Onhandelbare pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MabelMabel

Hoi! 

Mijn vriend en ik hebben nu iets meer dan een week een puppy van 11 weken. Het is een kruising tussen een Pommeriaan en een Dwergpoedel. Ze is ontzettend lief en leuk, maar ze haalt het bloed onder onze nagels vandaan. Ze heeft ons de afgelopen dagen enorm gek gemaakt, en ons laten afvragen waarom we ook alweer een puppy wilden. We zitten er even doorheen.

Ze blaft ontzettend veel, ook als je met haar speelt of gewoon uit het niets, bijt je enorm hard en valt je soms gewoon aan. Ze wilt niet in de bench, en blijft ook daar maar in krabben, bijten, blaffen en piepen. We hebben het idee dat ze overprikkeld is, en proberen haar verplichte rust te geven. Maar ze weigert om te slapen. We worden gek. 

We starten over 3 weken met onze puppycursus (eerder was geen plek), dus hopelijk hebben zij wat tips. In de tussentijd ben ik benieuwd of hier mensen hetzelfde meegemaakt hebben? Hoe heeft je pup zich ontwikkeld? Is het beter geworden? Heb je tips voor ons? 

Houd het netjes en positief. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Hoe ziet jullie dag eruit met de pup? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zo te lezen gedraagt je pup gedraagt zich als een pup?

Het kost nu eenmaal erg veel tijd en geduld om een pup zindelijk te maken, socialiseren en op te voeden.

 

Je kan zo'n kleine pup niet zomaar opsluiten in een bench, dat moet je langzaam opbouwen.

Je pup heeft nu al geleerd om een hekel te hebben aan de bench.

In welke ruimte slaapt je pup 's nachts?

Je kan haar ook bij je in de slaapkamer houden voorlopig.

 

Misschien kun je wat boeken bestellen over hoe je een pup moet opvoeden?

Of er veel over lezen of zo.

Maar in ieder geval je pup behandelen als een pup, rustig aan doen met haar.

Beloon je pup als ze wat goeds doet.

 

 

honden page profiel MabelMabel

" Hoe ziet jullie dag eruit met de pup?  "

We werken op dit moment beide thuis i.v.m. Corona. Ze mag overdag loslopen door het huis, en kiest er vaak voor om op de bank te gaan liggen/spelen. We laten haar een paar keer per dag naar buiten, ze geeft dit inmiddels zelf al aan. Ze slaapt 's avonds van 22:30-5:30uur ongeveer. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Vraag me inderdaad ook hoe jullie dag schema eruit ziet, waarom zal de pup overprikkeld zijn? Een pup bijt helaas erg veel, veel kauwmateriaal aanbieden (bullepees, runderoren, konijnenoren, runderkophuid enz) een gevulde kong vinden ze vaak ook heerlijk, zijn ze mooi druk mee en worden ze moe van. De bench moet inderdaad rustig aangeleerd worden. Wij kozen er destijds voor 2 weken naast de hond te slapen, bench deur gewoon open. De hond heeft nu inderdaad al een nare ervaring opgedaan met de bench. Een pup laten janken en piepen in de bench, heeft echt geen zin want zo wil de pup er straks helemaaal niet meer in. Ik zou voor nu de bench even laten voor wat het is, deurtje open laten staan en de pup heerlijk haar plek laten kiezen. Desnoods slaap je er even naast. 

 

Een pup is soms ook even heel zwaar, maar vergeet er vooral niet van te genieten en het allemaal goed moeten doen even los te laten. Het bijten wordt vanzelf minder, veel aanbieden. Bench even lekker laten voor wat het is, desnoods de pup mee nemen naar boven. Je pup is nog zo klein, die heeft jullie echt nog nodig, juist nu.

honden page profiel MabelMabel

" Zo te lezen gedraagt je pup gedraagt zich als een pup?
Het kost nu eenmaal erg veel tijd en geduld om een pup zindelijk te maken, socialiseren en op te voeden.
 
