Hond aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ok heel erg bedankt voor de tip. De tibetaanse terrier is een hele mooie hond om te zien maar het terrier deel schrikt mij wat af. Ik denk niet dat een hond van het terrier type een goede match is voor mij. "

 

Je moet je niet verkijken op het woordje terriër.

Dit ras valt helemaal niet  eens onder de terriër.

Het is nu eenmaal de naam van dit ras maar het heeft 0.0 % te maken met de ' terriër groep'  honden.

 

 

 

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" En dat wisten jullie van tevoren? Ik heb 3 honden, 2 die alleen slobberen met waterdrinken en 1 die lange slierten kwijlt als er een snoepje in het geding is. Kom op, hier kan je toch niet op screenen als je een pup wilt?  "

Je weet toch wel welke rassen meer of minder kwijlen? Hangwangen = meer kwijl, grote honden = meer kwijl ;)

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hier ook twee honden die niet kwijlen, is ook niet rastypisch. Een van de twee drinkt wel wild en sinds hij erbij is gekomen, ligt er een handdoek onder de drinkbak haha

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

" Bedankt voor het antwoord Storm. Wat leuk dat je een Italiaanse windhond hebt wat ik heb ze nog nooit in het echt gezien. Hoe groot is die van jou? Heb je toevallig fotos? Ik ben mij nu uitgebreid aan het inlezen over windhonden en ze spreken mij heel hard aan ben er enkel nog niet uit welk formaat dat het beste past. Fijn ook om te horen dat ze niet zo teer zijn.Ik heb geen trappen waar de hond op en af zou moeten enkel misschien als hij of zij van de bank/ bed zou springen. Ik lees ook heel vaak dat Italiaanse windhonden nagenoeg niet zindelijk te krijgen zijn klopt dit? Draagt jou Italiaantje een jasje of trui als het kouder weer is? 
Alvast bedankt "

Ons Italiaantje is 37cm hoog, maar weegt 5,5kg. Ik heb veel foto's op mijn profiel staan, van toen ze nog een puppy was tot nu (nu is 8 maand oud, ook nog jong dus!). Maan was vrij snel zindelijk, maar ik lees ook vaak andere verhalen... Denk dat je wat geluk moet hebben - en een goede fokker legt ook al de basis aan zindelijkheid normaal gezien. Dat scheelt ook al, natuurlijk. 

 

Maan is een echte koukleum en draagt dus jasjes, ze wil niet gaan wandelen wanneer ze het koud heeft (dan 'verstopt' ze zich onder een deken en vindt ze dat ik maar moet gaan zonder haar hp-heart). Met een pyjamaatje aan is ze vaak een stuk enthousiaster! 

 


Ik lees hierboven dat windhonden echte bankhangers zijn, maar wil dat wel nog even nuanceren: grote windhonden zijn vaak erg rustig, maar hoe kleiner het formaat, hoe gekker ze worden. Vooral Italiaantjes hebben veel energie en zijn ook erg speels. Wanneer je ze genoeg uitdaging geeft, slapen ze veel (vooral dutten in de zon is hier favoriet), maar hun energie is zeker niet te onderschatten. Mijn Italiaantje kan trouwens prima loslopen, maar dat hangt af van karakter tot karakter. Wel hebben whippets vaak meer jachtinstinct en zijn Italiaanse windhonden van nature uit meer gezelschapshonden.

 

Veel succes met de zoektocht! Op Facebook zijn er trouwens ook windhonden-groepen waar je veel informatie kunt vragen. In de groep van 'Italiaanse windhonden' zitten ook veel fokkers!

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Inenting en ziek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^