Foute fok in Nederland.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik snap ook niet zo goed waarom de oepsnesten niet meegenomen zijn of wellicht dat die met de broodfok meegerekend zijn geen idee. Maar het laat wel zien dat er een probleem is in NL en verklaard voor mij persoonlijk wel het grote aantal ongeleide projectielen wat enorm slecht met stress en prikkels om kan gaan.  "

die vallen volgens die heksenjagers gewoon onder de rashonden en dan krijgen de rashonden de schuld van alle erfelijke ziekten onder die zogenaamde oepsnesten

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik denk dat het vooral een tabel is om een punt te maken en niet heel zorgvuldig is opgesteld. Het percentage stamboomhonden ken ik en is al jaren zo rond die koers. Ik denk dat het ook niet heel realistisch is om dat omhoog te krijgen. Er is meer vraag dan aanbod.  Met zorgvuldig fokken kun je helaas niet aan de vraag voldoen. Het valt me wel echt op dat mensen steeds meer voor het plaatje gaan. Een mooie hond die het goed doet op de socials en een een bepaalt imago heeft (stoer, sportief) want dat straalt zo lekker af op jezelf. Vervolgens totaal niet eerlijk kijken wat echt bij hen past (vaak eerder lui en makkelijk). En het moet snel snel en dan heeft internet ervoor gezorgd dat je snel bij een broodfok uitkomt. Hier in de wijk vonden mensen het heel normal om een pup uit een schuur te halen en als het zoek wordt halen ze op dezelfde plek gewoon een nieuwe. Sprak een man die aan zijn vijfde pup toe was in twee jaar in de wachtkamer bij de dierenarts. Ik flapte eruit dat ik met mijn stamboomhond dan een stuk goedkoper uit was waarop de dierenarts die langsliep heel hard precies zei. ;-). "

zo raak dit en dan zie je dus steeds meer probleemhonden en is wandelen met je hond steeds vaker gewoon niet leuk meer en als ze zich al informeren dan lezen en horen ze alleen wat ze willen lezen horen zijn er 20 mensen die zeggen geen bc bij kleine kinderen en 2 die zeggen dat het prima gaat dan geloven ze alleen die 2

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Oh daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Een rustige dracht, socialisatie bij de fokker, juiste combinatie tussen ouderdieren geeft toch een bepaalde stabiele basis en een betere stressverwerking. 
En ja, wellicht is mijn rashond wat reactief aan de lijn (momenteel al een hele poos geen uitvalgedrag meer gezien) maar ze ligt wel op m’n schoot te snurken terwijl er ontzettend veel knallen zijn.  "

en ..mijn oepsnest adoptie kruizing die vorig jaar in zijn oor is gebeten ligt ook te snurken..

en heeft nooit uitval neigingen gehad..ook niet na de aanval

Mijn spanjaarden ook niet..nooit een vlieg kwaad gedaan

zonder lesjes of goede afkomst

Mijn ene spanjaard was bang voor vuurwerk ja...kennelsyndroom..hij was ook bang voor openen dopje frisdrank met bubbels

 

 

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" en ..mijn oepsnest adoptie kruizing die vorig jaar in zijn oor is gebeten ligt ook te snurken..
en heeft nooit uitval neigingen gehad..ook niet na de aanval
Mijn spanjaarden ook niet..nooit een vlieg kwaad gedaan
zonder lesjes of goede afkomst
 
 
  "

Maar volgens mij weten wij beide wel dat jouw uber perfecte Spanjaarden wel wat meer een uitzondering is dan een regel toch? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het is inderdaad om te schrikken dat het om zo ontzettend grote aantallen gaat, en dan is idd nog niet eens alles meegenomen, ook in het binnenland is heel veel slechte fok.

