Leven met een herplaatser // welkom Bodhi!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

" https://youtu.be/1GP4lYIcEDM
Gisteren was het weer eens tijd voor één van onze vaste wandelingen met HP vriendjes. Ik vond het best spannend aangezien het een groep honden is die heel goed met elkaar omgaan. Wat nou als Bodhi daar totaal niet bij paste? 
Na een klein beetje mot in het begin ging het daarna super goed! Hij valt goed in de groep, rende heerlijk met de andere BC door de bossen heen en deed daarna vooral z’n eigen ding (overal markeren dus, oh ja ik heb nu een reu.) 
 
Ondertussen slapen Bodhi en Maui ook samen beneden. Ze zoeken elkaar ontzettend veel op en liggen veel samen te slapen. 
Het grote verschil wat ik al wel merk, is dat Bo eerst vooral op de bank of in een hoekje sliep en nu eigenlijk wel door het hele huis heen slaapt. Alsof hij nu veel meer op zijn gemak is bij ons binnen. 
Vandaag maar even lekker een chill dagje, aangezien het gisteren met zoveel honden toch wel wat prikkels waren.  "

Wat doet hij het goed zeg! Ik vind dat hij al heel erg op jou gericht is. Hij kijkt regelmatig om en kwam zelfs even helemaal terug. Wat goed zeg, ziet eruit als een lieverd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Wat een goed bericht weer.

Nog even mijn eigen ervaring.  Mijn Pepijn kwam bij mij ook na een echtscheiding van de dochter des huizes. Ik snap het nog niet hoor, die mensen hadden zelf 5 hondjes ofzo, één meer of minder maakt toch niet uit...

Ik heb hem nu een jaar of 6 en nog steeds contact met de mensen. Ik stuur nog wel eens een foto en we wisselen altijd kerstkaarten uit.  Ze zeggen nog iedere keer :   "we vinden het zó fijn dat Pepijn bij jou terecht is gekomen"

IK OOK!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Mooie hond en hopelijk blijft alles goed gaan.

Met een goede begeleiding, vast wel.

 

Toch zou ik hem zeker nog niet los laten lopen.  De hond is in een voor hem onbekende omgeving en met onbekende mensen en een nwe andere hond erbij.

Dat hij nu rustig meeloopt kan zijn uit onzekerheid en stress nog over de verhuizing.

Maar zodra dat anders wordt, of als de stress juist toeneemt omdat hij nog niet 'thuis' is, kan hij zomaar ervandoor gaan. Op zoek naar zn vertrouwde omgeving......En komt hij wel terug naar nwe mensen  die een nwe naam roepen die hij nog niet goed kent?

Ik zou het risico niet nemen kortom....

Maar prachtige jonge hond hoor!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De border is een mens gerichte hond, wat ik op het filmpje zag hij is al gericht op je, en wat fijn dat het in huis zo goed gaat, en ook met anderen honden, de baasjes, de vroegere baasjes zullen blij en tevreden zijn.hp-thumbsup

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Wat een positieve verhalen! Geniet van lieve mooie Bodhi <3

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Top dat het zo goed gaat. Hoop wel dat je je er bewust van bent dat je hem enorm in het diepe gooit (direct ophalen, direct los, eerste weekend al een groepswandeling) Wat natuurlijk super is als het goed gaat, maar bij de meeste herplaatsers totaal niet vanzelfsprekend is. Mijn laatste herplaatser is ook zo'n makkelijkje en omdat ik haar baas goed ken kon ik dat ook wel inschatten. En dan is het ook heerlijk, een relaxed een hondje erbij. En je bent er natuurlijk zelf bij om te zien of het echt goed gaat.  Dus geniet er vooral van.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Zou daarin geen verschil zijn tussen een angstige buitenlandse herplaatser en een Nederlandse herplaatser die een goede opvoeding gehad heeft? 
Als ik bijvoorbeeld een hond te logeren krijg waarvan ik weet dat die goed op mijn commando’s reageert, dan zal ik die namelijk op veilige plekken waarschijnlijk ook gewoon lekker los laten lopen.  "

misschien wel hoor, maar wat, als er bijv. ineens een knal is, of hij ergens anders van schrikt, dan kan het zijn dat hij dan in paniek wegvlucht ipv naar jou toe komt omdat hij je nog niet goed kent.

 

 

Super dat het verder al zo goed gaat in huis met Maui, en hij zich al zo ontspannen voelt.

En ook heel fijn dat hij in de hondengroep goed valt.

