Gewicht corgi

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Goedendag,

Onze Nouri is bijna 6 maanden en weegt nu ongeveer 13kg. Is dit aan de hoge kant?
Hij heeft nog een taille en het is geen rolmops dus op het oog prima, maar ik vroeg me af of er mensen zijn met Corgi’s die eenzelfde groei hebben doorgemaakt.
Het gaat om een reutje wat al wat groter was dan zijn broertje toen hij pup was maar ik lees/hoor dat een pembroke mannetje normaal rond de 14kg moet wegen? 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Als ik naar de corgi op je profiel foto kijk vind ik hem echt te zwaar. Ik zie helemaal geen buiklijn. Zeker een pup van 6 maanden mag echt een stuk schraler zijn. Kan zijn dat het ook een gedeelte vacht is maar op de foto vind ik hem aan de dikke kant lijken. 

Hou er ook rekening mee dat die kleine pootjes al een flink lichaam moeten dragen. Ik zou een corgi dus altijd een stuk schraler laten staan dan “normaal”. Maar dat is mijn persoonlijke mening. 

honden page profiel DanielleDanielle

Je moet de ribben nog goed kunnen voelen. Wij kunnen deze op een afstand niet voelen. Wel ben ik het met Britt eens dat hij zo op de foto wel aan de zware kant lijkt, maar het beste kun je zelf even voelen of de dierenarts laten voelen om het zeker te weten. Wij zien immers ook alleen maar een foto van de zijkant. Foto van bovenaf zou al wat duidelijker zijn, dan kunnen we zien of hij een taille heeft. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Corgi teefje is als volwassen hond tussen de 10-12 kg, volwassen reu iets zwaarder. Dit geldt voor de Pembroke. De Cardigan is een maat groter en mag dus ook iets zwaarder zijn. Een Corgi kan snel overgewicht hebben. Oppassen met de gewrichten en de rug. Jouw Corgi is sws te zwaar: op dieet zetten dus!!! 

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

De dierenarts gaf aan dat hij wat aan de bovenkant zat en dat we er op moeten gaan letten.
Op de foto heeft hij een vochtige vacht en hij heeft wat langere haren, hij heeft nog wel een buiklijn, al kan dit wellicht wat beter en van boven zie je zijn taille ook nog (al was dit wel beter zichtbaar een paar maanden terug).

Zijn ribben zijn ook nog goed voelbaar, maar ook daar zitten wat vetjes overheen. Het is ook niet zo dat we overvoeden t.o.v. advies van Kivo/Carnibest, maar wellicht dat we hier dan wat in moeten afschakelen en bijv. 100gr. minder op een dag moeten gaan geven. Zeker omdat hij ook nogal eens een konijnenoor, pensstaaf, vissenhuid krijgt en daarnaast nog zijn beloningen voor training.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Een tijd geleden had je een topic gemaakt over dat je KVV wilde gaan geven en hierin gaf en aan dat je 400/500 gram per dag wilde gaan voeren aangezien je dit op basis van zijn gewicht berekend had. Er werd toen al aangegeven dat dit vrij veel was voor een pup van een redelijk klein ras. Als hij toen al te zwaar was, heb je nu ongeveer 2 maanden lang te veel gevoerd. 

Ik zou dus niet alleen minder gaan voeren omdat hij ook veel snacks krijgt, maar ook omdat je al maanden teveel voert. Maar wel in overleg met dierenarts. Niet zomaar ineens heel weinig gaan voeren. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" De dierenarts gaf aan dat hij wat aan de bovenkant zat en dat we er op moeten gaan letten.Op de foto heeft hij een vochtige vacht en hij heeft wat langere haren, hij heeft nog wel een buiklijn, al kan dit wellicht wat beter en van boven zie je zijn taille ook nog (al was dit wel beter zichtbaar een paar maanden terug).
Zijn ribben zijn ook nog goed voelbaar, maar ook daar zitten wat vetjes overheen. Het is ook niet zo dat we overvoeden t.o.v. advies van Kivo/Carnibest, maar wellicht dat we hier dan wat in moeten afschakelen en bijv. 100gr. minder op een dag moeten gaan geven. Zeker omdat hij ook nogal eens een konijnenoor, pensstaaf, vissenhuid krijgt en daarnaast nog zijn beloningen voor training. "

Dat is een richtlijn. Je moet ten alle tijde kijken naar wat je hond nodig heeft.

