Berp (update pag4).

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Dit topic had ik dus helemaal gemist,als er engelse staffordjes in het spel zijn dan ik ben ik helemaal verkocht.
Even alles bijgelezen en genoten van die mooie foto's
 
Berp is dus al een klein fel dingetje dat beloofd wat voor toekomst "

Ja dit is een echte. Heel fel ding is het. Ideaal voor het sporten straks. Ik vind het ook geen probleem als ze intolerant zijn als ik het maar weet. Ze doet het echt super en ik weet zeker jij vind dit ook een heerlijk dier. Maar ja eens een sbt altijd een sbt. Ik vind die van jou op foto’s ook altijd geweldig. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Ik zie dit ook nu pas, maar die foto, dat Berp op haar rug ligt, wauw, dan smelt ik.
Raar want ik heb normaal niet zoveel met puppy.s misschien de overgang? Ga ik ineens gek op puppy's zijn.
Maar wat een prachtig hondje is het, die foto's, de boevigheid straalt er wel vanaf vind ik.
Veel geluk met haar!! "

Hahaha ja deze dame brengt het heel goed. Ze kan zo boevig zijn maar als ze in de knuffelmodus staat. Nou echt je smelt gewoon. Zo lief naar mensen. 

 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Berp is ondertussen alweer 5 maanden oud. Het is al een heel dametje aan het worden. Ze doet het enorm goed en geniet heel erg van samen actief bezig zijn. Het liefst gaat ze de hele dag overal mee naar toe. Het is net als Vaös en Lein echt mijn hond en ook al is iedereen thuis is het niet de bedoeling dat ik zonder haar naar het toilet ga. 

 

Ze luistert steeds beter en het negeren van mensen gaat nu erg goed. Ze kan aan de heupgordel voorop lopen en dan mensen passeren zonder naar deze mensen toe te willen gaan. Het negeren van honden werken we nog aan. Maar het is lastig omdat er nu veel honden loslopen die niet luisteren. Hierdoor moet ik vaak ingrijpen waardoor mijn adrenaline gehalte natuurlijk ook stijgt. Het gaat iedere dag een stapje beter maar het zou makkelijker zijn als alle niet luisterende honden vast lopen in aanlijn gebied. 

 

Ze gaat ook iedere twee weken mee naar het sportveld en dit vind ze een groot feest. Een drive waar je u tegen zegt. Als ze op de slatmill heeft gerend springt ze daarna tegen me aan met een mega gelukkige blik in dr ogen. Ze mag doen waar ze voor gemaakt is. Heerlijk om dat te zien. 

 

Met Vaös is ze nog steeds de beste maatjes. Al moet ik zeggen dat haar puppy licentie nu toch echt helemaal verlopen is. Hij pakt haar nu strenger aan als ze te ver gaat. Daarom grijp ik zelf nu veel meer in om te voorkomen dat hij het steeds moet regelen. Dit werkt voor mijn gevoel erg goed en geeft Vaös meer rust. Ze is namelijk niet meer altijd onder de indruk van een nette correctie. Om escalatie voor te zijn grijp ik dus in. 

 

Ze is volop aan het wisselen en het grootste gedeelte is al uitgevallen. Ze heeft boven wel nog dubbele hoektanden staan waarvan een er de komende dagen uit gaat vallen. Hopelijk gaat de andere hoektand er ook snel uit want ik wil haar daar liever niet voor onder narcose moeten laten brengen. Ze blijft namelijk intact voor de fok dus dan zou ik haar enkel voor die tand onder narcose moeten laten brengen. 

 

542131.jpg

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Anke...je foto, geen wonder dat je geen newfoundlanders neemt, hahaha..en ze laten het toe dat je ze even voor de foto zo op je schouders zet..laughing

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Het gaat iedere dag een stapje beter maar het zou makkelijker zijn als alle niet luisterende honden vast lopen in aanlijn gebied. "

Amen hp-smile

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Leuke blije foto, Anke.

