rugklachten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RJRJ

we zijn bij het moment aangekomen dat sammy naar het mcd moet voor een CTscan van de rug en een redelijke kans dat er een operatie volgt....

 

sammy liep afgelopen september tijdens de middag wandeling opeens niet meer zo lekker mee,

 

ik dacht die heeft zich verstapt ofzo dus we zijn toen rust weer naar huis gegaan maar sammy ging steeds vreemder doen ( onrustig, wel op de bank willen maar het lukte niet, met een gebogen rug in elkaar staan en trillen )

 

wij naar de dierenarts waar werd verteld dat ze niet zo kon zien wat er aan de hand was,

 

wij een andere kliniek gebeld voor een afspraak voor een rontgenfoto omdat onze eigen dierenarts hier in de buurt dat niet mogelijk is....

 

wij dus naar de dierenarts voor een rontgenfoto,

 

daar was de diagnose het volgende:

 

diagnose : Vergrote hartschaduw en             verbrede vena cava caudalis: differentiaal             diagnose is artefact van domitor of             cardiomyopathie. Geen afwijkingen aan de             thoracale wervels. Marginaal iets wigvormige en             nauwe tussenwervelruimte op de lumbosacrale             overgang, geen niveauverschil tussen L7 en het             sacrum op deze opname. Geen afwijkingen aan de             overige lumbaalwervels. Lichte arthrose linker             heup. advies / therapie : MRI lumbosacrale             overgang ????????? eigenlijk relatief weinig             afwijkingen op de foto's mbt de rug. evt echo             hart.

 

 

sammy deed het goed op de gabapentine en we konden na een aantal weken afbouwen naar 2 keer per dag 1 capsule )

 

dit leek een aantal weken goed te gaan tot dat sammy afgelopen maandag een terugval had, ze had duidelijk weer last van haar rug....

 

via de holist waar wij komen voor sammy haar huid hebben we naast de gabapentine ook wat supplementen wat we geven voor de rug ( bioflexa, groenlipmossel, cbd olie )

 

maar dat werkt dus allemaal niet voldoende, acupunctuur willen we proberen maar sammy kan niet elke keer de reis maken naar de arts in amsterdam )

 

er word gesproken over een CTscan en mogelijk een operatie omdat sammy word verdacht van een hernia....

 

 

 

sammy valt sinds dat ze bij ons is uit het asiel wel echt steeds van de regen in de drup en wij vragen ons dan ook af hoe ver wij nog moeten gaan met sammy....

 

het voordeel is wel dat sammy voor alles wat met haar rug te maken heeft wel goed is verzekerd....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb geen advies voor je,met Vigo was het af en toe zo een dilemma,waar doe ik goed aan....heb toen ook alles geprobeerd alleen cimalgex nam de scherpe kantjes eraf maar wat bij de ene hond werkt,kan niks doen bij een andere hond.

Operatie met 4 hernia's zou het ook niet worden,zijn rug was verrot. Ik heb wel een scan laten maken om zeker te weten wat hij mankeerde.

 

Ik vind het het heel naar voor Sammy en jullie.

Hoe oud is Sammy?

honden page profiel RJRJ

" Ik heb geen advies voor je,met Vigo was het af en toe zo een dilemma,waar doe ik goed aan....heb toen ook alles geprobeerd alleen cimalgex nam de scherpe kantjes eraf maar wat bij de ene hond werkt,kan niks doen bij een andere hond.
Operatie met 4 hernia's zou het ook niet worden,zijn rug was verrot. Ik heb wel een scan laten maken om zeker te weten wat hij mankeerde.
 
Ik vind het het heel naar voor Sammy en jullie.
Hoe oud is Sammy? "

ja we weten het even niet meer op dit moment, want sammy word ook verdacht van een hart afwijking waarvoor een echo nodig is....

