Jaloezie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

Heeft iemand ervaring met jaloers gedrag naar andere honden? Mijn teef is superjaloers, en ik kan geen andere honden aaien in haar aanwezigheid. Ze springt ertussen, tegen mij op, jaagt de ander weg. Ze heeft deze week een hond getroffen die daar niet van gediend was en naar haar uitviel. Tips zijn welkom.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jaloezie, of bezitterig naar je....in haar nabijheid geen andere honden kunnen aaien, betrek de hond erbij, en aai haar ook, als het buiten gebeurd..aai dan de hond niet in haar nabijheid als ze te vlakbij je is, ken het wel een beetje...ik aai geen andere honden als mijn hond naar me toe komt en zie dat ik dan met en andere hond kroel, dat doe ik  dus niet om geen aanleiding te geven, wel als er een hond naar me toe komt als mijn hond bij me is pak ik ze allebei en kroel met beiden, zodat mijn hond ziet en voelt dat ik haar niet terzijde schuift.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Petra, vertel es wat meer: over je eigen hond, haar karakter, wanneer je die andere honden aait, of dat vreemde honden zijn, op welke manier die honden met jou kennis maken, enz.

Dat geeft toch een beetje een beter beeld van wat er precies speelt. 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

De tip is eigenlijk hetzelfde als met heel veel dingen omtrent je hond, alleen dingen doen die je hond aankan.

honden page profiel PetraPetra

Ze is 2 jaar en gaat goed om met andere honden. Ik aai nooit een vreemde hond, maar als een hond dichtbij komt dan springt ze ertussen. Ik vind het zelf nogal paniekerig overkomen. Ditzelfde gedrag vertoont ze ook bij honden die ze heel goed kent, en die kan ik dus niet aanhalen. Ik krijg de kans niet eens, ook niet om haar erbij te betrekken. Het is een hond die spanning heel snel opbouwt, en dan explodeert, wat resulteert in heel druk gedrag. Bv. Bij dingen die ze spannend vindt, dierenarts of trimsalon. Dan is het rondrennen, tegen je op springen, je hand in haar bek nemen.... Ik negeer haar dan.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Ze is 2 jaar en gaat goed om met andere honden. Ik aai nooit een vreemde hond, maar als een hond dichtbij komt dan springt ze ertussen. Ik vind het zelf nogal paniekerig overkomen. Ditzelfde gedrag vertoont ze ook bij honden die ze heel goed kent, en die kan ik dus niet aanhalen. Ik krijg de kans niet eens, ook niet om haar erbij te betrekken. Het is een hond die spanning heel snel opbouwt, en dan explodeert, wat resulteert in heel druk gedrag. Bv. Bij dingen die ze spannend vindt, dierenarts of trimsalon. Dan is het rondrennen, tegen je op springen, je hand in haar bek nemen.... Ik negeer haar dan. "

Misschien heeft het niet zozeer met jaloezie te maken, maar met opwinding, niet weten hoe te reageren, snel over haar toeren gaan...

Dat is iets heel anders, natuurlijk. Dan ga je moeten inzetten op kalmte, te grote prikkels vermijden, afstand en ruimte creëren e.d.

Volgende forumvraag: Hond chagerijnig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^