Wat betreft de extra tand, laat je haar lekker knagen op botjes enzo?  Misschien de tand dan wel 'sneuvelt'.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Anke...je foto, geen wonder dat je geen newfoundlanders neemt, hahaha..en ze laten het toe dat je ze even voor de foto zo op je schouders zet.. "

Hahahaha met mijn Leonberger zal ik niet zo snel zo´n foto maken. 51kg is iets te zwaar om in de nek te zetten. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Leuke blije foto, Anke.
Wat betreft de extra tand, laat je haar lekker knagen op botjes enzo?  Misschien de tand dan wel 'sneuvelt'. "

Jazeker, ze krijgt iedere dag meerdere momenten tijd om lekker te kluiven op allerlei soorten kophuid. Goed nieuws ik heb hem eergisteren eruit kunnen halen. Hopelijk gaat die aan de andere kant ook eens los zitten want die zit nog muurvast. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Wat een stoer wijfje al! En lastig he al die loslopende honden. Hier in alle jaren nooit last van gehad tot corona begon. Opeens overal. Hoop dat ze ze dapper leert negeren. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Wat een stoer wijfje al! En lastig he al die loslopende honden. Hier in alle jaren nooit last van gehad tot corona begon. Opeens overal. Hoop dat ze ze dapper leert negeren.  "

Wij hadden er hier ook weinig last van. Maar nu echt alle overal losse niet luisterende honden. Het is soms echt frustrerend met name omdat er toch een hoop mensen zijn die de schuld bij mijn honden willen leggen... 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Het gaat erg goed met Berp. Ze is een blije pup en haar wereld word steeds een stukje groter. Af en toe is ze wat onzeker en ik hoop dat dit een fase is waar ze doorheen moet. Zo schrok ze zich vandaag bv kapot van een kindje dat viel met de step. En dan laat ze flink van zich horen. Verder wel een hele fijne training gehad. We zijn het centrum in gegaan en daar was het goed druk. Veel mensen en veel honden maar ze heeft zich keurig gehouden. Bij thuiskomst is ze in de stoel geploft en heeft heerlijk geslapen. 

 

Het is een heel aanhankelijk hondje en volgt me overal. Van de week was mijn moeder vergeten dat het niet slim is met me te bellen op luidspreker. Vaös en Berp gaan dan samen staan piepen en mauwen. Die twee zijn nog steeds dikke maatjes. Ze kan nog steeds samen met hem spelen. Zelfs met een bijtrol terwijl andere honden dat echt niet hoeven te proberen. Ook de andere honden in huis hoeven dat niet te proberen. Dus ik hoop natuurlijk dat die twee zo goed blijven met elkaar maar het blijft afwachten. Ik geniet er nu elke dag van! 

 

Ze is afgelopen weekend mee geweest op haar eerste sportweekend. Daar heeft ze spelenderwijs kennis kunnen maken met allerlei sport onderdelen. In het begin was ze iets overdonderd door al het gejoel van de andere honden. Maar uiteindelijk kon ze dat loslaten en genieten. 

 

Helaas staat een hoektand nog steeds dubbel en die zit ondanks al het kauw en speelmateriaal nog steeds niet los. Deze ga ik dus als dit zo blijft zsm laten verwijderen. Zodat die hoektand voldoende ruimte krijgt aangezien de onderkaak aan die kant ook wat aan de krappe kant is. Verder groeit ze heel goed en is het al zeg ik het zelf een hele knappe pup. Op dit moment loop ik full time stage in een dierenkliniek dit in combinatie met een pup is erg pittig. Ik heb nu een weekje vakantie en dan nog drie weken stage. Dan komt het examen inzicht en ben ik hopelijk in juni klaar met mijn opleiding. 

 

543008.jpg

543011.jpg

543012.jpg

543013.jpg

543014.jpg

543017.jpg

543018.jpg

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een goede update, fijn dat het allemaal zo goed gaat. Ze lijkt een heerlijk hondje, waar je echt veel van geniet.

Succes met de studie!

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Berp is bijna 7 maanden oud en wat doet ze het goed. Het is een flinke drukte maker en stilzitten kan ze eigenlijk niet. Qua onzekerheid gaat het stukken beter, ze valt nauwelijks meer uit op momenten dat ze het even spannend vind. We zijn hier ook flink mee aan de slag gegaan. Regelmatig gaan wandelen samen met vrienden zodat ze leert dat ze andere honden kan negeren en dat het allemaal goed komt. Dus het negeren gaat nu echt stukken beter. Sommige honden wil ze gewoon opvreten met name kleine hondjes die te dicht bij komen zijn echt niet veilig. Ze luistert steeds beter en ze heeft een hele mooie recall. Ze is een werker dus ze vind het fantastisch om commando's uit te voeren. 