 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Succes verder leuk dat het zo goed gaat 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

539301.jpg539302.jpg

En als je op 10 minuten rijden van het strand woont is het natuurlijk wel heel erg lekker om samen even uit te waaien hp-heart

 

Ik begrijp de reacties dat we snel gaan best wel hoor. Maar adviseren we niet in elk topic om te kijken naar de individuele hond? Bodhi draait heerlijk mee en geniet van alles wat we ondernemen. Ik kijk het liefste naar hemzelf en tot nu toe gaat het fantastisch. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Maar adviseren we niet in elk topic om te kijken naar de individuele hond? 

Zeker. Hij ziet eruit als een blije, ontspannen hond. Ik heb niet de indruk dat ie zijn vorige woonst erg mist.. hp-angel

Een geslaagde herplaatsing, dus.

Genieten maar! hp-thumbsup hp-heart

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Zeker moet je naar de hond kijken. Maar dan moet je de hond wel kennen.....om te kunnen zien of dit normaal of niet normaal gedrag is voor hem.....

Wil ik toch even toevoegen.  Als je de hond nog maar zo kort kent, neem je toch een risico. (nwe omgeving, nwe baasjes, nwe naam...)

Maar goed, veel plezier met hem; t is een mooie hond

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mooie profielfoto!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Zeker moet je naar de hond kijken. Maar dan moet je de hond wel kennen.....om te kunnen zien of dit normaal of niet normaal gedrag is voor hem.....
Wil ik toch even toevoegen.  Als je de hond nog maar zo kort kent, neem je toch een risico. (nwe omgeving, nwe baasjes, nwe naam...)
Maar goed, veel plezier met hem; t is een mooie hond "

Maar als iemand nu een weekje op Kahlúa zou passen, en ik zeg dat zij los kan, neem ik aan dat deze persoon Kahlúa lekker los zou laten op veilige plekken. Dat doe ik immers wel bij honden waar ik af en toe op pas.. dit is niet heel anders. Het gaat hier om een goed opgevoede hond, die veel op Britt let (zelf gezien) en zelfs in een grote groep honden, waar mijn honden de hort op gingen + 1 andere, bleef hij lekker bij ons. Het is gaat hier niet om een angstige straathond die geen opvoeding gehad heeft. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat een coole kleur heeft ie! En gefeliciteerd nog trouwens met je nieuwe gezinslidcool

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Daar heb je zeker een punt Pascale. Maar we verschillen van mening over het punt: als iemand op mijn hond zou passen en ik zou zeggen ze kan lekker los dus doe maar...

Ik zou nl niet willen dat een oppasser, die mijn hond niet kent en er geen hechting mee heeft, los zou laten lopen.....

Maar dat is mijn opvatting.....

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Daar heb je zeker een punt Pascale. Maar we verschillen van mening over het punt: als iemand op mijn hond zou passen en ik zou zeggen ze kan lekker los dus doe maar...
Ik zou nl niet willen dat een oppasser, die mijn hond niet kent en er geen hechting mee heeft, los zou laten lopen.....
Maar dat is mijn opvatting..... "

Uiteraard, maar dit geef je dan ook aan toch? Ik heb eens 2 weken op een husky gepast, hoewel het baasje zei dat ze af en toe wel los kon, is ze niet 1 keer van de 10 m lijn gegaan, maar mijn achter buren hebben een labrador kruising waar ik wel eens op paste en regelmatig mee nam naar het bos, hij ging gewoon lekker los. Wat ik dus wil zeggen, het is afhankelijk van de hond. En als Britt er het volle vertrouwen in heeft hem los te laten, waarom niet? Ze heeft immers al een hond die bij haar in de buurt blijft en geen aantalten maakt om weg te rennen. Grote kans dat Bodhi dus lekker bij Britt en Maui in de buurt blijft. 

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel 3 doggies

honden foto van Marjolein & Mabel

Gefeliciteerd met het nieuwe familielid! Wat een prachtige hond is Bodhi, en het lijkt alsof hij er perfect bij past. Veel plezier samen :)

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Ik denk dat Britt zelf hartstikke goed in staat is om in te schatten of hij verantwoord los kan of niet. Lekker naar het individu blijven kijken en niet te veel generaliseren. Mooi beestje hoor, van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe gezinslid en geniet ervan.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

" En als je op 10 minuten rijden van het strand woont is het natuurlijk wel heel erg lekker om samen even uit te waaien 
 
Ik begrijp de reacties dat we snel gaan best wel hoor. Maar adviseren we niet in elk topic om te kijken naar de individuele hond? Bodhi draait heerlijk mee en geniet van alles wat we ondernemen. Ik kijk het liefste naar hemzelf en tot nu toe gaat het fantastisch.  "

Wat leuk foto 

honden page profiel Maaike en GuusjeMaaike en Guusje 3 doggies

honden foto van Maaike en Guusje

" En als je op 10 minuten rijden van het strand woont is het natuurlijk wel heel erg lekker om samen even uit te waaien 
 
Ik begrijp de reacties dat we snel gaan best wel hoor. Maar adviseren we niet in elk topic om te kijken naar de individuele hond? Bodhi draait heerlijk mee en geniet van alles wat we ondernemen. Ik kijk het liefste naar hemzelf en tot nu toe gaat het fantastisch.  "

Gefeliciteerd met je tweede hond en wat een mooierd is het.

