Huidkanker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Djdjdj127Djdjdj127

Bij onze dwergpinscher van 8 werd deze week huidkanker vastgesteld.????????

Iemand ervaring met deze ziekte?

De huidkanker zit in de huid...niet via tumor of gezwel. Daarom is het ook niet te genezen.

Hij heeft al gans zijn leven een allergie , en neemt daarvoor dagelijks apoquel..Dit jaar kreeg hij daar vd 1ste maal een bacteriële infectie op, zo werd gedacht aan droge pyodermie...dan een 2de maal, maar de schifering en roodheid gingen niet weg via antibiotica. Ook de kale plekken blijven. Na een biopsie is nu duidelijk wat de reden is.

Ik vind online dan ook niets terug over dit soort huidkanker.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb een dwergpincherkruising, hij had huidkanker op zijn voorpoot. Dat is verwijderd en tot nu toe is t schoon.

Kan t niet geopereerd worden?

honden page profiel Djdjdj127Djdjdj127

538807.jpg

Helaas, zoals je kan zien op de foto zit het overal waar je vlekken ziet...ze kunnen zoveel huid niet wegnemen..een gezwel wel natuurlijk..daar zit het meestal enkel daarin. Het is net als bloedkanker , dan zit het overal. Het is een weinig voorkomende soort.Vandaar wss dat ik er niets van terugvind.????Blij dat voor uw hondje dat hij genezen is?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ben je al bij een specialist geweest? Ik snap dat dit niet te opereren is maar er zijn meer behandelingen mogelijk misschien. 8 is nog erg jong. Heel veel sterkte hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat heftig...en heel verdrietig...stop direct met de apoquel, vraag aan je dierenarts naar de cytopoint..die is veilig, apoquel is tumorbevorderend dus stop daar mee.

honden page profiel Djdjdj127Djdjdj127

Ja de dierenarts deed de biopten, enkel cortisone is mogelijk in later stadium, waneer de wonden bloeden en niet meer genezen.

Zo heeft ze me verteld

honden page profiel Djdjdj127Djdjdj127

Ze hebben me nooit gezegd dat apoquel onveilig is.. ik zal zeker eens een 2de opinie vragen.

Dank voor de tip

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ik geef ook Cytopoint, juist vanwege het grotere risico op kanker bij Apoquel. Prednison heb ik ook gegeven, maar denk daar niet te licht over. Mijn hond heeft het anderhalf jaar gehad (in de winter een hele kleine hoeveelheid, in de zomer een grote). Een paar maanden geleden kreeg ze ineens hele grote korsten op haar huid: kalkophopingen met daaronder grote, open plekken. Ik ben toen gestopt met de pred en het is direct de goede kant op gegaan. Inmiddels is ze ver-schik-ke-lijk aan het verharen. Nog nooit zo erg gezien. Ik denk een ontgifting van de prednison. 

 

Dus ik zou voor zolang je hondje nog heeft, zeker overstappen op Cytopoint en niet meer Apoquel. Het kwaad is natuurlijk al geschied, maar hopelijk gaat het minder snel op de Cytopoint ...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ze hebben me nooit gezegd dat apoquel onveilig is.. ik zal zeker eens een 2de opinie vragen.
Dank voor de tip "

Apoquel kan je bij de jonge hond gerust eens geven voor korte tijd, langer niet, en zeker niet als de hond op leeftijd is en er nu sprake is van huidkanker helemaal niet......vraag maar naar de cytopoint.

Volgende forumvraag: Voorpoot Pip
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^