 

Ze gaat als we gaan sporten altijd mee en wat vind ze dat geweldig. Je ziet echt dat ze er aanleg voor heeft en alles heel natuurlijk & makkelijk oppakt. Na een dagje op het sportveld en een lekkere wandeling is ze echt voldaan. Alleen gewone wandelingen is echt niet genoeg voor Berp. Ze is ook begonnen met speuren, dat pakt ze ook erg leuk op. Vanavond hebben we de tweede les. Ik ben erg benieuwd hoe ze het gaat doen. 

 

In huis gaat het nog steeds erg goed met de andere honden. Zij en Vaös zijn nog steeds dikke maatjes. Liggen meestal samen in een stoel te slapen. En als ze denken dat er iets of iemand in de tuin gaan ze samen patrouilleren. Ik blijf hopen dat dit zo goed blijft gaan. Maar het is een felle tante dus ik durf niet te voorspellen of dat zo blijft. 

543708.jpg

543709.jpg

543710.jpg

543711.jpg

543712.jpg

543713.jpg

543714.jpg

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Leuke updatehp-thumbsuplekker pittig ding waar je hard mee moet werkensmile

Tosca was ook zo een felle tante maar met Vigo is het altijd goed gegaan,8 pootjes op 1 buik.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Berp is nu bijna 7,5 maand oud. Wat een heerlijke hond! Het is een echte clown, ik lach me meerdere malen per dag helemaal kapot om haar. Het uitvallen naar andere honden is zo goed als eruit. Heel af en toe als het het haar overvalt reageert ze nog. Maar over het algemeen wil ze gewoon graag de andere hond opeten zonder dat ze daarbij onzeker is. Ik ben ook flink aan de slag gegaan om samen te wandelen met andere honden en dat ze deze dan gewoon negeert. Ik wil gewoon gezamenlijke wandelingen kunnen doen. Mijn honden kunnen niet met andere honden maar het is wel fijn als ze, ze gewoon negeren aan de lijn en dat je dus wel samen kunt wandelen. De muilkorf kent ze ondertussen ook vrij goed. Ze krijgt tijdens steeds meer wandelingen de korf om nu. Het is nu weer goed weer dus veel loslopers die niet goed te controleren zijn door de eigenaren. 

 

Het sporten pakt ze ook erg leuk op. Ze heeft haar eerste echte sportweekend erop zitten. Daar heeft ze weer wat dingen kunnen uitproberen en vooral lekker zelfvertrouwen opbouwen. We zijn nu thuis begonnen met de high jump en hangtime te oefenen. Ook dit pakt ze erg leuk op. Hierin is het ook weer belangrijk dat ze zelfvertrouwen opbouwt dus daar nemen we alle tijd voor. 

 

Het rust pakken in huis gaat steeds beter omdat we nu langzaam steeds wat meer kunnen gaan doen. Zwemmen en in het water plonzen vind ze ook fantastisch. 

 

Het hebben van een sportlijn is echt heel anders dan een showlijn maar man het bevalt me zo goed. Ik vind het echt fantastisch! Voor mij gaat er niets anders meer komen. 

544511.jpg

544512.jpg

544514.jpg

544515.jpg

544516.jpg

544517.jpg

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Leuke update mooi pittig staffordje,ik heb een showmodelletje maar Tosca was ook een werkertje,beetje vergelijkbaar karakter.

Altijd lachen om die idiote streken.

Fijn dat het sporten goed gaat.

Een geweldige leuke foto van jij samen met je tweetal.hp-thumbsup

honden page profiel DonjaDonja 3 doggies

honden foto van Donja

Wat een super update weer. 

Ik lees ze elke keer. Genieten!

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

We zijn de 8 maanden gepasseerd. Wat een heerlijke dame is mijn Berp. De laatste weken plakt ze enorm aan me. Veel erger dan voorheen. Als ik op de bank zit ligt ze bij mij, als ik op sta volgt ze me overal. Nog steeds knettergek maar ik kan het steeds beter sturen.  