 

sammy is 22 november 6 geworden,

 

we hebben sammy sinds vorig jaar juni maar sinds we sammy uit het asiel hebben gehaald zijn er alleen maar meer gezondheidsklachten bij gekomen ( we hebben sammy gezond verklaard mee gekregen )

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" ja we weten het even niet meer op dit moment, want sammy word ook verdacht van een hart afwijking waarvoor een echo nodig is....
 
sammy is 22 november 6 geworden,
 
we hebben sammy sinds vorig jaar juni maar sinds we sammy uit het asiel hebben gehaald zijn er alleen maar meer gezondheidsklachten bij gekomen ( we hebben sammy gezond verklaard mee gekregen ) "

Jeetje, zo jong.. wat een ellende.. Geen idee of je er iets aan hebt, maar ik heb  ook meerdere keren een hart echo laten maken bij mijn hond. Misschien zou je dit voor de zekerheid eerst kunnen laten doen zodat je weet hoe erg dat probleem is. Dat kan ook van belang zijn voor de toekomst. Mocht je hond eventueel nog onder narcose gaan voor het rugprobleem, dan weet je of er een aangepaste narcose gegeven moet worden. Sterkte!!!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou inderdaad beginnen met de hartecho, dan weet je meteen wat je wel en niet kan doen.

Als het een hernia is en te opereren, dan zou ik het zeker doen, 6 jaar, Sammy kan nog wel 6 jaar mee, dus ja ik zou voor de scan gaan.

Ik heb 3 keer een hernia operatie gehad, en dat haalde zoveel pijn weg, acupuntuur en supplementen heb ik ook geprobeerd, maar zenuwpijn is amper met morfine weg te krijgen. Helemaal pijnvrij ben ik nooit geweest, en misschien januari een 4de operatie, maar het verzacht de pijn, dus daar doe je het voor.

En zoek een specialist die het veel heeft gedaan, en verschillende methode gebruikt, soms is ruimte maken niet genoeg, en dan plaatsen ze wat cement er tussen, zodat er niet op een nieuw nivo weer een hernia ontstaat, want dat kan ook..

 

Als je niet kan opereren dan zou ik het zeker proberen, er zijn wel mensen en dieren die er zeker wat aan acupuntuur gehad hebben. Bij mij 3 keer niet, een goed pijnstilling en een combi van rust en beweging is het enige wat een beetje helpt.

 

 

Wacht er niet te lang mee, als je er voor gaat, want hoe langer je met een hernia blijft lopen, hoe meer restschade kan ontstaan.

Wat een ontzettende pech heeft Sammy en dus jij ook zeg, heel erg naar voor je, en je doet al zoveel voor Sammy, ik begrijp en vele hier met mij je zorgen..

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ik neem aan dat mcd slim genoeg is om hart echo en bloedonderzoek te doen waar nodig

Ik begrijp groot hart maar dus geen ruis waargenomen

Ik wens jullie veel sterkte iig

Sammy is een prachtige en lieve hond met helaas veel pech en gedoe

ik hoop op duidelijkheid en dat alles meevalt

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Bij een vriendje van Pepijn heb ik een verbluffend resultaat gezien van acupunctuur. Ook deze hond had rugklachten, artrose, kon 's morgens nauwelijks overeind komen  en gebruikte  metacam.

Na ik meen 2 of 3 sessies nooit meer metacam gebruikt en nog jarenlang vrolijk doorgeleefd.

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Ik heb geen advies voor jullie, met rugklachten bij de hond heb ik gelukkig geen ervaring. Wil jullie wel heel veel sterkte wensen, het is niet niks allemaal...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Wat een grote zorgen om Sammy. Je noemt dit topic rugklachten, ik hoop dat er een behandeling gevonden wordt, waardoor Sammy minder klachten en pijn heeft. Als er een operatie aan de rug moet plaatsvinden, zal het hart hopelijk de narcose doorstaan.

 

Het vergrote hart is ook een serieuze aandoening. Er kan hier alleen duidelijkheid in komen door middel van een echo.

 

Heel veel sterkte.

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Op röntgen komt het vaker voor dat een hart vergroot lijkt, maar dat dit helemaal niet het geval is.

Dus ik hoop dat dit voor Sammy ook het geval is. Jullie hebben al zoveel mee moeten maken met haar in die krappe 1,5 jaar tijd.

Maar om dit met zekerheid uit te sluiten is een doppler wel nodig, zeker voor een pittige operatie en ook voor eventuele medicatie die dan misschien nodig zou zijn. 