Waar ga jij naar het strand? Als het 10 min vanuit boz is ben ik erg benieuwd waar dat is, wil ook graag een x met guusje naar het strand.

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

" Uiteraard, maar dit geef je dan ook aan toch? Ik heb eens 2 weken op een husky gepast, hoewel het baasje zei dat ze af en toe wel los kon, is ze niet 1 keer van de 10 m lijn gegaan, maar mijn achter buren hebben een labrador kruising waar ik wel eens op paste en regelmatig mee nam naar het bos, hij ging gewoon lekker los. Wat ik dus wil zeggen, het is afhankelijk van de hond. En als Britt er het volle vertrouwen in heeft hem los te laten, waarom niet? Ze heeft immers al een hond die bij haar in de buurt blijft en geen aantalten maakt om weg te rennen. Grote kans dat Bodhi dus lekker bij Britt en Maui in de buurt blijft.  "

Is ook, maar aangezien dit een openbaar forum is kan het toch ook handig zijn om even te benoemen dat het meestal handiger is om het wat rustiger aan te pakken. Alleen maar fijn dat het bij Britt zo goed gaat. Ik benoemde het eigenlijk puur voor de meelezers. Hier regelmatig (tijdelijke) opvangers en al een aantal herplaatsers gehad (ook border colllies).  Gewoon uit Nederland met een goede opvoeding. En toch zat er grote verschillen aan het aanpassingsvermogen per hond. Meestal duurde het echt wel 2 tot 3 maanden voordat ze echt zichzelf zijn. Hier gaat loslopen inderdaad snel, maar met op visite gaan of ze in een vreemde roedel zetten doseer ik altijd even. Omdat ze de eerste wekend vaak Zelf nog in de visite modus zitten richting mij en ik hun signalen nog niet altijd goed kan lezen. Maar zoals ik al schreef mijn laatste opvanger paste ook naadloos bij ons en was direct zichzelf, dus het verschilt zeker. Mijn eerste herplaatser was de eerste maand de braafste hond ooit en ging daarna spontaan terug in de pubertijd, ook wel mooi om te zien, want daarna werd ze langzaam zichzelf met haar minder en goede kanten. Kortom, vat het vooral niet op als kritiek. Zijn gewoon mensen met herplaatsers die ook hun verhaal delen met alleen maar goede intenties.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

539346.jpg

 

Ondertussen is Bodhi nu een week bij ons en dingen lopen eigenlijk nog best wel soepel. 

Wat we wel zien is dat hij nieuwe mensen aan de deur erg spannend vindt. Dus zal hij bij pakketbezorgers enzo gewoon in de woonkamer opgesloten worden. Visite gaat goed zo lang ik eerst met hem buiten ga wandelen en dan gelijk met de visite naar binnen wandel. Dan begroet hij ze binnen eigenlijk vrijwel meteen enthousiast. 

Vandaar hebben we vanmorgen eerst drie kwartier door het bos geslenterd en daarna hebben we even op het terras wat geluncht. Bij het restaurant hadden we aangegeven dat hij nieuw bij ons is, dus kregen we een tafel in een hoekje waar verder geen mensen zaten en dus alleen de bediening voorbij kwam. Ging super, hij en Maui gingen vrijwel direct liggen.

 

Ook heeft hij een nieuw tuig gekregen aangezien zijn huidige tuig erg dicht achter de oksels zat en we dinsdag voor het eerst frisbee les hebben! Bodhi beoefend deze sport met passie al 1,5 jaar terwijl het voor mij de eerste keer gaat zijn. Om verveling bij Bo te voorkomen, zal de instructrice soms wat moeilijkere worpen met hem doen. 

Zaterdag gaan we voor het eerst naar de schapen met hem, oh wat ben ik benieuwd of hij aanleg heeft! 

