Foute fok in Nederland.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

541548.jpg

Ik hoop dat de tabel goed leesbaar is want man wat schrik ik van deze aantallen.

Jaarlijks komen er ongeveer 150.000 honden binnen in NL. Daarvan is 68% (uh WAT?!) uit de commerciële fok, zonder stamboom, wat voornamelijk Oostblok is. Dit zijn dus iets meer dan 100.000 pups per jaar. 

De schatting is dat er momenteel ongeveer 1.5 miljoen honden in NL rondlopen. Als we daar voor t gemak even 70% van nemen uit de commerciële fok zonder stamboom dan heb je het over 1.050.000 honden op dit moment in Nederland afkomstig uit foute fok. Laten we zeggen dat er ongeveer €800.- betaald is per pup (en dit is nog een laag bedrag maar goed) dan hebben we het over €840.000.000 wat foute fokkers verdiend hebben aan pups. 

Bron: Raad van Beheer Nederland. 

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

Daarom worden ze de maffia genoemd. Alleen geld is belangrijk voor die broodfokkers.

Zelfs het woord broodfokkers is nog heel erg netjes voor dit geboefte. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik kende die aantallen niet.

Wel altijd gehoord/gelezen dat  ongeveer een kwart van de honden in Nederland een rashond is (dus met stamboom) . En de andere driekwart is  van broodfok/oeps/pret/buitenland

En het afgelopen jaar met de extreem grote vraag naar honden zal het er niet beter op geworden zijn.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Getallen zijn mij bekend. Die maffiosi hebben alleen €-tekens in hun ogen. Welzijn en gezondheid van de honden zal ze worst zijn.hp-cry

 

Monsterlijke hondenhandel.yell

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

jaa ik kijk er niet van op hoor, hoe de mensen hier aan hun honden komen, en ze hebben geen idee ook nog.

Gekke mixen ook, met hippe namen zie ik nu heel veel.

Als ik in mijn dorp al 20 honden (ik schat maar wat) zie, waarvan ik denk, die komen niet van goede fok, nou dan gaat het hard landelijk.

Iets voor de dierenpartij, maar die gaan voor het grote geheel.

 

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

Paar maanden terug vroeg mijn vriend aan me of ik een goede raskeuzewijzer wist want zijn collega vroeg er naar. Jong gezin, twee kinderen, appartement/woning in Amsterdam. Ik heb best veel tijd besteed aan het opzoeken van goede sites, voorlichting over verzorging en karakter, hoe beoordeel je een goede fokker en hoe herken je broodfokkers, etc etc. 

 

Na twee weken vertelde vriend dat collega dag ervoor naar Malthezer fokker was geweest: schuur met jonge pups, sommige nesten zonder teef. Ook andere rassen. Meteen mee naar huis genomen. Dan weet ik al genoeg.

 

Vraag later om foto want ben toch wel benieuwd: zie ik een zwart-wit gevlekte pup: iig géén Malthezer. Ik had net zo goed niks kunnen doen. En het zijn hoogopgeleide mensen: stuk hoger dan ik ;-)

 

Snap er niks van.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Tsja ,de hond is  de dupe 

Men heeft vandaag besloten dat men een hond wil hebben 

En die moet er morgen zijn . Liefst gekozen middels foto , en oh wat gemakkelijk . Hond word nog thuis bezorgd ook . En als er dan weer eens een zoveeste tv programma is waar je je ziekige verhaal kunt doen , die arme Vicky , die is zo ziek . De kosten zij  torenhoog .

En zo lang mensen zo impulsief een hond aanschaffen zal deze walgeiijke handel nooit stoppen 

Ik begrijp dergelijke mensen echt niet  .er wordt al zo lang voor gewaarschuwd,  bijna iedereen heeft internet , men kan alles op zoeken . Koopt men bv een auto dan pluist men van A tot Z alles uit 

 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik zat op een regenachtige zondagmiddag eens te googelen 

Ik kwam op een Belgische site terecht . Er was een aanbieding 

50 % korting op alle nog beschikbare rashonden 

Een paar uur later keek ik nog eens op die site . Men had alles verkocht . Echt , onvoorstelbaar ! 

