Border Collies ***beesten? En verkeerde correctie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefanStefan

Beste lezer, 

Ik ben eigenaar van een geweldig leuke Rottweiler met de naam rambo. Iets ouder dan 2 jaar en het lijkt wel alsof hij uit een disney sprookje is gekomen. Is lief en teder voor alles met een hartslag en luistert erg goed. Helaas heb ik in de tijd dat ik hem heb al 3 keer moeten meemaken, waaronder vandaag, dat een border collie mijn hond bijt. Ik heb eens even gekeken op internet en ik kwam stukken tegen waaruit blijkt dat Border Collies de #1 hond zijn met gedragsproblemen en dat de baasjes over het algemeen laks zijn en het dier als decoratie zien. Dit tweede is natuurlijk ontzettend afhankelijk van de persoon. Wel moet ik erbij vermelden dat de 3 eigenaren van de 3 verschillende bijtende collies ontzettend arrogante kwallen waren die na het incident doorliepen en deed alsof hun neus bloed.

Niet heel erg zou je denken, of toch wel? Mijn Rottweiler luistert ontzettend goed en haalt slechte gedragingen die ik corrigeer heel snel uit zijn systeem. En vandaag heb ik hem foutief gecorrigeerd waardoor ik me afvraag of ik iets heb "beschadigd". De twee honden waren kalm aan elkaar aan het snuffelen toen de Collie opeens de tanden liet zien, een schijnbeweging maakte en Rambo in zijn nek beet en begon te hangen. Rambo worstelde zich eruit en beet de Collie in de nek. Op dit punt schreeuwd ik keihard dat Rambo voor me moest komen zitten en daarna gaf ik nog een felle "foei!" achteraf had ik iets van: maar wacht.. Mijn hond verdedigde zichzelf alleen, en ik corrigeer hem daarop. Moet ik nu bang zijn dat mijn hond bij de volgende pestkop onzekerder is, of niet meer zo snel van zich af durft te bijten?

Oh en PS: naar alle elitaire hondeneigenaren die hun hond 20 meter vooruit laat lopen terwijl jullie weten dat ie vals is, niet meer doen! 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik weet niet zo goed wat je met dit topic wil bereiken eigenlijk. Jammer dat je negatieve ervaringen hebt met Border Collies. Ik heb zelf een Border Collie en voel me totaal niet aangesproken door jouw stuk.

Mijn Border is als pup door een Rottweiler achterna gezeten tot ik de eigenaar scheldend heb moeten verzoeken zijn hond aan te lijnen. En mijn vorige Border is gebeten door een Rottweiler. Noem ik nu alle rottweilers ***beesten? Nee zeker niet. Er zullen vast Border rondlopen die niet leuk zijn, net als Rottweilers en élk ander ras dat ik kan bedenken. Hou iedereen gewoon even in zijn waarde bij het vragen om advies.

 

Succes met Rambo, ik hoop dat hij niks heeft overgehouden aan de aanval

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dit behoor je tegen de mensen te zeggen waar het daadwerkelijk om gaat. Dus diegenen die je tijdens je wandeling voor je hebt. 

Je zou eventueel melding kunnen maken bij de wijkagent. Deze zouden extra kunnen controleren en wellicht zijn de eigenaren al bekend bij de agent. Dan kan deze andere maatregelen treffen. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Het probleem van border collies is dat ze een heel hoge intelligentie en energielevel hebben. Niet alle eigenaren doen daar wat mee, en dat kan betekenen dat er meer wangedrag kan ontstaan. Probleem als mensen denken 'leuk, een slimme hond', zonder zich te realiseren wat dat betekent voor jouw toewijding.

In zijn algemeenheid zijn ze echter alles behalve hondagressief. De meesten zijn baas- en taakgericht en zullen andere honden meestal negeren/uit de weg gaan/even snuffelen en wegwezen. Al schijnen er ook heel speelse borders te zijn die graag sociaal doen met andere honden. Ik heb er daar zelf maar ééntje van gekend tot nu toe, maar het schijnt vaker voor te komen :P

 

Wat je correctie betreft; eenmalig waarschijnlijk geen probleem, maar je zult moeten afwachten hoe het uitpakt.. Ik hoop dat het goed gaat en hij net zo rustig blijft. Zulke incidenten zijn echt supervervelend en ze kunnen een hond inderdaad erg wantrouwig maken.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

hier ook hoor in mijn buurt, er waren er 3, die honden waren echt helemaal gek, al rondjes draaiend liepen ze over de dijk, alles willen pakken, ook veel andere honden gebeten, ja met hechtingen..

Dus ik geloof best dat er veel mensen zijn die echt de verkeerde keus hebben gemaakt om dat ras te nemen, ze doen er te weinig mee.

Maar goed, inderdaad dit kan je dus over rottweilers ook zeggen, verkeerde baas, dan krijg je problemen.

En zo kan ik nog meer rassen noemen die niet makkelijk zijn.

Ik ontwijk dus zulke mensen, mijn hond bijt namelijk ook terug, dus dat moeten we niet hebben.

En ja, dan blijven er minder plekken over om te wandelen, maar het scheelt wel stress, voor mij en mijn hond.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Moet ik nu bang zijn dat mijn hond bij de volgende pestkop onzekerder is, of niet meer zo snel van zich af durft te bijten?