Je kan zo'n kleine pup niet zomaar opsluiten in een bench, dat moet je langzaam opbouwen.
Je pup heeft nu al geleerd om een hekel te hebben aan de bench.
In welke ruimte slaapt je pup 's nachts?
Je kan haar ook bij je in de slaapkamer houden voorlopig.
 
Misschien kun je wat boeken bestellen over hoe je een pup moet opvoeden?
Of er veel over lezen of zo.
Maar in ieder geval je pup behandelen als een pup, rustig aan doen met haar.
Beloon je pup als ze wat goeds doet.
 
  "

Het is inderdaad een pup, en dat beseffen we ons ook. Maar is het 'normaal' dat een pup je zo tot wanhoop en onzekerheid kan drijven of je het wel goed doet? Blijven blaffen, bijten en piepen. 

Ze zit zeker niet de hele dag in de bench. Enkele 's avonds/ 's nachts en overdag proberen we haar daar wat rust te geven en wat lekkers. Werkt tot nu toe alleen nog niet zo goed. De eerste dagen heeft ze naast ons geslapen trouwens :-). 

We zijn vooral bang dat dit geblaf blijft...

Aanraders qua boeken? 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" We werken op dit moment beide thuis i.v.m. Corona. Ze mag overdag loslopen door het huis, en kiest er vaak voor om op de bank te gaan liggen/spelen. We laten haar een paar keer per dag naar buiten, ze geeft dit inmiddels zelf al aan. Ze slaapt 's avonds van 22:30-5:30uur ongeveer.  "

Maar wat bieden jullie haar aan? Krijgt ze mentale uitdagingen (hondenpuzzels, zoekspelletjes etc) bezoeken jullie nieuwe plekken? Mag ze lekker snuffelen tijdens een wandeling? Krijgt ze voldoende kauwmateriaal? Kauwen en snuffelen werkt ontspannend voor een hond. Ik zou haar wat meer bezig houden.

honden page profiel MabelMabel

" Maar wat bieden jullie haar aan? Krijgt ze mentale uitdagingen (hondenpuzzels, zoekspelletjes etc) bezoeken jullie nieuwe plekken? Mag ze lekker snuffelen tijdens een wandeling? Krijgt ze voldoende kauwmateriaal? Kauwen en snuffelen werkt ontspannend voor een hond. Ik zou haar wat meer bezig houden. "

Ze heeft zeker veel uitdagingen die ze op een dag zou kunnen doen (in de vorm van intelligente speeltjes). We lopen dagelijks verschillende rondjes, niet te lang, maar ze krijgt wel de tijd om te snuffelen en alles te ontdekken. 

honden page profiel MabelMabel

Nog een opmerking, we hebben een konijnenren om de bench heen, zodat ze zich wat minder opgesloten voelt. Wat raden jullie aan; overdag hier ook in rusten, of bijvoorbeeld op de bank rusten? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Nog een opmerking, we hebben een konijnenren om de bench heen, zodat ze zich wat minder opgesloten voelt. Wat raden jullie aan; overdag hier ook in rusten, of bijvoorbeeld op de bank rusten?  "

Ik zou kijken of je haar na het wandelen wat te kauwen kunt geven of een gevulde kong, vaak rusten ze daarna wel. Anders zelf ook even rustig gaan zitten. Lees dat je zegt dat ze veel uitdaging heeft wat ze zou kunnen doen, maar bieden jullie haar niks aan wat je samen met haar doet? Puzzels enz? Snuffelmat/snufdelbal ect. Hier biedt je namelijk mentale uitdaging mee.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Een nadeel van verplichte rust is dat je hond niet leert om zelf rust te nemen. Je geeft aan dat ze overdag lekker op de bank gaat liggen, nou prima toch? Dan laat je haar daar lekker liggen met wat te kauwen en valt ze vanzelf in slaap. 

Was de fokker ook al wel begonnen met de socialisatie? 

