Help mijn hond vermagert!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Top dat je iniedergeval zelf ook alles uitzoekt maar als het mijn hond zou zijn zou ik naar tannetje koning gaan. Of iniedergeval contact mee opnemen.

Voedingsdeskundige van een bepaald merk vinden hun voer altijd het beste of nou ja dat zeggen ze en vertrouw ik zeker niet.

Een dierenarts krijgt alleen maar basis voedingsleer (ja ik weet het omdat ik de opleiding zelf heb gedaan) 

Ik hoop dat je snel een oplossing vind voor je hond want dit is niet leuk zo veel last met voeding

honden page profiel MargreetMargreet

" Top dat je iniedergeval zelf ook alles uitzoekt maar als het mijn hond zou zijn zou ik naar tannetje koning gaan. Of iniedergeval contact mee opnemen.
Voedingsdeskundige van een bepaald merk vinden hun voer altijd het beste of nou ja dat zeggen ze en vertrouw ik zeker niet.
Een dierenarts krijgt alleen maar basis voedingsleer (ja ik weet het omdat ik de opleiding zelf heb gedaan) 
Ik hoop dat je snel een oplossing vind voor je hond want dit is niet leuk zo veel last met voeding "

Naar Tannetje Koning zou ik best eens willen gaan, maar ik weet van mensen die ik ken dat zij het liefst heeft dat je stopt met Prednison en dat is voor ons geen optie. Ja natuurlijk, voedingsdeskundigen van een merk vinden altijd hun eigen voer het beste, maar we hebben jarenlang met veel goede resultaten Carnibest gegeven. Daar deden ze het perfect op. Het ging pas mis vanaf dat we overstapten op brokken. Daar werden ze allebei ziek van. Voordien was er nooit gelazer met voeding. Morgaine heeft alleen veel allergieën voor diverse diersoorten en ook nog eens voor rijst, wat het nog moeilijker maakt. We hebben meerdere eliminatie diëten gevolgd met haar. Ze heeft ook het MDR1 gendefect en dat maakt haar ontvankelijk voor allergische reacties, waarvan reacties op medicatie het extreemst zijn. We hopen zo dat ze snel opknapt! Dank je wel voor je berichtjes!

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

" Naar Tannetje Koning zou ik best eens willen gaan, maar ik weet van mensen die ik ken dat zij het liefst heeft dat je stopt met Prednison en dat is voor ons geen optie. Ja natuurlijk, voedingsdeskundigen van een merk vinden altijd hun eigen voer het beste, maar we hebben jarenlang met veel goede resultaten Carnibest gegeven. Daar deden ze het perfect op. Het ging pas mis vanaf dat we overstapten op brokken. Daar werden ze allebei ziek van. Voordien was er nooit gelazer met voeding. Morgaine heeft alleen veel allergieën voor diverse diersoorten en ook nog eens voor rijst, wat het nog moeilijker maakt. We hebben meerdere eliminatie diëten gevolgd met haar. Ze heeft ook het MDR1 gendefect en dat maakt haar ontvankelijk voor allergische reacties, waarvan reacties op medicatie het extreemst zijn. We hopen zo dat ze snel opknapt! Dank je wel voor je berichtjes! "

Het is en blijft jouw hond he. En als jij niet van de prednison af wil dan kan ze zeggen wat ze wil natuurlijk. Maar ik persoonlijk zou wel graag van haar als dierenarts die daarna verder is gaan studeren in oa voeding en voedingsrelateerde allergieën, haar mening willen weten.  afhankelijk van haar onderbouwing zou ik het dan wel of niet proberen.