Nee, dat denk ik niet. Het was een vervelend incident, waarop niemand zit te wachten. Ik lees in je tekst niks van ernstige bijtwonden of zo? Dan is het vast ook weer snel vergeten.

Neemt niet weg dat er idd heel wat onverantwoorde mensen rondlopen, en er zo zeer nare ontmoetingen kunnen ontstaan.

Probeer te anticiperen. Zie je mensen met honden waarvan je denkt: 'hmmm, die lijken me niet zo fijn', ontwijk hen dan. Scheelt een boel stress, voor jezelf en voor je hond! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" hier ook hoor in mijn buurt, er waren er 3, die honden waren echt helemaal gek, al rondjes draaiend liepen ze over de dijk, alles willen pakken, ook veel andere honden gebeten, ja met hechtingen..
Dus ik geloof best dat er veel mensen zijn die echt de verkeerde keus hebben gemaakt om dat ras te nemen, ze doen er te weinig mee.
Maar goed, inderdaad dit kan je dus over rottweilers ook zeggen, verkeerde baas, dan krijg je problemen.
En zo kan ik nog meer rassen noemen die niet makkelijk zijn.
Ik ontwijk dus zulke mensen, mijn hond bijt namelijk ook terug, dus dat moeten we niet hebben.
En ja, dan blijven er minder plekken over om te wandelen, maar het scheelt wel stress, voor mij en mijn hond.
 
  "

Dat een Border Collie bijt is uitzonderlijk.

Het drijven waar ze voor gefokt zijn, al sinds minstens 1873, is feitelijk roedel-jacht gedrag waar 'the kill' is uitgefokt. 

Vandaar dat heel veel Border Collies sneppen maar het echt uitzonderlijk is dat ze bijten.

 

Daar moet ik uiteraard de kanttekening bij plaatsen dat de huidige show en sportlijnen niet fokken op de capaciteiten van het schapendrijven en ik niet genoeg kennis heb om te weten of hierdoor nu al bijtgedrag meer voorkomt bij Border Collies.

 

Ik ben dan ook wel benieuwd naar wat er echt gebeurd is en zou de TS naar het topic 'hondentaal' willen verwijzen. Het zou mij namelijk niet verbazen dat hij een scala aan signalen van de Border Collie heeft gemist die zijn 'alleen maar aan het snuffelende' Rottweiler straal negeerde waardoor de Border Collie geen andere keus meer had dan even een fikse grauw/snep te geven om tot de Rottweiler door te dringen dat zijn gedrag niet gewenst was. Mooie casus voor het hondentaal topic.

 

Waren er ook wondjes/bloed bij je hond TS?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

.Moet ik nu bang zijn dat mijn hond bij de volgende pestkop onzekerder is, of niet meer zo snel van zich af durft te bijten?

ik denk ook niet dat je als je eens een fout maakt je hond ineens anders gaat reageren. Ik denk wel dat als je dezelfde hond weer tegenkomt hij niet aardig gaat reageren, dus ikzou dan omdraaien of in elk geval genoeg afstand nemen. Ook andere lastposten zou ik zoveel mogelijk proberen te vermijden, aangezien het voor je hond ook weleens teveel kan worden.

 

ik heb zelf ook een zoiets meegemaakt, ik liep met mijn dh aan de lijn toen we een buurman tegenkwamen die zijn hond (ook een bordercollie) los had lopen. De hond kwam naar mijn hond, toe en snapte en beide honden begonnen uit te vallen naar elkaar. En ipv dat hij zijn hond pakt en afstand neemt, vindt hij het een goed Idee om mijn hond met een paraplu op haar rug!! te gaan slaan. Toen moest ik dus ook wel een harde brul geven zodat alle drie de betrokkenen rustig werden. Mijn hond heeft me dat nooit kwalijk genomen. De buurman welhp-angel

 

Overigens denk ik dat bordercollies geweldige honden zijn, maar net als herders en ook andere rassen vaak in de verkeerde handen vallen. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Dat een Border Collie bijt is uitzonderlijk.
Het drijven waar ze voor gefokt zijn, al sinds minstens 1873, is feitelijk roedel-jacht gedrag waar 'the kill' is uitgefokt. 
Vandaar dat heel veel Border Collies sneppen maar het echt uitzonderlijk is dat ze bijten.
 Liz

 

Onzin! Dat zou pas echt volledig tegen natuurlijk zijn. 

Dat sneppen ken ik van ze ja, hechtingen en al, bedankt heh!

 

honden page profiel StefanStefan

Bedankt voor de snelle reacties mensen, ik kom even terug op jullie. 

@Puck en Fenrir: Het doel van dit topic is duidelijk om een vraag beantwoord te krijgen die ik stel. Verder laat ik hondeneigenaren zeker in hun waarde aangezien ik niemand naar beneden haal en zelf in mijn eerste post bevestig dat het beeld van Collie baasjes erg afhankelijk is van de persoon. Jammer dat je hond vervelende ervaringen met een Rottweiler heeft gehad. De reden waarom ik Border Collies over 1 kam scheer is omdat het de enige honden zijn die mijn hond bijten. Deze honden gaan overigens in mijn beleving gepaard met een veel te zweverig iemand die niet eens op zijn of haar hond let.

