Kapotte voetzolen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Lola heeft last van kapotte voetzolen, dit heeft ze eigenlijk altijd al gehad. We hebben een voetzolen spray gebruikt van beaphar zonder effect en we hebben paw balm creme, maar dat vind ze niet zo prettig maar het moet.. We laten haar niet uit met warm weer, heel soms snel naar de overkant in de schaduw plassen en terug, dus daar komt het niet van. 

 

Haar voetzolen zijn gewoon echt scherp. Zullen dit kloven zijn? Laatst zat ze op mijn schoot en sprong ze eraf en ik had zelf diepe krassen ervan op mijn benen (nee, dit komt niet van de nagels). Als je aan haar voetzolen voelt, voel je ook puntjes zitten. Ze laat zelf niet echt zien dat ze er last van heeft met lopen ofzo, wel vind ze het vervelend als ze er creme op krijgt. Iemand een idee hoe het kan/wat we er nog meer aan kunnen doen?

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Fenrir heeft dit ook zo erg, ik gebruik de Kivo Paw Balm om zijn zooltjes in de wrijven. Hij vond het in het begin ook niet echt leuk maar maken er nu een ritueeltje van. Hij krijgt lekkers als hij stil blijft liggen en achteraf een grote beloning. Dit doen we zo elke dag en nu vind hij het niet erg meer en als ik zeg goedzo, klaar! Loopt hij al blij naar de kast om zijn kippenvoetje te krijgen. Het helpt wel echt heel goed, na een paar dagen had hij al geen scherpe zooltjes meer.

 

Of er nog andere dingen zijn die helpen weet ik niet, maar je zou het zo eens kunnen proberen om er iets leuks van te maken voor je hond hp-smile

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

Als je al alle stappen door loopt om te voorkomen dat ze stuk gaan. Hoe zijn ze dan eerder zo slecht geworden? Heeft de hond ergens gelopen waar toch iets heeft uitgebeten op haar voeten of zo. Sommige mensen gebruiken tegenwoordig strooizout ook tegen onkruid b.v. is er een mogelijkheid dat ze daarvan zo gehavend zijn? 

Dit klinkt misschien stom maar is er geen mogelijkheid om haar kort schoenen te laten dragen om het patroon te doorbreken zodat het weer geneest en je daarna weer kunt werken aan de eeltlaag? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Als je al alle stappen door loopt om te voorkomen dat ze stuk gaan. Hoe zijn ze dan eerder zo slecht geworden? Heeft de hond ergens gelopen waar toch iets heeft uitgebeten op haar voeten of zo. Sommige mensen gebruiken tegenwoordig strooizout ook tegen onkruid b.v. is er een mogelijkheid dat ze daarvan zo gehavend zijn? 
Dit klinkt misschien stom maar is er geen mogelijkheid om haar kort schoenen te laten dragen om het patroon te doorbreken zodat het weer geneest en je daarna weer kunt werken aan de eeltlaag?  "

Het is niet perse erger geworden, maar ook niet beter. Ze heeft dit altijd al gehad, we proberen er alles aan te doen maar helemaal over gaat het gewoon niet. 

 

Schoenen heb ik inderdaad aan zitten denken, echter met dit weer raken ze de warmte haast alleen maar via de voetjes kwijt, toch? En door te hijgen natuurlijk. Weet niet of het dan zo handig is, misschien in het najaar eens proberen inderdaad.

 

Zoals op tegels lopen, zou dat het ook erger kunnen maken? We lopen ook vaak na het bos en richting het bos is een zandweg met veel kleine steentjes, misschien dat ik dat wel moet vermijden?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Is  dit erger in de zomer? In het algemeen moet men heet asfalt in de zomer vermijden. Een hond kan daar zelfs blaren door krijgen. 

 

Geen bal of iets anders laten apporteren op ruwe ondergrond bijv. asfalt of tegels. Met remmen in volle vaart kunnen de voetzooltjes beschadigen.

 

Hier tips van  het specialistisch Medisch Centrum voor Dieren

https://www.mcvoordieren.nl/voetverzorging-bij-de-hond

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik zou ook laten onderzoeken of er niet een onderliggend probleem kan zijn zoals bijv. een allergie

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" ik zou ook laten onderzoeken of er niet een onderliggend probleem kan zijn zoals bijv. een allergie "

Kan dat zich uiten in alleen wat kapotte voetzolen? Heb het namelijk wel vaker aangekaart bij de DA bij de jaarlijkse controle en titeren maar ik krijg alleen maar te horen dat ik de pootjes dagelijks moet insmeren en inderdaad de algemene dingen zoals niet lopen over heet asfald. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Is  dit erger in de zomer? In het algemeen moet men heet asfalt in de zomer vermijden. Een hond kan daar zelfs blaren door krijgen. 
 
