overgeven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BregjeBregje

goede morgen, 

Ik heb mij en mijn honden nog niet voorgesteld, maar een aanhoudend probleem met mijn hond Bula brengt mij hier. Ze is oud, 12 ongeveer en heeft verschillende vetbulten of tumoren op haar lijf. Ik weet niet of dit te maken heeft met haar recente gedrag. Ze eet 's nachts plastic of schoenveters of boeken zelfs en geeft over. Dit gebeurde wel eens vaker en dan was het na een dag over. Nu duurt het al een week. Haar gedrag verder is normaal. Ze eet met genoegen, ze gaat mee wandelen en vangt mollen. Ik maak me zorgen. Ik woon in een dorp in Spanje en het is nogal ver naar de dierenarts. Bovendien heb ik heel weinig vertrouwen (door ervaring) in de dierenartsen hier, en hoop dat iemand mij gerust kan stellen, of een tip kan geven. Alvast bedankt!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik gok maar zo, door alles wat ie vreet, dat er een verstopping is ontstaan. 

Of er zitten tumoren in maag of darmen waardoor de hond nu begint over te geven. 

Dat kun je enkel te weten komen door onderzoek te laten doen.

 

Het kan dan ver zijn naar de dierenarts, maar ik vind dat je je hond ook niet zo kan laten lijden. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het is jammer dat je slechte ervaringen hebt gehad met een dierenarts, maar dat zou geen reden mogen zijn om je hond nu de nodige zorg te ontzeggen.

Dus informeer je daar ter plaatse bij andere hondeneigenaren over een geschikte dierenarts, regel vervoer indien je dit zelf niet hebt, en laat je hond onderzoeken.

Het klinkt alsof ze iets wil vreten (veters, plastic) om te kunnen overgeven, net zoals een hond ook lange grassprieten gaat eten om het braakproces op gang te brengen. 

Maar al die dingen die ze opeet, zijn ronduit gevaarlijk.

Laten onderzoeken dus!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hopelijk kan je er op zijn minst voor zorgen dat je hond s nachts geen gevaarlijke dingen kan eten?

Of leeft je hond buiten en heb je geen invloed op wat ze doet?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Blijf snachts bij je hond, zodat hij geen enge dingen op kan eten.....en wat hier gezegd wordt, geen vertrouwen in de dierenarts, wil je zorg ontnemen voor je hond ?  

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" goede morgen, 
Ik heb mij en mijn honden nog niet voorgesteld, maar een aanhoudend probleem met mijn hond Bula brengt mij hier. Ze is oud, 12 ongeveer en heeft verschillende vetbulten of tumoren op haar lijf. Ik weet niet of dit te maken heeft met haar recente gedrag. Ze eet 's nachts plastic of schoenveters of boeken zelfs en geeft over. Dit gebeurde wel eens vaker en dan was het na een dag over. Nu duurt het al een week. Haar gedrag verder is normaal. Ze eet met genoegen, ze gaat mee wandelen en vangt mollen. Ik maak me zorgen. Ik woon in een dorp in Spanje en het is nogal ver naar de dierenarts. Bovendien heb ik heel weinig vertrouwen (door ervaring) in de dierenartsen hier, en hoop dat iemand mij gerust kan stellen, of een tip kan geven. Alvast bedankt! "

Waar woon je dan in Spanje, ik ken wel asiels die met hele goed dierenartsen werken?

Het is natuurlijk onzin als je weinig vertrouwen hebt in een dierenarts, je hond is ziek, dus je hond heeft zorg nodig, er is vast wel een dierenarts die wel goed is?

Verder kan veel eten zoals schoenen en veters en van alles eten wat los en vast zit kan een ziekte zijn, zoals ziekte van cushing.

Ik weet niet of je hond goed poept, is hij aan de dunne en braakt dan zou het ook een verstopping kunnen zijn, die levensgevaarlijk kan zijn.

Maar achter ons schermpje kunnen wij het niet zien, en we zijn geen dierenartsen.

Ik raad je dan ook aan om echt naar de dierenarts te gaan.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een consult bij een dierenarts lijkt me nodig. Liefst morgen, wil je niet met Kerst met spoed een consult nodig hebben.

 

Zorg dat je hond geen kans krijgt om van allerlei materialen te eten. Daardoor raken de darmen verstopt en kunnen beschadigd raken.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Maag/darm ontsteking kan  overgeven veroorzaken en kan chronisch worden.

Als je hond vaak moet braken kan daarnaast ook nog eens de slokdarm geirriteerd raken door het maagzuur.

Dat wil je niet.

Dus zou toch even gaan...een week klachten is te lang

honden page profiel BregjeBregje

Dank jullie wel voor jullie berichten. De dierenarts heeft Bula onderzocht en kon niets vinden. Ik heb haar inderdaad bij mij laten slapen zonder gevaarlijke dingen. Na het onderzoek heeft ze nog 3 dagen overgegeven, en toen is het vanzelf gestopt. 

Volgende forumvraag: rugklachten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^