Soms word je ook echt moedeloos van al het leed wat we als mens dieren en dus indirect onszelf en onze aarde aandoen. We hebben het hier natuurlijk over honden. Maar ik moet altijd ook denken aan de industriedieren zoals in bonthandel, proefdieren, consupmtiedieren, circusdieren e.d. Als je kijkt hoever dieren er per seconde slachtoffer zijn van ons mensen, lopen de rillingen je over de rug.

https://actionforanimalskansas.blogspot.com/2008/11/animal-kill-counter.html

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" voor mij niet qua hond..stamboom is geen garantie voor beter karakter
wel qua soort eigenaar en hoe mensen hond selecteren ..en opvoeden dus even laks
Je hebt zelf een ras hond maar ook niet helemaal zonder gedoe immers door foute aanvaring als pup.
Mijn spanjolen hadden een half slecht leven maar zouden nog geen vlieg kwaad doen.
Dus afkomst zegt niks over manieren
Maar een dier wat niet krijgt wat ie nodig heeft ..geen structuur krijgt ..ja dat wordt ongeleid projectiel
Ik ben natuurlijk tegen broodfok...maar welke herkomst dan ook..de mens achter de hond zegt veel over waar een dier mee wegkomt.
In mijn omgeving zijn dat veel ras labradors bv..met druk gezin en baasje met mobiel en meerdere kids die ze druk houden tijdens wandeling
 
 
 
  "

Ik ben het niet helemaal met je eens.

Tuurlijk is de eigenaar achter de hond van reuze belang wat betreft gedrag van een hond.

Toch heb je dat niet helemaal altijd in de hand, wel hoe je met dat gedrag en de hond omgaat.

Maar een karakter kan je niet omvormen, wat je ook doet.

Wij hebben nu bijna 30 jaar bull terriërs, de eerste 2 waren herplaatsers. Overigens de eerste tegen mijn zin, het was mijn type hond niet toen, maar mijn man heeft zijn zin doorgedrukt. Gelukkig maar, het bleek een fantastische hond met een geweldig karakter, ondanks haar miserabele leven met 7 verschillende eigenaren. Ga niet allemaal hier tikken wat dat beestje heeft doorstaan, maar 1 en al ellende. De 2e wederom een herplaatser, die is via een fokker bij ons gekomen. De littekens van messteken stonden in haar kop. Via via was zij bij een idioot terechtgekomen en door de politie later uit huis gehaald.

Beide geweldige honden, herplaatsers met flinke rugzakken, maar zoveel makkelijker als de 3 pups die daarna volgde.

Ik herken die maanden van wennen totaal niet, vanaf dag 1 waren ze ontspannen en vrolijk. Zal misschien in het ras zitten. Geen angstige honden gek genoeg, wat je misschien wel had kunnen verwachten.

 

Maar dan de 3 pups, alle 3 dezelfde opvoeding, zelfde socialisatie. Toch sprong Peer er met kop en schouders bovenuit met zijn agressieve gedrag naar andere honden, zelfs naar Wopper, zijn tomeloze sloopgedrag tot het einde van zijn leven.

Hij kwam overigens uit exact dezelfde lijn als onze 2e herplaatser Spot, die totaal anders was. Kreeg weleens te horen dat hij meer uitdaging nodig had als de andere, Peer was niet vooruit te branden. Spelletje spelen met hem? Daar had hij helemaal geen zin, moeite voor iets doen. Dan 3x achter elkaar naar hetzelfde bos? Peer ging bij de ingang al liggen of zitten. Hoeveel mensen lopen er niet jaar in, jaar uit in hetzelfde bos. Het strand? Ja leuk voor 20 minuten. En daar mocht hij altijd los, 's morgens vroeg. 

Op 4-jarige leeftijd is hij helemaal binnenstebuiten gekeerd, hart, longen, foto's gewrichten/heupen, bloedonderzoeken. Gewoon een gezonde hond. Maar hij wilde niets, dus hoe meer uitdaging geven? 

Ik kan van mijzelf zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om zijn gedrag te veranderen, maar dit is mij niet gelukt.