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa

honden foto van Manon - Suus & Isa

Die tabel kan niet kloppen.

pups geboren uit een “pretnest”/kruisingen/broodfok/stamboomloze honden gefokt in NL zijn helemaal niet opgenomen.

er staat alleen stamboom, asiel en import uit buitenland

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Die tabel kan niet kloppen.
pups geboren uit een “pretnest”/kruisingen/broodfok/stamboomloze honden gefokt in NL zijn helemaal niet opgenomen.
er staat alleen stamboom, asiel en import uit buitenland "

Misschien om aan te geven dat je niet alleen honden zogenaamd redt uit buitenland, maar ook de dollartekens spekt en de broodfokt daar in die landen ook in stand houdt. Tegenwoordig is broodfok uit nederlamd wel bekend, maar uit buitenland doe je er goed aan zo een pup te kopen. Mensen zijn zo vreselijk dom wat dit aangaat. Hier bedoel ik niet de goede stichtingen mee, voordat ik weer heel veel over mij heen krijg. Maar echt de broodfok uit het buitenland, met vrachtwagens vol komen ze wekelijks Nederland binnen, controle is er niet  of nauwelijks en er wordt zoveel mee verdiend dat een boete ruim betaald kan worden. Ik kan er zo boos om worden. Arme dieren in die hokjes.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Die tabel kan niet kloppen.
pups geboren uit een “pretnest”/kruisingen/broodfok/stamboomloze honden gefokt in NL zijn helemaal niet opgenomen.
er staat alleen stamboom, asiel en import uit buitenland "

Dat was ook mijn eerste indruk. Waar staat dan al die binnenlandse brookfok, de vele oeps- en pretnesten?

Stel dat je een pup zoekt en dit plaatje tegenkomt, je zou de indruk kunnen krijgen dat je er goed aan doet bij het "eenmalige nestje vd particulier".

 

Bij de Belgische brookfokkers zijn er alvast slimmeriken die het nu zo spelen en inpikken op huidige denkbeelden. Zij bieden hun pups aan met volgend argument.

- pups afkomstig van eigen fok in eigen land! Want: geen buitenland = geen broodfok

- kruisingen, want rashonden zijn ongezond en kruisingen zijn dat niet

En dat werkt.

 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik denk dat het vooral een tabel is om een punt te maken en niet heel zorgvuldig is opgesteld. Het percentage stamboomhonden ken ik en is al jaren zo rond die koers. Ik denk dat het ook niet heel realistisch is om dat omhoog te krijgen. Er is meer vraag dan aanbod.  Met zorgvuldig fokken kun je helaas niet aan de vraag voldoen. Het valt me wel echt op dat mensen steeds meer voor het plaatje gaan. Een mooie hond die het goed doet op de socials en een een bepaalt imago heeft (stoer, sportief) want dat straalt zo lekker af op jezelf. Vervolgens totaal niet eerlijk kijken wat echt bij hen past (vaak eerder lui en makkelijk). En het moet snel snel en dan heeft internet ervoor gezorgd dat je snel bij een broodfok uitkomt. Hier in de wijk vonden mensen het heel normal om een pup uit een schuur te halen en als het zoek wordt halen ze op dezelfde plek gewoon een nieuwe. Sprak een man die aan zijn vijfde pup toe was in twee jaar in de wachtkamer bij de dierenarts. Ik flapte eruit dat ik met mijn stamboomhond dan een stuk goedkoper uit was waarop de dierenarts die langsliep heel hard precies zei. ;).

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

5 de pup in 2 jaar. OMG. 1 x tot daar toe, niet dat ik dit goedkeur, helemaal niet. Maar 5 x en dan waarschijnlijk nog eens in solden.