 

honden page profiel MabelMabel

" Ik zou kijken of je haar na het wandelen wat te kauwen kunt geven of een gevulde kong, vaak rusten ze daarna wel. Anders zelf ook even rustig gaan zitten. Lees dat je zegt dat ze veel uitdaging heeft wat ze zou kunnen doen, maar bieden jullie haar niks aan wat je samen met haar doet? Puzzels enz? Snuffelmat/snufdelbal ect. Hier biedt je namelijk mentale uitdaging mee. "

Goede tip, dank! De kong hebben we inderdaad al geprobeerd, maar dat heeft ze na 5 minuten wel gezien. Misschien idd maar eens zo'n snuffelmat o.i.d. aanschaffen. 

We spelen we met haar, maar dat is met normale speeltjes. Beter dus om samen mentale uitdagingen aan te gaan?

honden page profiel MabelMabel

" Een nadeel van verplichte rust is dat je hond niet leert om zelf rust te nemen. Je geeft aan dat ze overdag lekker op de bank gaat liggen, nou prima toch? Dan laat je haar daar lekker liggen met wat te kauwen en valt ze vanzelf in slaap. Was de fokker ook al wel begonnen met de socialisatie? 
  "

Aha, ja daar heb je een punt. We zullen dat eens proberen. Waar ze overdag slaapt maakt niet zoveel uit.

Ja, ze zijn in huiselijke kring opgevoed. Ze is ook totaal niet bang voor andere mensen bijvoorbeeld, en rent kwispelend naar andere mensen toe. 

We hebben nog veel te leren zo te lezen ;-). 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Jullie hondje vertoont volkomen normaal gedrag.

 

Vwb boeken; https://samturner.nl/product/boek-1-elke-pup-een-goede-start/

 

Dit, en de andere 3 delen, zijn een musthave voor elke hondenliefhebber.

 

Verder, zorgen voor afleiding in de vorm van spelletjes, kluiven, etc.maar niet alles tegelijk. 1 spelletje of kluif per keer. 

 

Spelletjes als een Kong of een LickiMat zijn goed vermaak. 

 

Vwb de bench; ik heb het niet op die hondengevangenisjes. Prima als slaapplek met de deur open, maar nooit de deur dicht. Jullie hondje moet zelf kunnen kiezen waar ze gaat liggen. Je zult zien dat ze meerdere vaste slaapplekken zal krijgen. Soms in de bench, soms in de mand, soms in de tocht, etc.

 

Ook zou een pup overdag veel meer moeten slapen, maar dat komt goed als de hond aan de slag gaat met de Kong en LickiMat. 

 

Ik zou de hond 's nachts bij jullie laten slapen of op de bank slapen, tot ze comfortabel beneden slaapt zonder iets te slopen en in rust. (Bij ons 3 maanden)

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Goede tip, dank! De kong hebben we inderdaad al geprobeerd, maar dat heeft ze na 5 minuten wel gezien. Misschien idd maar eens zo'n snuffelmat o.i.d. aanschaffen. 
We spelen we met haar, maar dat is met normale speeltjes. Beter dus om samen mentale uitdagingen aan te gaan? "

Wat stop je in de kong? Staan veel recepten op internet. Meeste honden zijn er dol op. Hier krijgen ze er of zn hondenworst in, of soms wat smeerkaas met rundergehakt en dan uit de vriezer, soms een eitje erin of een beetje leverpastij.. Hier zijn onze honden er echt een half uur druk mee, vaak wel ingevroren. Mentale uitdaging maakt een hond inderdaad moe, snuffelmat is een idee. Maar ook zoek spelletjes, honden puzzels. Kun je vaak ook zelf eenvoudig maken. Heb je ook een leuke FB pagina van hersenwerkjes voor honden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

De eerste week was ik zeker niet bezig met hersenspelletjes. Wel met zindelijk maken, niet bijten (bevriezen, stoppen en omdraaien) zindelijk maken (na spel, eten, drinken en slapen naar buiten) aan riempje lopen, en als mijn pup doordraaide, deed ik de riem eraan en ging er opzitten, op de riem en bleeef zelf rustig. Binnen paar dagen was die riem, plof en slapen. 