Ietsjes milder heb ik hem gekregen, maar nog altijd moest er geen hond in zijn "aura" komen, die vrat hij op.

Als eigenaar nam ik de verantwoordelijkheid om niet in losloopgebieden te lopen, nog een tijd een muilkorf gehad.

Ben ik dan een slechte eigenaar omdat ik van Peer geen leuke en sociale hond heb kunnen maken die met alle honden overweg kon? 

Gelukkig dat Wopper en Teuntje dat wel kunnen/konden, anders had ik nog ernstig aan mijzelf gaan twijfelen hp-angel

Overigens was Peer wel een tophond voor de mensen en voor ons als eigenaar. En tsja, dat hij het niet zo had op soortgenoten, het zij zo. Maar niemand heeft ooit last van hem gehad, ja men vond het waarschijnlijk een k***e hond, maar hij heeft nooit de kans gehad om een ander te grijpen.  

 

En om dan nog even terug te komen op wat ik hier boven ergens las over dat je qua medische kosten veel minder kwijt bent met een stamboomhond? Echt grote onzin. Het waren alle 5 bullen met boom, maar alleen de eerste zag de DA voor entingen en 2 verrotte kiezen. Maar de rest.......... Bakken met geld zijn er naar de DA gegaan. 

Waar ik overigens niet mee bedoel om dan maar een stamboomloze pup te kopen bij een gelegenheidsnestje of br**dfokker. Wat betreft gelegenheidsnest heb ik niet eens problemen mee als de gezondheidstesten goed zijn uitgevoerd.  

 

Sorry, beetje of topic, begreep je insteek met dit topic. 

 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Maar volgens mij weten wij beide wel dat jouw uber perfecte Spanjaarden wel wat meer een uitzondering is dan een regel toch?  "

nee valt best mee, er zijn er veel hoor in categorie herplaatsers en asiel honden  en andere honden van dubieuze allooi

Ik zeg alleen dat je moet werken aan elke hond ongeagt afkomst..goede afkomst is niet enige wat een hond maakt of breekt...kost werk en inzet

Tegen broodfok ben ik iig 100%

 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Het is inderdaad om te schrikken dat het om zo ontzettend grote aantallen gaat, en dan is idd nog niet eens alles meegenomen, ook in het binnenland is heel veel slechte fok.
Soms word je ook echt moedeloos van al het leed wat we als mens dieren en dus indirect onszelf en onze aarde aandoen. We hebben het hier natuurlijk over honden. Maar ik moet altijd ook denken aan de industriedieren zoals in bonthandel, proefdieren, consupmtiedieren, circusdieren e.d. Als je kijkt hoever dieren er per seconde slachtoffer zijn van ons mensen, lopen de rillingen je over de rug.
https://actionforanimalskansas.blogspot.com/2008/11/animal-kill-counter.html "

 

Ik snap wat je bedoelt, maar de dieren waar jij op doelt worden niet gefokt om als huisdier te dienen.

En dit topic gaat over honden die mensen als huisdier willen aanschaffen.

Dat is een heel ander soort discussie waar jij over begint, maar ik begrijp heel goed wat jij zegt, er is wereldwijd zoveel dierenleed.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  
Ik snap wat je bedoelt, maar de dieren waar jij op doelt worden niet gefokt om als huisdier te dienen.
En dit topic gaat over honden die mensen als huisdier willen aanschaffen.
Dat is een heel ander soort discussie waar jij over begint, maar ik begrijp heel goed wat jij zegt, er is wereldwijd zoveel dierenleed.
  "

ja klopt hoor wat je zegt, ik kan het een alleen niet meer los van het ander zien, we hoeven daar nu ook geen discussie over te hebben wat mij betreft,

 

de discussie over misstanden in de hondenwereld wb fokken, is al groot genoeg voor 1 topic , maar misschien alleen even bij stilstaan hoeveel leed er eigenlijk is veroorzaakt door ons mensen, vaak zonder het zelfs te beseffen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Citaat

Correspondent Paolo Laconi 03-10-20, 23:08

Jaarlijks worden in Nederland zo’n 150.000 pups verhandeld, zeker 80.000 komen uit landen als Hongarije, Slowakije, Tsjechië of Polen

Einde citaat

 

Bron: https://www.gelderlander.nl/home/grof-geld-verdienen-met-gruwelijke-handel-in-honden-ze-doen-er-alles-aan-om-je-te-misleiden

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Dank Loesje, voor de link, nog erger dan ik dacht.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Marktplaats zou moeten weigeren een podium te geven aan broodfokpuphandelaren.