Ik voer zelf ook KVV en BARF en hier eten ze gerust 1kg tot 1,5kg in een maaltijd zonder problemen. Dat zijn honden tussen de 24 en 45kg.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik zou een verwijzing vragen bij de d.a en vragen of je naar Margreet Vroom kan . Dat is een zeer kundig arts die gespecialiseerd is in o.a deze problematiek.  Of idd eens naar Tannetje Koning.  En Tannetje is echt heel kundig hoor, En als de prednison nog niet gestopt an worden dan zal zij dat gerust beamen . Maar zij kijkt wel verder en zak ook kijken naar hoe de darm weer gezond kan  worden . Ze kijkt naar de juiste voeding , soms kom je dan op zelf koken uit . Een zieke darm kan meestal niet zo veel met rauw . Ik ken juist veel hondjes die ook bij haar onder behandeling waren , en dat gebeurde soms in een combi van reguliere medicatie , maar bv ookkruiden  of supplementen . Zij is hier echt in gespecialiseerd.  En om nee eerlijk te zijn snap ik niet zo goed je eigen d.a je niet heeft doorverwezen . Dit is zeer complex en naar mijn mening dus specialisterwerk . En dwingt de keuze bij jou of je regulier of holistisch wilt . Al staat mevr Vroom ook open voor andere voeding dan alleen brok hoor . En als het nodig is werken genoemde artsen ook samen . Ook hier ken ik een voorbeeld van . Dat heeft niet tijd gekost voor er een geschikt dieet en ondersteunende middelen kwamen . Maar betreffende hond werd uiteindelijk jeukvrij .Deze eigenaar was de wanhoop nabij en wilde de arme hond uit zijn lijden verlossen . Maar er kwam weer hoop . Dit ging om een zeer allergische hond . Eigenaar was ook lange tijd binnen het reguliere circuit geweest,  heel veel prednison en andere medicatie , het werd een wrak , en de hond was pas 2 jaar . En Natuurlijk,  het blijft altijd opletten met dergelijke kwetsbare honden.maarals eenmaal weet waar  de  schoen wringt dan kun je daar rekening mee houden .Maar dat zal  Tannetje je ook wel vertellen , als je naar haar toe zou gaan .enten en ontwormen zijn ook van die dingen bv ,zeker met zo'n kwetsbare darm 

Ik heb zelf  een bejaard hondje gehad , zij kreeg door ouderdom ook zeer gevoeligedarmen . Ik heb precies uit laten zoeken wat ze niet meer verdroeg . Ik ben uiteindelijk zelf voor haar gaan koken, ze kreeg een antibioticum op natuurlijke basis en supplementen plus multivitamine  . Ze hoefde gelukkig niet aan de prednison en ander zwaar geschut   . Zo heeft ze nog  drie jaar door gehobbelt .  Haar dieet was best beperkt , ze was een ex -barf hondje . En kreeg de laatste drie jaar hert , kip en konijn , witvis , 3 soorten groenten en een calciumsupplement . En twee keer per week wat zoete aardappel 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Sorry voor sommige taalfouten 

Tikken op de telefoon 

Er staat bv niet veel tijd gekost 

Moet zijn, heeft veel tijd gekost 

honden page profiel MargreetMargreet

" Het is en blijft jouw hond he. En als jij niet van de prednison af wil dan kan ze zeggen wat ze wil natuurlijk. Maar ik persoonlijk zou wel graag van haar als dierenarts die daarna verder is gaan studeren in oa voeding en voedingsrelateerde allergieën, haar mening willen weten.  afhankelijk van haar onderbouwing zou ik het dan wel of niet proberen.
Ik voer zelf ook KVV en BARF en hier eten ze gerust 1kg tot 1,5kg in een maaltijd zonder problemen. Dat zijn honden tussen de 24 en 45kg. "

Sorry voor de late reactie, Michelle. Ik heb blijkbaar veel berichtjes gemist. Het gaat alweer wat beter met Morgaine, maar de laatste paar dagen was ze ziek door iets verkeerds dat ze had gegeten. We moesten de Prednison weer wat ophogen, maar we gaan hopelijk de goede kant weer uit. Wij voeren nu Carnibest Kalkoen diabetes en dat gaat heel goed gelukkig. We voegen extra vitamines toe voor honden, en volgende maand is er weer een bloedonderzoek om te kijken hoe het staat met de vitamines in haar bloed. Als het niet beter gaat over een week, dan gaan we toch proberen om een consult te krijgen bij een holistisch arts. Vandaag was haar ontlasting alweer wat vaster. We waren al gewaarschuwd dat ze een keer een terugval kon krijgen als ze iets zou eten dat niet goed zou vallen, maar het is moeilijk om je hond zo lamlendig te zien. Dank je wel voor je reactie!