Tweede week ging ik voorzichtig naar een nieuwe omgeving, parkje, loslopen op een beschermde omgeving,  Zitten op een bankje, rustig rondkijken. Derde week, drukkere omgeving. 

Tussen door met een brokje zit en af aanleren.

Teveel doen geeft een overprikkeld pup. 

Kijk op media boekservice en vraag daar advies voor  een goed boek over de opvoeding van een pup. Ze geven goed advies.

Eerst een goede band opbouwen. 

En een dwergkees x poedel, twee vocale rassen. Dus ja blaffen, daar valt je hondje op terug , onzekerheid schat ik in. Het is een baby. Alles is nieuw. Geef het tijd. Schrijf alles op en lees over een paar weken hoe het vooruit is gegaan.

 

honden page profiel MabelMabel

" Jullie hondje vertoont volkomen normaal gedrag.
 
Vwb boeken; https://samturner.nl/product/boek-1-elke-pup-een-goede-start/
 
Dit, en de andere 3 delen, zijn een musthave voor elke hondenliefhebber.
 
Verder, zorgen voor afleiding in de vorm van spelletjes, kluiven, etc.maar niet alles tegelijk. 1 spelletje of kluif per keer. 
 
Spelletjes als een Kong of een LickiMat zijn goed vermaak. 
 
Vwb de bench; ik heb het niet op die hondengevangenisjes. Prima als slaapplek met de deur open, maar nooit de deur dicht. Jullie hondje moet zelf kunnen kiezen waar ze gaat liggen. Je zult zien dat ze meerdere vaste slaapplekken zal krijgen. Soms in de bench, soms in de mand, soms in de tocht, etc.
 
Ook zou een pup overdag veel meer moeten slapen, maar dat komt goed als de hond aan de slag gaat met de Kong en LickiMat. 
 
Ik zou de hond 's nachts bij jullie laten slapen of op de bank slapen, tot ze comfortabel beneden slaapt zonder iets te slopen en in rust. (Bij ons 3 maanden) "

Fijn om te horen, bedankt voor de tips! 

honden page profiel MabelMabel

" Jullie hondje vertoont volkomen normaal gedrag.
 
Vwb boeken; https://samturner.nl/product/boek-1-elke-pup-een-goede-start/
 
Dit, en de andere 3 delen, zijn een musthave voor elke hondenliefhebber.
 
Verder, zorgen voor afleiding in de vorm van spelletjes, kluiven, etc.maar niet alles tegelijk. 1 spelletje of kluif per keer. 
 
Spelletjes als een Kong of een LickiMat zijn goed vermaak. 
 
Vwb de bench; ik heb het niet op die hondengevangenisjes. Prima als slaapplek met de deur open, maar nooit de deur dicht. Jullie hondje moet zelf kunnen kiezen waar ze gaat liggen. Je zult zien dat ze meerdere vaste slaapplekken zal krijgen. Soms in de bench, soms in de mand, soms in de tocht, etc.
 
Ook zou een pup overdag veel meer moeten slapen, maar dat komt goed als de hond aan de slag gaat met de Kong en LickiMat. 
 
Ik zou de hond 's nachts bij jullie laten slapen of op de bank slapen, tot ze comfortabel beneden slaapt zonder iets te slopen en in rust. (Bij ons 3 maanden) "

Fijn om te horen, bedankt voor de tips! 

honden page profiel MabelMabel

" Wat stop je in de kong? Staan veel recepten op internet. Meeste honden zijn er dol op. Hier krijgen ze er of zn hondenworst in, of soms wat smeerkaas met rundergehakt en dan uit de vriezer, soms een eitje erin of een beetje leverpastij.. Hier zijn onze honden er echt een half uur druk mee, vaak wel ingevroren. Mentale uitdaging maakt een hond inderdaad moe, snuffelmat is een idee. Maar ook zoek spelletjes, honden puzzels. Kun je vaak ook zelf eenvoudig maken. Heb je ook een leuke FB pagina van hersenwerkjes voor honden. "