In ieder geval heel veel sterkte!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Zo jammer dat ze op die korte tijd al zoveel problemen heeft zeg.
Ja hoe ver moet je gaan, dat is altijd zo moeilijk hè.
Zo een hernia operatie, daar zou ik persoonlijk wel schrik van hebben.
Bij mensen hoor je toch ook vaak dat het niet bij 1 operatie blijft.
Bij honden heb ik dat helaas ook al gehoord.
Als je op de duur in een straatje opereren herstellen opereren herstellen belandt... dat zou erg zijn.
Helaas heeft niemand een glazen bol, je weet nooit van tevoren waar je goed aan gaat doen.
Wat is wijsheid. Heel veel sterkte hoor!

honden page profiel RJRJ

de combinatie afspraak is gemaakt voor maandag de 21ste ( eerst een echo van het hart en daarna gelijk door naar de orthopeed....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een zorgen toch om Sammy

 

is er eigenlijk iets bekend over haar achtergrond?

 

Ik ken ook een hond met herniaklachten die goed geholpen is met acupunctuur, deze hond kreeg ook ortho manuele therapie daarbij. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Wat ontzettend sneu , voor jullie en jullie hond . Fijn dat er al snel onderzoek mogelijk is 

En ja , ook ik heb al veel goede ervaringen gehoord over acupunctuur . Ik wens jullie sterkte en hopelijk komt er een passende oplossing . 

honden page profiel RJRJ

Vandaag was de dag van de hart echo en de ctscan....

 

Uit de echo kwam dat sammy een minimale lekkende hartklepje heeft maar hiervoor is nog geen behandeling nodig....

 

De uitslag van de ctscan krijgen we komende maandag,

 

Uit het lichamelijke onderzoek bij de orthopeed kwam niks bijzonders en uit de eerder genomen rontgen foto's zag ze ook niet echt veel bijzonders,

 

Een ctscan vond ze om alles van haar rug echt uit te sluiten wel nodig en hebben we ook laten doen....

 

We zei ze dat de klachten die sammy heeft ook kunnen komen door klachten vanuit maag/darmen,

 

Dan zou een internist uitkomst moeten bieden,

 

Er is door onze dierenarts al een keer over gesproken dat een maagzuurremmer nodig kan zijn ( natuurlijke middelen / kruiden helpen gewoon niet )

 

Maar sammy krijgt vers vlees en ik weet dat maagzuurremmers en vers niet echt een handige combi is ivm vertering van bot, 

 

We zaten dan te denken aan blikvoeding van hermanns of carnilove ( hebben we weer een lading vers in de vriezer, zucht )

 

Sammy krijgt ook opeens allemaal kale plekken en dr huidje ziet er in de borst/halsstreek niet uit ( rare puntjes in de huid en kalige plekken die steeds groter worden )

 

Voor immunotherapie hebben we gewoon geen geld want dat valt buiten de dekking van de verzekering....

 

Sammy heeft door apoquel duidelijk geen jeuk meer in tegenstelling tot cytopoint wat bij sammy gewoon niet werkt....

 

 

 

Zucht....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

veel  opgeschoten ben je dus nog niet

wat zeiden ze over de kale plekjes? Heb je daar een foto van?

Vanwaaruit denkt men aan de inzet van maagzuurremmers? Allergieen?

honden page profiel RJRJ

" veel  opgeschoten ben je dus nog niet
wat zeiden ze over de kale plekjes? Heb je daar een foto van?
Vanwaaruit denkt men aan de inzet van maagzuurremmers? Allergieen? "

Over de kale plekjes werd niet gesproken want daar kan de orthopeed niks mee helaas,

 

De symptomen die sammy heeft kunnen ook komen door klachten n uit de buik ( veel uitrekken,zuchten bij het uitrekken,gebogen in elkaar staan en trillen )

 

Als er uit de ctscan niks komt dan is het niet de rug maar dan worden we doorgestuurd naar een internist )

 

Allergieeen heeft sammy wel idd,

 

Alles waardoor sammy vieze ogen/oren van krijgt ( voeding ) hebben we onder de knie,

 

 

Maar omgevingsallergieeen die zijn er vast en zeker maar welke daar hebben we nu gewoon geen geld voor ( immunotherapie )

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Vandaag was de dag van de hart echo en de ctscan....
 
