Zindelijkheid puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SarahSarah

Goedemorgen,

Ik heb sinds 2,5 weken (ze is 10 weken) een nieuwe boomer pup. We zijn al vanaf het begin bezig met haar zindelijk maken: zindelijkheidsmatjes, benchtraining, elke 1,5 a 2 uur uitlaten. Ze was alleen al best slim van zichzelf, want ze plaste nooit op dekens. Nu heb ik haar een weekendje mee naar mijn vriend genomen waar ze helemaal zindelijk was. Ze plaste nog wel een of twee keer maar dat was op het plasmatje en in de bench plaste ze ook niet meer. Nu neem ik haar alleen weer mee naar mijn huis en plast en poept ze overal i.p.v. buiten. Ze heeft ook zelfs op mijn bed geplast. 

Heeft iemand een idee hoe dit komt en hoe wij haar wel beter zindelijk kunnen maken? 

Alvast bedankt! 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ze is nog heel jong en er is nog veel te leren voor haar. Ze is pas 10 weken, pas écht zindelijk zijn ze bij 6 - 9 maanden (dan hebben ze betere controle over blaas- en sluitspieren). 

Gewoon blijven volhouden. Telkens als ze plast of poept binnen, haar oppakken en buiten neerzetten en zonder gemopper opruimen. 

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

Je pupje is nog heel jong en ze heeft nog geen volledige controle over haar sluitspieren. Ik zou weer helemaal opnieuw beginnen met de zindelijkheidstraining. Dus even elk uur naar buiten en na elk slaapje, eten/drinken en na het spelen. Komt helemaal goed. Succes

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Eens met bovenstaande reacties, het is nog maar een baby. 

Echter zou ik wel stoppen met het gebruik van plasmatjes. Door die dingen te gebruiken laat je alleen maar zien dat het ok is om in huis te plassen en kan het het proces om zindelijk te worden vertragen. 

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

Hi Sarah,

 

Ik kopieer maar even een deel uit mijn reactie in je andere topic, omdat dat ook hier van toepassing is.

 

Dit is normaal gedrag

 

Ik zou je willen aanraden een goed boek over honden en dan pups in het bijzonder te lezen. DIT is een heel goed boek. 

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

" Echter zou ik wel stoppen met het gebruik van plasmatjes. Door die dingen te gebruiken laat je alleen maar zien dat het ok is om in huis te plassen en kan het het proces om zindelijk te worden vertragen.  "

Precies. Commerciële rommel waar je niets mee opschiet. 

 

Gewoon elke keer als je ook maar het idee hebt dat hij/zij moet plassen, optillen en naar buiten ermee en belonen als ze buiten plast. Binnen stoïcijns opruimen, zonder hier een ding van te maken. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Eens met bovenstaande reacties, het is nog maar een baby. 
Echter zou ik wel stoppen met het gebruik van plasmatjes. Door die dingen te gebruiken laat je alleen maar zien dat het ok is om in huis te plassen en kan het het proces om zindelijk te worden vertragen.  "

Eens, haar leren dat alle plasjes buiten moeten.

Volgende forumvraag: Puppy ziek geweest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^