We stoppen er nu nog makkelijke snoepjes in, zodat ze kan ontdekken dat er wat lekker uit komt. Wellicht dat wat erin smeren wat meer uitdaging biedt. Morgen maar even zo'n worst en wat kluifjes halen bij de dierenwinkel :-)

Ook jij bedankt voor de tips! 

honden page profiel MabelMabel

" De eerste week was ik zeker niet bezig met hersenspelletjes. Wel met zindelijk maken, niet bijten (bevriezen, stoppen en omdraaien) zindelijk maken (na spel, eten, drinken en slapen naar buiten) aan riempje lopen, en als mijn pup doordraaide, deed ik de riem eraan en ging er opzitten, op de riem en bleeef zelf rustig. Binnen paar dagen was die riem, plof en slapen. 
Tweede week ging ik voorzichtig naar een nieuwe omgeving, parkje, loslopen op een beschermde omgeving,  Zitten op een bankje, rustig rondkijken. Derde week, drukkere omgeving. 
Tussen door met een brokje zit en af aanleren.
Teveel doen geeft een overprikkeld pup. 
Kijk op media boekservice en vraag daar advies voor  een goed boek over de opvoeding van een pup. Ze geven goed advies.
Eerst een goede band opbouwen. 
En een dwergkees x poedel, twee vocale rassen. Dus ja blaffen, daar valt je hondje op terug , onzekerheid schat ik in. Het is een baby. Alles is nieuw. Geef het tijd. Schrijf alles op en lees over een paar weken hoe het vooruit is gegaan.
  "

We willen het zeker de tijd geven, daar is het ook een puppy voor. We zijn af en toe gewoon onzeker of het nog wel goed komt. Ook wat betreft blaffen. Kunnen we dat het beste negeren? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" We willen het zeker de tijd geven, daar is het ook een puppy voor. We zijn af en toe gewoon onzeker of het nog wel goed komt. Ook wat betreft blaffen. Kunnen we dat het beste negeren?  "

Dat hangt er helemaal vanaf waarom ze blaft. Je hebt een halve keeshond, als je pech hebt gaat ze nog meer blaffen als ze ouder wordt. smile

honden page profiel MabelMabel

" Dat hangt er helemaal vanaf waarom ze blaft. Je hebt een halve keeshond, als je pech hebt gaat ze nog meer blaffen als ze ouder wordt.  "

Ik denk (en hoop vooral, haha) dat het nu nog is voor aandacht en uit onzekerheid?! Laten we hopen dat het in de toekomst minder wordt. Beter voor ons, beter voor de buren ;-) 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het is inderdaad een pup, en dat beseffen we ons ook. Maar is het 'normaal' dat een pup je zo tot wanhoop en onzekerheid kan drijven of je het wel goed doet? Blijven blaffen, bijten en piepen. 

  "

De pup doet t niet om jullie wanhopig of onzeker te maken. Dat besef heeft ze niet. Jij praat, een hond blaft om je iets duidelijk te maken. Of omdat ze iets hoort dat ze nog niet kent. Of omdat ze naar buiten wil. Of omdat ze merkt dat jullie iets met haar gaan doen als ze blaft. Of om een andere reden.

 

Heb je goed knaagspul voor haar?

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik denk niet dat je pup overprikkeld is maar onderprikkeld als ik lees wat jullie haar bieden op een dag, of ik lees het helemaal verkeerd.

 

Ik zou die intelligentie spelletjes vooral laten voor wat het is en echt gaan beginnen met haar dingen te leren, te socialiseren.

 

Je hebt voor een halve keeshond gekozen dat zijn enorme blaffers. Als je denkt dat ze het uit angst doet zou ik echt 100% inzetten op socialisatie. Blaft ze om dingen voor elkaar te krijgen zou ik haar gewoon negeren en het aan dr geven zodra ze stil is. 

honden page profiel DanielleDanielle

Heel herkenbaar! Geen zorgen, het komt goed. Echt waar.