Ik hoop dat 2021 het jaar van de wake up call wordt en de politici in actie schieten.

Waarschijnlijk weer een loze hoop

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Misschien om aan te geven dat je niet alleen honden zogenaamd redt uit buitenland, maar ook de dollartekens spekt en de broodfokt daar in die landen ook in stand houdt. Tegenwoordig is broodfok uit nederlamd wel bekend, maar uit buitenland doe je er goed aan zo een pup te kopen. Mensen zijn zo vreselijk dom wat dit aangaat. Hier bedoel ik niet de goede stichtingen mee, voordat ik weer heel veel over mij heen krijg. Maar echt de broodfok uit het buitenland, met vrachtwagens vol komen ze wekelijks Nederland binnen, controle is er niet  of nauwelijks en er wordt zoveel mee verdiend dat een boete ruim betaald kan worden. Ik kan er zo boos om worden. Arme dieren in die hokjes. "

Ik denk niet dat menen denken aan het redden van hondjes, maar er gewoon intrappen, en nog nooit van broodfok hebben gehoord, weet ik uit ervaring, nee hoor het was een goed fokker, we mochten in de schuur kijken (alarm) de moeder werd net uitgelaten (alarm) en er waren nog heel veel andere soorten puppies (alarm)

Dat alarm word niet herkent als alarm, want mensen kopen gewoon een hond, 9 van de 10 mensen kopen gewoon een hond, zij komen niet eerst op een forum, dat doen ze meestal erna, als de hond ziek blijkt te zijn.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik denk dat het vooral een tabel is om een punt te maken en niet heel zorgvuldig is opgesteld. Het percentage stamboomhonden ken ik en is al jaren zo rond die koers. Ik denk dat het ook niet heel realistisch is om dat omhoog te krijgen. Er is meer vraag dan aanbod.  Met zorgvuldig fokken kun je helaas niet aan de vraag voldoen. Het valt me wel echt op dat mensen steeds meer voor het plaatje gaan. Een mooie hond die het goed doet op de socials en een een bepaalt imago heeft (stoer, sportief) want dat straalt zo lekker af op jezelf. Vervolgens totaal niet eerlijk kijken wat echt bij hen past (vaak eerder lui en makkelijk). En het moet snel snel en dan heeft internet ervoor gezorgd dat je snel bij een broodfok uitkomt. Hier in de wijk vonden mensen het heel normal om een pup uit een schuur te halen en als het zoek wordt halen ze op dezelfde plek gewoon een nieuwe. Sprak een man die aan zijn vijfde pup toe was in twee jaar in de wachtkamer bij de dierenarts. Ik flapte eruit dat ik met mijn stamboomhond dan een stuk goedkoper uit was waarop de dierenarts die langsliep heel hard precies zei. ;-). "

Of zoals Familie Meiland, die hebben op kleur gekozen, past mooi bij het interieur.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Of zoals Familie Meiland, die hebben op kleur gekozen, past mooi bij het interieur. "

Of de grootste familie van Een huis vol die denken dat 2 akita pups een heel goed idee is in een huis met elf voornamelijk kleine kinderen..... 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Die tabel klopt inderdaad niet..ivm inclompleet asiel aantal 2014..is ook niet echt recent.

Al snap ik het doel wel..

Goed dat je die nuance even maakt ientje...een goede stichting houdt er namelijk geen drol aan over.

Doet vaak ook nog aan voorlichting ter plaatse en neutraliseert  naast hun eigen dieren ook zwerfdieren...en soms ook dieren van lokale bevolking.

Dat er zoveel broodfok is is ivm meeste mensen het geen drol interesseert...ze willen gewoon snel een hond.

Geen wachtlijst.

Mensen zijn makkelijk..daarom willen ze ook liever nieuwe hond dan een tweedehands

Ivm ze die nog naar hun hand kunnen zetten(niet dat ze daar nu zo goed in zijn..getuigd het grote aantal help mijn pup/puber doet .... topics) en het enorme aantal slecht opgevoede honden.