 

honden page profiel MargreetMargreet

" Ik zou een verwijzing vragen bij de d.a en vragen of je naar Margreet Vroom kan . Dat is een zeer kundig arts die gespecialiseerd is in o.a deze problematiek.  Of idd eens naar Tannetje Koning.  En Tannetje is echt heel kundig hoor, En als de prednison nog niet gestopt an worden dan zal zij dat gerust beamen . Maar zij kijkt wel verder en zak ook kijken naar hoe de darm weer gezond kan  worden . Ze kijkt naar de juiste voeding , soms kom je dan op zelf koken uit . Een zieke darm kan meestal niet zo veel met rauw . Ik ken juist veel hondjes die ook bij haar onder behandeling waren , en dat gebeurde soms in een combi van reguliere medicatie , maar bv ookkruiden  of supplementen . Zij is hier echt in gespecialiseerd.  En om nee eerlijk te zijn snap ik niet zo goed je eigen d.a je niet heeft doorverwezen . Dit is zeer complex en naar mijn mening dus specialisterwerk . En dwingt de keuze bij jou of je regulier of holistisch wilt . Al staat mevr Vroom ook open voor andere voeding dan alleen brok hoor . En als het nodig is werken genoemde artsen ook samen . Ook hier ken ik een voorbeeld van . Dat heeft niet tijd gekost voor er een geschikt dieet en ondersteunende middelen kwamen . Maar betreffende hond werd uiteindelijk jeukvrij .Deze eigenaar was de wanhoop nabij en wilde de arme hond uit zijn lijden verlossen . Maar er kwam weer hoop . Dit ging om een zeer allergische hond . Eigenaar was ook lange tijd binnen het reguliere circuit geweest,  heel veel prednison en andere medicatie , het werd een wrak , en de hond was pas 2 jaar . En Natuurlijk,  het blijft altijd opletten met dergelijke kwetsbare honden.maarals eenmaal weet waar  de  schoen wringt dan kun je daar rekening mee houden .Maar dat zal  Tannetje je ook wel vertellen , als je naar haar toe zou gaan .enten en ontwormen zijn ook van die dingen bv ,zeker met zo'n kwetsbare darm 
Ik heb zelf  een bejaard hondje gehad , zij kreeg door ouderdom ook zeer gevoeligedarmen . Ik heb precies uit laten zoeken wat ze niet meer verdroeg . Ik ben uiteindelijk zelf voor haar gaan koken, ze kreeg een antibioticum op natuurlijke basis en supplementen plus multivitamine  . Ze hoefde gelukkig niet aan de prednison en ander zwaar geschut   . Zo heeft ze nog  drie jaar door gehobbelt .  Haar dieet was best beperkt , ze was een ex -barf hondje . En kreeg de laatste drie jaar hert , kip en konijn , witvis , 3 soorten groenten en een calciumsupplement . En twee keer per week wat zoete aardappel  "

Sorry voor de late reactie. Door de zorg voor Morgaine heb ik berichtjes gemist. Wij gaan zeker actie ondernemen als ze snel verbeterd is, maar deze terugval kwam doordat ze iets verkeerds heeft gegeten.

Wij hebben heel lang gekookt voor Morgaine. Witvis met groente (doperwtjes), maar daar haalde ze niet genoeg energie uit en ze vermagerde. Sinds ze Carnibest Kalkoen diabetes krijgt (allergie voor rijst) gaat het een stuk beter en komt ze weer aan. Heel langzaam, maar toch. We hebben een paar dagen de Prednison op moeten voeren tegen de acute allergische reactie van haar darmen, maar hopelijk kunnen we morgen weer minderen. 

