Markeren als een reu: meer teefjes die dit doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Het valt me op dat Luna de laatste maanden regelmatig kleine plasjes doet op bepaalde plekken. Het is geen blaasontsteking, want ze móet niet en kan het gewoon prima ophouden (been there, done that), en ook geen aankomende loopsheid want ze is al 2 jaar gesteriliseerd.

 

Het is echt heel specifiek. Als ik haar uitlaat, plast ze gewoon een grote plas. En vervolgens tijdens het wandelen wordt een bepaald plukje gras/aarde/modder uitgebreid besnuffeld en dan zet ze een stapje naar voren en plast er overheen. Dit gebeurt niet elke wandeling en ook niet op elk plekje dat nauwkeurig wordt geïnspecteerd. Maar bij sommige plekjes móet ze er gewoon overheen plassen. Net een reutje, ze doet nog net niet haar poot omhoog hp-shiny 

 

Meer teefjes die dit doen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Zeker! Hier een hond die veel wil communiceren via haar plas.

Thuis houdt ze heel lang op, zodat ze een goeie voorraad heeft om op de wandeling haar zegje te doen (want stel je voor dat je nog wat te vertellen hebt en je plas is op, drama! cool)

Ze heft haar achterpoot ook op om bovenop boomstronken te kunnen plassen en mikt speciaal in trechtervormige paddestoelen zodat er een vijvertje achterblijft. hp-shiny

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Zeker! Hier een hond die veel wil communiceren via haar plas.
Thuis houdt ze heel lang op, zodat ze een goeie voorraad heeft om op de wandeling haar zegje te doen (want stel je voor dat je nog wat te vertellen hebt en je plas is op, drama! )
Ze heft haar achterpoot ook op om bovenop boomstronken te kunnen plassen en mikt speciaal in trechtervormige paddestoelen zodat er een vijvertje achterblijft.  "

Hahaha ik zie het al helemaal voor me hp-shiny wereldkampioen precisieplassen daar dus!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jaaaaa, mijn eerste teef die dit doet, nimmer een teef gehad die markeerde, Ogin kwam bij mij met 7.5 week, met negen weken is ze weer door omstandigheden terug gegaan naar de fokker en met bijna zes maanden terug gekomen, de eerste dagen dacht ik wat een rare hond, overal markeren, heb er zelfs onder gekeken of ik wel de goede hond had en het geen reu was, hihi...en bij de dierenarts haar laten chippen, ja het was mijn hond, hahaha, ze heeft al die tijd in een roedel geleefd, misschien een oorzaak van markeren, maar nou lees ik van je dat jouw teefje dat ook dus doet, en Ogin doet het nog, nimmer binnen hoor, ze is kraak zinderlijk.smile

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Jazeker, hier 2 teven die het doen, en dan ook beide met hun poot ophoog. T kleintje gaat zelfs in een handstand staan soms, waardoor de plas over haar buik terug stroomt undecided

 

Vooral mijn oudste teef markeert ontzettend veel, soms inderdaad maar een paar druppels. De jongste doet het nog niet. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

" Het valt me op dat Luna de laatste maanden regelmatig kleine plasjes doet op bepaalde plekken. Het is geen blaasontsteking, want ze móet niet en kan het gewoon prima ophouden (been there, done that), en ook geen aankomende loopsheid want ze is al 2 jaar gesteriliseerd.
 
Het is echt heel specifiek. Als ik haar uitlaat, plast ze gewoon een grote plas. En vervolgens tijdens het wandelen wordt een bepaald plukje gras/aarde/modder uitgebreid besnuffeld en dan zet ze een stapje naar voren en plast er overheen. Dit gebeurt niet elke wandeling en ook niet op elk plekje dat nauwkeurig wordt geïnspecteerd. Maar bij sommige plekjes móet ze er gewoon overheen plassen. Net een reutje, ze doet nog net niet haar poot omhoog  
 
Meer teefjes die dit doen? "

Mijn hond doet dat ook dan zeg ik we hebben jou gekocht voor een teef 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Mijn teefje gooide met 13 weken haar achterpoot omhoog, en sindsdien plast ze eigenlijk nooit meer met twee pootjes aan de grond XD Na haar loopsheid is ze helemaal erg geworden, en wordt er heel precies gesnuffeld en gemikt. En is het geurtje vers/het andere hondje nog in zicht? Dan schopt ze met haar 7kg de grassprieten bijna tot in m’n gezicht foot-in-mouth Tegen het eind van de wandeling komt er soms niks meer uit, maar ze blijft markeren... Zelfs met ontlasting, ze poept soms wel 4x, op het laatst soms ook alleen maar druppels... hp-frusty

Ik kreeg toen ze pup was, en ze hadden haar net zien plassen toevallig, vaak te horen, wat is HIJ toch schattig tongue-out En nu laat ik mensen soms ook in de waan, dan zie ik een andere hondeneigenaar haar zien plassen, en dan de hond korter doen, en dan denk ik alleen maar yes (Remi heeft het niet zo op andere honden), omdat die mensen dan blijkbaar een reutje hebben, en bang zijn voor heibel XD

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

O ja, hier ook altijd. Ik zie het al aan haar manier van snuffelen. Bij niet bijster interessante snuffelplekjes neust ze eventjes en loopt dan weer verder. Maar als er kennelijk heel interessante geurtjes hangen, dan snuffelt ze ook intensiever en dan moet ze even meedoen met de p-mail en haar reply geven. ;-)

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Jahoor ! Ik heb intacte teefjes en de oudste heeft er een handje van. Ook op plekken waar ze nog nooit geweest is plant ze haar plasjes zeer strategisch. 

midden op een kruising of splitsing op een wandelpad, of precies op dat ene hoge graspolletje wat ergens uitsteekt hp-shiny richting de loopsheid doet ze het vaker maar anders ook wel. 

