quarantaine

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Door het coronavirus ben ik in quarantaine en mag dus niet buiten gaan wandelen. Weet iemand een paar dingen die je kan doen met de hond in de tuin? Ik speel, africhting, apporteer, .. maar weet iemand misschien nog een andere interessanten ideeën?

Alvast bedankt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je zou voor je hond een uilaatsirvice kunnen bellen voor een keer per dag lekker mee en uitgelaten worden voor een uur....en jij sterkte... je mag zelf in de tuin spelen met je hond, en je hond een goed bot geven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb je zelf het corona virus ? Als dat niet zo is, en geen klachten hebt mag je wel de hond uitlaten, en tuurlijk niet bij anderen ...ga je op tijden wanneer iedereen geweest is...mits jezelf niet positief ben he. Maar in qwarentaine moet voor een ander. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Heb je zelf het corona virus ? Als dat niet zo is, en geen klachten hebt mag je wel de hond uitlaten, en tuurlijk niet bij anderen ...ga je op tijden wanneer iedereen geweest is...mits jezelf niet positief ben he. Maar in qwarentaine moet voor een ander.  "

Als je huisgenoten corona hebben of het vermoeden omdat ze klachten hebben, dan mag jij niet het huis uit en niet de hond uitlaten. Indien het onmogelijk is om een ander te vinden om dat te doen EN je hebt geen tuin EN je hebt zelf geen klachten (ook niet een klein beetje).. dan mag je met handschoentjes aan en een mondkapje op, de hond naar de DICHTSTBIJZIJNDE groenstrook brengen om te plassen en poepen en linea recta terug naar huis. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Door het coronavirus ben ik in quarantaine en mag dus niet buiten gaan wandelen. Weet iemand een paar dingen die je kan doen met de hond in de tuin? Ik speel, africhting, apporteer, .. maar weet iemand misschien nog een andere interessanten ideeën?
Alvast bedankt "

Snoepjes verstoppen, die neus aan het werk zetten, dat vinden ze leuk en vergt ook inspanning..

Sterkte met je quarantaine

honden page profiel DagmarDagmar

Voeding uitstrooien / verstoppen binnenshuis/tui 

Kleine fitness oefeningen.

Nieuw truucje aanleren. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Als je huisgenoten corona hebben of het vermoeden omdat ze klachten hebben, dan mag jij niet het huis uit en niet de hond uitlaten. Indien het onmogelijk is om een ander te vinden om dat te doen EN je hebt geen tuin EN je hebt zelf geen klachten (ook niet een klein beetje).. dan mag je met handschoentjes aan en een mondkapje op, de hond naar de DICHTSTBIJZIJNDE groenstrook brengen om te plassen en poepen en linea recta terug naar huis.  "

Mag wel, bij mijn man was het vermoeden van corona en zat in afwachting van de test in quarantaine. Ik moest in principe ook thuisblijven, maar mocht er niemand anders zijn die een boodschap voor ons kon doen, mocht ik, indien geen klachten wel die boodschap doen. Dus een hond uitlaten lijkt mij een veel minder groot risico als een supermarkt bezoeken.

Zie onder leefregels

https://lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis

NB Dit speelde overigens 2 weken terug, het is mogelijk dat de informatiebrief inmiddels is aangepast, kan daar verder niets over vinden.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

1,5 week terug ben ik ook positief getest op Corona (voor de 2e keer) maar ik had zelf vrijwel geen klachten. Daar waar mijn vriend ook in quarantaine moest en m’n ouders ook omdat ik een paar dagen daarvoor bij hun gegeten had, had ik niemand die met de honden kon gaan lopen. En ja, dat is met een jonge Leonberger en een Border Collie wel een probleem. 

Gelukkig heeft het die week elke dag geregend en heb ik tijdens die enorme regenbuien een grote ronde in de polder kunnen doen. Ik ken de polder goed en het is heel goed mogelijk om 4 meter afstand te houden en daarbij kwam dat ik zeker wist dat niemand zo idioot als ik was om tijdens die regenbuien lekker te gaan wandelen. 

Ik ben dan ook niemand tegengekomen. Verder ben ik het huis niet uit geweest. 

Ik zie daar niet echt een probleem in hoor. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ben jezelf positief dan blijf je thuis , in quarentaine voor een ander en je hebt geen klachten kan je gerust de hond uitlaten, wegblijven bij anderen natuurlijk, is er niemand die de boodschappen kunnen doen voor je dan mag er zelfs de boodschappen gedaan worden met een mondkapje op....... ggd geeft dat advies.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ben jezelf positief dan blijf je thuis , in quarentaine voor een ander en je hebt geen klachten kan je gerust de hond uitlaten, wegblijven bij anderen natuurlijk, is er niemand die de boodschappen kunnen doen voor je dan mag er zelfs de boodschappen gedaan worden met een mondkapje op....... ggd geeft dat advies. "

Dat weet ik. Ik ben één van die mensen die dat advies geeft. Het nadeel is dat de informatie op de verschillende kanalen enigszins van elkaar afwijkt en dat mensen er de interpretatie aan geven die hen het beste uitkomt.

Ipv te zoeken naar de mazen die in jouw straatje passen zou je moeten kijken naar het doel van die adviezen.

 

Voor iedereen geldt: Werk thuis tenzij het ECHT niet anders kan. En legio werknemers en werkgevers beslissen meteen om niet thuis te werken. Het zou wel kunnen maar dat is lastig en vreemd, vergt aanpassingen die we niet gewend zijn enz. Toch staat werk op de 3e plek om besmet te raken. 1/3e van de werknemers geeft aan bij klachten NIET thuis te zullen blijven en gewoon door te werken.