Maar voor een herplaatser is je 3 mnd inleven al te veel gevraagd...de hond krijgt de schuld van wat baasje doet.

Als je in asiel zit word je meteen voor probleemhond uitgemaakt

En als je eenmaal geen pup meer bent..dan tel je al helemaal niet meer mee voor velen.

Gemakzucht dient de mens...paar klikken met je muis en hoera een pup vandaag nog!hp-frusty

 

 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

ik moet zeggen dat ik op de hondenschoolschool ook heel veel buitenlandse honden van stichtingen tegenkom met fikse gedragsproblemen. Vaak door een foute match, verkeerde verwachtingen of verkeerde voorlichting vanuit een stichting. Laatst weer een super gevoelige angstige lieve hond in een druk gezin zonder ervaring. Komt vast wel goed want ze doen hun best maar ik denk vaak hoe dan?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" ik moet zeggen dat ik op de hondenschoolschool ook heel veel buitenlandse honden van stichtingen tegenkom met fikse gedragsproblemen. Vaak door een foute match, verkeerde verwachtingen of verkeerde voorlichting vanuit een stichting. Laatst weer een super gevoelige angstige lieve hond in een druk gezin zonder ervaring. Komt vast wel goed want ze doen hun best maar ik denk vaak hoe dan? "

Hierdoor en hiervoor ben ik dus gestopt met lesgeven, na 30 jaar., de hele omslag van slipketting, dominantietheorie naar positieve opvoeding meegemaakt en gevolgd en uitgedragen. Maar op de honden club, kwamen steeds meer buitenlanders met altijd dezelfde problemen maar net even anders. Ze waren afgeserveerd bij de plaatselijke kynologenclubs, kwamen via gedragstherapeut bij ons.  Verdwenen soms of vaak, na een paar maanden, afstand gedaan en naar asiel gebracht. Kwamen ze zoveel maanden later met hetzelfde probleem terug met een andere baas.  Zo triest voor deze honden, en  de bazen die alleen een leuke hond wilden hebben.   Ik had daar geen zin meer in.  Jammer, want ik had er altijd heel veel plezier in.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hierdoor en hiervoor ben ik dus gestopt met lesgeven, na 30 jaar., de hele omslag van slipketting, dominantietheorie naar positieve opvoeding meegemaakt en gevolgd en uitgedragen. Maar op de honden club, kwamen steeds meer buitenlanders met altijd dezelfde problemen maar net even anders. Ze waren afgeserveerd bij de plaatselijke kynologenclubs, kwamen via gedragstherapeut bij ons.  Verdwenen soms of vaak, na een paar maanden, afstand gedaan en naar asiel gebracht. Kwamen ze zoveel maanden later met hetzelfde probleem terug met een andere baas.  Zo triest voor deze honden, en  de bazen die alleen een leuke hond wilden hebben.   Ik had daar geen zin meer in.  Jammer, want ik had er altijd heel veel plezier in. "

pfff schuif je nu alle frustraties af op adoptie honden??hp-frusty

Dat terwijl je schijnbaar prima kon functioneren ondanks de slipketting en dominantie methode eerder??

zoveel slecht functionerende honden zonder excuus.

schijnbaar konden jullie niet de tools leveren...als zogenaamd expert

Alsof een pup alleen maar leuk is.

echt bah...

meeste adoptie honden die de kans krijgen tot rust te komen trekken prima bij

Pup en druk gezin is ook niet altijd succes verhaal

en een dier leuk maken/houden heb je zelf in de hand.

pfff dat eerder noemen goede stichting was dus maar een doekje voor het bloeden tegen kritiek..zo klonk het alundecided

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een reactie,

waar heb ik het over pups?

Ik probeerde aan  te geven dat ik het niet aan kon , geen hobby meer. 