En op bepaalde plekken rolt ze ook graag in het gras, ik verdenk haar er van dit ook is om haar geur achter te laten tongue-out

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Hier een teef die ermee is begonnen op de dag na de dekking (oepsnest). Dat is inmiddels bijna 11 jaar geleden en ze is er nooit mee opgehouden. Wil ook zo hoog mogelijk plassen en poepen. Ze is overigens zo zindelijk als wat in huis.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Jaaaaa, mijn eerste teef die dit doet, nimmer een teef gehad die markeerde, Ogin kwam bij mij met 7.5 week, met negen weken is ze weer door omstandigheden terug gegaan naar de fokker en met bijna zes maanden terug gekomen, de eerste dagen dacht ik wat een rare hond, overal markeren, heb er zelfs onder gekeken of ik wel de goede hond had en het geen reu was, hihi...en bij de dierenarts haar laten chippen, ja het was mijn hond, hahaha, ze heeft al die tijd in een roedel geleefd, misschien een oorzaak van markeren, maar nou lees ik van je dat jouw teefje dat ook dus doet, en Ogin doet het nog, nimmer binnen hoor, ze is kraak zinderlijk. "

Haha gek he! Luna is met 9 weken uit haar nestje bij ons gekomen en heeft helemaal geen voorbeeld-reu gehad ofzo. En ze doet het voor mijn gevoel ook echt pas het laatste halfjaar. En inderdaad hartstikke zindelijk binnen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Jahoor ! Ik heb intacte teefjes en de oudste heeft er een handje van. Ook op plekken waar ze nog nooit geweest is plant ze haar plasjes zeer strategisch. 
midden op een kruising of splitsing op een wandelpad, of precies op dat ene hoge graspolletje wat ergens uitsteekt  richting de loopsheid doet ze het vaker maar anders ook wel. 
En op bepaalde plekken rolt ze ook graag in het gras, ik verdenk haar er van dit ook is om haar geur achter te laten  "

Luna rolt ook in het gras maar dat is meer om de geur op te nemen in haar vacht denk ik. Laatst was ze tijdens een wandeling de struikjes in gedoken, lag ze door menselijke poep te rollen hp-frusty ze haat de tuinslang maar toen heb ik haar toch echt vastgegrepen, gewassen en afgespoeld. Gatver dat was echt smerig. Sindsdien let ik extra goed op of ze aanstalten maakt om te gaan rollen en voorkom ik het (meestal) met een harde brul.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Luna rolt ook in het gras maar dat is meer om de geur op te nemen in haar vacht denk ik. Laatst was ze tijdens een wandeling de struikjes in gedoken, lag ze door menselijke poep te rollen  ze haat de tuinslang maar toen heb ik haar toch echt vastgegrepen, gewassen en afgespoeld. Gatver dat was echt smerig. Sindsdien let ik extra goed op of ze aanstalten maakt om te gaan rollen en voorkom ik het (meestal) met een harde brul. "

Gadverdamme !! Dat vind ik zo’n beetje het vieste wat er is brrrrr. 

Dinja doet dit met vis... 

 

Aila doet het altijd in schoon gras, die heeft echt een gras fetisj laughing

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik heb nu mijn derde teefje en alledrie hebben ze graag gemarkeerd, en Jenna doet dit nog steeds, zelfs nu nog nu ze al heel oud is blijft ze ermee doorgaan

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

En als er sneeuw ligt zie je opeens precies waarom ze per se op een bepaald plekje willen plassen laughing

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Och, jahoor. Het liefst ook op de meest gênante plekjes.
Gisteren was ze er bijvoorbeeld van overtuigd dat ze midden op de stoep voor een winkel moest markeren... hp-sleephappy

Vlak voor haar loopsheid wordt het vaak nog erger, dan trekt ze me ook echt naar plekken toe waar ze even wat achter moet laten voor de mannen...

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Zeker, mijn teef doet het ook sinds haar eerste loopsheid en ondanks een sterilisatie doet ze het nog steeds graag. smile

honden page profiel DagmarDagmar

Mijn 1ste hond deed het ook, zo 1 druppel er uit persen als ze echt echt toch even haar stempel moest zetten 

honden page profiel Senna16Senna16

honden foto van Senna16

Ja hoor, hier nog zo eentje! Al is de blaas helemaal leeg, tot de laatste druppel op een speciaal plekje!hp-shiny

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Je geloofd het niet, maar die kleine Mathilde  die markeert ook....heel vaak.

Dat is sowie een raarplasser: ze tilt een achterpootje hoog tegen haar buik aan, en , nog gekker, ze tilt soms tijdens het plassen haar 2e achterpootje óók hoog tegen haar buik aan! Dan loopt ze soms nog , terwijl ze plast, een paar pasjes op haar voorpootjes en met dr achterwerk dus hoog in de luchtsurprisedwink

Je weet niet wat je ziet dan. En inderdaad, kleine plasjes op specifieke plekjes en natuurlijk ook even waar Wanda haar sluizen had opengezet. 

Nee, die vertelt hele verhalen onderweg de wandeling met dr geurspoor. hp-wink

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^