dominante ridgeback

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miss ladymiss lady

We hebben hier meerdere ridgebacks en dat gaat altijd goed. Maar sinds kort hebben een nieuwe ridgeback in het bos. We zijn hem nu een aantal x tegen gekomen. Maar als hij mijn hond ziet, rent hij hier grommend op af en gaat heel dominant bij hem staan. Hij heeft hem tot nun toe nog niet aangevallen, maar het lijkt alsof dit elk moment kan gebeuren. Ook lijkt het alsof het elke x wat erger wordt als we hem tegenkomen.  Het baasje doet of zegt niks. Toen ik had gevraagd of hij dit normaal vond, kreeg ik als antwoord het zijn mannetjes. Maar mijn hond rent niet grommend op zijn hond af! Bovendien heb ik een bejaarde hond, met de nodige kwaaltjes en wil ik voorkomen dat er iets gebeurt. Als het kan dan loop ik een andere kant op, maar dit lukt helaas niet altijd.  Heeft iemand goede tips voor als ik deze hond tegen kom? 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

 Op het moment dat de ridgeback naar je toekomt, voor je hond gaan staan en de ridgeback met een flinke brul weg sturen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De hond blijft voor je hond staan.....doet gelukkig nog niets schrijf je...wat Sylvia schrijft, voor de hond staan, en met een flinke brul wegjagen die hond.....

honden page profiel --

honden foto van -

Die hond zal zeker wel een gevecht aangaan als je eigen hond reageert. Zulke gevallen heb ik in mijn buurt ook, ja, en mijn hond gaat het aan.. Vreselijk dat mensen zo onverantwoord omgaan met zo'n type hond. Alles behalve sociaal gedrag wat die hond vertoont. Altijd je eigen hond in bescherming nemen, zeker gezien hij zo kwetsbaar is, dat is het advies wat ik je kan geven. Dan mag je best hard optreden tegen die hond hoor.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

"  Op het moment dat de ridgeback naar je toekomt, voor je hond gaan staan en de ridgeback met een flinke brul weg sturen.
 
  "

Precies dit zou ik ook aanraden. 

 

Je mag best opkomen voor je honden, neem het hef maar even in eigen handen. En persoonlijk zou ik het ook filmen mocht er iets gebeuren heb je bewijs (uiteraard liever voorkomen natuurlijk!) 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Zo één heb ik in mijn buurt ook. Word je niet blij van. hp-cry

honden page profiel miss ladymiss lady

Bedankt voor de tips! Als ik hem weer tegen kom zal ik hem proberen weg te brullen.. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Als je brult moet je het doen voor de hond bij jouw hond is, als hij er eenmaal is dan kan jij de trigger zijn om te gaan vechten..dus niet als ze stokstijf naast elkaar staan.

honden page profiel BlondieBlondie

" Bedankt voor de tips! Als ik hem weer tegen kom zal ik hem proberen weg te brullen..  "

Niet proberen. Als je die voor die optie gaat moet je zeker van je zaak zijn, en sowieso tussen die hond en je eigen hond staan. Niemand hier kan vanuit wat jij beschrijft echt weten hoe de ridgeback is. Er zijn altijd honden die zich niet zo makkelijk door een ander mens laten wegjagen.

Zou eerder nog proberen om op een redelijke manier die andere eigenaar aan te geven waarom je het niet prettig vindt en dat jouw hond mankerend is. En dat je echt hoopt dat hij zijn hond die paar minuten van passeren even bij jouw hond weg wil houden.

Zo niet, dan inderdaad maar vanuit je tenen voor een verrassingseffect zorgen bij de hond, maar zorgen dat hij niet alsnog om je heen bij jouw hond kan komen. Vind het zelf altijd wel wat tricky eerlijk gezegd, je moet de andere hond ook wel goed in weten te schatten om het niet juist te laten escaleren. Het laatste wat je wilt is dat de hond meer opgefokt raakt en alsnog bij jouw hond komt. 

 

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Hier misschien een tip ..neem je paraplu mee en als de hond eraan komt hem openklappen als het kan voor je hond en als je te laat bent  tussen de honden..geen oogkontakt..geen gevecht. De meeste honden schikken en hebben een hekel aan de plu.

Volgende forumvraag: Geadopteerde hond(en)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^