@UkkePuck zeker mee eens, alleen kan ik niet tegen de arrogantie van de mensen die ik tot nu toe heb aangesproken. Ik krijg een super irritant antwoord als "het zijn gewoon dieren" of "oh dacht dat ze speelden". Mijn handen jeuken bij zulke mensen want ik breek m'n nek zo wat jarenlang om mn hond zo gezond en blij mogelijk te houden, komt er zo een malloot even langs. Ik heb ook melding gemaakt van een totaal ongerelateerde hond hier in de wijk die al meerdere honden heeft doodgebeten, wijkagent doet er niks aan.

@Aurelia: duidelijke reactie, erg bedankt voor je blik hierop. Dat mensen niet genoeg moeite in die slimme dieren steken bij mijn incidenten zou wel een logische verklaring zijn als je ziet wat hen uitliet..

@yooop: jammer van die 3 zeg, hier in de wijk is er ook 1 die achter alles aan wil rennen en met een agressieve en gravende / trekkende houding naar kinderen toetrekt. De eigenaar lacht het altijd van zich af.. Wat je zegt klopt helemaal. Verkeerde eigenaar maakt veel meer rassen dan alleen een Collie een gevaarlijke hond. Het valt me wel op dat heel mijn uitlaatgenot enorm is beperkt door de 3 bijtende Collies die ik tegen ben gekomen. Ik kon mijn Rottie altijd los uitlaten op elke vierkante meter van de stad. Sinds de bijtincidenten is hij meer argwanend en "geschockeerd" als hij bepaalde andere honden ziet, vooral als ze lijken op Collies. Ik moet de spelende kinderen in mijn wijk nu ook teleurstellen en ze niet meer met hem laten knuffelen. Ik ben erg bang geworden dat mijn hond echt een trauma heeft opgelopen van de bijtincidenten en straks zomaar een kind pakt. 

@Alaska's Finest: ik voel en zie gelukkig geen wonden, ze stopten gelukkig ook best snel dit keer. De eerste 2 keren waren helaas wel zo erg dat hij beide keren lusteloos in elkaar viel van de koorts. Duurde enkele dagen. Ik ga er met jou dan vanuit dat het niet zo kwaad kan en mijd bepaalde honden maar wat vaker vanaf nu. Bedankt voor je reactie!

@Liz: beetje flauwe reactie. Je kan zoveel boekkennis neerzetten als je wil maar Collies zijn van wat ik heb gezien zeker bijters. Ik zeg niet dat ze vanaf geboorte agressief zijn maar dat hun bijtgrens enorm laag is. Als het echt zo was dat ze alleen sneppen en niet bijten zou mijn poeplieve hond niet 3 keer door Collies gebeten zijn. (en vele andere honden die door Collies worden gebeten) naar "hondentaal" verwezen worden lijkt me ook niet nodig. Ik hou al jaren met passie honden en herken houding en taal prima. De honden waren letterlijk uitsluitend rond elkaars snuit aan het snuffelen, en mijn hond nog kwispelend. (niet borst naar voren of inbreuk maken of personal space). Enkele korte tellen laten barste de Collie uit. Op het moment zie ik overigens geen bloed en ik voel geen wonden op zijn lijf.

@Dobry: Bedankt voor je reactie! Vervelend om te horen van je dh. Vreemd dat zulke dingen met Collies ogenschijnlijk zonder enkele reden gebeuren, vandaar ook mijn topic naam. Uitlaten word steeds minder leuk door zulke beesten maar goed. Ik loop voortaan met een ruime bocht om ze heen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

   " Beste lezer, 
Ik ben eigenaar van een geweldig leuke Rottweiler met de naam rambo. Iets ouder dan 2 jaar en het lijkt wel alsof hij uit een disney sprookje is gekomen. Is lief en teder voor alles met een hartslag en luistert erg goed. Helaas heb ik in de tijd dat ik hem heb al 3 keer moeten meemaken, waaronder vandaag, dat een border collie mijn hond bijt. Ik heb eens even gekeken op internet en ik kwam stukken tegen waaruit blijkt dat Border Collies de #1 hond zijn met gedragsproblemen en dat de baasjes over het algemeen laks zijn en het dier als decoratie zien. Dit tweede is natuurlijk ontzettend afhankelijk van de persoon. Wel moet ik erbij vermelden dat de 3 eigenaren van de 3 verschillende bijtende collies ontzettend arrogante kwallen waren die na het incident doorliepen en deed alsof hun neus bloed.
Niet heel erg zou je denken, of toch wel? Mijn Rottweiler luistert ontzettend goed en haalt slechte gedragingen die ik corrigeer heel snel uit zijn systeem. En vandaag heb ik hem foutief gecorrigeerd waardoor ik me afvraag of ik iets heb "beschadigd". De twee honden waren kalm aan elkaar aan het snuffelen toen de Collie opeens de tanden liet zien, een schijnbeweging maakte en Rambo in zijn nek beet en begon te hangen. Rambo worstelde zich eruit en beet de Collie in de nek. Op dit punt schreeuwd ik keihard dat Rambo voor me moest komen zitten en daarna gaf ik nog een felle "foei!" achteraf had ik iets van: maar wacht.. Mijn hond verdedigde zichzelf alleen, en ik corrigeer hem daarop. Moet ik nu bang zijn dat mijn hond bij de volgende pestkop onzekerder is, of niet meer zo snel van zich af durft te bijten?
Oh en PS: naar alle elitaire hondeneigenaren die hun hond 20 meter vooruit laat lopen terwijl jullie weten dat ie vals is, niet meer doen!  "

