur, naderhand om 18.00 uur geknald werd. Waarom toestaan dat er al in de morgen geknald mag worden ? Is het traditie dat bij mijn woning, in de straat en centrum het net de Gaza-strook is ? Wekenlang ?Dat mijn hondenventje niet meer buiten durft te komen ? Voor mij mag er om 24.00 uur vuurwerk afgestoken worden, als ze niet zonder kunnen. Een uurtje en dan moet het afgelopen zijn. In de rest van Europa staat Nederland weer totaal alleen met dit vuurwerkbeleid. Er zijn landen die het lachwekkend vinden wat Nederland doet. Eerst alles toestaan en dan als het verboden wordt, zijn de rapen gaar. Voor de jaarwisseling van 2019/2020 werd er bij de  Wel.koop enorm veel vuurwerk verkocht en naast het vuurwerk lagen de rustgevende pillen voor onze getergde huisdieren. Het moet niet veel gekker worden. 

 

 

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

tsja, alles valt of staat met handhaving. je kunt allerlei regels bedenken maar als er nooit op wordt gehandhaafd (zoals in NL...) dan heeft het allemaal weinig zin

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Gisterenavond, er werd echt zwaar vuurwerk afgestoken, gevolg, weer een bange hond.

Ik was er klaar mee, heb de politie gebeld, en binnen 5 minuten was het afgelopen, dus ze handhaven wel als ze kunnen, de man aan de lijn had zelf ook een hond, en die begreep me helemaal.

Ik hoop dat ze allemaal een zware boete hebben gekregen.

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne 3 doggies

honden foto van Eggermont Katelijne

Hier in Deurne bij Antwerpen,viel het nogal mee op oudejaar,wel vuurwerk mits verbod.Maar andere jaren veel meer uiteraard.De dagen daarvoor was er wel eens een knal te horen.Maar er stonden dan ook zware boetes op.Gelukkig zijn ze hier nogal braaf,met uitzondering sommige mensen dus niet.We probeerden dan ook Indy wat te kalmeren als er een knal te horen was.Met oudejaar was hij bijna te moe om te reageren.Dus viel het al bij al mee.Maar of de politie nu veel hebben moeten werken,weet ik niet.Zoals er gezegd word kost dat vuurwerk handenvol geld,daarvoor hebben sommige mensen dus wel geld.Het is ook voor de natuur slecht.Voor mij mogen ze het helemaal afschaffen.Want ben zelf een beetje bang van die dingen,hoogsensitief.Hier zijn we thans aan geknal gewoon,met al die drugsoorlogen,maar dat is weer iets anders.Voor iedereen trouwens een fijn 2021 gewenst.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier in Duitsland was het ongewoon stil rond oud en nieuw. Geen siervuurwerk te zien, of en toe een knal en dat was het.

Heel vreemde gewaarwording.

Maar toen ik 1 januari overdag ging wandelen met Wanda(Mathilde had al in de tuin gespeeld, die wilde niet mee) kwam ik toch in een soort oorlogsgebied terecht. Op een kruispunt bij de  bosrand, waar een bankje staat, waren mensen met zwaar 'vuurwerk' bezig; dat waren explosies zo hard dat als ze bij gebouwen waren geweest, alle ramen gesprongen waren.

En het ging maar door.....

Ik had gelukkig gekozen voor een weg door landbouwgebied maar kon de explosies wel goed horen en zien. 

Gelukkig is Wanda absoluut niet bang maar ik vond het wel heftig.

Erger was ook dat de lucht toch vervuild bleek met het vele fijnstof en zwavel enz. door gebrek aan wind en mist.

Ik had een extra slechte dag wegens mijn astma en had het gevoel in soep te ademen.....heel naar

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Overigens ben ik een sterk voorstander van het verbieden van vuurwerk afsteken door burgers.

Het is te gevaarlijk , het geeft teveel ellende aan alle dieren en de meeste mensen.

Organiseer grote vuurwerkshows met oud en nieuw maar verder een totaal verbod aan verkoop en gebruik van vuurwerk voor consumenten.

Heb ook getekend bij www.antivuurwerk.nl  (terwijl ik niet eens in dat land woon, maar ja, het waait hier wel heen als de wind ongunstig is)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Overigens ben ik een sterk voorstander van het verbieden van vuurwerk afsteken door burgers.
Het is te gevaarlijk , het geeft teveel ellende aan alle dieren en de meeste mensen.
Organiseer grote vuurwerkshows met oud en nieuw maar verder een totaal verbod aan verkoop en gebruik van vuurwerk voor consumenten.
Heb ook getekend bij www.antivuurwerk.nl  (terwijl ik niet eens in dat land woon, maar ja, het waait hier wel heen als de wind ongunstig is) "

Je link werkt niet Coby? Ik wilde gaan tekenen.

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hier (Duitsland) mocht er geen vuurwerk worden verkocht, wel afgestoken. Groot voordeel dat ik daarom fatsoenlijk boodschappen kon doen, normaal gesproken staan hier files met Nederlanders die vuurwerk komen kopen.

Alleen 1 Nederlander deed het hier, en ik hoorde en zag in de verte in Nederland vuurwerk.

Afschaffen lijkt me prima. Je kunt je echt afvragen of het nog te verantwoorden is. Soms veranderen tijden echt, en past iets gewoon niet meer. 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Buiten dat de ondernemers nu voor de zoveelste keer getroffen worden, terwijl ze het al zo moeilijk hebben, kost het ook heel veel belastinggeld. De extra inzet van politie, handhavers, de extra maatregelen, die er getroffen moeten worden. De puinhoop die opgeruimd moet worden. Gelukkig had de Eerste Hulp het minder druk. Want ook dat kost geld, maar zeer zeker ook plekken voor ernstig zieke mensen. Hier in Nederland moet alles kunnen. Het is gewoon een vrijbrief zich eens lekker uit te leven. Nederland heeft te veel toegelaten en nu is het einde zoek. Ik verwacht weer ellenlange discussies over het wel of niet verbieden van vuurwerk. Ik zat net al klaar om de petitie te tekenen, maar de link werkte niet. Ik teken meteen als deze werkt. Ik teken alles wat er maar getekend kan worden. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, ik zag dat die link niet goed werkt.

Maar als je het via facebook zoekt lukt het wel: dus facebook, zoek: antivuurwerk

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Gaan we doen!

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^