Momenteel krijgt hij de pers brok van DARF. Maar ik merk dat de brokken heel erg aan zijn tanden blijven plakken. KVV moet hij absoluut nog niet hebben dus ik denk dat ik voorlopig even overstap op Acana. 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Gefeliciteerd met jullie nieuwe maatje, wat is hij mooi!hp-heart

Leuk dat je het frisbee met hem op gaat pakken en gaat kijken bij de schapen. Heel veel plezier, hij lijkt me een ontzettend lieve hondhp-heart

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Gefeliciteerd met jullie nieuwe maatje! Veel plezier en geluk samen!

honden page profiel KlaraKlara

"  
Ondertussen is Bodhi nu een week bij ons en dingen lopen eigenlijk nog best wel soepel. 
Wat we wel zien is dat hij nieuwe mensen aan de deur erg spannend vindt. Dus zal hij bij pakketbezorgers enzo gewoon in de woonkamer opgesloten worden. Visite gaat goed zo lang ik eerst met hem buiten ga wandelen en dan gelijk met de visite naar binnen wandel. Dan begroet hij ze binnen eigenlijk vrijwel meteen enthousiast. 
Vandaar hebben we vanmorgen eerst drie kwartier door het bos geslenterd en daarna hebben we even op het terras wat geluncht. Bij het restaurant hadden we aangegeven dat hij nieuw bij ons is, dus kregen we een tafel in een hoekje waar verder geen mensen zaten en dus alleen de bediening voorbij kwam. Ging super, hij en Maui gingen vrijwel direct liggen.
 
Ook heeft hij een nieuw tuig gekregen aangezien zijn huidige tuig erg dicht achter de oksels zat en we dinsdag voor het eerst frisbee les hebben! Bodhi beoefend deze sport met passie al 1,5 jaar terwijl het voor mij de eerste keer gaat zijn. Om verveling bij Bo te voorkomen, zal de instructrice soms wat moeilijkere worpen met hem doen. 
Zaterdag gaan we voor het eerst naar de schapen met hem, oh wat ben ik benieuwd of hij aanleg heeft! 
Momenteel krijgt hij de pers brok van DARF. Maar ik merk dat de brokken heel erg aan zijn tanden blijven plakken. KVV moet hij absoluut nog niet hebben dus ik denk dat ik voorlopig even overstap op Acana.  "

Op zich kun je prima op je eigen niveau instappen op een sport waar je hond al verder in is. Het is niet zo dat hij het dan saai gaat vinden ofzo. Bij frisbee gaat het uiteindelijk vooral om jullie samenspel. Bij ons geven ze trouwens ook training zonder hond. Is echt wel een aanrader omdat je dan puur op de gooitechniek traint en pas met je hond aan de slag gaat als het veilig is. (en ik kwam er tijdens die lessen al achter dat frisbee spelen met een motorisch uitgedaagd baasje niet zo handig is :p) Enne (ik voel mezelf een beetje in de herhaling vallen) heb iets minder haast. Mij valt echt op dat je zo super snel zo super veel wil met deze hond. Ik snap dat jij vind dat dat goed gaat, maar die conclusie kan je niet in een week (of twee)  trekken. Dat weet je pas over een paar weken. En ik zie in jouw strandfoto's twee duidelijke vouwen onder de oogjes. Daar is niets mis mee, maar wel een fysiek signaal van moe zijn. Hier is dat altijd een reden om even op de rem te gaan staan, zeker bij de borders, want die zullen nooit laten zien dat ze over hun grens gaan (behalve dat ze uiteindelijk kortere lontjes krijgen richting vreemde mensen en andere honden). Geen kritiek, gewoon luchtig advies met een goede bedoeling. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Op zich kun je prima op je eigen niveau instappen op een sport waar je hond al verder in is. Het is niet zo dat hij het dan saai gaat vinden ofzo. Bij frisbee gaat het uiteindelijk vooral om jullie samenspel. Bij ons geven ze trouwens ook training zonder hond. Is echt wel een aanrader omdat je dan puur op de gooitechniek traint en pas met je hond aan de slag gaat als het veilig is. (en ik kwam er tijdens die lessen al achter dat frisbee spelen met een motorisch uitgedaagd baasje niet zo handig is :p) Enne (ik voel mezelf een beetje in de herhaling vallen) heb iets minder haast. Mij valt echt op dat je zo super snel zo super veel wil met deze hond. Ik snap dat jij vind dat dat goed gaat, maar die conclusie kan je niet in een week (of twee)  trekken. Dat weet je pas over een paar weken. En ik zie in jouw strandfoto's twee duidelijke vouwen onder de oogjes. Daar is niets mis mee, maar wel een fysiek signaal van moe zijn. Hier is dat altijd een reden om even op de rem te gaan staan, zeker bij de borders, want die zullen nooit laten zien dat ze over hun grens gaan (behalve dat ze uiteindelijk kortere lontjes krijgen richting vreemde mensen en andere honden). Geen kritiek, gewoon luchtig advies met een goede bedoeling.  "

Als je goed kijkt staat in het topic ook een foto van hem die maanden geleden genomen is. Ook hier heeft hij “wallen”. Dit is dus gewoon zijn vachtkleur. 