De eerste weken met de pup vond ik ook helemaal niet leuk. Hij hing met zijn kaken in mijn enkels, meubels en ik had continu bloedende wonden op mijn polsen. Probeer ervan (hoe lastig ook) te genieten. Doe leuke dingen met je pup, er is nog zo veel te ontdekken. Mijn 'pup' is inmiddels bijna 1 jaar oud en ik vond het steeds makkelijker gaan naarmate hij ouder werd.

 

Hij zit nu sinds enkele maanden volop in de puberteit, en ondanks dat het een behoorlijk pittig/eigenwijs karakter is, vind ik de puberteit minder zwaar dan de puppytijd. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je hebt de pup nog maar een goeie week. Waar komt ie vandaag, hoe gedroeg de pup (en de eventueel andere aanwezige honden) zich bij de fokker? Ook extreem veel geblaf daar?

 

Bekijk dit blaffen in een groter geheel. Ga eens na wanneer ze dit vooral doet, en hoe haar verdere lichaamstaal is. Dan ga je het verschil zien tussen:

- blaffen uit verveling (dus om aandacht te vragen, de behoefte aan actie en qualitytime)

- blaffen uit opwinding (spel, drukte om zich heen)

- blaffen uit onrust (vreemde geluiden, vreemde indrukken in omgeving, zich niet lekker in haar vel voelen)

- blaffen uit frustratie of protest (dingen tegen haar zin moeten doen, gedwongen worden, dingen lopen niet zoals ze wil)

- blaffen uit stress (door spanningen, door te veel druk te leggen op de pup, te hoge eisen te stellen, te veel nadruk op regeltjes, e.d.)

- enz.

 

Dus al naargelang waarom je hond blaft, kan je een oplossing zoeken, omdat je dan vertekt vanuit het eigenlijke probleem. 

honden page profiel MabelMabel

" Je hebt de pup nog maar een goeie week. Waar komt ie vandaag, hoe gedroeg de pup (en de eventueel andere aanwezige honden) zich bij de fokker? Ook extreem veel geblaf daar?
 
Bekijk dit blaffen in een groter geheel. Ga eens na wanneer ze dit vooral doet, en hoe haar verdere lichaamstaal is. Dan ga je het verschil zien tussen:
- blaffen uit verveling (dus om aandacht te vragen, de behoefte aan actie en qualitytime)
- blaffen uit opwinding (spel, drukte om zich heen)
- blaffen uit onrust (vreemde geluiden, vreemde indrukken in omgeving, zich niet lekker in haar vel voelen)
- blaffen uit frustratie of protest (dingen tegen haar zin moeten doen, gedwongen worden, dingen lopen niet zoals ze wil)
- blaffen uit stress (door spanningen, door te veel druk te leggen op de pup, te hoge eisen te stellen, te veel nadruk op regeltjes, e.d.)
- enz.
 
Dus al naargelang waarom je hond blaft, kan je een oplossing zoeken, omdat je dan vertekt vanuit het eigenlijke probleem.  "

Klopt helemaal, nu iets langer dan een week. Bij de fokker waren ze ook al energiek en blaften ze ook wel behoorlijk. 

Ik heb zelf het idee dat ze blaft om aandacht. We proberen het te negeren, maar ze kan zo 10 minuten doorblaffen. 's avonds wordt dit alleen maar meer.


We hebben vandaag al intelligentiespelletjes gekocht vandaag en wat meer om te kluiven. Maar ze is overal zo snel op uit gekeken.... 

Dat blaffen maakt ons echt enorm gek en wanhopig. Heeft iemand daar tips voor? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Klopt helemaal, nu iets langer dan een week. Bij de fokker waren ze ook al energiek en blaften ze ook wel behoorlijk. 
Ik heb zelf het idee dat ze blaft om aandacht. We proberen het te negeren, maar ze kan zo 10 minuten doorblaffen. 's avonds wordt dit alleen maar meer.
We hebben vandaag al intelligentiespelletjes gekocht vandaag en wat meer om te kluiven. Maar ze is overal zo snel op uit gekeken.... 
Dat blaffen maakt ons echt enorm gek en wanhopig. Heeft iemand daar tips voor?  "

 

Het blaffen proberen te stoppen door het te negeren, dat is vrijwel onmogelijk.