 

25 sept. 2020 aangifte tegen Marktplaats wegens medeplichtigheid aan broodfok

 

https://www.nieuwnieuws.nl/5149274/aangifte-tegen-marktplaats-wegens-medeplichtigheid-aan-broodfok/

 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Staat nu ook weer een artikel in het AD, echt vreselijk die broodfok!! Waarom treed de overheid hier niet veeeeel harder tegen op!! hp-cry

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Staat nu ook weer een artikel in het AD, echt vreselijk die broodfok!! Waarom treed de overheid hier niet veeeeel harder tegen op!!  "

Vreselijk he! En de baasjes zijn zo zielig... HP spoelt ook over met jonge pups die al ziek zijn etc etc. 

Maarja waarom de overheid niet optreed? Misschien om dezelfde reden dat de bioindustrie nog steeds bestaat.. yell

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" Staat nu ook weer een artikel in het AD, echt vreselijk die broodfok!! Waarom treed de overheid hier niet veeeeel harder tegen op!!  "

Ik heb het artikel net gelezen 

Schiet mij maar naar de maan hoor 

Aanschaf € 3000 een verdubbeling van de prijs,  voor een wrak 

Dierenartskosten van ruim € 3000 maar dat kan nog oplopen 

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Staat nu ook weer een artikel in het AD, echt vreselijk die broodfok!! Waarom treed de overheid hier niet veeeeel harder tegen op!!  "

Omdat het niet een zaak is van de overheid maar van de mensen die daar gewoon blijven kopen. Ik woon toevallig vlakbij zo'n fokker waarbij je naar 1 keer de naam intikken op google een hele lijst aan drama krijgt. Maar je wilt niet weten hoe druk de parkeerplaats is ieder weekend. De overheid doet echt zijn best er zijn al heel veel boetes, invallen en sluitingen geweest maar mensen blijven komen en kopen. En daar ligt dus de schuld. 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Ik mis ook nog de kruisingen die wel verantwoord worden gefokt, of worden die voor het gemak op de stapel van broodfok gegooid in het artikel? 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Omdat het niet een zaak is van de overheid maar van de mensen die daar gewoon blijven kopen. Ik woon toevallig vlakbij zo'n fokker waarbij je naar 1 keer de naam intikken op google een hele lijst aan drama krijgt. Maar je wilt niet weten hoe druk de parkeerplaats is ieder weekend. De overheid doet echt zijn best er zijn al heel veel boetes, invallen en sluitingen geweest maar mensen blijven komen en kopen. En daar ligt dus de schuld.  "

hp-cryhp-cryKunnen we geen spijkermatten neerleggen op die parkeerplaats

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Maarja waarom de overheid niet optreed? 

Omdat hondenhandel een zeer lucratieve business is, die enorm veel geld opbrengt en de staat daar een aardig graantje van meepikt. Geld = macht. De hondenhandel is een sterke economische speler, er is enorm veel geld mee gemoeid, dus zijn ze ook machtig.

De overheid zal dus af en toe een beetje roepen en roeren in het potje, maar echt ingrijpen doet ze amper, want de hondenhandel brengt veel op.