Geen bal of iets anders laten apporteren op ruwe ondergrond bijv. asfalt of tegels. Met remmen in volle vaart kunnen de voetzooltjes beschadigen.
 
Hier tips van  het specialistisch Medisch Centrum voor Dieren
https://www.mcvoordieren.nl/voetverzorging-bij-de-hond
  "

Bedankt! 

 

Nee, het is altijd al wel redelijk erg geweest. Het is niet perse erger nu. Behalve dat ik nu nieuwe crème heb, maar het er niet perse beter op wordt. Hoopte eigenlijk dat het een keer over zou gaan.

 

Bal appoteren enz doet ze niet. Rennen enz doet ze ook niet veel, ze is meer van het overal snuffelen haha. In het bos wil ze wel rennen maar dat is vaak wel op zachte ondergrond en ook dan remt ze wel rustig af. Asfalt verwijden we, ook gaan ze smorgens al heel vroeg uit en savonds laat pas weer, tussendoor gaan ze de tuin even in om te plassen of soms even snel naar de overkant en gelijk weer terug. 

 

Ik zal de site eens door lezen!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Fenrir heeft dit ook zo erg, ik gebruik de Kivo Paw Balm om zijn zooltjes in de wrijven. Hij vond het in het begin ook niet echt leuk maar maken er nu een ritueeltje van. Hij krijgt lekkers als hij stil blijft liggen en achteraf een grote beloning. Dit doen we zo elke dag en nu vind hij het niet erg meer en als ik zeg goedzo, klaar! Loopt hij al blij naar de kast om zijn kippenvoetje te krijgen. Het helpt wel echt heel goed, na een paar dagen had hij al geen scherpe zooltjes meer.
 
Of er nog andere dingen zijn die helpen weet ik niet, maar je zou het zo eens kunnen proberen om er iets leuks van te maken voor je hond  "

Heb je een foto of een link van jou paw balm, ik kan hem namelijk online niet vinden haha. Is altijd de moeite waard om te proberen.. wij hebben die van espree. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Zorg dat je een gulden middenweg vindt om de voetkussentjes in te smeren en toch in goede conditie te houden. Er moet nl. wel wat eeltvorming plaats vinden, zodat de kussentjes niet snel beschadigen m.a.w.. niet te kwetsbaar zijn. Als je te veel smeert, krijg je verweking van de zooltjes. Als het niet te warm is, ook op asfalt en trottoirtegels laten lopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Kan dat zich uiten in alleen wat kapotte voetzolen? Heb het namelijk wel vaker aangekaart bij de DA bij de jaarlijkse controle en titeren maar ik krijg alleen maar te horen dat ik de pootjes dagelijks moet insmeren en inderdaad de algemene dingen zoals niet lopen over heet asfald.  "

ik weet het niet hoor

 

maar het zou natuurlijk kunnen dat ze ook op de voetzooltjes knaagt als ze jeuk heeft van gras, pollen of voedselallergie. Of wie weet iets van een contactallergie waar ze op loopt,buiten of in huis en daar een reaktie op, was mijn gedachte.

honden page profiel DesireeDesiree 3 doggies

honden foto van Desiree

Droef heeft ook enorme ruwe poten.
Sinds enkele weken gebruik ik nu deze voor hem https://www.drozzyshondenshop.nl/webshop/verzorging/detail/90/voetzooltjes-balsem.html 2 a 3 x per week en het helpt super! Helpt ook bij mijn eigen pootjes overigens.hp-wink

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

" Heb je een foto of een link van jou paw balm, ik kan hem namelijk online niet vinden haha. Is altijd de moeite waard om te proberen.. wij hebben die van espree.  "

https://natuurlijk-4pets.nl/product/kivo-biologische-potenbalsem/

 

Dit is degene die ik gebruik hp-smile 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" ik weet het niet hoor
 
maar het zou natuurlijk kunnen dat ze ook op de voetzooltjes knaagt als ze jeuk heeft van gras, pollen of voedselallergie. Of wie weet iets van een contactallergie waar ze op loopt,buiten of in huis en daar een reaktie op, was mijn gedachte. "

Oh ja, eigenlijk nooit zo over na gedacht.. bedankt voor het mee denken!

Volgende forumvraag: Zwemmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^