Je hond zal altijd 'winnen' doordat je op een gegeven moment toch ingrijpt.

Of elke andere vorm van aandacht, zoals boos naar je hond kijken, dan heeft je pup al wat hij wil.

Namelijk dat hij je aandacht heeft, boos naar hem kijken is ook aandacht.

En als je pup nu weet dat als hij 10 minuten kan blaffen en dan uiteindelijk toch je aandacht heeft, dan zal hij het morgen gerust 15 minuten volhouden en volgende week een uur.

En dat negeren, dat houdt geen mens vol.

 

Een pup van 11 weken die nu al op spelletjes en kluiven is uitgekeken?

Verplichte rust zou ik niet doen, dat is alleen maar strijd.

Laat je pup gewoon slapen waar ze wil, probeer haar niet op te sluiten in de bench.

's Nachts kun je eventueel de bench naast je bed zetten?

Ga regelmatig even met haar naar buiten, een paar keer in de week kun je iets anders met haar doen zoals een keer naar een winkel, naar een boerderij, naar het tuincentrum etc.

Ga eens een uur of langer  met je hond naar buiten, ga op een rustige plek zitten zodat je pup niet teveel moet doen maar toch lekker om zich heen kan kijken, beetje scharrelen etc.

Als je pup in huis is, laat haar lekker rond lopen, beloon haar als ze iets goed doet (zoals rustig liggen, ergens op kluiven, met haar speeltje spelen)

Je kan met je stem belonen, of even met je pup spelen.

 

Mijn honden kennen het woord 'klaar' om te stoppen met blaffen.

Dit heb ik aangeleerd door als ze gingen blaffen op een beetje strenge toon klaar te zeggen.

Als ze dan (toevallig) stopten met blaffen zei ik heel blij: goedzo, dat is klaar, braaaff! 

En daarna eventueel afleiden met een speeltje of koekje.

Zo hebben ze in de loop van de tijd dit goed leren kennen en weten nu precies wat het woord 'klaar' betekent.

Het is niet een bestaande methode of zo, dit hebben we toevallig zelf zo uitgevonden dat het werkte bij onze honden.

 

En jij hebt dan ook nog een kruising met een keeshondje, deze hondjes staan er wel bekend om dat ze echte keffertjes kunnen zijn.

 

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Klopt helemaal, nu iets langer dan een week. Bij de fokker waren ze ook al energiek en blaften ze ook wel behoorlijk. 
Ik heb zelf het idee dat ze blaft om aandacht. We proberen het te negeren, maar ze kan zo 10 minuten doorblaffen. 's avonds wordt dit alleen maar meer.
We hebben vandaag al intelligentiespelletjes gekocht vandaag en wat meer om te kluiven. Maar ze is overal zo snel op uit gekeken.... 
Dat blaffen maakt ons echt enorm gek en wanhopig. Heeft iemand daar tips voor?  "

Die spelletjes is ook wel iets waar je tijd in moet investeren, wat een hond moet leren en wat je samen doet. Wat voor aandacht krijgt je hond overdag? Ben echt benieuwd na het dag schema hoe laat en hoe lang de wandelingen zijn en activiteiten tussendoor. Mijn honden kunnen zich net zo gedragen, zijn savonds heel vervelend als ik overdag veelste weinig met ze doe. 

 

Probeer met de kluif ook eens rustig naast de hond te gaan zitten en het dan de hond aan te bieden. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mja het blaffen...je hebt een kruising van 2 rassen die er om bekend staan...

Je kan het commando 'stil' proberen aanleren(heb ik ook gedaan) van bij het begin. Blaffen is echt niet schattig, en moet direct in de kiem gesmoord worden.

Dus als de pup stil is= woordje 'stil' en belonen. Je probeert telkens langer uit te stellen bij het belonen

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^