Uit de echo kwam dat sammy een minimale lekkende hartklepje heeft maar hiervoor is nog geen behandeling nodig....
 
De uitslag van de ctscan krijgen we komende maandag,
 
Uit het lichamelijke onderzoek bij de orthopeed kwam niks bijzonders en uit de eerder genomen rontgen foto's zag ze ook niet echt veel bijzonders,
 
Een ctscan vond ze om alles van haar rug echt uit te sluiten wel nodig en hebben we ook laten doen....
 
We zei ze dat de klachten die sammy heeft ook kunnen komen door klachten vanuit maag/darmen,
 
Dan zou een internist uitkomst moeten bieden,
 
Er is door onze dierenarts al een keer over gesproken dat een maagzuurremmer nodig kan zijn ( natuurlijke middelen / kruiden helpen gewoon niet )
 
Maar sammy krijgt vers vlees en ik weet dat maagzuurremmers en vers niet echt een handige combi is ivm vertering van bot, 
 
We zaten dan te denken aan blikvoeding van hermanns of carnilove ( hebben we weer een lading vers in de vriezer, zucht )
 
Sammy krijgt ook opeens allemaal kale plekken en dr huidje ziet er in de borst/halsstreek niet uit ( rare puntjes in de huid en kalige plekken die steeds groter worden )
 
Voor immunotherapie hebben we gewoon geen geld want dat valt buiten de dekking van de verzekering....
 
Sammy heeft door apoquel duidelijk geen jeuk meer in tegenstelling tot cytopoint wat bij sammy gewoon niet werkt....
 
 
 
Zucht.... "

Nee, maagzuurtabletten en rauw gaat meestal niet goed, wij hebben onze vorige hond (Faro, hermanss gegeten, het was wel duur hoor, maar hij at het met smaak en het is gewoon heel goed voer. Je kan ook in diersoorten kiezen, ik weet niet welk diersoort het beste gaat, maar paard was heel goed van Herrmans ook paard menu ging er goed in.

Nou ik leef mee van achter mijn pc, ik hoop dat er niks ernstigs uit komt..

 

honden page profiel RJRJ

" Nee, maagzuurtabletten en rauw gaat meestal niet goed, wij hebben onze vorige hond (Faro, hermanss gegeten, het was wel duur hoor, maar hij at het met smaak en het is gewoon heel goed voer. Je kan ook in diersoorten kiezen, ik weet niet welk diersoort het beste gaat, maar paard was heel goed van Herrmans ook paard menu ging er goed in.
Nou ik leef mee van achter mijn pc, ik hoop dat er niks ernstigs uit komt..
  "

Wat moet dat moet denk ik dan maar,

 

Ik snap alleen niks van de dosering voor een hond van 17kg ( ben slecht in rekenen )

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik ook vreselijk, maar Herrmanss was volgens mij hetzelfde als bij rauw.

Mijn hond van 30 kilo, hij was wel te zwaar, kreeg 800 gram. 1 groot blik of 2 kleine.

Ik weet ook niet meer hoe dat zat met % enzo, maar heb wel een wandelend rekenmachine nu in huis.

Ik kan het vragen aan hem? Moet je alleen even zeggen hoeveel je per kilo mag geven..of procenten

 

honden page profiel RJRJ

" Ik ook vreselijk, maar Herrmanss was volgens mij hetzelfde als bij rauw.
Mijn hond van 30 kilo, hij was wel te zwaar, kreeg 800 gram. 1 groot blik of 2 kleine.
Ik weet ook niet meer hoe dat zat met % enzo, maar heb wel een wandelend rekenmachine nu in huis.
Ik kan het vragen aan hem? Moet je alleen even zeggen hoeveel je per kilo mag geven..of procenten
  "

op de site van hermanns staat

 

Feeding recommendation per day from 2nd month: about 2-5 % of body weight*- depending on age and stage of life!