 

Dit geldt ook voor die boodschappen. Boodschappen zijn een noodzakelijkheid, een eerste levensbehoefte. Bezorgdiensten raken overbelast (ook omdat veel mensen die dat niet nodig hebben er gebruik van maken) en niet iedereen heeft familie om de hoek wonen. Om het aan bekenden in de buurt te vragen, buren, leden van je club oid is vaak een grote drempel. Dan is het makkelijker en prettiger om het toch maar even zelf te doen en dat is dus NIET de bedoeling. Wie het echt niet durf te vragen kan ook het rode Kruis inlichten; die hebben een bestand 'maatjes' die boodschappen doen. Alleen als er ECHT geen enkele andere oplossing is mag je het zelf doen, met mondkapje en handschoenen. Dat is dus niet wanneer je het je buren niet durft te vragen.

 

Dan kom je bij de hond. Als je huisgenoten corona hebben of het vermoeden omdat ze klachten hebben, dan mag jij niet het huis uit en niet de hond uitlaten. Indien het onmogelijk is om een ander te vinden om dat te doen EN je hebt geen tuin EN je hebt zelf geen klachten (ook niet een klein beetje).. dan mag je met handschoentjes aan en een mondkapje op, de hond naar de DICHTSTBIJZIJNDE groenstrook brengen om te plassen en poepen en linea recta terug naar huis. Dat is dus NIET gaan wandelen, ook niet wanneer het rustig is. Wandelen is GEEN eerste levensbehoefte, ook niet voor je hond. Ook hierbij mag je een beroep doen op het Rode Kruis.

 

>Maar in qwarentaine moet voor een ander.<

En daar zit het probleem. Nederlanders zijn wat dat betreft een kutvolk. Individualistisch en de regels gelden alleen voor anderen. Een dicht hek, met slot, op het terrein van een ander is een fysieke uitdaging om overheen te klimmen, inclusief fiets, wandelwagen en hond. Het komt gewoon niet in de botte koppen op om zo'n hek te respecteren. Net zoals met de coronaregels. Zoeken naar mazen, eigen interpretatie; zolang je je eigen leven maar door kunt leven. Hoe zou het toch komen dat Nederland zwart kleurt op de coronakaart?!?

 

En ik? Ik deal dagelijks met de gevolgen van dat asociale gedrag. Ik krijg de mensen aan de lijn die denken 'o zo verantwoordelijk' te zijn geweest maar tientallen mensen hebben blootgesteld omdat ze hun verstand niet gebruiken. En ja, ik spreek ook de slachtoffers daarvan, of hun naasten omdat ze al in het ziekenhuis op de IC liggen. Ja, ook binnen de regels kan je je als een enorme hufter gedragen door de mazen op te zoeken. "Het mag toch?" Neem als voorbeeld die 'blok'verjaardagen. 

 

Mijn tip? De gouden tip: Denk na over hoeveel mensen jij in quarantaine laat plaatsen of moet waarschuwen als over 2 dagen blijkt dat jij besmet bent, klachten hebt. Je bent besmettelijk 2 dagen voor je klachten krijgt. Dus al voel jij je kiplekker, je blijft een risico of je nu in quarantaine zit of niet.

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Ja ik heb zelf het corona virus. Uitlaatdienst gaat met mijn hond niet lukken, ze vertrouwt andere mensen niet zo en ze zal hier ook geen plezier aan hebben. Maar bedankt voor alle tips en ik ben van België dus het zijn ook andere regels als bij jullie in Nederland..

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Er is sowieso een verschil tussen in isolatie moeten en quarantaine.

In isolatie moet je als zelf corona hebt. Dan mag je niks, niet naar buiten, aparte badkamer en in eigen kamer blijven als je huisgenoten hebt.

In Quarantaine moet je als je contact hebt gehad met een besmet persoon of uit een land komt met verhoorgd risico of in afwachting bent van de uitslag van je eigen test.

Dan mag je niet in het openbaar met andere mensen, geen bezoek ontvangen enz.

Maar In jouw geval mag je dus echt niks....

Maar ja. een hond en geen uitlaatservice......Ik zou inderdaad korte rondjes lopen aan de riem, op momenten dat je liefst niemand buiten tegen zult komen. Dat kan dus ook s nachts zijn of akelig vroeg in de ochtend.

Zorg absoluut dat je een fatsoenlijk mondmasker op hebt en raak onderweg niets aan! Draag desnoods handschoenen (deurknop en zo)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Goed artikel dat inhaakt op de discussie hier over wel of niet met je hond gaan wandelen als je in quarantaine of isolatie moet:

https://www.nu.nl/coronavirus/6084484/de-jonge-als-ggd-vraagt-op-je-kont-te-zitten-ga-je-op-je-kont-zitten.html

 

>

Terwijl het aantal besmettingen blijft oplopen doet vicepremier Hugo de Jonge een beroep op alle Nederlanders om zich weer strikter aan de coronamaatregelen te houden. De Jonge bespeurt dat een groep Nederlanders te lichtzinnig met de adviezen omgaat en dat moet veranderen. "Adviezen zijn er om op te volgen. Als de GGD zegt: 'Ga met je kont op de bank zitten', dan ga je met je kont op de bank zitten. Dan ga je niet denken dat je het beter weet dan de GGD."

 

De Jonge reageerde vrijdag na afloop van de ministerraad onder meer op onderzoek van het RIVM waaruit blijkt dat de helft van de Nederlanders het advies van de GGD om thuis te blijven bij bron- en contactonderzoek naast zich neerlegt.<

 

>Hij zag dat in allerlei praatprogramma's er wel erg veel op zoek is gegaan naar inconsistenties in het beleid, die er naar zijn inzicht ook zeker wel waren. "Die discussies zijn alleen ten koste gegaan van de gesprekken over de ernst van het virus zelf."<

Volgende forumvraag: Steppen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^