 

Als ik bijv. de richtlijnen had gevolgd van het voer van mijn hond, dan liep er nu een skeletje rond. Ik moet dus meer voeren dan de richtlijnen aangeven.

 

Jij moet dus iets minder voeren, de trainingsbeloningen van het voer afhalen. Dus even met een klein keukenweegschaaltje afwegen wat je gebruikt voor beloningen en dat van het voer afhalen.

 

Wellicht ook meer bewegen?

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Meer bewegen gaat sowieso weer gebeuren nu het qua temperatuur weer wat beter is.
Dus het zal van 2 kanten dus effect hebben op Nouri.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik vind hem ook aan de zware kant lijken. Als ik beoordeel naar de foto tenminste. Minder voeren, en meer bewegen dus hp-shiny

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In je foto's staat een foto waar de honden met de poten in het water staan. Is de linker hond Nouri?

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

" In je foto's staat een foto waar de honden met de poten in het water staan. Is de linker hond Nouri? "

Nee, dat is een corgi uit de wijk die ong. 1,5jr is en die een poging aan het doen is te lijnen. Dat willen we dus met Nouri niet bereiken want die vinden we ook wat te dik.

Nouri is degene die de gekke bek trekt :)

Ik zal nog wat foto's maken vanavond om wat beter beeld te geven.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Dat boterlaagje wat je nu voelt moet weg...ribben en huid moet je voelen geen zacht speklaagje.

Wat minder eten dus en de gezondere snack voor de leuk

als het een optie is minder belonen met voertjes maar andere stimulant gebruiken

(een snelle aai of je stem)

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als ik je een advies mag geven,dan zou ik geen kivo meer geven aan een hond die neigt te dik te worden.

Heb het zelf meegemaakt dat een hond die mooi op gewicht was van carnibest op dezelfde hoeveelheid kivo te dik werd,ik kon minder geven maar dat vond ik geen optie,een hond moet zijn normale porties eten kunnen krijgen zonder dik te worden.

Carnibest is prima.

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Interessant punt Monique. Bepaalde redenen waarom dat bij Kivo zo is?

Ik wil vooral een betaalbaarder alternatief naast de Carnibest, aangezien die zo knetterduur is ! 

Wat betreft hoeveelheid, als carnibest 40 - 60 gr per kg lichaamsgewicht aangeeft en wij geven 500gram op dit moment dan zitten we toch nog aan de lage kant. zelfs bij 10kg lichaamsgewicht zou dat gemiddeld zijn.
En ik snap dat het een richtlijn is etc. etc. 

Al met al, we moeten dus wat kritischer worden :). Minder snacks en we zijn al aan het minderen met het belonen voor training. Verder zullen we nu het weer het weer meer toelaat ook een keer of 4 per week een goede wandeling maken.

Is het ook zo dat de groeicurve van een corgi na een maand of 6 a 7 ook fors afvlakt?
honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Interessant punt Monique. Bepaalde redenen waarom dat bij Kivo zo is?Ik wil vooral een betaalbaarder alternatief naast de Carnibest, aangezien die zo knetterduur is !  "

Heb je al naar Dogmeat gekeken? Die hebben ook voordeelpakketten.  