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Omdat hondenhandel een zeer lucratieve business is, die enorm veel geld opbrengt en de staat daar een aardig graantje van meepikt. Geld = macht. De hondenhandel is een sterke economische speler, er is enorm veel geld mee gemoeid, dus zijn ze ook machtig.
De overheid zal dus af en toe een beetje roepen en roeren in het potje, maar echt ingrijpen doet ze amper, want de hondenhandel brengt veel op.
  "

Oneens. Hier doet de overheid best veel, meerdere invallen geweest, veel boetes, heel veel controles. Maar nieuwe naam, op papier een andere eigenaar en iedereen gaat weer blij kopen. Dan is het echt dweilen met de kraan open. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Oneens. Hier doet de overheid best veel, meerdere invallen geweest, veel boetes, heel veel controles. Maar nieuwe naam, op papier een andere eigenaar en iedereen gaat weer blij kopen. Dan is het echt dweilen met de kraan open.  "

De overheid weet maar al te goed hoe dat gaat, hoor. Die bedrijven staan gewoon ingeschreven in het handelsregister, ze betalen hun fiscale bijdragen, hun handel draait op volle toeren. Daar moet de overheid echt niet lang naar zoeken. 

 

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

" Staat nu ook weer een artikel in het AD, echt vreselijk die broodfok!! Waarom treed de overheid hier niet veeeeel harder tegen op!!  "

Ik heb het gelezen... wat erg! Ik denk ook dat de broodfokkers steeds sluwer worden en veel mensen gewoon erg onwetend zijn. Zo heb ik een familielid met waarschijnlijk een hond uit het Oostblok. Na het overlijden van haar vorige hond opzoek gegaan naar een nieuwe hond. Iemand woonde in de buurt die zogenaamd één keer een nestje had, "moeder" mocht je ook zien. Later bleek dit niet de moederhond te zijn en bleken er heel veel honden daar vandaan te komen, maar familielid was op het moment zelf van geen kwaad bewust. Hondje is altijd vrij bang voor mensen.. sneu.

 

Die prijzen zijn ook echt niet normaal... 

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien ook omdat de honden niet gezien worden als dieren door de regels van de overheid, maar als dingen en zo worden ze dan ook behandeld.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" De overheid weet maar al te goed hoe dat gaat, hoor. Die bedrijven staan gewoon ingeschreven in het handelsregister, ze betalen hun fiscale bijdragen, hun handel draait op volle toeren. Daar moet de overheid echt niet lang naar zoeken. 
  "

Zeker, en daarom ga ik dit jaar echt op de partij voor de dieren stemmen. ook al staat dit niet bovenaan hun lijst.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Vreselijk he! En de baasjes zijn zo zielig... HP spoelt ook over met jonge pups die al ziek zijn etc etc. Maarja waarom de overheid niet optreed? Misschien om dezelfde reden dat de bioindustrie nog steeds bestaat..  "

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die dat opvalt. En ik erger me er groen en geel aan. Tig pups en allemaal dezelfde opvoedvragen. En ziek, gadverdamme. Maar als je iemand op zn verantwoordelijkheid wijst, word je nog uitgemaakt als "achterlijke". 

Mijn complimenten aan éénieder die deze "broodfok-in-stand-houders" netjes te woord kunnen staan. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Geen tekst van mij maar van een dierenkliniek:

Letten we even op!!!!Delen graag.