Ik heb nog nimmer meegemaakt dat een border collie mijn hond te na kwam door aan te vallen, wel is het zo dat een border fixeerd, en het kan zijn dat jou hond wat uitdagend is geweest en dat erdaarna een conflikt was ? Je hebt gelijk ingegrepen bij je hond, alleen maar goed, geen vechtende honden, maakt niet uit wie er begint...je hebt het toch goed gedaan er is geen schram voor beiden geweest ? Daar krijg je hond niets van hoor...de volgende keer zal die de border negeren....weggaan of doorlopen.   Hier loopt ook een border, in het begin heel erg fixeren bij mijn hond, mijn hond bleef siberisch eronder en negeerde de hond, nu zijn het zelfs vriendjes en lopen samen op, de hond blijft fixeren, maar er gebeurd verder niets...mijn hond negeerd de hond...omdat jij ingreep, grote kans dat jouw rotweiler de volgende keer de hond negeerd.

honden page profiel StefanStefan

" Ik heb nog nimmer meegemaakt dat een border collie mijn hond te na kwam door aan te vallen, wel is het zo dat een border fixeerd, en het kan zijn dat jou hond wat uitdagend is geweest en dat erdaarna een conflikt was ? Je hebt gelijk ingegrepen bij je hond, alleen maar goed, geen vechtende honden, maakt niet uit wie er begint...je hebt het toch goed gedaan er is geen schram voor beiden geweest ? Daar krijg je hond niets van hoor...de volgende keer zal die de border negeren....weggaan of doorlopen.   Hier loopt ook een border, in het begin heel erg fixeren bij mijn hond, mijn hond bleef siberisch eronder en negeerde de hond, nu zijn het zelfs vriendjes en lopen samen op, de hond blijft fixeren, maar er gebeurd verder niets...mijn hond negeerd de hond...omdat jij ingreep, grote kans dat jouw rotweiler de volgende keer de hond negeerd. "

Hoi! Bedankt voor je reactie. Ik wou dat mijn Rambo andere honden zo siberisch kon negeren hahah, als iemand zijn aandacht trekt gaat hij er volop in.

Om terug te komen op het incident van vandaag: Er leek geen oorzaak voor de explosie. Beide honden zagen elkaar tegelijk, staarden even naar elkaar en gingen met een normaal tempo naar elkaar toe om te snuffelen. Mijn hond had een blije uitstraling en kwispelde. Hij leunde niet over de Collie heen, duwde niet, was niet te enthousiast (super hard hijgen of mega snel kwispelen). De collie leek eerst super relaxed te snuffelen, kreeg toen een gestreste rare blik in z'n ogen en bijna gelijk erna begon tie te bijten. Gelukkig geen wonden inderdaad! 

honden page profiel StefanStefan

Overigens nog een item gerelateerd aan Border Collies maar ongerelateerd aan het incident vandaag: mijn zwager wilde bij een dame die raskatten houdt een kitten aanschaffen. Deze werd dit jaar geboren en mijn zwager ging vaak op visite tot de kitten het nest uit mocht. 1 ochtend werd hij gebeld dat hij niet meer terug hoefde te komen. De Border Collie van de mevrouw was in het hok van de kittens gebroken en heeft ze 1 voor 1 doodgebeten.

Hoe gebeurt dit? En ja, een Rottweiler is in de verkeerde handen ook een gevaarlijke hond. Maar dan moet je vreselijk slecht voor hem zijn, en zelfs dan is de bijtgrens enorm hoog waar Rottweilers bekend om staan.

Zijn de Collies waar ik verhalen over hoor en zelf dingen mee heb meegemaakt toevallig allemaal in bezit geweest van een ombekwaam baasje of ligt het toch in het dna van de Collie? 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Border collies die sneppen, ja. Vaak de types met een grote persoonlijke ruimte. Uit verdediging dus. Maar ik heb echt nog nooit meegemaakt dat een BC in de aanval ging. Ik vind dit ook totaal niet rastypisch, volgens mij ben je de uitzonderingen tegen gekomen (of je hebt zelf wat signalen vooraf gemist). De titel vind ik dus niet kloppen.

Als er één ras is die duidelijk is in lichaamstaal en grenzen, vind ik het wel de BC. Die beginnen honderd meter verderop al te tongelen als ze niet op jouw hond zitten te wachten. 