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Interessant punt Monique. Bepaalde redenen waarom dat bij Kivo zo is?Ik wil vooral een betaalbaarder alternatief naast de Carnibest, aangezien die zo knetterduur is !  "

kivo is vrij vet..dus ietsje minder geven

honden page profiel DanielleDanielle

" Interessant punt Monique. Bepaalde redenen waarom dat bij Kivo zo is?Ik wil vooral een betaalbaarder alternatief naast de Carnibest, aangezien die zo knetterduur is ! Wat betreft hoeveelheid, als carnibest 40 - 60 gr per kg lichaamsgewicht aangeeft en wij geven 500gram op dit moment dan zitten we toch nog aan de lage kant. zelfs bij 10kg lichaamsgewicht zou dat gemiddeld zijn.En ik snap dat het een richtlijn is etc. etc. Al met al, we moeten dus wat kritischer worden :-). Minder snacks en we zijn al aan het minderen met het belonen voor training. Verder zullen we nu het weer het weer meer toelaat ook een keer of 4 per week een goede wandeling maken.Is het ook zo dat de groeicurve van een corgi na een maand of 6 a 7 ook fors afvlakt? "

Is het niet zo dat je hem moet voeren naar zijn gewicht waar je hem naartoe wil? Dus stel hij weegt 13 kg en je wilt hem (bijv) naar 9 kilo, dan moet je hem denk ik voeren voor een hond van 9 kilo? Anders valt hij niet af lijkt mij? Trouwens, sowieso voeren naar waar hij het goed op doet, ongeacht de richtlijnen :) Maar dat is hierboven ook al gezegd. 

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

" Is het niet zo dat je hem moet voeren naar zijn gewicht waar je hem naartoe wil? Dus stel hij weegt 13 kg en je wilt hem (bijv) naar 9 kilo, dan moet je hem denk ik voeren voor een hond van 9 kilo? Anders valt hij niet af lijkt mij? Trouwens, sowieso voeren naar waar hij het goed op doet, ongeacht de richtlijnen :-) Maar dat is hierboven ook al gezegd.  "

Yes, vandaar ook dat we 'maar' 500 gram geven. Wat wij alleen daarnaast geven is ook wel significant en daar moeten we meer rekening mee houden!
We willen in ieder geval voorkomen dat Nouri het 'welbekende' broodje wordt wat je veel te veel ziet bij Corgi's. 


honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Als ik je een advies mag geven,dan zou ik geen kivo meer geven aan een hond die neigt te dik te worden.
Heb het zelf meegemaakt dat een hond die mooi op gewicht was van carnibest op dezelfde hoeveelheid kivo te dik werd,ik kon minder geven maar dat vond ik geen optie,een hond moet zijn normale porties eten kunnen krijgen zonder dik te worden.
Carnibest is prima. "

Klopt. Kivo is een behoorlijk vette kvv. Een vriendin van mij heeft een mini Aussie, waar ze veel mee sport. Deze hond moet echt aankomen in de sport maanden, en dus geeft zij de perioden dat ze veel wedstrijden hebben, alleen maar Kivo. Komen ze zo van aan. 

 

Aan Willow heb ik het ook gegeven toen zij wat aan de dunne kant was.

 

Ik kan je Dogmeat aanraden. Betaalbaar, en je kunt wat magere diersoorten geven. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Yes, vandaar ook dat we 'maar' 500 gram geven. Wat wij alleen daarnaast geven is ook wel significant en daar moeten we meer rekening mee houden!We willen in ieder geval voorkomen dat Nouri het 'welbekende' broodje wordt wat je veel te veel ziet bij Corgi's.  "

Hmm ik geef mijn Golden Retriever (10 maanden, 30 kg) 900 gram. Minder dan het dubbele. Goldens hebben ook aanleg om dik te worden, mijn Golden blijft met deze hoeveelheid mooi slank :) Maaar goed kijk naar wat jouw eigen Nouri nodig heeft. Ik zou beginnen met 400 gram geven ipv 500 en minder snacks, anders afhalen van het voer. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik ben nog even aan het narekenen.. maar waarom geef je zó veel aan een hond van 13 kg?! 

Mijn herder van 25 kg krijgt 400 gr per dag, en mijn herder van 21 kg krijgt 600 gr per dag.. 

 

Jij geeft hem nu nog 4% vh lichaamsgewicht. Dat is best veel voor zo'n 'klein' hondje..

