Onhandelbare pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Wij zitten hier met een heel actieve hond (nu bijna 2 jaar oud) die ook nog heel lang ons vaak "aanviel" door te happen om te spelen, blaffen, janken etc. Soms word ik er nog gek van haha. Bij onze hond ligt de oorzaak van het vervelende gedrag aan 2 dingen; ofwel heeft hij nog te veel energie die er uit moet ofwel is hij overprikkeld. Je moet dan  zelf leren welke van de 2 het is, want zijn gedrag is bij alletwee hetzelfde (blaffen, bijten, prutsen, ...).

Wanneer hij te veel prikkels heeft gehad op een dag steken we hem wel in zijn bench om tot rust te komen (met poortje toe). Hij zit graag in zn bench en maakt hier dan ook nooit een probleem van en zal dan na 5min in slaap vallen. Dan zetten we de bench weer open. Voor de rest gaat de bench echt nooit toe.

Wanneer hij te actief is zit er ook maar  ding op natuurlijk en dat is de energie er uit halen door te spelen of te wandelen. Wat ik en mijn vriend dan doen (want vaak komt dit gedrag vooral s avonds naar boven) is ons elk aan de andere kant van het huis zetten en dan de bal naar elkaar gooien en de hond loopt dan heen en weer en wil hem pakken voor wij dat doen. Voor iedereen een leuk spelletje en voor de hond zeer vermoeiend.

Als ik het bij jullie zo lees lijkt het me het beste om echt dagelijks meerdere actieve spelletjes of wandelingen te doen en daarbij ook je hond mentaal te stimuleren. Probeer bijvoorbeeld van eten een spelletje te maken, wij doen dit door;

- Eten in een kong te steken zoals al vermeld is hier.

- Een denkspelletje en daarin eten verstoppen. (ik heb de buster activity mat en die vindt Knox zeer tof)

- Zo een bal waar je eten in moet steken en door te rollen valt het er uit.

- Eten in de kong en deze dan verstoppen, dus je hond het spelletje "zoek" leren.

- Training met eten is natuurlijk ook een must, de eerste maanden moest knox altijd eerst wat oefeningen van de hondeschool doen met de helft van zijn maaltijd en daarna kreeg hij de rest in zn kom. Een goede oefening die ze me daar leerde was de aandacht oefening waarbij ze naar je moeten kijken, telkens als je hond naar je kijkt krijgt hij wat eten.

Doe trainingen nooit te lang want dan heb je misschien weer het probleem van overprikkeling.

Wanneer hij dan weer overprikkeld zou zijn vind ik het wel belangrijk je hond te verplichten tot rust (al zijn de meeste mensen hier daar precies niet mee akkoord). Het hangt natuurlijk af van hond tot hond, maar mijn hond kent zijn grens echt niet soms. Let wel op, we verplichten hem enkel als het echt nodig is en geven hem eerst een waarschuwing. Wanneer Knox dan begint te blaffen en happen zeggen we eerst "time out Knox". Als hij dan gewoon verder doet pakken we hem op herhalen we time out en steken we hem in zn bench met het poortje toe voor max 10min. Tegen dan ligt hij lekker te snurken en erna komt hij meestal vanzelf weer naar ons om in de zetel verder te slapen.

Belangrijk hierbij is dat je hond wel goed gewoon is aan zn bench en dit niet gebruikt wordt als straf! De bench is de rustplaats. Ga je hond dan ook nooit uit zn bench halen wanneer hij dat niet wil. Naar wat ik las is je hond niet zo fan van een bench dus misschien moet je ook nog wat werken aan benchtraining?

Hopelijk helpt dit je een beetje. Het is natuurlijk mijn ervaring met mijn hond maar elke hond is anders.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^