Zelf dus nog nooit problemen gehad met border collies. Om maar even een tegengeluid te geven tongue-out 

honden page profiel StefanStefan

" Border collies die sneppen, ja. Vaak de types met een grote persoonlijke ruimte. Uit verdediging dus. Maar ik heb echt nog nooit meegemaakt dat een BC in de aanval ging. Ik vind dit ook totaal niet rastypisch, volgens mij ben je de uitzonderingen tegen gekomen (of je hebt zelf wat signalen vooraf gemist). De titel vind ik dus niet kloppen.
Als er één ras is die duidelijk is in lichaamstaal en grenzen, vind ik het wel de BC. Die beginnen honderd meter verderop al te tongelen als ze niet op jouw hond zitten te wachten. 
Zelf dus nog nooit problemen gehad met border collies. Om maar even een tegengeluid te geven   "

Als Collies zo een grote persoonlijke ruimte hebben horen hun eigenaren dat in acht te nemen en niet het plezier van anderen te bederven. Een Collie mag van mij zelfs van een kilometer al gaan tongelen als die maar van mijn hond afblijft. Het bos is niet van hem. Hoe kun je trouwens zeggen dat de topictitel niet klopt als er een vraagteken in zit en er dus iets gevraagd word? Sommige reacties op fora zeg.. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Overigens nog een item gerelateerd aan Border Collies maar ongerelateerd aan het incident vandaag: mijn zwager wilde bij een dame die raskatten houdt een kitten aanschaffen. Deze werd dit jaar geboren en mijn zwager ging vaak op visite tot de kitten het nest uit mocht. 1 ochtend werd hij gebeld dat hij niet meer terug hoefde te komen. De Border Collie van de mevrouw was in het hok van de kittens gebroken en heeft ze 1 voor 1 doodgebeten.
Hoe gebeurt dit? En ja, een Rottweiler is in de verkeerde handen ook een gevaarlijke hond. Maar dan moet je vreselijk slecht voor hem zijn, en zelfs dan is de bijtgrens enorm hoog waar Rottweilers bekend om staan.
Zijn de Collies waar ik verhalen over hoor en zelf dingen mee heb meegemaakt toevallig allemaal in bezit geweest van een ombekwaam baasje of ligt het toch in het dna van de Collie?  "

Ik vind een hond die andere dieren (niet-honden) doodbijt niet raar. Dat kan nog steeds een lieve hond zijn, die gewoon zijn instinct achterna gaat. Het meerendeel van de honden gaat een prooi achterna als die wegrent. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Als Collies zo een grote persoonlijke ruimte hebben horen hun eigenaren dat in acht te nemen en niet het plezier van anderen te bederven. Een Collie mag van mij zelfs van een kilometer al gaan tongelen als die maar van mijn hond afblijft. Het bos is niet van hem. Hoe kun je trouwens zeggen dat de topictitel niet klopt als er een vraagteken in zit en er dus iets gevraagd word? Sommige reacties op fora zeg..  "

Inderdaad.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" @Liz: beetje flauwe reactie. Je kan zoveel boekkennis neerzetten als je wil maar Collies zijn van wat ik heb gezien zeker bijters. Ik zeg niet dat ze vanaf geboorte agressief zijn maar dat hun bijtgrens enorm laag is. Als het echt zo was dat ze alleen sneppen en niet bijten zou mijn poeplieve hond niet 3 keer door Collies gebeten zijn. (en vele andere honden die door Collies worden gebeten) naar "hondentaal" verwezen worden lijkt me ook niet nodig. Ik hou al jaren met passie honden en herken houding en taal prima. De honden waren letterlijk uitsluitend rond elkaars snuit aan het snuffelen, en mijn hond nog kwispelend. (niet borst naar voren of inbreuk maken of personal space). Enkele korte tellen laten barste de Collie uit. Op het moment zie ik overigens geen bloed en ik voel geen wonden op zijn lijf."

Nee, hij is niet flauw, hij is echt serieus en meedenkend.

 

Nummer 1; De BC's hebben 3 maal jouw hond gebeten en niet 1 keer was er dus een wond(je) of bloed. Dat bevestigd mijn stelling over sneppen ipv bijten.

 

Nummer 2; Je leest de taal van jouw hond. Ik ga er in de basis gewoon vanuit dat jij de taal van je hond goed kunt lezen. Echter, kan jij de taal van die BC lezen? Dat topic gaat nu exact daarover; de verschillen in hondentaal bij verschillende rassen en zelfs of dat wel bestaat. Ik heb daar ook een incident beschreven waarbij ik aan mijn BC al meteen zag dat dat niet goed zou gaan terwijl de andere baas (ook van een BC trouwens) dacht dat het wel los zou lopen en haar hond niet uit de situatie haalde. 

 

Wat heeft het voor zin om je daar in te verdiepen? Jouw hond doet toch NIETS?

Nou... de andere baas doet ook niets, leest de BC niet en grijpt niet in. Als jij leert om die BC te lezen (die bijt/snept echt niet uit het niets, al lijkt dat voor jou nu zo) kan jij je hond al uit die situatie halen VOORDAT het fout gaat.

 

Daarom toch nogmaals het verzoek je eens in dat topic te verdiepen.

honden page profiel StefanStefan

" Nee, hij is niet flauw, hij is echt serieus en meedenkend.
 
Nummer 1; De BC's hebben 3 maal jouw hond gebeten en niet 1 keer was er dus een wond(je) of bloed. Dat bevestigd mijn stelling over sneppen ipv bijten.
 