 

Het sporten heeft even op een laag pitje gestaan. Ik werkte naar mijn theorie examen paraveterinair toe en heb enorme faalangst. Niet ideaal om met zo´n spanning die al weken van te voren begint echt te trainen met de honden. Dus ik heb er voor gekozen een vakantie in te lassen wat sporten betreft. We zijn iedere dag lekker naar het bos gegaan en daar heerlijke wandelingen gemaakt. Voor Berp een heel leerzame periode want ze heeft erg veel ervaringen opgedaan. Ze is weer wat zekerder geworden en geniet enorm van wandelingen in het bos.

 

Berp heeft haar eerste lessen mantrailen er ook opzitten. En ook dit was een schot in de roos, ze vind het helemaal geweldig. Dit helpt haar ook weer in haar zelfvertrouwen waar ik duidelijk de vruchten van pluk op dit moment. Ik vind het mantrailen een hele mooie afwisseling op alle andere sporten die we doen. 

 

Afgelopen weekend hebben we het sporten weer opgepakt. Zaterdag begonnen met de trackmill en lure racen. Gisteren high jump en slatmill. Vandaag gekeken of ze iets met de frisbee wilde maar dat wilde ze niet. Dus toen ik klaar was met de jongens nog eens high jump gedaan. Heerlijk weekend gehad en weer mega veel motivatie lekker met de honden aan de slag te gaan. Begin juni krijgen ze opnieuw een week sport vrij ivm mijn praktijk examen. 

 

Zoals het nu uitziet is Berp zo goed als uitgegroeid in de hoogte. Het blijft dus een kleine muis, iets dat ik helemaal niet erg vind. Ik vind haar op dit moment namelijk erg mooi in verhouding. Toch iets lengte in de rug waar ze gewoon heel veel voordeel van heeft. Voor nu dus ook gekozen om haar langzaam wat beter in conditie te gaan zetten en zeker op de hangtime foto´s kun je goed zien dat ze er echt al mooi bij staat. Ze heeft echt al flink wat massa voor haar leeftijd. 

 

De komende tijd gaan we ons flink richten op het bijtwerk want dat is nog niet wat het moet zijn. Onderdelen waarbij ze moet jagen doet ze allemaal. Dus we gaan nu focussen op de 3 bijt onderdelen. Het mooiste zou namelijk zijn dat ze alle 10 de onderdelen gaat doen. Dan kan ze heel mooi mee draaien in de competitie. 

 

545006.jpg

545007.jpg

545008.jpg

545009.jpg

545010.jpg

545011.jpg

545012.jpg

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Weer een mooie update,mooi meisje die helemaal voldoet aan je verwachtingen,fijn voor je.

Die foto met muilkorf mooi.

Gaat het nog altijd goed samen?

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Weer een mooie update,mooi meisje die helemaal voldoet aan je verwachtingen,fijn voor je.
Die foto met muilkorf mooi.
Gaat het nog altijd goed samen? "

Ja, Vaös en Berp zijn nog steeds echt super samen. Ze slapen nog steeds veel samen en trekken echt flink naar elkaar toe. 

 

De foto van de muilkorf had ik gemaakt omdat het toch echt een eindeloze discussie blijft. Mensen vinden altijd dat hun honden zich moeten kunnen verdedigen dus ik heb uitgelegd waarom ik niet wil dat mijn honden dat doen. Daarbij moet het beeld rondom de muilkorf ook veranderen omdat het voor de hond helemaal niet negatief hoeft te zijn. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Mooie snaps en tip voor als je bloed zenuwachtig wordt van een examen? Valeriaan druppels kan helpen. Heb die tip ooit eens gehad van iemand omdat ik iedere zakte voor het rijbewijs uit zenuwen. Met paar van die druppels op slaagde ik wel :)

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ja, Vaös en Berp zijn nog steeds echt super samen. Ze slapen nog steeds veel samen en trekken echt flink naar elkaar toe. 
 
De foto van de muilkorf had ik gemaakt omdat het toch echt een eindeloze discussie blijft. Mensen vinden altijd dat hun honden zich moeten kunnen verdedigen dus ik heb uitgelegd waarom ik niet wil dat mijn honden dat doen. Daarbij moet het beeld rondom de muilkorf ook veranderen omdat het voor de hond helemaal niet negatief hoeft te zijn.  "

Het zijn mooie korven dat ten eerste,Vigo had er ook één, was hij ook aangeleerd,hij deed met die korf alles,drinken,snoepje aannemen spelen.