Asiels zitten vol met probleemhonden, bepaalde rassen en buitenlandse import, ook pups van beiden.

Enne ik heb twee buitenlanders gehad, nette honden, goede fokkers maar beiden van meer dan een jaar oud. Dus ook geen pup.

Fijne avond. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Een reactie,
waar heb ik het over pups?
Ik probeerde aan  te geven dat ik het niet aan kon , geen hobby meer. 
Asiels zitten vol met probleemhonden, bepaalde rassen en buitenlandse import, ook pups van beiden.
Enne ik heb twee buitenlanders gehad, nette honden, goede fokkers maar beiden van meer dan een jaar oud. Dus ook geen pup.
Fijne avond.  "

whatever

Met een buitenlander bedoel je niet de honden van goede fokker, en mijn spaanse honden waren ook nette honden al was hun afkomst vaag voor de stichting.Die van jou waren 1 die van mij 7 en 8...en ze deden het beter dan gemiddelde hond door jou soort getraind.

Asiels zitten niet alleen vol met probleemhonden..da's echt kul

en pups van buitenlanders???...broodfok dan...stichtingen neutraliseren

een goede trainer zou een uitdaging moeten zien..ipv afhaken,

al had ik gesnapt als je afgehaakt was  in de dominantie periode...maar nee dat dus niet...????

Heb wel een keer goede gt ingeschakeld..die zei ga zo door..je doet het op je gevoel en het werkt

zelden een hond met kennelsyndroom gezien die het zo goed doet.

Het ligt dus aan de mens een hond leert dagelijks ...iets goeds of slechts..dat ligt aan eigenaar.

Schijnbaar ben je niet uit juiste hout gesneden voor een echte hond

honden zijn niet zomaar alleen voor de leuk.

een leuke hond moet je zelf aan werken...pup of volwassen...goede fokker of niet

 

 

 

 

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Topic was geopend om bewustwording te creëren over hoe groot het probleem is omtrent pups uit de broodfok. 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Topic was geopend om bewustwording te creëren over hoe groot het probleem is omtrent pups uit de broodfok. 
  "

Helemaal eens ...

al klopt tabel niet nog steeds een te groot probleem zoals ik al eerder zei..mensen zijn te makkelijk

Helaas  ook altijd weer goede motivatie voor sommigen om weer eens uit te halen naar adoptie honden en dat pik ik niet.

 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Dat probleem is zeker hoog maar zeker niet van de laatste jaren. 

Het is al vele jaren zo. De br00dfok in Nederland zelf, ik heb wat jaren bedrijven bezocht, waar de pups er vreselijk bij zaten.

Pups die na 6 weken nog niet konden lopen, tussen glas of spijkers in schuren opgesloten, donkere hokken zonder eten en drinken. Schuw en ziek, die afwaswater dronken bij het eerste buitenlicht en lucht, van alles gezien. Gestopt omdat het aan je hart gaat hoe mensen gewetenloos met dieren om gaan. 

De grote bedrijven hebben het niet op orde, maar de kleinere zijn nog veel beroerder. 

Die blijven vaak onder de radar. 

Allemaal tussenadressen waar de pups onder gebracht worden, zeker de buitenlandse. 

 

Ietje ik herken dat van de hondenschool, op het moment dat je de boekjes controleert en vermeld dat de pup uit het buitenland komt, weten de mensen dat vaak zelfs nog niet. 

We hebben er toch maar mooi mede voor gezorgd  dat de slipketting en stroombanden nu verboden zijn.

 

Heel de puppyhandel valt niet op te lossen als er landelijk geen verbod op komt. 

Ik hoop dan ook dat er genoeg mensen zijn die er voor blijven vechten zoals wij gevochten hebben voor het welzijn van de honden. 

 

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Helemaal eens ...
al klopt tabel niet nog steeds een te groot probleem zoals ik al eerder zei..mensen zijn te makkelijk
Helaas  ook altijd weer goede motivatie voor sommigen om weer eens uit te halen naar adoptie honden en dat pik ik niet.
 
