Gewicht corgi

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Aanvullend, fijn dat iedereen zo over meedenkt! Laat duidelijk zijn, we vonden zelf ook al dat het wel iets meer in vorm kon dan nu. "

Het is ook een beetje puzzelen bij een jong hondje en hier is het lopen flink opgevoerd nu die hitte voorbij is.

Ik doe mee met Rox ,geen ijsjes meer en veel lopensmile

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Nou, inderdaad. Dat lopen zal ook wel weer fors opgevoerd worden. We houden er van met regelmaat een goed stuk te wandelen met Nouri. Dat zal zeer zeker ook helpen. Laatste maand helemaal niet van gekomen en daarvoor deden we dat toch wel met een bepaalde regelmaat (niet teveel, want nog jong).

En zeg nou zelf, wie kan nou de puppy-ogen van een Corgi weerstaan (of van welke andere hond) als hij weer eens braaf is geweest!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik vond het ook heel moeilijk toen Ziva jong was, wanneer pas je de hoeveelheid nou aan? De eerste keer was ik veel te laat.

 

Kijk niet naar leeftijd, tabellen, gewicht van je eigen of andere honden.

Kijk en voel alleen of je hond te dik is. De ribben hoor je makkelijk te kunnen voelen. Leg eens één van je handen plat op tafel. Voel dan met je andere hand de knokkels van je platte hand. Zo horen de ribben van je hond te voelen. Een dikke vacht maakt nauwelijks verschil in hoe het moet voelen, betekent alleen dat je niet kunt kijken of je de ribben ziet maar echt moet voelen.

 

Kijk dus niet naar wanneer hij minder hóórt te krijgen... maar naar wanneer hij dikker wordt en dus minder nodig heeft. Ik merk ook dat dit duidelijk verschilt tussen zomer en winter (alleen daarom al niet handig om naar leeftijd te kijken bij zo’n jonge hond, voor hem is het zijn eerste zomer dus je hebt geen vergelijkingsmateriaal. Wellicht heeft hij in de zomer, zeker bij weinig beweging, wel een kwart minder nodig) en hoeveelheid beweging.

 

Ik kijk per dag (veel beweging gepland of veel buiten waar het fris is dan krijgt Ziva ‘s ochtends al wat meer) en probeer elke week even te voelen, wordt ze te dun dan krijgt ze meer, wordt ze te dik dan krijgt ze minder. In de begindagen van Corona was het fris en liep ik 10 km per dag met haar. Nu is het warm en de afgelopen weken liepen we veel minder. Het verschil in voer? Nu de helft (!) van wat ze in de actieve periode kreeg en ze is even mooi op gewicht (conditie is een tweede, die is minder nu). Kun je nagaan wat een verschil in een paar maanden tijd en dat bij een volwassen hond met stabiel gewicht.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Afbouwen naar 400 gram lijkt mij idd een goede start!

 

Wat extra beweging erbij en je bent al een heel eind.

 

Het is natuurlijk niet dat de hond moddervet is. De dierenarts geeft aan dat hij aan de bovenkant zit dus ja er moet een laagje af. Het is gewoon ontzettend moeilijk om een goede balans te zoeken voor een jonge hond!

 

Goed blijven voelen en kijken en dan komt het helemaal goed (:

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Hierbij nog even aanzicht foto's van bovenaf en van de zijkant. 

538741.jpg538740.jpg

Ook even gemaakt om straks vergelijkingsmateriaal te hebben.

Het viel ons overigens ook op, vergeleken met de Corgi bij ons in de wijk (die ruim 1 jaar is) dat Nouri wel een stukje langer ook is (cm of 5 denk ik).

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Hierbij nog even aanzicht foto's van bovenaf en van de zijkant. 

Ook even gemaakt om straks vergelijkingsmateriaal te hebben.Het viel ons overigens ook op, vergeleken met de Corgi bij ons in de wijk (die ruim 1 jaar is) dat Nouri wel een stukje langer ook is (cm of 5 denk ik).
 
  "

Ja, daar mag inderdaad wel wat af.. op het bovenaanzicht is ietwat van een taille te zien, dat is goed, maar dat mag nog wel wat meer showen! Bij het zijaanzicht is geen oplopende buiklijn te zien, een teken dat hij wel wat gewicht mag verliezen. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Hierbij nog even aanzicht foto's van bovenaf en van de zijkant. 

Ook even gemaakt om straks vergelijkingsmateriaal te hebben.Het viel ons overigens ook op, vergeleken met de Corgi bij ons in de wijk (die ruim 1 jaar is) dat Nouri wel een stukje langer ook is (cm of 5 denk ik).
 
  "

Zo op het oog inderdaad wat aan de zware kant. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Meer bewegen gaat sowieso weer gebeuren nu het qua temperatuur weer wat beter is.Dus het zal van 2 kanten dus effect hebben op Nouri. "

Belonen met lekkere snacks...schotel neer zetten met komkommer stukjes, worteltjes, boontjes die je gekookt hebt, verse, zo krijgt tie toch wat lekkers binnen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Soms weten we het even niet meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^