Ik kan prima inschatten wanneer een hond overprikkeld is of “overwhelmed”, anders was ik niet aan een herplaatser begonnen. Ik merk ook aan Bo dat hij juist vervelend wordt als we niet genoeg doen. 
Daarbij doe ik alles in overleg met de stichting waar hij vandaan komt en waar ik zelf ook vrijwilliger ben. 

Ik heb aan de modjes gevraagd of het topic gesloten kan worden. Ik had gehoopt op een leuk volgtopic zonder al teveel gedoe maar dat is kennelijk onmogelijk. 

Jammer. 

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

Ja, het is jammer dat het topic zo verpest wordt. Je doet het super Britt!

 

Wallen... please, het is geen mens. Bodhi is super gefocust op je en doet het zoveel beter los dan 85% van de hondeneigenaren die hun hond langer hebben. Een onverwachtse knal kan ook een hond die tien jaar naast het baasje loopt in blinde paniek krijgen. Het is jammer dat er weer moet worden doorgedramd, nergens voor nodig.

 

Niemand hier heeft Bodhi ook maar gezien, dus zouden we niet moeten beoordelen of het goed is om die hond los of aangelijnd te houden. Je weet waar je aan begonnen bent, je kent Bodhi goed genoeg om te weten wat hij nodig heeft en je gaat er verantwoord mee om. Wellicht kunnen de modjes dit topic opschonen, maar ik begrijp dat het plezier er wel af gaat zo als mensen geen vrede kunnen hebben met de keuzes die jij maakt en de grote behoefte hebben zich te blijven herhalen.

 

Ik wens je in ieder geval veel geluk met Bodhi, en veel plezier met het sporten. Fijn dat het al zo goed gaat in zo'n korte tijd. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ja, het is jammer dat het topic zo verpest wordt. Je doet het super Britt!
 
Wallen... please, het is geen mens. Bodhi is super gefocust op je en doet het zoveel beter los dan 85% van de hondeneigenaren die hun hond langer hebben. Een onverwachtse knal kan ook een hond die tien jaar naast het baasje loopt in blinde paniek krijgen. Het is jammer dat er weer moet worden doorgedramd, nergens voor nodig.
 
Niemand hier heeft Bodhi ook maar gezien, dus zouden we niet moeten beoordelen of het goed is om die hond los of aangelijnd te houden. Je weet waar je aan begonnen bent, je kent Bodhi goed genoeg om te weten wat hij nodig heeft en je gaat er verantwoord mee om. Wellicht kunnen de modjes dit topic opschonen, maar ik begrijp dat het plezier er wel af gaat zo als mensen geen vrede kunnen hebben met de keuzes die jij maakt en de grote behoefte hebben zich te blijven herhalen.
 
Ik wens je in ieder geval veel geluk met Bodhi, en veel plezier met het sporten. Fijn dat het al zo goed gaat in zo'n korte tijd.  "

Honden die vermoeid zijn, kunnen wel degelijk kringen 'wallen' onder hun ogen krijgen.. bij die van mij is dit overduidelijk te zien wanneer we een aantal dagen veel intensieve dingen hebben gedaan. 

 

 

Verder ben ik het volledig met je eens! Ik heb hem toevallig wel gezien, en hij luistert perfect (beter dan die meiden van mij hp-shiny

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Niet sluiten hoor Britt! vind het leuk jullie avonturen te lezen!

 

Ik volg je op instagram en ik zie echt een hele vrolijke, open Border Collie en ik denk dat je het super doet zo. Mijn vorige hond Loki was ook een herplaatser (en  Border Collie) Ik herken hem in Bodhi. Hij was ook heel snel heel op zijn gemak in huis, deed snel met ons mee etc. Iedere hond is anders en ik denk dat je genoeg van honden af weet om Bodhi goed te lezen en te begrijpen. Adviezen zijn vast goed bedoeld maar ik snap dat je hier na zoveel niet meer op zit te wachten.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Heb hem ook gezien, geen zorgen mensen, hij doet het super! hp-shiny

 

Moet eerlijk zeggen dat ik onze buitenlandse opvangers ook snel los liet lopen. Natuurlijk moet je opletten, maar op een gegeven moment voel je zelf goed aan of een hond wel of niet los kan. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^