  "

Ik snap ook niet zo goed waarom de oepsnesten niet meegenomen zijn of wellicht dat die met de broodfok meegerekend zijn geen idee. Maar het laat wel zien dat er een probleem is in NL en verklaard voor mij persoonlijk wel het grote aantal ongeleide projectielen wat enorm slecht met stress en prikkels om kan gaan. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Oeps, ik heb niks over adoptie honden gelezen, dat is een heel ander verhaal. 

Er zijn super goede stichtingen maar ook zeker slechte waar geld een grote rol speelt. 

Dat kan niemand ontkennen. 

 

Maar dat is niet de vraag dacht ik.

 

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Haha die van mij staat er ook niet bij. Mijn hond komt uit outcross lijnen. Geen stamboom dus, maar wel alles bekend over de voorouders. 


Ik schrik wel van het hoge aantal broodfok honden! Volgens mij zijn de meeste honden die je op straat tegenkomt look-a-like rashonden. Als ik mensen op dit forum hoor klagen over bijvoorbeeld de verschrikkelijke labradors vraag ik me ook gelijk af of dit niet gewoon look-a-likes waren. Want mijn labrador is helemaal niet zo hysterisch en raar, en de stamboom labs waarmee ik af en toe train ook niet.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik snap ook niet zo goed waarom de oepsnesten niet meegenomen zijn of wellicht dat die met de broodfok meegerekend zijn geen idee. Maar het laat wel zien dat er een probleem is in NL en verklaard voor mij persoonlijk wel het grote aantal ongeleide projectielen wat enorm slecht met stress en prikkels om kan gaan.  "

voor mij niet qua hond..stamboom is geen garantie voor beter karakter

wel qua soort eigenaar en hoe mensen hond selecteren ..en opvoeden dus even laks

Je hebt zelf een ras hond maar ook niet helemaal zonder gedoe immers door foute aanvaring als pup.

Mijn spanjolen hadden een half slecht leven maar zouden nog geen vlieg kwaad doen.

Dus afkomst zegt niks over manieren

Maar een dier wat niet krijgt wat ie nodig heeft ..geen structuur krijgt ..ja dat wordt ongeleid projectiel

Ik ben natuurlijk tegen broodfok...maar welke herkomst dan ook..de mens achter de hond zegt veel over waar een dier mee wegkomt.

In mijn omgeving zijn dat veel ras labradors bv..met druk gezin en baasje met mobiel en meerdere kids die ze druk houden tijdens wandeling

 

 

 

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" voor mij niet qua hond..stamboom is geen garantie voor beter karakter
wel qua soort eigenaar en hoe mensen hond selecteren ..en opvoeden dus even laks
Je hebt zelf een ras hond maar ook niet helemaal zonder gedoe immers door foute aanvaring als pup.
Mijn spanjolen hadden een half slecht leven maar zouden nog geen vlieg kwaad doen.
Dus afkomst zegt niks over manieren
Maar een dier wat niet krijgt wat ie nodig heeft ..geen structuur krijgt ..ja dat wordt ongeleid projectiel
Ik ben natuurlijk tegen broodfok...maar welke herkomst dan ook..de mens achter de hond zegt veel over waar een dier mee wegkomt.
In mijn omgeving zijn dat veel ras labradors bv..met druk gezin en baasje met mobiel en meerdere kids die ze druk houden tijdens wandeling
 
 
 
  "

Oh daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Een rustige dracht, socialisatie bij de fokker, juiste combinatie tussen ouderdieren geeft toch een bepaalde stabiele basis en een betere stressverwerking. 

En ja, wellicht is mijn rashond wat reactief aan de lijn (momenteel al een hele poos geen uitvalgedrag meer gezien) maar ze ligt wel op m’n schoot te snurken terwijl er ontzettend veel knallen zijn. 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Nu in Opgelicht. Adoptie honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^