*Depending on their age and stage of life, dogs and cats have a different need for energy and nutrients such as calcium and phosphorus.

 

 

dus 2-5% van het lichaams gewicht,     bedoelen ze dan tussen de 2 en 5% of 2enhalf%

 

haha zucht

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk 2 tot 5, en dan zou je voor een hond van 17 kilo 425 per dag moeten geven, dat is berekend op 2,5.

Mijn hond van 30 kilo, die rond de 28 moest wegen kreeg 800 gram per dag, kreeg wel veel laxeermiddel enzo..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Een pup moet toch meer eten? geen idee hoor, ik weet niks van puppys, vandaar 2 tot 5 %?

Jonge honden eten meer, ouderen honden minder?

Pff ik vind dit ook zo lastig, maar begin anders met 1 blik per dag, en kijk of je hond nog honger heeft?

Ik denk ook maar mee hoor.

honden page profiel RJRJ

" Een pup moet toch meer eten? geen idee hoor, ik weet niks van puppys, vandaar 2 tot 5 %?
Jonge honden eten meer, ouderen honden minder?
Pff ik vind dit ook zo lastig, maar begin anders met 1 blik per dag, en kijk of je hond nog honger heeft?
Ik denk ook maar mee hoor. "

sammy heeft nogal aanleg om snel aan te komen, dus ik denk dat we gaan gokken op 600 gram per dag en dan kijken wat het doet....

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

600 per dag, dat is teveel hoor.

Had net uitgerekend dat 2,5 % van 17 kilo 425 per dag is, hoe kom jij dan aan 600 gram?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hoeveel kvv gaf je?

honden page profiel RJRJ

" 600 per dag, dat is teveel hoor.
Had net uitgerekend dat 2,5 % van 17 kilo 425 per dag is, hoe kom jij dan aan 600 gram? "

ow sorry verkeerd gelezen,

 

sammy krijgt 500 gram kvv per dag,

 

ligt er ook aan hoe vet de kvv is,

 

paard en haas zijn laag in vet dus daar krijgt ze 500 gram per dag van, konijn is 15% vet dus daar krijgt ze 425gram van

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Aaah dan is het dus ook hetzelfde zoals kvv, omdat Herrmans echt wel veel vlees is.

Dus dan zou je dat aan kunnen houden, tussen de 425 en 500, ook een beetje kijken naar je hond natuurlijk..

Ik hoop dat het beter gaat, bij Faro scheelde het enorm maagklachten, sommige honden doen het niet goed op kvv, dan is Herrmanss ook echt goed hoor.

 

Sammie krijgt brokken nu (darf), ik ben blij dat ik van al dat gedoe af ben, af en toe krijgt hij pens, van Farmfood of zo.. Hij is ook een jonge hond, kan alleen niet tegen kip, maar dat hebben heel veel honden valt me op.

honden page profiel RJRJ

" Een pup moet toch meer eten? geen idee hoor, ik weet niks van puppys, vandaar 2 tot 5 %?
Jonge honden eten meer, ouderen honden minder?
Pff ik vind dit ook zo lastig, maar begin anders met 1 blik per dag, en kijk of je hond nog honger heeft?
Ik denk ook maar mee hoor. "

een blik per dag is wel veel hoor, een blik is 800 gram haha

honden page profiel RJRJ

" Aaah dan is het dus ook hetzelfde zoals kvv, omdat Herrmans echt wel veel vlees is.
Dus dan zou je dat aan kunnen houden, tussen de 425 en 500, ook een beetje kijken naar je hond natuurlijk..
Ik hoop dat het beter gaat, bij Faro scheelde het enorm maagklachten, sommige honden doen het niet goed op kvv, dan is Herrmanss ook echt goed hoor.
 
Sammie krijgt brokken nu (darf), ik ben blij dat ik van al dat gedoe af ben, af en toe krijgt hij pens, van Farmfood of zo.. Hij is ook een jonge hond, kan alleen niet tegen kip, maar dat hebben heel veel honden valt me op. "

er zijn vandaag wat blikken bezorgd dus daar gaan we morgen mee beginnen

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Tussen de tenen irritaties
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^