Nummer 2; Je leest de taal van jouw hond. Ik ga er in de basis gewoon vanuit dat jij de taal van je hond goed kunt lezen. Echter, kan jij de taal van die BC lezen? Dat topic gaat nu exact daarover; de verschillen in hondentaal bij verschillende rassen en zelfs of dat wel bestaat. Ik heb daar ook een incident beschreven waarbij ik aan mijn BC al meteen zag dat dat niet goed zou gaan terwijl de andere baas (ook van een BC trouwens) dacht dat het wel los zou lopen en haar hond niet uit de situatie haalde. 
 
Wat heeft het voor zin om je daar in te verdiepen? Jouw hond doet toch NIETS?
Nou... de andere baas doet ook niets, leest de BC niet en grijpt niet in. Als jij leert om die BC te lezen (die bijt/snept echt niet uit het niets, al lijkt dat voor jou nu zo) kan jij je hond al uit die situatie halen VOORDAT het fout gaat.
 
Daarom toch nogmaals het verzoek je eens in dat topic te verdiepen. "

Ik raad je aan beter te lezen. Mijn hond is de eerste 2 incidenten bijna doodgegaan van de koorts en infectie van de wonden. En waarom in hemelsnaam zou ik BC taal moeten leren herkennen? Mijn hond kan met alles wat beweegt goed opschieten, van hyperactive blaffende chihuahas tot dominante XXL pitbulls. Alleen Collies doen vervelend tegen hem. Ik zou het juist omdraaien en van eigenaren van sneppende Collies verwachten dat ze hun hond niet bij de mijne of een andere laten, als je weet dat je hond een andere hond kan bijten die neutraal is en niks provoceert. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik raad je aan beter te lezen. Mijn hond is de eerste 2 incidenten bijna doodgegaan van de koorts en infectie van de wonden. En waarom in hemelsnaam zou ik BC taal moeten leren herkennen? Mijn hond kan met alles wat beweegt goed opschieten, van hyperactive blaffende chihuahas tot dominante XXL pitbulls. Alleen Collies doen vervelend tegen hem. Ik zou het juist omdraaien en van eigenaren van sneppende Collies verwachten dat ze hun hond niet bij de mijne of een andere laten, als je weet dat je hond een andere hond kan bijten die neutraal is en niks provoceert.  "

Ah, je wilt dus geen oplossing. Ook goed.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Als Collies zo een grote persoonlijke ruimte hebben horen hun eigenaren dat in acht te nemen en niet het plezier van anderen te bederven. Een Collie mag van mij zelfs van een kilometer al gaan tongelen als die maar van mijn hond afblijft. Het bos is niet van hem. Hoe kun je trouwens zeggen dat de topictitel niet klopt als er een vraagteken in zit en er dus iets gevraagd word? Sommige reacties op fora zeg..  "

Als jouw hond alle waarschuwingen van mijn hond negeert en zich een dominant agressieve houding blijft aanmeten ondanks haar kalmerende signalen... Dan hoor jij dat in acht te nemen en hem te begrenzen. Het bos is niet van hem.

honden page profiel StefanStefan

" Als jouw hond alle waarschuwingen van mijn hond negeert en zich een dominant agressieve houding blijft aanmeten ondanks haar kalmerende signalen... Dan hoor jij dat in acht te nemen en hem te begrenzen. Het bos is niet van hem. "

Het scenario wat je beschrijft is niet eens voorgekomen, en je bespreekt ook niet de punten uit mijn reactie. Beetje nutteloos om verder te praten wij twee denk ik smile

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Je mag een ras niet leuk vinden hoor, je goed recht. Ik ben geen fan van Rottweilers om dezelfde reden als jij geen fan bent van de Border. Dat is prima,  zou saai zijn als we allemaal zelfde ras wilde hebben he. 

De voorbeelden die je echter geeft kan ik van bijna élk ras een voorbeeld geven uit de praktijk. Ik werk als dierenarts assistente en kan je vertellen dat ik alle rassen voorbij hoor komen die bijten of gebeten worden. Het gaat inderdaad echt om hoe een eigenaar met zijn of haar hond omgaat en omgaat met karakter van zijn hond. 

Je praat over DNA en alles wat je dan zou hebben gehoord maar hoeveel weet je écht van dit ras..? Er reageren mensen die dit wel hebben en dit verweer je allemaal.

 

Prima dat onze meningen niet overeen komen hoor, maar je komt nieuw een openbaar forum op om vervolgens niet se meest aardige dingen te zeggen over een hond waar hier heel veel mensen wél feeling mee hebben. Sorry maar een topic openen met als titel "***beesten" , met of zonder vraagteken en dan ook weinig willen aannemen van wat mensen hier op te zeggen hebben, ja daar vind ik wel wat van. Dan kom je denk ik gewoon om je gal te spuwen. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik raad je aan beter te lezen. Mijn hond is de eerste 2 incidenten bijna doodgegaan van de koorts en infectie van de wonden. En waarom in hemelsnaam zou ik BC taal moeten leren herkennen? Mijn hond kan met alles wat beweegt goed opschieten, van hyperactive blaffende chihuahas tot dominante XXL pitbulls. Alleen Collies doen vervelend tegen hem. Ik zou het juist omdraaien en van eigenaren van sneppende Collies verwachten dat ze hun hond niet bij de mijne of een andere laten, als je weet dat je hond een andere hond kan bijten die neutraal is en niks provoceert.  "

Als je weet dat je hond niet met collies op kan schieten (of andersom), kun je toch de volgende keer je hond direct bij je roepen. Voorkomt incidenten in de toekomst. Voor je hond ook niet leuk om gebeten te worden, ongeacht of het zijn "schuld" is of niet. Mijn hond kan ook met veel honden niet samen (wel zijn schuld), is geen schande toch, niet alles gaat samen en niet alles hóeft samen. 