???????Goedemorgen, Dierenkliniek Leerdam, waarmee kan ik u helpen?
???????Goedemorgen, u spreekt met Mevrouw Huppeldepup, ik heb zojuist een puppy opgehaald in België, en nu wil ik graag een afspraak maken voor de enting.
???????*alarmbellen gaan af* In België zei u?
???????Ja, dat klopt.
???????Oké, en hoe is het met het pupje nu?
???????Nou, hij is wel heel erg rustig.. Is dat normaal?
???????Hmm.. hoe oud is hij?
???????In zijn paspoort staat 15 weken, maar hij is nog wel heel klein.
???????Heeft u de moederhond gezien?
???????Nee, die was niet aanwezig. Volgens die mensen groeien de puppy's op in pleeggezinnen samen met de moederhond en komen ze als ze oud genoeg zijn naar hun toe om een goed thuis te zoeken. De moederhond blijft dan in het pleeggezin.
???????Hadden ze daar meer rassen te koop?
???????Ja! Ze hadden heel veel rassen. Maar alles zag er heel netjes en schoon uit hoor...
???????Mevrouw, ik ben bang dat u een pupje gekocht heeft bij een b***** 
???????Meent u dat nou? Ja, ik had er ook wel een beetje raar gevoel bij. De oogjes werden gauw nog schoongeveegd voor ik hem mee kreeg...
??????? Ik vermoed dat de gegevens in het paspoort niet kloppen. Ik denk dat uw hondje jonger is dan 15 weken. Dit zou dan weer betekenen dat het hondje illegaal Nederland in is gekomen. Hier moeten wij melding van maken. Verder komt u hondje zeer waarschijnlijk niet uit België maar elders vandaan. De moederhond heeft een heel slecht leven en fungeert alleen als broedmachine. Uw hondje is veel te vroeg bij de moeder weggehaald. Dit kan weer voor grote problemen in het gedrag gaan zorgen. Bovendien is de kans dat uw hondje gezond is ook een heel stuk kleiner.
???????Ach jeetje, dan is het maar goed dat ik hem daar weggehaald heb.
???????Nee, helaas niet. Doordat u dit hondje daar gekocht heeft, zal de voorraad hondjes in deze fabriek weer aangevuld moeten worden. U houd dus de broodfok in stand.
???????Nou, ik kon dit toch ook allemaal niet weten. Het is mijn eerste hond...

Bovenstaand gesprek voeren wij nog steeds met enige regelmaat. Wij zijn daar gefrustreerd en verbaasd over. Inmiddels is dit onderwerp zo vaak voorbij gekomen, op social media en in het nieuws. Bovendien mogen we toch verwachten dat wanneer je aan een pup begint, je jezelf eerst inleest?

?Een pup koop je niet zomaar even.
?Een pup krijg je bij een goede fokker niet na een eerste bezoek/contact mee.
?Er moet ALTIJD een moeder hond aanwezig zijn.
?Meerdere rassen beschikbaar? Doe verder onderzoek, meestal is dit geen goed teken.
?Hoe ziet de pup eruit?
?Hoe is het gedrag van de pup?
?Wat staat er in het paspoort?

Bij twijfel.... NIET DOEN!!!!

Uiteraard bent u met iedere hond/pup welkom bij ons. Ook als het dus mis is gegaan en u wel een broodfokpuppy gekocht heeft. We zullen er dan alles aan doen om met u te kijken hoe we het puppy zo gezond mogelijk op kunnen laten groeien. Iedereen kan fouten maken. Alleen voelt het nu soms of mensen het niet begrijpen.