 

Stel, je wil dat je hond 12 kg komt te wegen (wellicht nog iets minder) en je geeft hem 2 % vh lichaamsgewicht, kun je zo'n 240 gram per dag geven. Wil je hem 3 % vh lichaamsgewicht geven (wat ik écht wel max vindt) dan kun je 360 gr geven.. je voert hem echt te veel. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Yes, vandaar ook dat we 'maar' 500 gram geven. Wat wij alleen daarnaast geven is ook wel significant en daar moeten we meer rekening mee houden!We willen in ieder geval voorkomen dat Nouri het 'welbekende' broodje wordt wat je veel te veel ziet bij Corgi's.  "

500 gram voor een kleine huishond van 13kg lijkt me erg veel. Mijn hond van 25kg eet ook 500gr, dus ik denk zeker dat je kunt minderen. Op de website voerwijzer kun je geloof ik ook merken vergelijken qua inhoud en vet.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

hij is pas bijna 6 mnd..dus geen volwassen hond

als volwassen hond zou hij op 250 a 300  gr zitten aan kvv

wellicht nu gaan afbouwen langzaam richting volwassen richtlijnen

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Yes, vandaar ook dat we 'maar' 500 gram geven. Wat wij alleen daarnaast geven is ook wel significant en daar moeten we meer rekening mee houden!We willen in ieder geval voorkomen dat Nouri het 'welbekende' broodje wordt wat je veel te veel ziet bij Corgi's.  "

500 gram is veels te veel,Rox stond op 450 gram vlees,ze is nu 5 maanden weegt 12,5 kg ze is grof gebouwd,schofthoogte 33 cm, ik denk dat ze volgroeid een kilootje of 17 of 18 gaat wegen.

Deze week wordt ze op 2 maaltijden per dag gebracht en ga ik over op 400 gram vlees,ik wil haar iets schraler,met kauwmaterialen,graanvrije beloningssnoepjes krijgt ze dan nog voldoende binnen. Beter wat slanker dan te zwaar en als het nodig is gaat er nog wat af,gewoon kijken en voelen.

Ik merk dat ze nu niet meer zo snel groeit en bijkomt,is een momentje om even haar voeding goed te bekijken.

 

 

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Mijn Schotse collie van 9 jaar krijgt 500 gram per dag en blijft daarmee op gewicht. Maar Nero heeft een schofthoogte van 64cm en weegt 30kg.

Ik zou minder voeren of kijken naar een ander merk/samenstelling. Jouw hondje lijkt me aan de zware kant.

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Nouri is bijna 6 maanden oud en krijgt dus nog voer voor een pup. Het is wellicht wel een idee al wat af te gaan bouwen richting volwassen niveau. Dat zal dus 400 gram gaan zijn en dan daarnaast kritischer zijn op snacks/beloningen!

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Nouri is bijna 6 maanden oud en krijgt dus nog voer voor een pup. Het is wellicht wel een idee al wat af te gaan bouwen richting volwassen niveau. Dat zal dus 400 gram gaan zijn en dan daarnaast kritischer zijn op snacks/beloningen! "

Ga je dan nog wel verder afbouwen naar beneden of blijf je op 400 gram? Want ook dat lijkt me vrij veel 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Nouri is bijna 6 maanden oud en krijgt dus nog voer voor een pup. Het is wellicht wel een idee al wat af te gaan bouwen richting volwassen niveau. Dat zal dus 400 gram gaan zijn en dan daarnaast kritischer zijn op snacks/beloningen! "

naar 20 tot 30 gr per kg  dus tussen  250 en 400 grof weg

 

 

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Hangt er ook deels vanaf hoe hij er op dat moment uitziet qua buiklijn en taille maar in principe willen we bij +/- 7 a 8 maanden op volwassen hoeveelheid zitten, dus richting de 300gr.
Uiteraard gaat hij, naarmate hij wat ouder is, ook minder beloningen en snacks krijgen en meer beweging.

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Aanvullend, fijn dat iedereen zo over meedenkt! Laat duidelijk zijn, we vonden zelf ook al dat het wel iets meer in vorm kon dan nu.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Soms weten we het even niet meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^