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

" Overigens nog een item gerelateerd aan Border Collies maar ongerelateerd aan het incident vandaag: mijn zwager wilde bij een dame die raskatten houdt een kitten aanschaffen. Deze werd dit jaar geboren en mijn zwager ging vaak op visite tot de kitten het nest uit mocht. 1 ochtend werd hij gebeld dat hij niet meer terug hoefde te komen. De Border Collie van de mevrouw was in het hok van de kittens gebroken en heeft ze 1 voor 1 doodgebeten.
Hoe gebeurt dit? En ja, een Rottweiler is in de verkeerde handen ook een gevaarlijke hond. Maar dan moet je vreselijk slecht voor hem zijn, en zelfs dan is de bijtgrens enorm hoog waar Rottweilers bekend om staan.
Zijn de Collies waar ik verhalen over hoor en zelf dingen mee heb meegemaakt toevallig allemaal in bezit geweest van een ombekwaam baasje of ligt het toch in het dna van de Collie?  "

Qua dit soort verhalen kun je bij elk ras wel zoeken en wat vinden... Ook over Rottweilers. Geeft niet heel veel toevoeging.

Ik denk niet dat het het DNA is maar dat de honden in bezit van zijn van onbekwame baasjes. Je hebt volgensmij gewoon echt veel pech hebt met de baasjes bij jouw in de buurt dat ze hun honden niet in het gareel houden, hun eigen hond niet kennen/kunnen lezen of dat ze gewoon lak eraan hebben. Daarom denk ik dat je beter de baasjes zou kunnen aanspreken in plaats van een "beledigend" topic te starten op een hondenforum. Hier schiet je immers niks mee op neem ik aan... 

Ik snap vanuit welke hoek je komt qua gevoel, zeker omdat je hond zo is toegetakeld. Wij hebben 4 Duitse herders bij ons in de buurt, helaas allemaal hond intolerant en ook mijn hond (BC mix) heeft als pup een aanvaring gehad. Ik vind het lastig om niet alle Duitse herders over een kant te scheren, maar ik doe het soms toch omdat ik er zelf nu ook nerveus van word. Ik zorg nu gewoon zelf dat ik afstand houd van deze honden en sommige baasjes doen dit zelf ook. Samen kun je dan tot een oplossing komen.

Spreek de baasjes aan en als zij niks willen ondernemen ligt de verantwoordelijkheid helaas toch echt bij jou door bijvoorbeeld afstand te bewaren of iets dergelijks. Je wilt immers je hond beschermen toch?

Ik heb geen idee in hoeverre de politie hierin iets kan betekenen, ook hier in de buurt zijn honden die bijten waar niks aan gedaan word.

honden page profiel StefanStefan

" Je mag een ras niet leuk vinden hoor, je goed recht. Ik ben geen fan van Rottweilers om dezelfde reden als jij geen fan bent van de Border. Dat is prima,  zou saai zijn als we allemaal zelfde ras wilde hebben he. 
De voorbeelden die je echter geeft kan ik van bijna élk ras een voorbeeld geven uit de praktijk. Ik werk als dierenarts assistente en kan je vertellen dat ik alle rassen voorbij hoor komen die bijten of gebeten worden. Het gaat inderdaad echt om hoe een eigenaar met zijn of haar hond omgaat en omgaat met karakter van zijn hond. 
Je praat over DNA en alles wat je dan zou hebben gehoord maar hoeveel weet je écht van dit ras..? Er reageren mensen die dit wel hebben en dit verweer je allemaal.
 
Prima dat onze meningen niet overeen komen hoor, maar je komt nieuw een openbaar forum op om vervolgens niet se meest aardige dingen te zeggen over een hond waar hier heel veel mensen wél feeling mee hebben. Sorry maar een topic openen met als titel "***beesten" , met of zonder vraagteken en dan ook weinig willen aannemen van wat mensen hier op te zeggen hebben, ja daar vind ik wel wat van. Dan kom je denk ik gewoon om je gal te spuwen.  "

Ho eens even, je zit me nu af te schilderen als iemand die informatie krijgt en het weer uit loopt te spugen. Ik verweer niks, ik heb ook nooit gezegd dat ik een afkeer heb naar Border Collies. Met DNA bedoelde ik de aard van de hond. Tuurlijk kan je van elk ras een hond aanwijzen die bijt of zich misdraagt. Ligt aan het exemplaar en ook aan de eigenaar. Mijn punt was meer dat Collies zo consistent vervelend zijn in mijn omgeving. Waarom zijn alle Collies die ik heb meegemaakt vals? Waarom krijg ik van dit forum maar ook uit mijn wijk meerdere signalen van hondeneigenaren dat ze ook geen Collies vertrouwen? En je kan zeggen wat je wilt maar ik laat mijn kind liever in een kamer met 10 Rottweilers, dobermans of pitbulls dan met 1 border collie.