Samen zouden we de b******* kunnen stoppen. Het is eigenlijk heel simpel. Wanneer er geen vraag meer is, is er ook geen aanbod meer nodig.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Geen tekst van mij maar van een dierenkliniek:
Letten we even op!!!!Delen graag.
???????Goedemorgen, Dierenkliniek Leerdam, waarmee kan ik u helpen????????Goedemorgen, u spreekt met Mevrouw Huppeldepup, ik heb zojuist een puppy opgehaald in België, en nu wil ik graag een afspraak maken voor de enting.???????*alarmbellen gaan af* In België zei u????????Ja, dat klopt.???????Oké, en hoe is het met het pupje nu????????Nou, hij is wel heel erg rustig.. Is dat normaal????????Hmm.. hoe oud is hij????????In zijn paspoort staat 15 weken, maar hij is nog wel heel klein.???????Heeft u de moederhond gezien????????Nee, die was niet aanwezig. Volgens die mensen groeien de puppy's op in pleeggezinnen samen met de moederhond en komen ze als ze oud genoeg zijn naar hun toe om een goed thuis te zoeken. De moederhond blijft dan in het pleeggezin.???????Hadden ze daar meer rassen te koop????????Ja! Ze hadden heel veel rassen. Maar alles zag er heel netjes en schoon uit hoor...???????Mevrouw, ik ben bang dat u een pupje gekocht heeft bij een b***** ???????Meent u dat nou? Ja, ik had er ook wel een beetje raar gevoel bij. De oogjes werden gauw nog schoongeveegd voor ik hem mee kreeg... ??????? Ik vermoed dat de gegevens in het paspoort niet kloppen. Ik denk dat uw hondje jonger is dan 15 weken. Dit zou dan weer betekenen dat het hondje illegaal Nederland in is gekomen. Hier moeten wij melding van maken. Verder komt u hondje zeer waarschijnlijk niet uit België maar elders vandaan. De moederhond heeft een heel slecht leven en fungeert alleen als broedmachine. Uw hondje is veel te vroeg bij de moeder weggehaald. Dit kan weer voor grote problemen in het gedrag gaan zorgen. Bovendien is de kans dat uw hondje gezond is ook een heel stuk kleiner. ???????Ach jeetje, dan is het maar goed dat ik hem daar weggehaald heb.???????Nee, helaas niet. Doordat u dit hondje daar gekocht heeft, zal de voorraad hondjes in deze fabriek weer aangevuld moeten worden. U houd dus de broodfok in stand.???????Nou, ik kon dit toch ook allemaal niet weten. Het is mijn eerste hond...
Bovenstaand gesprek voeren wij nog steeds met enige regelmaat. Wij zijn daar gefrustreerd en verbaasd over. Inmiddels is dit onderwerp zo vaak voorbij gekomen, op social media en in het nieuws. Bovendien mogen we toch verwachten dat wanneer je aan een pup begint, je jezelf eerst inleest?
?Een pup koop je niet zomaar even.?Een pup krijg je bij een goede fokker niet na een eerste bezoek/contact mee.?Er moet ALTIJD een moeder hond aanwezig zijn.?Meerdere rassen beschikbaar? Doe verder onderzoek, meestal is dit geen goed teken. ?Hoe ziet de pup eruit??Hoe is het gedrag van de pup??Wat staat er in het paspoort?
Bij twijfel.... NIET DOEN!!!!
Uiteraard bent u met iedere hond/pup welkom bij ons. Ook als het dus mis is gegaan en u wel een broodfokpuppy gekocht heeft. We zullen er dan alles aan doen om met u te kijken hoe we het puppy zo gezond mogelijk op kunnen laten groeien. Iedereen kan fouten maken. Alleen voelt het nu soms of mensen het niet begrijpen.
Samen zouden we de b******* kunnen stoppen. Het is eigenlijk heel simpel. Wanneer er geen vraag meer is, is er ook geen aanbod meer nodig. "

zo jagen ze een hoop klanten weg en achteraf iemand de mantel uitvegen helpt niets

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Oef, enige nuance. . Diki is via marktplaats, een perfect hondje, kleine fokker, was haar tweede of derde nestje, het eerste met deze moederhond. Stamboom, dna bewijs, chip, paspoort met entingen en kopieën gekregen vd pa en ma hond, gezondheidsonderzoeken, boekje met alle gewichten wekelijks vanaf de geboorte, voedingsadvies, nee pa en ma geen kampioenen op de show. Ma  hond, oma hond liepen er rond, hondjes holden van de kamer naar de tuin en weer terug.  1 x geweest na veelvuldig mail en tekefonisch contact. Het was een heel eind rijden naar het noorden, Diki was al 11 weken. Anderhalf uur of 2 uur daar gezeten, kopje koffie erbij, geen koekje helaas, haha, en Diki meegenomen. Er was totaal geen dwang of wat dan ook om haar mee te nemen, waren we zonder weggegaan was het ook goed geweest. 

Kortom het kan echt anders een pupjes via marktplaats. Er zijn ook goeden,.