Wat fijn dat jouw hondje het goed deed op gekookte maaltijden. Morgaine verdraagt geen kip, rund en lam, dus bleef er weinig over. Zoete aardappel gaf ook een allergische reactie. Heel eerlijk gezegd wil ik wel naar Tannetje Koning, maar ik ben ook een beetje bang voor alle experimenten die daar weer van komen. Een kennis van mij had niet bepaald positieve resultaten na het voedingsadvies. Dat verergerde de klachten enorm. Mede door de ervaringen van anderen durf ik niet zo goed. 

Morgaine krijgt extra vitamines door haar eten en die worden opgenomen, hetgeen bleek uit het laatste bloedonderzoek. Alleen B12 en foliumzuur waren iets te laag. In het volgende onderzoek, volgende maand, gaan we kijken hoe het gaat met de aanvulling van het foliumzuur. Als de B12 lager is gaan we spuiten. We geven probiotica twee keer per dag. 

Er is dus verbetering, ook qua gewicht, maar het gaat langzaam. Hopelijk kunnen we over een paar dagen de Prednison weer verlagen naar een kleine onderhoudsdosering. Ze is wel vrolijk en eet goed gelukkig en ze wil weer lekker wandelen. Het is dus niet alleen maar narigheid. 

Ik snap alle aanbevelingen voor Tannetje en andere holistische dierenartsen heel goed, maar ik ken een paar mensen die niet zo'n goede ervaring hebben, dus het was niet alleen maar rozengeur en maneschijn helaas.

Dank je wel voor je berichtje! Doet me enorm goed, alle steun hier!

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik  snap het hoor ! Al zo veel meegemaakt,  dan ben je wel even klaar met dokteren.  En ja,  er moet wederzijds vertrouwen zijn tussen arts en eigenaar,  en als je twijfelt.  

Nou   fijn dat de Carnibest kalkoen goed gaat   en dat je hond weer wat aan begint te komen 

Vaak zie je klachten eerst weer verergeren bij de holist , 

Nou   , eerst maar weer eens een blije hond,  dat is ook belangrijk 

En dan maar verder zien toch ?

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Even de andere kant op denken, maar is een vegan brok bij voeren evt uit te proberen? Vaak gaat dat met allergieën namelijk wel goed. 

honden page profiel MargreetMargreet

Nee hoor, geen brokken meer. We hebben geweldig goede brokken geprobeerd, maar ze worden ziek van iedere brok, dus wij zijn helemaal klaar met brokken. 

honden page profiel MargreetMargreet

" Ik  snap het hoor ! Al zo veel meegemaakt,  dan ben je wel even klaar met dokteren.  En ja,  er moet wederzijds vertrouwen zijn tussen arts en eigenaar,  en als je twijfelt.  
Nou   fijn dat de Carnibest kalkoen goed gaat   en dat je hond weer wat aan begint te komen 
Vaak zie je klachten eerst weer verergeren bij de holist , 
Nou   , eerst maar weer eens een blije hond,  dat is ook belangrijk 
En dan maar verder zien toch ? "

Ja, we zijn wel klaar met dokteren en ik twijfel inderdaad, mede omdat ik ook gehoord heb dat er eerst een verergering optreedt. We hebben zoveel vreselijks mee gemaakt dat we dat niet meer durven. We zijn blij dat het nu met de Carnibest beter gaat en iedere verbetering maakt ons zo blij. We kijken dag voor dag hoe het gaat. De ene dag is beter dan de andere, maar over het geheel genomen is ze al zoveel beter dan een paar weken geleden. Dat telt voor ons heel zwaar, zeker ook omdat ze al 9 is. Dank je wel voor je begripvolle berichtje!

 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Snap ik . En zeker omdat ze al 9 is 

En dik kans dat de Carnibest haar ook op weg helpt om sterker te worden.  Als het lichaam krijgt wat het nodig heeft,  en wat goed opgenomen wordt . 

Ik zou ook niet meer staan te trappelen met een 9 jarige die al zoveel heeft meegemaakt 

Straks kom je i  dr periode van ouderdomskwalen 

Dus maar lekker genieten toch ?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Fijner gemalen kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^