Geen afkeer maar gezond verstand en wantrouwen. 

honden page profiel StefanStefan

" Als je weet dat je hond niet met collies op kan schieten (of andersom), kun je toch de volgende keer je hond direct bij je roepen. Voorkomt incidenten in de toekomst. Voor je hond ook niet leuk om gebeten te worden, ongeacht of het zijn "schuld" is of niet. Mijn hond kan ook met veel honden niet samen (wel zijn schuld), is geen schande toch, niet alles gaat samen en niet alles hóeft samen.  "

Helemaal mee eens! Ik liet hem toch even gaan snuffelen omdat die Border Collie zo snoezig en geïnteresseerd eruit zag. Ook denkt mijn Rottweiler vaak als ik van koers verander om een hond te mijden dat het een gevaar is, en gaat soms nog intensiever aandacht besteden aan die hond. Maarja voortaan beter voorkomen dan genezen hahah

honden page profiel StefanStefan

" Qua dit soort verhalen kun je bij elk ras wel zoeken en wat vinden... Ook over Rottweilers. Geeft niet heel veel toevoeging.Ik denk niet dat het het DNA is maar dat de honden in bezit van zijn van onbekwame baasjes. Je hebt volgensmij gewoon echt veel pech hebt met de baasjes bij jouw in de buurt dat ze hun honden niet in het gareel houden, hun eigen hond niet kennen/kunnen lezen of dat ze gewoon lak eraan hebben. Daarom denk ik dat je beter de baasjes zou kunnen aanspreken in plaats van een "beledigend" topic te starten op een hondenforum. Hier schiet je immers niks mee op neem ik aan... Ik snap vanuit welke hoek je komt qua gevoel, zeker omdat je hond zo is toegetakeld. Wij hebben 4 Duitse herders bij ons in de buurt, helaas allemaal hond intolerant en ook mijn hond (BC mix) heeft als pup een aanvaring gehad. Ik vind het lastig om niet alle Duitse herders over een kant te scheren, maar ik doe het soms toch omdat ik er zelf nu ook nerveus van word. Ik zorg nu gewoon zelf dat ik afstand houd van deze honden en sommige baasjes doen dit zelf ook. Samen kun je dan tot een oplossing komen.Spreek de baasjes aan en als zij niks willen ondernemen ligt de verantwoordelijkheid helaas toch echt bij jou door bijvoorbeeld afstand te bewaren of iets dergelijks. Je wilt immers je hond beschermen toch?Ik heb geen idee in hoeverre de politie hierin iets kan betekenen, ook hier in de buurt zijn honden die bijten waar niks aan gedaan word. "

Sterke punten die je opnoemt, vervelend om te horen van je nare ervaringen. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Ho eens even, je zit me nu af te schilderen als iemand die informatie krijgt en het weer uit loopt te spugen. Ik verweer niks, ik heb ook nooit gezegd dat ik een afkeer heb naar Border Collies. Met DNA bedoelde ik de aard van de hond. Tuurlijk kan je van elk ras een hond aanwijzen die bijt of zich misdraagt. Ligt aan het exemplaar en ook aan de eigenaar. Mijn punt was meer dat Collies zo consistent vervelend zijn in mijn omgeving. Waarom zijn alle Collies die ik heb meegemaakt vals? Waarom krijg ik van dit forum maar ook uit mijn wijk meerdere signalen van hondeneigenaren dat ze ook geen Collies vertrouwen? En je kan zeggen wat je wilt maar ik laat mijn kind liever in een kamer met 10 Rottweilers, dobermans of pitbulls dan met 1 border collie.
Geen afkeer maar gezond verstand en wantrouwen.  "

Dan heb ik dat verkeerd begrepen,  ik vind ***beesten best klinken als afkeer. Mijn excuus.

 

Ik vind het echt vervelend voor jou en rambo zoveel negatieve ervaring hebben met dit ras. Het is, zoals eerder gezegd, ook een probleem dat veel mensen een Border willen want zijn zo slim en mooi en vervolgens een hypere hond waarmee niks gedaan wordt los laten rousen in het bos. Ik ontken dat ook niet. 

Maar ik zit tussen heel veel Border eigenaren die WEL weten wat ze doen, en een goed gefokte hond bewust gekozen hebben en tussen die mensen en honden herken ik 0,0 van wat jij hier als voorbeelden noemt. 

 

En waar jij je kind laten moet je zelf weten. Misschien slimmer een kind nooit alleen te laten met een dier maar dát is dan weer mijn gezond verstand hp-wink

honden page profiel StefanStefan

" Ach... ik was een hele uitgebreide reactie aan het typen om het uit te leggen en zag toen zijn laatste reactie op mij en dacht:  "

Slaat nergens op, ik kom misschien scherp uit de bocht en knik niet braaf ja op alle punten die genoemd worden. Net als honden zijn mensen nou eenmaal verschillend. Ik denk dat veel mensen het punt missen, maar gelukkig heb ik ook erg nuttige reacties ontvangen hier. Ik kan me alleen aansluiten bij het feit dat BC's speciale aandacht nodighebben om hun "nature" in goeie koers te houden, en dar veel baasjes gewoon tekort komen.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hoe het vertrouwen terugwinnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^