 

Ook Via een echte grote Fokker geprobeerd, maar die had geen tijd dat ik eens wilde  komen kijken, ja eind van het jaar? Daarop gewacht, nou in het voorjaar heb ik meer tijd. Andere Fokker, oh ik heb nog een teefje van 5 jaar, kom je hem morgen halen, dat na 1 mailtje voor informatie? Nog eentje, mag ik eens bij je langs komen om de honden in de huiselijke omgeving te zien? ,,nee, als ik daaraan zou beginnen,,  En dat waren fokkers die net als ,,mijn Fokker, ook aangesloten waren bij de vereniging en netjes fokten. Maar menselijkheid, mmm dat is wel lastig,

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Oef, enige nuance. . Diki is via marktplaats, een perfect hondje, kleine fokker, was haar tweede of derde nestje, het eerste met deze moederhond. Stamboom, dna bewijs, chip, paspoort met entingen en kopieën gekregen vd pa en ma hond, gezondheidsonderzoeken, boekje met alle gewichten wekelijks vanaf de geboorte, voedingsadvies, nee pa en ma geen kampioenen op de show. Ma  hond, oma hond liepen er rond, hondjes holden van de kamer naar de tuin en weer terug.  1 x geweest na veelvuldig mail en tekefonisch contact. Het was een heel eind rijden naar het noorden, Diki was al 11 weken. Anderhalf uur of 2 uur daar gezeten, kopje koffie erbij, geen koekje helaas, haha, en Diki meegenomen. Er was totaal geen dwang of wat dan ook om haar mee te nemen, waren we zonder weggegaan was het ook goed geweest. 
Kortom het kan echt anders een pupjes via marktplaats. Er zijn ook goeden,.
 
Ook Via een echte grote Fokker geprobeerd, maar die had geen tijd dat ik eens wilde  komen kijken, ja eind van het jaar? Daarop gewacht, nou in het voorjaar heb ik meer tijd. Andere Fokker, oh ik heb nog een teefje van 5 jaar, kom je hem morgen halen, dat na 1 mailtje voor informatie? Nog eentje, mag ik eens bij je langs komen om de honden in de huiselijke omgeving te zien? ,,nee, als ik daaraan zou beginnen,,  En dat waren fokkers die net als ,,mijn Fokker, ook aangesloten waren bij de vereniging en netjes fokten. Maar menselijkheid, mmm dat is wel lastig,
 
  "

 

heb je het ook al eens van de andere kant bekeken

zorg voor ouderdieren gezondheidstest loopsheid dekking dracht bevalling nest pups

pupkijkers puppyknuffelen fotos op internet plaatsten

telefoontjes appjes mailtjes

wachtlijst aanmaken gegadigde pupkopers

dan steek je ook nog eens vele uren in orienterend bezoek

en de meesten plaatsten zich op meerdere wachtlijsten en zie je na al die uren werk nooit meer terug

naast al dat werk heb je ook je eigen werkzaamheden je huishouden en je sociale leven

voor 1 nestje in de zoveel jaar is dat leuk voor een echte beroepsfokker is het niet te doen en nee een beroepsfokker is geen broodfokker

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" zo jagen ze een hoop klanten weg en achteraf iemand de mantel uitvegen helpt niets "

Ik ben juist blij dat zowel mijn dierenarts als mijn hondenschool gewoon hun mond blijven opentrekken. Wegkijken of naar de regering wijzen helpt denk ik net iets minder. Er hangen hier ook meerdere waarschuwende posters in de wachtkamer. Mensen krijgen een folder mee en er wordt hier melding gedaan als een pup veel te jong over de grens is gegaan of het paspoort duidelijk niet klopt. Dat lijkt me toch de basis. Dat we ons aan het klein beetje wetgeving wat er wel is houden. Je kunt toch alleen maar trots zijn op die mensen want wegkijken heeft minder risico en is inderdaad een stuk makkelijker. 

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Nu in Opgelicht. Adoptie honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^