dominante ridgeback

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miss ladymiss lady

We hebben hier meerdere ridgebacks en dat gaat altijd goed. Maar sinds kort hebben een nieuwe ridgeback in het bos. We zijn hem nu een aantal x tegen gekomen. Maar als hij mijn hond ziet, rent hij hier grommend op af en gaat heel dominant bij hem staan. Hij heeft hem tot nun toe nog niet aangevallen, maar het lijkt alsof dit elk moment kan gebeuren. Ook lijkt het alsof het elke x wat erger wordt als we hem tegenkomen.  Het baasje doet of zegt niks. Toen ik had gevraagd of hij dit normaal vond, kreeg ik als antwoord het zijn mannetjes. Maar mijn hond rent niet grommend op zijn hond af! Bovendien heb ik een bejaarde hond, met de nodige kwaaltjes en wil ik voorkomen dat er iets gebeurt. Als het kan dan loop ik een andere kant op, maar dit lukt helaas niet altijd.  Heeft iemand goede tips voor als ik deze hond tegen kom? 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

 Op het moment dat de ridgeback naar je toekomt, voor je hond gaan staan en de ridgeback met een flinke brul weg sturen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De hond blijft voor je hond staan.....doet gelukkig nog niets schrijf je...wat Sylvia schrijft, voor de hond staan, en met een flinke brul wegjagen die hond.....

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Die hond zal zeker wel een gevecht aangaan als je eigen hond reageert. Zulke gevallen heb ik in mijn buurt ook, ja, en mijn hond gaat het aan.. Vreselijk dat mensen zo onverantwoord omgaan met zo'n type hond. Alles behalve sociaal gedrag wat die hond vertoont. Altijd je eigen hond in bescherming nemen, zeker gezien hij zo kwetsbaar is, dat is het advies wat ik je kan geven. Dan mag je best hard optreden tegen die hond hoor.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

"  Op het moment dat de ridgeback naar je toekomt, voor je hond gaan staan en de ridgeback met een flinke brul weg sturen.
 
  "

Precies dit zou ik ook aanraden. 

 

Je mag best opkomen voor je honden, neem het hef maar even in eigen handen. En persoonlijk zou ik het ook filmen mocht er iets gebeuren heb je bewijs (uiteraard liever voorkomen natuurlijk!) 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Zo één heb ik in mijn buurt ook. Word je niet blij van. hp-cry

honden page profiel miss ladymiss lady

Bedankt voor de tips! Als ik hem weer tegen kom zal ik hem proberen weg te brullen.. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Als je brult moet je het doen voor de hond bij jouw hond is, als hij er eenmaal is dan kan jij de trigger zijn om te gaan vechten..dus niet als ze stokstijf naast elkaar staan.

Volgende forumvraag: Geadopteerde hond(en)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^