Had hem altijd bij mij,bijna nooit nodig gehad .

Ik vind de foto mooi en geslaagd.

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

Wat is ze mooi!

En die laatste foto.. daar smelt je toch van!

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Het examen heb ik met 80% behaald dus ben enorm blij. 

Nog geen uitgebreide update maar wilde deze video graag met jullie delen: Video

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Gefeliciteerd! Viel dus toch wel mee achteraf gezien hp-wink En nog twee van die bed rakkers hehe, geef ze eens ongelijk tongue-out Ligt ook veel lekkerder dan de grond tenzij er gras is of een plantenbak hihi

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Leuk filmpje! Ik moet wel lachen om de geluidjes die je zwarte hondje maakt op de slatmill hahah. Vol enthausiasme hp-heart

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Hierbij weer een update. Berp is nu ruim 10 maanden, bijna 11 al. Ze doet het ontzettend goed. Echt knettergek is ze. Altijd ready to go! Het speuren gaat enorm goed, ze doet het voor de aantal lessen dat we hebben gehad echt zeer goed. Ook de trainers zijn ook erg onder de indruk van de werklust die ze heeft. Van de week een les gehad waarbij de instructeurs zich verstopt hadden. We kregen coördinaten van de locatie waar de geurvoorwerpen lagen. Daar moesten we starten. Combi een startte maar die was te afgeleid dus besloot te wachten tot wij weg waren. Combi twee startte en ik dacht dat ze goed op weg waren. Dus ik start Berp, die geeft aan naar links te willen en toen kwam combi twee om de hoek terug. Hond viel naar haar uit maar zij was aan het werk en keek nog niet op. Maakte de juiste beslissing en liet me duidelijk zien dat het wss ergens rechts moest zijn. Liep iets te ver door omdat ze mensen zag, maar ik voelde verschil in trekkracht dus hield haar in. Toen draaide ze direct om. (berp trekt door als ze goed zit vandaar dat ik dit kan doen). Pakte de geur op en vond de persoon. ENORM TROTS WAS IK. Langzaam aan worden we steeds meer een team.

 

Het sporten gaat ook erg goed, ze geniet er echt volop van. Op dit moment werk ik vrij veel maar de tijd die ik vrij ben besteed ik met de honden. Ik ben hard aan het werk aan onze droom: een eigen sportveld. Onze hemel op aarde noem ik het ook wel. Een plek waar de honden kunnen zijn wie ze zijn, zonder een oordeel van de wereld om ons heen. Ze kunnen daar veilig los rennen en volop genieten van de sport. Stukje bij beetje komen we dichter bij onze droom. De lure machine is besteld en die komt als alles goed is ergens half aug binnen. 

 

Berp gaat nog steeds enorm goed met Vaös samen. Het zijn echt maatjes. Ze is ook loops geweest en wat een omslag was dat. Onzekerheid is zo goed als weg en andere honden die haar niet aan staan krijgen nu enkel een vieze grom als ze te kort bij komen. Uitval gedrag is weg op het vieze grommen na, maar dat is voor de echt, geen onzekerheid. Tijdens de loopsheid pakte ze zelfs het bijtwerk op dus daar ben ik enorm blij mee. 

 

Al met al ben ik enorm blij met mijn knappe Berp. Ze is echt mega knap maar daarnaast ook echt mega lief. Ik wil echt niets anders meer dan de staffordshire bull terriër. Wat een heerlijke honden! 

 

546970.jpg

546971.jpg

546972.jpg

546973.jpg

546974.jpg

Ik vind haar bouw echt heel mooi. Echt mijn smaak! Poten als het ware naast de borstkast geplaats, wat lengte in de rug, prima gehoekte achter poten, veel natuurlijke massa en een koppie om van te smelten. 

 

546975.jpg

 

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Wat fijn dat het zo goed gaat!! En wat een knapperd is het. Ik vind het echt een leuk hondje hp-heart

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Wat een prachtige foto's!! 

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

Wat een leukerd!! Inderdaad super knap! En onwijs interessant al die verschillende activiteiten die jullie samen doen hp-thumbsup

Ook grappig om te zien dat ik een heleboel gedrag van Murph (kruising stafford x Duitse herder) herken ineens! Ze hadden bijna familie kunnen zijn, zeker qua kleur hp-smile

 

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^